Kako delajo najemnine za lastne potrebe?

Kazalo:

Kako delajo najemnine za lastne potrebe?
Kako delajo najemnine za lastne potrebe?

Video: Kako delajo najemnine za lastne potrebe?

Video: Kako delajo najemnine za lastne potrebe?
Video: ЛЮБОВЬ С ДОСТАВКОЙ НА ДОМ (2020). Романтическая комедия. Хит 2023, Oktober
Anonim

Najem domov z upanjem za en dan, ki je v lasti, je mogoče, vendar obstaja nekaj opozoril, ki jih je treba zavedati.

Zakaj pa najamete? V teoriji je najemnina za lastnike lahko odlična za najemnike, ki želijo postati lastniki stanovanj, vendar nimajo plačila. Torej, zakaj ne bi več ljudi to storili? Za eno stvar, lastnosti najemnine za lastne stvari je precej težko najti. Niso pogosti in se ne ujemajo tudi s tipičnimi oglasi nepremičnin za prodajo ali najem. Če najdete najemnino za stanovanje ali stanovanje, ki je kot nalašč za vas, je še preden začnete razmišljati o drugih stvareh. Tukaj morate vedeti, kako dejansko delujejo pogodbe o najemu.

Kako delajo najemnine za svoje delo?

Lastna pogodba pomeni, da je lastnik obljubil, da bo v določenem časovnem obdobju prodal svojo lastnino najemniku za vnaprej določeno ceno. Ponavadi bo del plačil najemnine namenjen nakupni ceni ali končnim stroškom kupca, povezanega s transakcijo. Ko kupec podpiše pogodbo o najemu za lastne potrebe, se strinjajo, da bo nepremičnino zakupila za določen čas, preden kupijo nepremičnino, ko se zakupi.

Dve vrsti sporazumov o najemu za lastne potrebe

Najemna pogodba z možnostjo nakupa

Ste pripravljeni na nekatere pravne stvari? Ta vrsta najema zahteva, da najemnik plača "opcijsko pristojbino" za pravico do nakupa nepremičnine pozneje. Če izvajajo to možnost, mora prodajalec prodati premoženje najemniku in uporabiti možnost plačila nadomestila na nabavno ceno. Če se najemnik odloči, da to možnost ne bo uveljavil, izgubijo možnost.

Nakupna cena je na splošno odstotek nakupne cene (v povprečju od 2 do 7 odstotkov). Če najemnik nima gotovine, se lahko včasih uporabi sredstva, na primer avto.

Najemna pogodba s kupoprodajno pogodbo

Drugi dogovor je zakup plus kupna pogodba. Obe pogodbeni stranki se strinjata s fiksno nakupno ceno ali se strinjata, da se bo nakupna cena določila s prihodnjo oceno in prihodnjim datumom zaključka. Vse je nastavljeno od začetka.

Martin Orefice, nepremičninski investitor, meni, da je ta vrsta sporazuma pogosto boljša možnost. "To uporabljam, ko se ukvarjam z Realtors. Pozneje jih poznajo in bolje razumejo kot z uporabo opcijske pogodbe, «pravi. "Denar, ki ga dajemo, se šteje za zaslužen denar in je v večini primerov vračljiv, tako kot tradicionalna transakcija."

Kako bi se odločili med fiksno ceno ali prihodnjo ceno ocenjevanja? Orefice pravi, da je odvisno od trga. Na naraščajočem trgu, fiksna cena vam omogoča, da imate lastni kapital v domu, še pred nakupom. V vseh drugih tržnih pogojih bo ocena ob nakupu zagotovila, da ne boste plačali nad tržno vrednostjo.

Tukaj je še en nasvet: če imate opravljene kreditne popravke, ki jih je treba dokončati, ali če je vaše financiranje še vedno vprašljiva, v prihodnosti potisnite zaprtje vsaj 12 mesecev.

Kje so plačila najemnine

Tukaj je dobra novica: če ste se kdaj zanimali, je vaše mesečno plačilo denar po odtoku, lastnina za najem ponuja dodatno ugodnost v obliki najemnih kreditov. Krediti za najem uporabljajo odstotek vaše mesečne najemnine za nakupno ceno doma.

Recimo, da je cena doma 200.000 dolarjev, in najemodajalec se strinja z uporabo 30% vašega mesečnega najemninskega zneska v višini 1500 evrov v dveletni pogodbi o zakupu. To bi znižalo odkupno ceno do 189.800 $.

Med delom najemnine in najemodajalcu lahko povečate varnost, ki jo boste s pogodbo spremljali.

Popravljanje in vzdrževanje

Izposojanje za lastne potrebe je bolj zapleteno kot tradicionalno razmerje najemnika / najemodajalca. Vzdrževanje in popravila padejo izključno na ramena najemodajalca pri najemanju redne poti. To ni vedno v primeru rent-a-home. Vaš sporazum o najemu za lastne potrebe mora jasno navesti, kdo je odgovoren za kaj, vendar je običajno za manjša popravila in redno vzdrževanje, ki je v pristojnosti najemnika, velika popravila pa ostanejo v rokah najemodajalca.

Kdo koristi od najemnine?

Po besedah Jeffa Rhodeja, dolgoletnega investitorja nepremičnin in upravitelja premoženja, "tipični najemnik, ki ima koristi od tega je nekdo, ki trenutno nima denarja za plačilo ali iz katerega koli razloga ne more pridobiti financiranja, " on reče. "Rent-lastnik lahko koristi tudi prodajalcu, ker se morebitni morebitni davki na kapitalske dobičke večinoma odložijo, če je nepremičnina naložbena nepremičnina."

Zdaj, ko razumeš, kako deluje v najemu, je čas, da prašimo sanje o domovini. Z ustreznim sporazumom o najemu za lastne lastnike bi lahko bil lastnik nepremičnin prej, kot si mislite.

Priporočena: