Pomoč! Moj zdravstveni zavarovalec ne bo plačal zakona!

Kazalo:

Pomoč! Moj zdravstveni zavarovalec ne bo plačal zakona!
Pomoč! Moj zdravstveni zavarovalec ne bo plačal zakona!

Video: Pomoč! Moj zdravstveni zavarovalec ne bo plačal zakona!

Video: Pomoč! Moj zdravstveni zavarovalec ne bo plačal zakona!
Video: How To Get Affordable Dental Care (without Dental Insurance) 2023, December
Anonim

Moj zdravstveni zavarovalec ne plačuje zakona

Pripravljen sem staviti, da se je veliko od vas srečalo s situacijo, v kateri ste opazili napako v svojem zdravstvenem računu, vendar vaš zdravstveni zavarovalec zamuja pri določitvi in plačevanju preostanka računa.

S prvim takim scenarijem se srečujem. Naučil sem se nekaj pomembnih spoznanj, vendar situacija še vedno ni rešena. Zato sem mislil, da bom delil tisto, kar sem se naučil, in nato preložil svetovanje tistim, ki ste bili po tej cesti.

Sledil bom končnim rezultatom v kasnejši objavi.

Kratka zgodba:

1. V letošnjem letu sem preklopil iz tradicionalnega PPO na visok odbitni načrt zdravstvenega zavarovanja (HDHP) prek Cigne, da bi prihranili denar za naše zdravstveno zavarovanje.
1. V letošnjem letu sem preklopil iz tradicionalnega PPO na visok odbitni načrt zdravstvenega zavarovanja (HDHP) prek Cigne, da bi prihranili denar za naše zdravstveno zavarovanje.

2. Moja žena in jaz smo želeli izkoristiti 200-odstotno spodbudo za bonus HDHP za prikaz za letno fizično, ki je preventivna storitev in 100% pokriva HDHP. To smo storili, imenovanje je bilo plačano, brez težav in pozneje smo prejeli 400 USD v bonusih na našem zdravstvenem računu (HSA).

3. Ob imenovanju zdravnik načrtuje rutinsko preventivno delo krvi za oba. Ni sumov bolezni.

4. Naša naloga je, da opravimo delo in pozneje dobimo račune za celoten znesek. Moj je bil 153 dolarjev in moja žena je bila 459 dolarjev, veliko našemu šoku!

5. Po nekaj mesecih so številne medsebojne interakcije, v katerih nam je Cigna povedala, da moramo poklicati zdravnika, ker niso uporabljali "preventivnih" CPT kod (zdravnik pravi, da so to storili in res ne bi imeli spodbude za to). Vendar pa jih lahko dobim, da plačajo vse, razen mojega 16 dolarjev in 120 dolarjev moje žene.

6. $ 136 je boljši od $ 612, vendar sem prekleto odločen. Če je vse resnično "preventivno", sploh ne bi smelo plačati ničesar. Ne zanima me, da bo plačilo prišlo iz sredstev, ki jo moj delodajalec dodeli mojemu HSA! Gre za načelo. Do takrat je eden od računov ogrozil prihajajoče zbirke na njej - kar me še bolj ožari. Cigno kličem nazaj, in tokrat, naredil sem, kar sem moral storiti na prvem mestu - prejeli potrdilo o zadevi in imenu rep. Povedal mi je, da bodo ponovno vložili zahtevek.

7. Pričakoval sem svojo odločitev o ponovnem predložitvi.

8. Še enkrat se Cigna vrne s argumentom "nepreprečevalni CPT".

Do zdaj pridobljena spoznanja:

  • dokumentiraj vse
  • takoj potrdite potrditev primera
  • dobite ime / številko / razširitev / e-pošto rep. pokličete, da pomagate, da na koncu rešite nekaj odgovornosti, da rešite stvari
  • trikrat preverite vsak zdravstveni račun, ki ga prejmete, da se prepričate, da je pravilna

Medicinski Bill Apathy

Ta celotna situacija je bila zelo frustrirajuća in me sprašuje, koliko ljudi preprosto opusti zdravstvene račune ali ne zaveda, da je napaka na prvem mestu. Moja odločitev je že preprečila izgubo 476 dolarjev, vendar se ne bom ustavil, dokler ne bodo plačali polno 612 dolarjev.

Če pa se spet zaustavijo, nisem zamisel o tem, kako se to zgodi.

Vaš nasvet o tem, kako zdravstveno zavarovanje plačati zdravstveni račun

  • Ali ste bili v podobni situaciji, ko se zdi, da zavarovatelj zaostaja pri plačevanju računov? Kako ste rešili stvari?
  • Ali ste poskusili priskrbeti tretjo osebo, ki vam pomaga rešiti spor o obračunu? Ali je delovalo?

Priporočena: