Kako kupiti varčevalne obveznice kot darila

Kako kupiti varčevalne obveznice kot darila
Kako kupiti varčevalne obveznice kot darila

Video: Kako kupiti varčevalne obveznice kot darila

Video: Kako kupiti varčevalne obveznice kot darila
Video: Princes of the Yen | Documentary Film 2023, Oktober
Anonim
Image
Image

Kate vpraša: "Imam 11 nečakin in nečakov in že več let jim podarim ameriške hranilnice za darila, vendar razumem, da zakladnica ne bo več izdajala papirnih obveznic. Ali obstaja alternativno darilo za denar, ki ga lahko dam?"

Prihranki obveznice so odlično darilo za vsako priložnost. Od 1. januarja 2012 se obveznice za varčevanje s papirjem ne bodo več prodajale. Ministrstvo za finance pravi, da bo digitalni prihranek ameriških davkoplačevalcev v prvih 5 letih rešil približno 120 milijonov dolarjev, zaradi zmanjšanih stroškov pri stroških tiskanja, pošiljanja, skladiščenja in obdelave. Ampak ne skrbite, varčevalne obveznice ne izginejo - preprosto ne boste mogli več dobiti papirne kopije. In če že imate papirnato varčevalno obveznico, jo boste še vedno lahko odkupili pri finančnih institucijah. Tukaj je, kaj storiti, če želite kupiti darilno obveznico:

  1. Obiščite spletno mesto treasurydirect.gov in odprite brezplačen račun.
  2. Prejemnik vašega darila mora imeti tudi račun TreasuryDirect. Če nimajo enega in so mladoletni, jih lahko odprete zanje in jih povežete z vašim računom.
  3. Kupite obveznico in jo hranite v svojem računu, dokler niste pripravljeni dostaviti v račun prejemnika TreasuryDirect.

Ko je vaša darilna obveznost dostavljena na račun prejemnika, prejme e-poštno sporočilo z vašim darilom! Lahko pa tudi izberete darilo brezplačnega tematskega materiala, ki ga želite prenesti, izpolniti in natisniti, da bi ga prejeli. Izbirate lahko med različnimi priložnostmi, kot so rojstni dan, poroka, diplomi ali počitnice. Čeprav hranilne obveznice morda niso najbolj vznemirljiva darila za otroke, ki jih boste prejeli, vam bodo zagotovo hvaležni, ko bodo dobili denar!

**********

Laura Adams je nagrajenec avtorja Smart Girl's pameten premakne, da raste bogat. Pridobite papirno knjigo ali ebook na Amazon.com! Kliknite tukaj za prenos 2 brezplačnih poglavij knjige!

Shranjevalna slika slike iz Shutterstock Več nasvetov iz denarja

Priporočena: