Kako sem lani zaslužil zdravstveno zavarovanje in zdravstveno varstvo

Kazalo:

Kako sem lani zaslužil zdravstveno zavarovanje in zdravstveno varstvo
Kako sem lani zaslužil zdravstveno zavarovanje in zdravstveno varstvo

Video: Kako sem lani zaslužil zdravstveno zavarovanje in zdravstveno varstvo

Video: Kako sem lani zaslužil zdravstveno zavarovanje in zdravstveno varstvo
Video: ZEITGEIST: MOVING FORWARD | OFFICIAL RELEASE | 2011 2023, December
Anonim

Nekaj tednov nazaj, ko sem poudaril svoj mesečni proračun, nekaj bralcev je opazilo nekaj odsotnih vrstičnih postavk.

Ena gigantska čudna odsotnost, kot je bralec, je poudaril Jason, je bil strošek zdravstvenega zavarovanja (in bolj splošno, zdravstvenega varstva).

In v resnici sem zanemarjal, da poudarjam, da imam 36 dolarjev na dvotedensko plačo, ki jo sam sam delodajalec avtomatsko odšteje za zdravstveno zavarovanje (za 2). Ali vse stroške zdravstvenega varstva, glede na to.

Zakaj bi torej zanemarjal vključitev takšnih bistvenih stroškov?

Je to zato, ker poskušam biti zavajajoč, kako nizki so mi stroški? Ne.

Ali sem to pozabil, ker se samodejno odšteje od mojega plačila? Ne.

Je to zato, ker ga ne štejem za strošek, ker se odšteje, preden kdaj zadene moj bančni račun? Ne.

To je zato, ker Neto sem pozitiven na moje zdravstveno zavarovanje PLUS zunaj žepa stroškov zdravstvenega varstva. WTF ?! Kako je to mogoče ?!

Kako sem v zadnjem letu dobil denar za zdravstveno zavarovanje in zdravstveno varstvo

Tukaj je matematika:
Tukaj je matematika:
  1. Moja letna premija (pred obdavčitvijo, ki jo lahko dodam) odbitkov za visok odbitni načrt zdravstvenega varstva za dva je 936 dolarjev.
  2. Moj delodajalec prispeva 1.600 $ mojim HSA, plus dodatnih 400 $ za bonuse HSA, če vsak odidemo za letne preventivne obiskov.
  3. Stroški mojega HSA v letu 1 so znašali 906 dolarjev, zajeti pa so bili predpisi, pregled oči, stiki in 1 nujni negi. To me je pustilo s saldom HSA v višini 1.094 $ konec leta.

1.094 $ pri HSA prihrankih (prihodki)> 936 dolarjev v plačanih premijah (odhodkih)

Zato sem lani ustvarila neto pozitiven $ 158 za zdravstveno varstvo, ne pa faktoring v odbitku davka, kar bi še povečalo stvari v mojo korist.

In ker HSA potuje z vami, ko zapusti delodajalca in lahko sčasoma umaknete sredstva v upokojitev, sem uradno lastnik tega denarja.

Še nekaj let pri tej temi in dosegel bom točko, kjer prihranki mojega HSA presegajo moje maksimalne količine. To je resnična fantazija, ki jo lahko imenujemo "zdravstveno zavarovanje nirvana".

Stroški zdravstvene oskrbe se premikajo naprej

Prejšnji rezultati niso vedno napovedovalec prihodnosti, vendar se moje premije v tem letu niso zvišale. In zdaj, ko je kontrola rojstva brezplačna, bi nam to lahko rešilo še 200 $ letos. Zato prečkam prste, da lahko dobim drugo neto pozitivno leto za stroške zdravstvenega varstva.

Za bolj poglobljen pregled mojega varčevanja z HDHP v primerjavi s PPO v 1. letu preverite to povezavo.

Resnično, to ni presenetljivo, saj bi naslov tega posta impliciral. Zavestno sem vedel, da bi to bila možnost, cilj celo, ko sem se preselil v HDHP.

Seveda, to ni mogoče za vse. Če vaš delodajalec ne ponuja podobnega načrta HDHP + HSA, ni tako radodaren s svojimi načrti, kot so moj, imate drage zdravstvene razmere ali pa ste starejši, ne boste mogli doseči podobnega omrežja, pozitivne rezultate. Moja točka za delitev tega je, da se ne potegnem na hrbet ali predlagam, da je vsakdo sposoben to storiti. Delim, ker:

  1. Menim, da ni treba poudarjati stroškov zdravstvenega zavarovanja + zdravstvenega zavarovanja, ko sem bil neto pozitiven na njih, in ste vprašali.
  2. Tukaj je mlado in (domnevno) zdravo občinstvo. Če lahko dosežem te rezultate, lahko tudi drugi tam zagotovo preveč.

Tudi če nimate možnosti HDHP pri svojem delodajalcu, jih lahko uporabljate za poceni drugje, če ste mladi in zdravi (večina od vas). Oglejte si izmenjavo javnega zdravstvenega zavarovanja na healthcare.gov.

Stroški zdravstvene oskrbe Pogovor:

Zanima me, če bi lani uspeli doseči podobne rezultate in matematiko za njim. In če ste samozaposleni, kakšni so bili vaši skupni stroški pri HDHP?

Priporočena: