Kako to počne - Moja prijateljica Rachel je 1.000 uro na pogajanjih za novo službo

Kako to počne - Moja prijateljica Rachel je 1.000 uro na pogajanjih za novo službo
Kako to počne - Moja prijateljica Rachel je 1.000 uro na pogajanjih za novo službo

Video: Kako to počne - Moja prijateljica Rachel je 1.000 uro na pogajanjih za novo službo

Video: Kako to počne - Moja prijateljica Rachel je 1.000 uro na pogajanjih za novo službo
Video: Raznolikost je neizmerno bogastvo 2023, September
Anonim
Evo, kar se je moja 25-letna prijateljica Rachel ravno dogovorila:
Evo, kar se je moja 25-letna prijateljica Rachel ravno dogovorila:

"Imam 28% povečanje osnovne plače, ki prihaja na več kot 1000 $ / h, glede na to, koliko časa sem preživel. Plus zaloge možnosti, ki vsaj mi omogočajo luksuz sanj o tem, da gazillionaire:)"

Kako? Prosil sem jo, naj piše, kako je naredila …

Prijavil sem se in zanemaril veliko število odprtih delovnih mest - več, kot bi rad delil. Kljub temu sem se odločil, da skočim na trg dela pred nekaj meseci po trženju za velik hotel v San Franciscu. Na mestu, ki se imenuje VentureLoop (Craigslist for start-ups), sem našel pozicijo vodje trženja in s tem sem poslal v povzetek, ki je zajemal telefonski razgovor, ki mu je sledil osebni razgovor, ki mu je sledilo pisno ponudbo.

Sliši se kot cakalnico, kajne? Pravzaprav mi je direktor marketinga povedal, da imam najmanj izkušenj s kogarkoli je intervjuvala - potem me je vseeno najemala. Ne morem točno natančno pojasniti, zakaj sem bil tako uspešen pri pridobivanju te službe v nasprotju z vsemi mojimi preteklimi poskusi, vendar lahko premislim o nekaj stvareh, ki so verjetno pomenile razliko. Moje strategije niso bile raketne znanosti, ampak so vključevali čas in trud, dve stvari, ki vsekakor pomenita razliko, ki vas ločuje od pakiranja.

1. Razčlenil sem svoje delovno mesto vrstico po vrstici in zapisali projekte, na katere sem delal, ali veščine, ki sem jih imela, ki so neposredno povezana z njihovim opisom. 2. Raziskoval sem svojo spletno stran obširno, prebral članke o družbi o podjetju in pogledal v ozadje vodstvenih ekip, da sem lahko dobro govoril o podjetju in zakaj sem se dobro prilegal. 3. Pripravil sem pripoved o mojem nekoliko eklektičnem nadaljevanju, ki je lahko videti neusmiljeno, če ni nastavljen v ustreznem kontekstu. 4. Poklical sem strokovnjaka o novoustanovljenih podjetjih, finance, pogajanja in pol ducata drugih stvari, da bi dobili nekaj zunanjih svetovalcev. Ramit mi je dal nekaj ključnih nasvetov, vključno z "povejte jim, da želite umazati svoje roke" in "predlagati tri stvari, ki bi jih naredili za izboljšanje / izboljšanje njihovih tržnih prizadevanj". Da, govori se, kot piše na svojem blogu. 5. Sem dejansko vzel Ramitov nasvet, kjer je prišlo veliko mojega dela. Sanjal sem tri predloge za povečanje zanimanja na sejmih, boljše odzive na neposredne marketinške akcije in povečano prepoznavnost imena v splošni populaciji."

Vau! Torej je intervju moral oditi dobro, kajne? Ni čisto … in Rachel opisuje, kaj je naredila, je klasičen primer, ko je zamudil priložnost, da bi zmagal.

Nikoli nisem našel dobre možnosti, da omenim svoje zamisli (to je kljub štiriurnemu intervjuju). Namesto tega sem poslal predloge svojemu potencialnemu šefu, ki jih uporabljajo kot način za nadaljevanje samozagovornika, čeprav nisem več v svoji pisarni. Vsako osebo, s katero sem se danes pogovarjala, sem posamično po e-pošti, da se jim zahvalim za svoj čas. Mogoče bi bilo pretiravanje, vendar potem še enkrat, moj e-poštni naboj je morda bila glavna točka za moj najem.

Moje reference so mi kasneje povedale, da je bil podpredsednik navdušen nad mojo energijo in obveščevalno službo in se odločil raje bi usposabljala nekoga s potencialom kot najem bolj izkušenega in morda manj fleksibilnega, posameznika. Tri tedne trajnih raziskav in načrtovanja se je izplačalo s povsem novo kariero - lepa zvezdna donosnost naložbe mojega časa.”

Samo opazite, kako je to natančno utelešenje vsega, kar iwillteachyoutoberich pomeni. Rachel je odpravila ovire in skrbno raziskala njene možnosti, ukrepala tako, da je zaprosila za službo, se posvetovala strokovnjakom za nasvet in prišla s predstavitvijo, ki je bila boljša od vseh drugih (toliko, da se ji ni bilo treba veliko pogajati). In ko ji ni uspelo pokazati vse svoje predstavitve, jo je poslala po elektronski pošti - čeprav bi nekateri mislili, da je to "čudno".

Prišla je igrati.

Pridobivanje bogatih ne gre za eno srebrno ali skupinsko strategijo. Skoraj nikoli se ne zgodi, če sedi v sobi, ki prihaja z idejo. To se dogaja z rednim, dolgočasnim, discipliniranim delovanjem. Večina ljudi je samo rezultat vseh teh akcij - zmagovalnega trenutka ali članka v tisku. Ampak to je to delo za kozo, ki vas resnično bogati.

Priporočena: