Zakaj sem tako prekleta len? In kako preneham biti len?

Kazalo:

Zakaj sem tako prekleta len? In kako preneham biti len?
Zakaj sem tako prekleta len? In kako preneham biti len?

Video: Zakaj sem tako prekleta len? In kako preneham biti len?

Video: Zakaj sem tako prekleta len? In kako preneham biti len?
Video: CS50 2013 - Week 10 2023, Oktober
Anonim
Morda je največja napaka naše generacije, kako leni smo.
Morda je največja napaka naše generacije, kako leni smo.

Toliko mojih bralcev mi je poslalo e-poštna sporočila o tem, kako hočejo prenehati biti leni in ukrepati … kako hočejo izboljšati svoje finance, narediti več denarja ali postati bolj zdravo … ali celo PREBERITE mojo knjigo (ki sedi pod svojo posteljo ) … vendar preprosto ne morejo najti motivacije za to. Ne morejo prenehati biti leni.

Koliko? Tisoče in tisoče vsako leto.
Koliko? Tisoče in tisoče vsako leto.

Zanimivo je, da nihče ne lini. ŽELIMO želimo spremeniti naše vedenje. Preprosto ne moremo ugotoviti, kako prenehati biti len. Uporabljamo besede, kot so "motivacija" (ena od najslabših besed, ki jih je treba uporabiti pri spremembi vedenja, saj pomeni skoraj nič). Pravimo besedo "S": "Ja, resnično bi morala naredi to…"

Delamo vse vrste stvari, ki se zdijo produktivne, vendar so v najboljšem primeru vredne in v najslabšem nasprotju.

Pomislite na najpogostejše stvari, ki jih želite spremeniti. Za večino od nas padejo v podobne vedere: izboljšajte naše kariere, denar, odnose in zdravje.

Pod temi dobite določene stvari, kot so "Želim si več potovati", "Želim delati manj", "Želim prenehati z odlašanjem".

Vse dosegljivo. Toda nekateri izmed nas delajo.

V zadnjih 12 letih sem razvil več modelov, ki povečujejo produktivnost in spreminjajo vedenje za dobro. Tako dobim rezultate, kot je ta.

Tukaj je šest stvari, ki jih morate poznati, preden poskušate prenehati biti leni.

Kako prenehati biti leni: 6 pomembnih vedenj

 1. Kadarkoli rečeš "naj" - "Ja, res bi moral storiti X" ali "Samo naj naredim Y" - že ste izgubili.
 2. Krivica ni produktivno čustvo.
 3. Hitre zmage dajejo velik zagon za spremembo vedenja. (Namig: Zato finančne knjige, ki se začnejo z "ustvariti proračun", skoraj nikoli niso učinkovite. To je zelo pomembna in pogosto zgrešena točka.)
 4. Avtomatizacija je močnejša, kot si lahko skoraj vsakdo predstavlja.
 5. Preprosto "poskušanje težje" skorajda ne bo delovalo, vendar večina Američanov večkrat sledi tej politiki za celo življenje.
 6. Taktika ni dovolj. Večina od nas ima otežene ovire in nevidne skripte, ki "izločajo" celo najnaprednejše taktike. (Na primer, vam lahko dam najboljše nasvete o zasluženju, ki ste jih kdaj ustvarili, če pa ne verjamete, da zaslužite denar, nič ne pomeni, ne boste niti obdelovali nasvetov.)

Bonus: Potrebujete različne, produktivne navade, da prenehate biti leni. Napisal sem ogromen 7-delni vodnik za izdelavo novih navad. Pridobite svojo kopijo.

Nekaj časa kasneje lahko vnesem v to, ampak najprej sem želela deliti izredno preudaren komentar, na katerega sem naletel na len.

Kako prenehati biti len: eden Redditorjev odgovor

Odgovor, ki ga je dal en komentator, je bil tako vpogledljiv, da ga ponovno objavljam za svoje bralce:

VPRAŠANJE: Kako ne morem biti prekleto len?

NAJBOLJŠI ODGOVOR: »Poglej, človek, dobesedno je na stotine dobrih načinov, kako priti z nalogami na plošči.

Kombinacija dobrega postavljanja ciljev in uporabe stvari, kot je The Pomodoro Technique, se mi zdi kombinacija dobrih ciljev, da bi mi pomagali priti do stvari in se premakniti naprej.

Toda to ne pomeni, da bi bilo produktivno. Gre za življenje do vaše besede.

Ugibam, da ste ustvarjalna, inteligentna oseba. Ste perfekcionist? To se zdi verjetno. Pogosto ljudje s temi značilnostmi se zares zasenčijo z obsegom nalog pred njimi. Narediti nekaj pomeni tvegati, da ne uspe. Včasih se zdi, da je to tveganje tako veliko, in pogon do perfekcionizma je tako močan, da se zdi kakršnakoli smiselna in produktivna naloga, kot da ni vredna. Zakaj tvegate, če ne morete storiti drugega?

Seveda, v ozadju vašega uma veste, da te izbire povzročajo, da vam ne uspe. Zato si nesrečen.

Torej morate razmišljati stvari na drugačen način. Najprej morate sami dati dovoljenje za neuspeh, včasih dovolite, da bi bil manj kot popoln. Neuspeh pri nekaj, napake, odpira odlično priložnost, da se naučiš nekaj novega.

Drugič, priznati morate, da je lenoba in odlašanje uničujoče za vašo besedo. Ko prevzamete nalogo, obljubite nekoga (morda samo vi, vendar nekdo), da boste to nalogo dokončali. Če to izklopite, se ne strinjate s svojo besedo v zadevi. To ni slabo ali napačno, ravno to je v tem položaju.

Toda celovitost je stvar, ki dela življenje. Struktura, ki drži naše interakcije skupaj. Ko celovitost ne uspe, se struktura zruši. Čast vašega beseda je način, kako zagotoviti, da integriteta situacije ostane nedotaknjena.

Najboljši način za spoštovanje vaše besede je, da ga postavite v nekakšno realnost. Začnite izdelovati in voditi urnik in seznam opravkov, če tega še niste storili. Začnite načrtovati svoja dejanja in jih prelomiti v manjše naloge, ki jih je lažje doseči. Te stvari služijo kot zelo resnično opozorilo, da ste obljubili, da jih morate obdržati. Vaša beseda mora biti stvar, ki vas vzpenja naprej. Častiti to besedo mora postati vaš glavni motiv.

Prav tako morate prijaviti druge, da boste odgovorni. Spravi prijatelja, da preveri z vami in jo razbiješ. Ko potrebujete motivacijo za ukrepanje, vam je nekdo odgovoren za to dejanje. Samo ta del mi je pomagal dokončno zaključiti študij, ki je čakal na dokončanje že več kot 6 let. Moji prijatelji so ugotovili, naredili vse, kar bi lahko pomagali, in me odgovorni, da bi to naredili.

Ampak, kar je najpomembnejše, moraš priznati, da je spoštovanje tvoje besede samemu sebi absolutno kritično. Za obljube je preprosto obdržati, ne želimo jih razočarati. Toda veliko težje je držati besedo zase. Vsak kos si zaslužiš tega spoštovanja kot kdorkoli drug, ki bi bil lahko vpleten.

Spremenite svojo perspektivo. To bo spremenilo vaše življenje."

Lepo rečeno. Razbijmo to - nehaj biti len, začni z:

 • Dajem sebi dovoljenje za neuspeh - zapomni si, krivda ni produktivno čustvo.
 • Častiti svojo besedo - ko se zavežete nekaj storiti, sledite skozi.
 • Začnite načrtovati svoja dejanja in jih prelomiti v obvladljive dele.
 • Pridobite druge, da boste odgovorni - partnerja ali partnerja, ki vas bo poklical, če boste začeli povratne korake.

Oglejte si celotno razpravo o tem, kako prenehati biti leni tukaj.

Želite prenehati biti len? Začnite z branjem moje brezplačne e-knjige, Ultimate Guide to Habits

V začetku letošnjega leta sem porabil 16 ur priprav na zelo poseben razgovor. Eden mojih mentorjev, psihologa Stanforda BJ Fogga, me je naučil veliko o tem, kaj vem o psihologiji in prepričanju.

Prosil sem ga, naj preživi eno uro z mano, kjer bi svoje najljubše tehnike in taktike delili na vedenjske spremembe - na vse od denarja do vadbe in flossinga.

Govorili smo o najljubših prepričevalnih študijah iz akademskih raziskav - nato pa preživimo nekaj časa, da delimo nekaj modelov prepričevanja, ki smo jih razvili sami. In posneli smo ga.

Preprosto je najti kakšen blogger, ki lahko napiše "TOP 10 NAČINOV VPLIVA NA VAŠO MREŽO !!!". Toda iskanje nekoga, ki ima globoko, temeljito znanje akademskih raziskav in praktično prepričevanje, je izjemno redko.

Če vas zanima, kako spremeniti svoje vedenje, močno priporočam, da poslušate naš pogovor.

Tega materiala ne morete dobiti nikjer drugje, BJ pa je izjemen strokovnjak z življenjsko dobo izkušenj.

Ampak ta razgovor je le majhen del moje brezplačne e-knjige o ustvarjanju velikih navad, zlomih slabih in uspešnosti na vrhuncu vaše sposobnosti.

V tem priročniku je nekaj nuggets, ki jih delim:

 • Kako sisteme premaguje motivacijo vsakič, ko poskuša spremeniti svoje vedenje in oblikovati trajne navade.
 • Treadmill of Disappointment in 3 preproste korake za doseganje kateregakoli cilja, ki ste ga določili.
 • Kako je lahko celo čokolada močan motivator za pozitivno spremembo vedenja.
 • Kako uporabljati "pričakovanje napak", da ostanejo na poti po preteku.
 • Sistem zagonskega zagona Jerrya Seinfelda, "Ne prekinjajte verige". Edini najboljši način, kako ohraniti lasersko osredotočenost na doseganje svojega cilja, pa tudi sisteme, s katerimi ga dosežete.

Najpomembneje je, da se namesto da bi se počutili krivega, da bi bili tako leni, se boste naučili produktivnih tehnik, da ne bi postali leni. In to je preprosto, zakaj ta spletna stran obstaja.

Vnesite svoje podatke, da preberete Free Guide - ki ga ne morete dobiti nikjer drugje.

Priporočena: