10 Bistvene spretnosti Vsak nov lastnik mora imeti

Kazalo:

10 Bistvene spretnosti Vsak nov lastnik mora imeti
10 Bistvene spretnosti Vsak nov lastnik mora imeti

Video: 10 Bistvene spretnosti Vsak nov lastnik mora imeti

Video: 10 Bistvene spretnosti Vsak nov lastnik mora imeti
Video: 🌹 Красивая! Удобная! Практичная! Летняя женская кофточка спицами. Часть 1. 🌺 Размер 48-50 2023, September
Anonim

Ne puščajte zamašenih žlebov ali tekočega stranišča, da bi na visokem novem domu obremenili blažilnik.

Ah, radosti lastnika stanovanj - lahko barve stene barve, ki jo izberete, naj bo Fido prost dostop v vašem dvorišču, in končno pustite kolo zunaj vaših stranskih vrat, ne da bi dobili citat iz vašega podjetja za upravljanje premoženja.

Obstaja veliko perks, ki imajo mesto, da pokličete svoje, vendar lahko medeni teden pride na nenaden konec, takoj ko gre kaj zlo. Nenadoma nihče ne pokliče, če vaš WC ne bo prenehal delovati, se izpusti pod okno spalnice ali zamašitev smeti. Morate ugotoviti, kako sami popraviti težavo - ali pa najeti nekoga, da to stori.

Toda z malo potrpljenjem (in nekaterimi pametnimi internetnimi raziskavami) se lahko sami ukvarjate z mnogimi skupnimi nalogami vzdrževanja doma. Kdo ve: morda se boste celo začeli ponositi na novega roko (ali priročnegaženska) spretnosti! Ali se preselite v nov dom v San Diegu, Kaliforniji ali v Wilmingtonu, DE, te 10 spretnosti so bistvene tehnike, ki bi jih morali znati storiti novi lastniki stanovanj po vsej državi.

  1. Kako spremeniti vaše zračne filtre

  Verjetno je, če se preselite iz najema, je vaš lastnik na to nalogo poskrbel za vas. Redno spreminjanje zračnih filtrov je pomembno za ohranjanje kakovosti zraka. "Dobivamo klice od lastnikov stanovanj, ki ne morejo ugotoviti, zakaj so njihovi domovi tako prašni," pravi Bailey Neal, direktor podjetja Nestive, ki vzdržuje vzdrževanje, popravila in čiščenje na domu v Nashvilleju. "Spoznajte: nikoli niso spremenili zračnih filtrov."

  Neal pravi za novo gradnjo, razmislite o spremembi filtrov najprej dva do tri tedne na začetku, zaradi prvotnega prahu iz suhih zidov. Vsak tri do šest mesecev je priporočljiv za ljudi brez hišnih ljubljenčkov ali alergij; če imate hišne ljubljenčke ali alergije, je vsakih 30 do 90 dni najbolje. Ko določite velikost svojih filtrov (natisnjena bo na stari, na primer 10x20x1), lahko takšne storitve kot Amazon ali EZFilter samodejno dostavijo nove filtre na določeni frekvenci.

  2. Kako izklopite vodo

  Vprašajte nekoga, najsi bo vaš domov inšpektor, prijatelj z gradbenimi izkušnjami ali vodovodar, naj poišče in pokaže, kje je glavni vodni ventil v vašem domu. "Voda je eden vodilnih povzročiteljev škode v domovih," pravi Neal. "Če lahko hitro izklopite vodo, preprečite poškodbe na tisoče ljudi." Neal opozarja, da če boste odšli več kot en ali dva dni, bi morali izklopiti vodo do pralnega stroja - to je kot enostavno kot vrtenje ročice za vodo ventila za strojem v desno. "Če pride do puščanja, ko te ni več, bo ta voda trajala neprekinjeno," pravi.

  3. Kako spremeniti temperaturo na grelniku vode

  Mnogi proizvajalci nastavijo termostate za ogrevanje vode na 140 stopinj, vendar večina hiš potrebuje le največ 120. Nastavitev termostata na nižjo temperaturo preprečuje možnost opeklin, upočasni nastanek mineralov in korozijo v grelniku in ceveh ter vam lahko prihrani 10 do 30 USD na vsako zmanjšanje 10-stopenj na letni račun za energijo. Plus, to je tako enostavno, kot vrtenje dial.

  4. Kako izklopite plin

  Če imate vonj plina ali sumite, da obstaja problem s plinom, bi moral vaš prvi korak poklicati vaše podjetje za plin. Ampak pomembno je vedeti, kako sami izključiti plin, samo če je to potrebno. Zapiralni ventil je običajno nameščen zunaj na merilniku in bo potreboval nastavljiv ključ za cevi ali polkrog za delovanje.

  5. Kako popraviti tekočo stranišče

  Tekoči WC bi lahko slišal kot začetek šale, vendar je lahko zelo nadležno - ne rečem postati odpadna voda, ki bi lahko ojačala vaš naslednji račun za vodo. Stranišča tečejo iz več razlogov: najpogostejši so problemi s flapperjem, verigo ali plovcem. Diagnoza in popravilo sta hitra in enostavna. In zapomnite si, voda v notranjosti sanitarne vode je čista, zato ne skrbite, da boste tam dali roke.

  6. Kako izklopiti napajanje na različne dele vaše hiše

  "Imeli smo kupca, ki je kupil novo hišo, in prvi teden je bila tam, njena laserska sušilnica nenadoma prenehala delovati," pravi Neal. "Naš električar je šel, pritisnil na gumb" ponastavi "na vtičnici in sušilnik je začel delati znova." Lekcija? Preverite, ali ima vaša vtičnica gumb za ponastavitev (običajno za ozemljene prodajalne, ki se običajno nahajajo v kuhinjah in kopalnicah, ker so blizu vode); in medtem ko ste pri tem, se seznanite s škatlo odklopnika. Neal pravi, da je pogosto moč za umiranje v eni sobi v hiši, in potem ljudje mislijo, da gre za izpad električne energije. "Niso niti mislili, da bi šli v stikalo, da bi ugotovili, ali se je sprožil," pravi. "Še posebej, če imate (a) starejšo hišo, ožičenje ni bilo zgrajeno za ravnanje z enako zmogljivostjo sodobnih električnih sistemov. Starejši domovi bodo hitreje preobremenjeni. "Ko se premaknete v svoj novi dom, vzemite nekaj časa, da obrnite stikala stikala stikala in ugotovite, kaj nadzoruje, kakšen prostor - in da so stikala pravilno označena.

  7. Kako najti stenski čep

  Pomembno je, da poiščete stenske vijake, ki so vertikalne lesene plošče za vašim suhim zidom, ko v vašem novem domu visite težke zidne obloge, vključno s televizijskimi zidnimi nosilci, police, ki bodo podpirale težo ali celo veliko ogledalo. Na srečo je tehnologija postala preprosta za to - za okrog 10 dolarjev v strojni opremi ali trgovini za izboljšanje domov lahko kupite iskalca, ki vam bo pomagal najti plošče. Pro tip: Čepi so skoraj vedno razporejeni bodisi ločeno od 16 ali 24 cm.

  8. Kako očistiti žlebove

  Zamašeni žlebovi niso šala. Lahko povzročijo, da voda teče na lesno oblogo in stranišče vaše hiše, kar lahko sčasoma povzroči gnilobe - in zamenjavo, ugotavlja Neal. Žlebove je treba očistiti vsako leto ali dvakrat letno, če imate previsoko drevo. Če ste prepričani, da ste na lestvi, lahko odstranite žlebove tako, da se prilegate (nosite dolge rokave, rokavice, celo očala in masko) in z majhno vrtno lopato očistite muck, čemur sledite visokotlačni vodni izpir vaša cev. Osredotočite se na območje, ki je nagnjeno k zlepljenjem: v glavnem, kjer se spusti v žleb sistem.

  9. Kako cepiti

  Tesnjenje je preprosta naloga, vendar prinaša velik vpliv - ne omenjam pa ohranja zrak in vodo v zalivu. Prvič, izberite pravi lupini. Za dolgotrajno tesnjenje izberite trajno vodoodporen, fleksibilen, odporen proti krčenju, cepasti silikonski cement. (Preskočite akrilno gumo, ki se lahko sčasoma skrči in razpoči.)

  Nato odstranite staro gumo z orodjem za nož in poskrbite, da je vaša površina čista in suha. Izrežite šobo zaporne cevi na želeno velikost noge in zaženite črto - poskrbite za enakomeren tlak pri nanašanju s pištolo. Nazadnje, gladi linijo z mokrim prstom. Potrebujete več navodil? Naredite malo raziskav o pravilnem protokolu koksa, in vam bomo takoj zapečatili.

  10. Kako ohraniti vaše naprave

  To se ravno ne zdi kot spretnost, kajne? Ampak bili bi presenečeni: vedeti, kako pravilno očistiti in vzdrževati vaše naprave je ključnega pomena za podaljšanje njihove življenjske dobe. Za en vir poiščite navodila za uporabo pečice (ali si jo oglejte na priročniku ManualsOnline.com) in zaženite funkcijo samopregledovanja - ni potrebe, da piškotke iztisnete z ostanki lazanja iz prejšnjega lastnika.

  Če je vaš hladilnik opremljen z razdeljevalnikom vode (to pomeni, da ima svoj led), stavimo, da je že od zamenjave filtra nekaj časa. Spet uporabite priročnik za določitev pravilnega modela filtra in kako ga nadomestiti. Nato očistite odzračevalno sredstvo za sušenje v loncu - v lončenem pastu, za loncem za pištolo in v kanalu, ki vodi do zunaj vašega doma. Potem očistite filter pomivalnega stroja ali past (glede na vaš model pomivalnega stroja) in pustite prazen cikel na "vročem" s skodelico belega kisa: s tem boste odstranili vse maščobe in mast. In končno, vedo, kako odkleniti odlaganje smeti - čisti toaletni bat lahko deluje ali, v skrajnih primerih, šivalnik, ki se prodaja v trgovinah za izboljšave doma.

Priporočena: