Kako najdete finančnega svetovalca? (1. del)

Kazalo:

Kako najdete finančnega svetovalca? (1. del)
Kako najdete finančnega svetovalca? (1. del)

Video: Kako najdete finančnega svetovalca? (1. del)

Video: Kako najdete finančnega svetovalca? (1. del)
Video: Эти тайные цифры денежного кода принесут деньги в кошелек. Первые деньги уже через 48 часов 2023, Oktober
Anonim
Veste, da bi morali pametno vlagati, da bi ustvarili bogastvo za prihodnost. Če pa ste kot večina ljudi, morda ne boste imeli dovolj časa, znanja ali motivacije, da sami opravite svoje delo.
Veste, da bi morali pametno vlagati, da bi ustvarili bogastvo za prihodnost. Če pa ste kot večina ljudi, morda ne boste imeli dovolj časa, znanja ali motivacije, da sami opravite svoje delo.

V tej dvomestni seriji bomo razpravljali o tem, kako najti in se pripraviti na prvo srečanje s finančnim svetovalcem..

Kliknite tukaj, da se naročite na tedenski avdio podcast podcast-a je brezplačen!

Ko pomislite na finančnega svetovalca, kaj prihaja na misel? Žalostni tip Wall Street, ki kriči ven, kupuje in prodaja naročila sredi borze? Čeprav ti ljudje obstajajo, to ni tipičen finančni svetovalec za posameznike.

V finančni industriji je veliko različnih svetovalcev. Zato je pomembno spoznati, kdo so in kako vam lahko pomagajo. Ne glede na to, ali prvič izberete svetovalca ali preklopite na novega, je pravi svetovalec vaš najboljši zaveznik za doseganje finančnih sanj.

Tukaj so tri najpogostejše vrste finančnih svetovalcev za posameznike:

Svetovalni tip št. 1: certificirani finančni načrtovalec (CFP)

Potrjeni finančni načrtovalec ali SRP bo ocenil vaše finance iz visoke ravni in vam pomagal ustvariti finančni načrt za doseganje svojih ciljev. Ti strokovnjaki morajo opraviti stroge izpitov, ki pokrivajo naložbe, upokojitev, načrtovanje nepremičnin, davke in zavarovanje.

Poleg tega mora imeti SRP tri leta izkušenj z načrtovanjem pod njegovim ali njenim pasom in ostati posodobljen z zaključkom stalnega izobraževanja vsako leto.

Uporabite SRP, ko potrebujete navodila o tem, kako izpolniti različne finančne cilje, kot so načrtovanje upokojitve, pošiljanje otroka na kolidž ali nakup življenjskega zavarovanja. Lahko vas izobražujejo o možnostih izdelka, vam pomagajo pri obvladovanju finančnega tveganja in ustvarjate podroben načrt za izpolnitev finančnih finančnih sanj.

Morda boste enkrat uporabili CPF ali redno svetovali, da boste ostali na poti, da bi dosegli pomembne finančne mejnike.

Svetovalec št. 2: Registrirani investicijski svetovalec (RIA)

Kaj pa, če hočeš pomagati pri investiranju? V tem primeru je lahko investicijski svetovalec za naložbe ali RIA neprecenljiv vir. RIA mora imeti licenco za prodajo naložb in je registrirana pri zvezni komisiji za vrednostne papirje in borzo (SEC) ali organih državnih vrednostnih papirjev.

Čeprav je reden borzni posrednik licenciran tudi za prodajo naložb, niso enaki kot RIA. RIA se drži višjega standarda, ker morajo biti vaši zaupnici. To pomeni, da ima RIA poklicno obveznost, da vam daje investicijsko svetovanje, ki vam najbolj ustreza.

Z drugimi besedami, RIA ne more priporočiti naložbe samo zato, ker bodo prejele visoko provizijo. Razumeti morajo vaš finančni položaj in priporočati izdelke, ki so primerni za vaše cilje in tolerance za naložbeno tveganje.

V večini primerov boste želeli razviti dolgoročne odnose z RIA, da bodo sčasoma lahko gradili svoj portfelj naložb.

Svetovalec št. 3: načrtovalec nepremičnin

Pomemben del finančnega načrtovanja poskrbi, da bo tisto, kar imate, ali vaš posest, z vašimi željami ravnali, če boste umrli ali postali nezmožni. Nepremičninski načrti so običajno vzpostavljeni s pomočjo odvetnika, ki je specializiran za nepremičninsko pravo.

Vaš načrt posestva mora vključevati številne naloge, kot so ustvarjanje zadnje volje, živa volja, imenovanje izvršitelja, ki nadzoruje vašo voljo, ustanavlja skrbnika za preživele vzdrževane osebe in vzpostavi trajno pooblastilo, ki lahko sprejema odločitve v vašem imenu.

Drug pomemben element načrtovanja nepremičnin je omejevanje davkov, ki jih bodo vaši upravičenci na koncu morali plačati. Načrtovalec posestva vam lahko svetuje, ali je vzpostavitev zaupanja primerna za vaš položaj. In če ste lastnik nepremičnine, bi moral načrt nepremičnin upoštevati najboljši način za ohranitev naslova nepremičnin.

Zdaj imate pregled treh tipov svetovalcev, ki jih lahko iščete. V drugem delu te serije se boste naučili, kako najti te svetovalce, preklopiti v njihovo ozadje in se prvič sestati z njimi.

Kliknite tukaj, da se naročite na brezplačni spletni dnevnik za več denarja!

Več člankov in virov, ki vam bodo morda všeč:

7 dni do bolj zdravih osebnih financ

Ali potrebujete finančnega svetovalca?

Kako narediti odločitve o osebnih financah?

Money Girl's Smart se premakne v bogato rast - dobite papirno knjigo ali ebook danes!

Get More Money Girl!

Obstaja velik arhiv preteklih člankov in poddaj, če vnesete tisto, kar želite izvedeti v vrstici za iskanje na vrhu strani. Tukaj so številna mesta, s katerimi se lahko povežete z mano, izvedite več o osebnih financah in vprašajte svoje vprašanje o denarju:

  • Google+
  • Image
    Image
  • Money Girl podcast na iTunes (lahko se naročite!)
  • E-pošta: [email protected]

Kliknite tukaj, da se prijavite za brezplačni novic o denarju!

Prenesite prosta poglavja o pametnih premikih denarja za rast, ki so bogate

Če želite izvedeti, kako priti ven iz dolga, prihranite denar in zgradite bogastvo, dobite kopijo moje knjige Smart Girl's Moves to grow rich. Povedal vam je, kaj morate vedeti o denarju, ne da bi vas obogatil s tem, kar vam ni. Na voljo je v vaši najljubši knjigarni v tiskani obliki ali kot e-knjiga za vaše Gorljivi, Nook, iPad, PC, Mac ali pametni telefon. Lahko celo prenesete 2 brezplačna poglavja knjige na SmartMovesToGrowRich.com!

Podoba poslovnega človeka iz Shutterstock Več nasvetov iz denarja

Priporočena: