Kakšna domača inšpekcija bi lahko zamudila

Kazalo:

Kakšna domača inšpekcija bi lahko zamudila
Kakšna domača inšpekcija bi lahko zamudila

Video: Kakšna domača inšpekcija bi lahko zamudila

Video: Kakšna domača inšpekcija bi lahko zamudila
Video: Как следить за телефоном 2023, Oktober
Anonim

Standardni domači inšpekcijski pregled je status quo v postopku nakupa in prodaje doma, vendar vam daje popolno sliko o zdravju doma?

Inšpekcijski pregled je standardni operativni postopek, ko gre za nakup in prodajo doma. In dokončno poročilo notranjega inšpektorja ponuja dragocene informacije, ali vam daje natančno sliko o dobrem počutju doma? Mogoče. V tipičnem domovem inšpekcijskem pregledu pa obstajajo nekatere morebitne vrzeli, nekatere pa bi se lahko izkazale za drago, če bi se prezrli obstoječa vprašanja.

Ne glede na to, ali kupujete ali prodajate, lahko dvakrat preverite morebitne probleme, s katerimi se znajdete skozi razpoke v tipični domači inšpekciji, lahko prihranite denar pri zapiranju. Preberite, kako pridobiti dodatne informacije za posebne inšpekcijske preglede, ki jih boste potrebovali za odkrivanje težav pred zaprtjem (ki bi vas lahko zaščitili pred dragimi popravili in zamenjavami).

8 Težave, ki bi jih lahko zamudila tipična domača inšpekcija

  Strešne težave

  Ker domači inšpektorji niso zakonsko potrebni za fizični pregled strehe, bi njihova omejena vizualna kontrola lahko povzročila precejšnja vprašanja. Ni presenetljivo, da je v skladu z Nacionalnim certifikacijskim in inšpekcijskim združenjem za krovstvo (NRCIA) težave s streho odgovorne za 39% zahtevkov za zavarovanje lastnikov stanovanj.

  Če natančno preberete poročilo o domači inšpekciji, lahko odkrijete opozorilo o stanju strehe in priporočilu za dodatni pregled (ki ga mora izpolniti pooblaščeni inšpektor za streho). Inšpektorji, ki imajo licenco NRCIA, lahko izdajo tudi potrdilo o strehi, ki zagotavlja življenje in kakovost strehe. Medtem ko lahko ta storitev stane nekaj sto dolarjev, lahko zahteva, da prodajalec odpravi morebitne težave s streho pred zaprtjem, lahko povzroči stroške.

  Težave s HVAC

  Težave s hišnim ogrevanjem, prezračevanjem in klimatizacijskim sistemom (HVAC) se lahko med domovnim inšpekcijskim pregledom zlahka spregledajo. Medtem ko inšpektor potrdi, da je enota funkcionalna v času inšpekcije, ne bodo jamčili, da bo nadaljevala delo, ko kupite dom. Vendar pa strokovnjak za HVAC ne bo samo navedel statusa enote, ampak bo tudi potrdil ugotovitve svojega pregleda. Če je enota HVAC doma, ki jo razmišljate, stara ali prodajalci vam ne morejo povedati, kdaj je bil nazadnje servisiran, se lahko nadzorni ali predzadnji zvok izplača (in vam daje mir).

  Poškodba vode

  Zunanja poškodba vode je zelo enostavna za opazovanje z vizualnim pregledom; to je škoda, ki je skrita v stenah doma, ki jih je težko zaznati. Razen če vaš inšpektor uporablja infrardečo kamero (IR) za iskanje in dokumentiranje kakršne koli vdora vlage, morda ne veste, da je vaš sanjski dom vodokazen - in potrjeni domači inšpektorji jih ne potrebujejo.

  Za podrobnejši pregled si oglejte inšpektorja, ki ve, kako uporabljati infrardečo (IR) fotoaparat. Če odkrijejo skrite težave, jih lahko prihranijo na tisoče. To je veljalo za Brandona Fentona, ki je pri ogledu doma naletel na vprašanje škode na vodi. "Moja žena in jaz smo bili navdušeni nad hišo, vendar je bilo tisto, kar se je zdelo, da je stara vodo madež na stropu spredaj spalnica," pravi. "Poškodba je izgledala stara, vendar je IR-kamera v inšpektorju prevzela ogromno vodno mesto, kar je pripeljalo do precejšnje težave s plesnijo." Na srečo za Fentons je njihov agent vztrajal pri uporabi inšpektorja z IR kamero. V nasprotnem primeru bi bil par ponosni novi lastniki plesnega doma - problem, ki lahko povzroči zdravstvene zaplete in je tudi drago za sanacijo.

  Težave s tlakom

  Inšpektorji preverijo očitne znake obrabe in morebitne težave na vidnem mestu. Kaj pa talne težave, ki jih pokrivajo preproga, ploščice ali laminat? Če so tla in podlage navite ali gobasto, lahko dom ima problem z vlago - in to je drago.

  "Domovi, ki jih kupujemo, so ponavadi v grobi obliki, vendar lahko ključna vprašanja, kot je oblikovana podlaga, naredijo vso razliko med zdravim dobičkom in celo premagovanjem," pravi James Dainard, soustanovitelj Heaton Dainard Real Estate v Seattlu, WA, ki predstavlja kupce, ki se zanimajo za pridobivanje naložbenih nepremičnin. Ampak, kako veš, če bi vas moral skrbeti? Uporabite svoje noge za odkrivanje težave; mehke pike, kjer je šibek les, bodo dali pot, ko hodite po tleh. Ampak lahko uporabite tudi svoj vonj: šibek podstavek bo imel plesen vonj, ki je v plitkah - jasen znak gnilobe lesa. Če opazite znake morebitne težave - ali samo želite biti prepričani - lahko najdete lokalne strokovnjake preko nacionalnega inštituta za certificirane pod nadzorom pod nadzorom.

  Učinkovitost naprave

  Medtem ko lahko domači inšpektor preveri, ali so naprave v dobrem stanju, ne bodo mogli zagotoviti, kako dolgo bodo trajali. Seznanite se z zdravjem vaših naprav za velike vstopnice, tako da prosite lastnika za garancijske priročnike, izvirne potrditve nakupa in evidenco o vzdrževanju. Ti predmeti ne bodo zagotovili uspešnosti, vendar vam bodo dali kontekst, ki ga boste potrebovali, da boste lahko sprejeli informirano odločitev.

  Razdrobljeni azbest

  Prodajalci morajo razkriti kakršno koli znano prisotnost azbesta.Vendar prisotnost gradbenih materialov, ki temeljijo na azbestu, v domu ni nujno razlog za odklon vašega nakupa: azbest ni nevaren, razen če je material poškodovan in vlakna sproščena in vdihana. Čeprav so netopna azbestna vlakna pogosto očitna, je težje vedeti, ali se motijo azbestna vlakna, ki se skrivajo pod izolacijo ali celo pod podom.

  Če razmišljate o domu, zgrajenem pred letom 1980, je treba vprašati vašega domačega inšpektorja, če so pogosto delali z azbestom in lahko razumno presodijo, ali so motena azbestna vlakna prisotna na podlagi vizualnega pregleda. Če je prisotnost motenih vlaken potrjena, morate poiskati ponudbo za sanacijo kvalificiranega izvajalca - ali poskrbite, da bodo imeli prodajalci težave, preden se zaprete.

  Škodljivi plini

  Najdeno v domovih v vseh 50 državah, radon je naravno prisoten radioaktivni plin, ki ga ne morete videti, vonj ali okusa - in povzroča raka. Agencija za varstvo okolja (EPA) priporoča, naj se vsi domovi preizkušajo za prisotnost radona. Pred domačim pregledom vprašajte prodajalca, če so že testirali za radon. Prodajalci pogosto testirajo svoje domove, preden jih dajo v prodajo, zato so lahko nedavni rezultati testa na voljo med zaključnim postopkom. Če ne, so preskusi radona primerni, približno 40 evrov, rezultati preskusov pa se lahko obdelajo čez nekaj dni. Nekatere države ponujajo brezplačne preskusne komplekse: najti vaš radonski stik na tej radonski karti s strani EPA.

  Odvodni problemi

  Znaki drenažnih problemov prihajajo v vseh oblikah in velikostih, od vode, ki se zalepi od slabo pritrjenih ali zamašenih žlebov do zastrašujoče poplavne črte vzdolž klete. Z malo sreče bo čiščenje žlebov odpravilo težavo. V najslabšem primeru bi lahko vprašanje drenaže povezano s težavami pri ustanovah.

  Če obstajajo dokazi o razpokih temeljev, ki jih povzroča napačna drenaža, imate težave. Vaš inšpektor vam bo najverjetneje svetoval, da se obrnete na konstrukcijskega inženirja in z dobrim razlogom. Ogrožena ustanova ni samo pricey; lahko vpliva tudi na posojilodajalčevo pripravljenost za odobritev hipoteke.

  Da bi preprečili drage popravke za drenažo po nakupu, so postali vse bolj priljubljeni inšpekcijski pregledi kanalizacije. Glede na to, da je večina kanalizacijskih sistemov zapletenih in porabljenih za popravilo ali zamenjavo, zdrava pamet kupci pogosto opravljajo pregled za duševno zdravje. Usposobljeni tehnik bo uporabil obseg, ki bi določal stanje kanalizacijske linije nepremičnine in ali sistem deluje, kot je bilo načrtovano.

Kaj morate storiti po inšpekciji doma?

S toliko potencialnimi zamudami v standardnem domovskem pregledu je vaša odgovornost, da naredite nadaljnje korake. Ne glede na to, ali najeti inšpektorja strehe ali tehničnega osebja za HVAC, da bi vam pomagal zaokrožiti sliko vašega potencialnega novega doma, bi vam lahko dodatna preiskava prihranila na tisoče v popravilih in nadomestnih stroških. Ko končate z inšpekcijskim postopkom in kupite svoj dom, se bo pokrivala vaša domača politika. Glede na obstoječe vrzeli v inšpekcijskem procesu bo ta politika zagotovila zadnji del zagotovila, ki vam bo pomagal pri spanju skozi noč.

Želite izvedeti več o domačih inšpekcijah? Poiščite več sorodnih vsebin na Truliji spodaj:

 • Povečajte svojo domačo vrednost z izboljšavami za vsak proračun
 • Ne bodite privit na domačem inšpekcijskem pregledu
 • Vprašajte Trulio: Ali prodajalci ne bi plačali za domače inšpekcije?
 • Skrite napake: 9 domov inšpekcijskih pregledov, ki shranjujejo kupce denar
 • 10 Občasno domače inšpekcije, ki jih je treba upoštevati pred prodajo
 • Ali naj prodajalci dobijo domačo inšpekcijo?

Priporočena: