Hot Tub Economics: Stroški Lastništvo in vzdrževanje Hot Tub

Kazalo:

Hot Tub Economics: Stroški Lastništvo in vzdrževanje Hot Tub
Hot Tub Economics: Stroški Lastništvo in vzdrževanje Hot Tub

Video: Hot Tub Economics: Stroški Lastništvo in vzdrževanje Hot Tub

Video: Hot Tub Economics: Stroški Lastništvo in vzdrževanje Hot Tub
Video: The Greek Debt Crisis - 5 Minute History Lesson - YouTube 2023, Oktober
Anonim

V življenju nimam veliko želja, in sicer:

  • Lepa žena
  • Zdrava družina
  • Sexy dober izgled
  • Finančna neodvisnost
  • Občutek namena
  • Občudovanje in spoštovanje od vseh
  • Srečna privzeta nagnjenost
  • Prijeten dom s pogledom na morje

Po teh osmih stvareh, kaj več moški resnično želi ali potrebuje? Nisem pohlepna. V zadnjem času pa želim še eno stvar, da zapolnimo velik prazen prostor pod svojim krovom: vročo kadjo!

Ne vem, ali se boste zavedali, koliko žrtvam, da vam ponudim najbolj vpogled finančno svetovanje. Konec koncev, ne morem pisati o stroških za lastno in vzdrževanje vroče kad brez nakupa enega. To bi bilo, kot da bi jaz pisal o zgodnji upokojitvi, medtem ko še vedno delam za The Borg.

V tem prispevku vam bom dala nekaj vpogleda v moje devetmesečno potovanje, da končno dobim vročo kad. Na tono sem se naučil ton, ki vam bo omogočil prihranek denarja in najboljšo odločitev o vročih kadi za vas in vašo družino.

Je vroča tuba prava za vas?

Pred nakupom vroče kadi morate najprej navesti razloge, zakaj želite. Vprašajte se sami:

* Ali živite v zmernem podnebju? Vroče kadi so čudovite med 0 - 75 stopinjami Fahrenheita.Če je zunanja temperatura višja od 75 stopinj, sedite v vodi z vodo 101 stopinj, je malo neudobno.

* Ali delate veliko telesne dejavnosti? Fizična dejavnost lahko vključuje ročno delo za vaše delo, strogo izvajanje ali šport. Vroče kadi zagotavljajo čudovito terapijo za slabovidne mišice.

* Imate dobro zračen prostor? Vroče kadi so na splošno od 5 'X 6' do 8 'X 8'. Za čiščenje in vzdrževanje boste želeli imeti vsaj nekaj metrov prostora, da hodite po vseh štirih straneh. Zato potrebujete najmanj 70 - 100 kvadratnih metrov prostora. Prav tako boste želeli prostor, ki je zaščiten pred nadleženimi sosedami.

* Imate čas in potrpežljivost za vzdrževanje vroče kadi? Odvisno od uporabe, boste morali vsakih 3-4 mesecev spremeniti vodo, filtre vsakih 6-18 mesecev, preveriti PH ravnotežje vsaj enkrat na teden, očistiti neizogiben obroč, ki tvori okoli vroče kadi, in enkrat letno spremenite UV žarnico, ki ubija bakterije. Podjetju za vzdrževanje lahko plačate 30 do 250 USD / mesec za delo.

Stroški lastništva vročega tuša

Obstaja neskončno število vročih kadi, da izberejo. Če kupite eno, boste morda dobili najboljšo možno tudi zaradi fiksnih stroškov, potrebnih za namestitev vroče kadi. Tukaj je nekaj stvari, za katere boste verjetno morali porabiti denar.

Image
Image

Platforma: 200 $ - 1.000 $

Razen če že imate na voljo popolnoma ravno cementno ploščad, je verjetno, da boste morali ustvariti enega od začetka z ojačano armaturno ploščo. Če želite prenesti tisoč kilogramov tlaka, mora biti cementna platforma približno 4 visoka.

Prvotno sem načrtoval, da vročo kad na mojem krovu. Vendar pa je konstrukcijski inženir dejal, da moj krov ne bi imel 7.000 funtov (težji od moje Honda Fit) brez ojačitve. Tudi takrat je dejal, da še vedno ne bi priporočal, da se na krovu položi vroča kad.

Imam mojo zemljo, da mi zgradi cementno platformo 8 "X 8" X 4 "za približno $ 800 - $ 1,000, vključno z materiali. Stroški so mešali v mojo celotno nalogo urejanja dvorišč. Moral je zgraditi škatlo, pobrati vrečke iz betona, preliti in gladko. Ali lahko vse to delate sami in plačate približno ~ 200 evrov za materiale. Ampak nisem imel želje, da bi mi poškodoval hrbet.

Image
Image
Image
Image

Dostava: $ 0 - $ 1500

Vroče kadi so velike, težke in okorne. Suha teža je med 500 in 1000 funtov. Vroče kadi ne ustrezajo standardnim vratam s tremi nogami. Zato, če je to izvedljivo, boste potrebovali veliko fantov, da ustvarite gibljiv voziček / sistem rampe, da dobite svojo vročo kad na vašo platformo.

V nasprotnem primeru bo morda treba vašo vročo kopel zbrati nad svojo hišo in na dvorišču. To je, če boste morda morali plačati družbi za dostavo 1000 USD ali več. Še daleč je postavitev vroče kadi z ulice, več boste morali plačati.

Plačal sem 325 dolarjev, da bi pet fantov zgradilo rampo čez mojo ograjo in vozili mojo vročo kadjo ob strani moje hiše.

Image
Image

Električar: $ 1,000 - $ 3,000

Prva stvar, ki jo je treba izbrati, je 220-voltna vroča kad v primerjavi s 110-voltno vročo kadjo. 210v hitreje segreva vodo, hitreje reciklira vodo in ima več moči motorja. Večje napetosti vročih kadi imajo več možnosti, kot so luči, glasba in mehurčki. Plug and play 110V vroče kadi so v redu. Nimajo najboljše terapevtske moči.

Na žalost, z vročo kadjo z električnim tokom 220v, boste potrebovali električarja za zagon hardwire iz vaše pod-plošče ali glavne plošče v vašo vročo kopeljo. Ustvariti morate tudi stikalo GFCI. To stane denar! Glede na razdaljo vaše vroče kadi iz vaše električne plošče, in koliko se ukvarjajo z rezanjem in vrtanjem, lahko vaš električar stane med $ 1,000 - $ 3,000.

Plačil sem licenčnemu električarju 1500 dolarjev.

Image
Image
Image
Image
Image
Image

Vroča kopel: $ 2,000 - $ 20,000

Glede na to, da sem bil že za 2.825 $ za namestitev moje vroče kad, sem se odločil, da dobim večjo vročo kadjo višje kakovosti, čeprav večino časa bi bilo le eden ali dva od nas, ki ga uporabljajo. Jaz sem izbral vročo kadjo Sundance Altamar, ki sedi pet za 13.000 dolarjev.Altamar je del Sundanceovega vrha linije 8800 serije z največjo količino curkov in možnosti. To je ista vroča kopel, ki je v garderobi San Francisco Giants. Če je dovolj dobro za igralce Giants, je dovolj zame.

Če boste šli skozi težave pri pridobivanju vroče kadi, boste morda dobili tudi najboljše, ki si ga lahko privoščite. Pripadal bom srednjemu nivoju: 5000 do 8000 ameriških dolarjev, visoki nivo: 9.000 do 12.000 dolarjev ali razkošje: 13.000 do 20.000 dolarjev. Zadnja stvar, ki jo želite storiti, je vrnitev vroče kadi, ker ni opravila vaših pričakovanj.

Resnično razmišljajte o stvareh tudi glede umestitve. Morate narediti najboljšo verodostojnost, ki bo vaš najljubši sedež in kamor želite, da se pokrov razkrije za zasebnost. Ko se odločite, je zelo težko spremeniti stvari!

Skupni stroški: $15,825

Image
Image

Tekoči stroški vzdrževanja

Kemikalije: 150 do 250 USD / leto

Moja vroča kad je prišla s škatlo petih različnih steklenic kemikalij. Vsaka kemikalija se uporablja za čiščenje in vzdrževanje kakovosti vode. Moja škatla kemikalij se bo iztekla v približno štirih mesecih. Zato bom moral kupiti še dve škatli za 50 dolarjev za pokritje preostalih osem mesecev. Zato je skupni strošek približno 150 dolarjev na leto.

Image
Image

Filtri: 100 evrov / leto

Moja vroča kad ima zunanji in notranji filter. Moram spremeniti zunanji filter vsakih 18 mesecev (60 dolarjev) in notranji filter vsakih šest mesecev (40 evrov). Nekateri bi morda rekli, da vam ni treba spremeniti filtrov tako pogosto, prav tako, kot vam ni treba zamenjati olja svojega avtomobila vsakih 3.000 kilometrov. Ampak želim pogosto spremeniti moje filtre, ker je to enostavno in skrbi za kakovost vode.

UV žarnica: 75 USD / leto

ClearRay UV žarnica pomaga ubiti bakterije, ki prečkajo njegovo pot. Zamenjava žarnice izgleda malo zapletena, saj moram odstraniti veliko delov, da bi prišli noter. Če mi ni treba plačati nekoga, je cena le 75 dolarjev.

Izgleda zapleteno
Izgleda zapleteno

Povečana električna energija: $ 10 - $ 50 / mesec

Odvisno od načina varčevanja z vodnim grelcem, ki ga uporabljate in koliko želite, da se voda segreje (običajno od 99 do 104F), boste mesečno povečali svoj račun za elektriko.

Skupni letni obratovalni stroški: $500 – $1,000

Koristi lastnice Hot Tub

Tukaj je deset možnih koristi, ki jih lahko zamislim.

1. Več družinskega časa.Tradicionalno srečanje je okrog jedilne mize. Zakaj ne podaljšate kakovostnega časa na vročo kopel?

2. Bolje Spanje. Po lepem namakanju ali masiranju je lažje zaspati.

3. Masaže. Privoščite si brezplačno masažo, če želite, če želite, z močnimi curki zdravljenja s toplimi tubi.

4. Spodnji stres. Živi dlje.

5. Porast Romantika. Pripravite romanco s svojim partnerjem ali vtisite datum.

6. Več časa na prostem. Ste se kdaj spraševali, zakaj je pohodništvo tako terapevtsko?

7. Nižji krvni tlak.Morda je videti nižji krvni tlak, v skladu z "The New England Journal of Medicine", medtem ko se borite proti pomanjkanju vitamina D.

8. Stranke z Hot Tubom. Sredi zime je zabava s toplo kadjo. Hot kadi so odličen način, da ostanejo povezani s prijatelji.

9. Ostanek. Prihranite denar in potujete glavobole. Nič več ne potrebujete preživeti sreče na dragem letovišču, da uživate v vročem kadu.

10. Povečajte domačo vrednost. Razpravlja se, ali bazen dodaja vrednost glede na nevarnosti skupine. Toda operativna vroča kad bi morala povsem povečati vrednost vašega premoženja, ko pride čas za prodajo. Vsaka ugodnost, zaradi katere je vaš dom bolj počitniški, je zmaga.

Ljubezen Moja Hot Tub

V drugem življenju sem moral biti morsko bitje, ker v svojem vročem kadalu v nekaj urah včasih ne morem priti do težav. Po dveh mesecih lastništva sem povprečno osem ur na teden v moji kadi. Bilo je čudovito z uporabo mojega neuporabljenega prostora v hrbet. Po dobrem namakanju sem spala neverjetno dobro in imam fantastične pogovore s prijatelji in družino v vroči kadi doslej.
V drugem življenju sem moral biti morsko bitje, ker v svojem vročem kadalu v nekaj urah včasih ne morem priti do težav. Po dveh mesecih lastništva sem povprečno osem ur na teden v moji kadi. Bilo je čudovito z uporabo mojega neuporabljenega prostora v hrbet. Po dobrem namakanju sem spala neverjetno dobro in imam fantastične pogovore s prijatelji in družino v vroči kadi doslej.

Največji poudarek, ki ga boste imeli kot lastnik vročega kadja, je, da je voda v parametrih testnega traku. Potrebno je preskušanje in napaka, da se stvari pravilno spremenijo. Ampak prej ali slej boste dobili obesek vzdrževanja jasne, čiste vonjne vode, ki vam in vaši družini zagotavlja ure užitek. Če zmešate kemično ravnovesje, lahko kadarkoli vedno odtehtate in začnete!

Eden od razlogov, zakaj je nepremičnina moj najljubši razred premoženja, je zaradi majhnih stvari, kot je užitek v vroči kadi. Nikoli ne bi naredili takšne naložbe v najem, razen če bi imeli denar za izgorevanje. Da bi lahko uživali v boljšem življenjskem slogu, dodali vrednost svojemu premoženju, lahko ustvarite dobiček po cesti in v bistvu živite brezplačno, kar je rezultat čudovitega predloga vrednosti.

To ni nekaj, kar lahko investirate v delnice, obveznice, nepremičnine ali nepremičnine, kjer trenutno delam nove denarja. Zato vas spodbujam, da ne posedujete samo vašega osnovnega prebivališča, temveč tudi stalno vlagate v pasivna sredstva, ki ustvarjajo dohodek. Potem lahko preživite še več časa v vašem vročem kad, saj vam ne bo treba delati toliko!

Priporočila za gradnjo stavbe

Nakup na bolje za hipoteko: Preverite najnovejše hipotekarne stopnje na spletu prek storitve LendingTree. Imajo eno največjih mrež posojilodajalcev, ki tekmujejo za vaše podjetje. Vaš cilj je, da dobite čim več pisnih ponudb in nato ponudite kot vzvod za pridobitev najnižje obrestne mere od njih ali vaše obstoječe banke. Ko se banke konkurirajo, zmagate.Obrestne mere so se znižale.

Investirajte v nepremičnine bolj kirurško: Če ne želite nenehno plačevati velikih davkov na premoženje, nimate plačila za nakup nepremičnine ali ne želite povezati svoje likvidnosti v fizičnih nepremičninah, si oglejte RealtyShares, eno največjih nepremičnin množična podjetja danes. Lahko vlagate v višje donosne posle po vsej državi za samo 5.000 dolarjev. Zgodovinski donosi so se gibali med 9% in 15%, veliko višji od povprečnega donosa borznega trga. Je prost za raziskovanje in imajo najboljšo platformo okoli.

Strogo presejanje zagotavlja, da so le najboljši operaterji na platformi RealtyShares.
Strogo presejanje zagotavlja, da so le najboljši operaterji na platformi RealtyShares.

Priporočena: