Smernice za zapiranje kreditne kartice

Smernice za zapiranje kreditne kartice
Smernice za zapiranje kreditne kartice

Video: Smernice za zapiranje kreditne kartice

Video: Smernice za zapiranje kreditne kartice
Video: Обзор современного дома: Твой дом ДОЛЖЕН БЫТЬ ТАКИМ | Красивые дома, интерьер дома, хаус тур 2023, Oktober
Anonim
Image
Image

Danny P. sprašuje: Imam 5 kreditnih kartic z ničelno bilanco in skupno 7,500 $ razpoložljivega kredita. Uporabljam samo eno kartico in jo v celoti plačam vsak mesec. Ena od drugih kart ima nizko kreditno omejitev za 200 dolarjev. Bi bila dobra zamisel, da jo prekličete?

Ali je pametno, da zaprete kreditno kartico ali ne, je pogosto vprašanje, ker mnogi vedo, da lahko škoduje vašemu kreditnemu rezultatu. Toda tudi želimo osvetliti našo obremenitev in odtrgati kartice, ki jih ne uporabljamo. Tukaj so tri smernice, ki vam bodo pomagale vedeti, kdaj bo preklic kreditne kartice komaj vplivala na vašo kreditno oceno in kdaj lahko naredi nekaj škode:

  1. Kakšno je kreditno omejitev kartice? Ko gre za kreditne in kreditne kartice, je znesek, ki ga dolgujemo za vse vaše račune v primerjavi s celotno kreditno linijo, zelo pomemben. Še širše je širjenje, bolje. Priporočljivo je, da nikoli ne boste imeli ravnovesja, ki presega 30% razpoložljivega kredita. Razmislite o tem, kaj se zgodi, ko prekličete kreditno kartico. Recimo, da imate 2 kreditnih kartic in vsak ima kreditno omejitev v višini 5.000 dolarjev in dolgujeta 2.000 na kartico A in nič na kartici B. To je skupna kreditna meja v višini 10.000 dolarjev in skupna dolg v višini 2.000 dolarjev ali 20-odstotna izplačila posojila (2.000 $ / 10,000 = 0.20). Če prekličete kartico B, ker ste jo pravkar izplačali, še vedno dolgujete 2.000 $ na kartico A, vaš razpoložljivi kredit pa se zmanjša na 5000 $. Preklic kartice je povečal razmerje uporabe z 20% na 40% (2.000 $ / 5000 $ = 0.40), kar lahko zmanjša vašo kreditno oceno. Čim nižja je vaša kreditna omejitev na kartici, manj zapiranje lahko negativno vpliva na vašo kreditno oceno. Ker kartica, ki jo želi preklicati, ima majhno kreditno mejo, ki znaša samo 2% ($ 200 / $ 7,500 = 0,02) njegovega celotnega kredita, pri čemer zaprtje ne bi smelo imeti zanemarljiv vpliv na njegov kreditni rezultat.
  2. Kako dolgo imate kartico? Dolžina vaše kreditne zgodovine igra pomembno vlogo pri tem, kako različni modeli točkovanja izračunajo vašo kreditno oceno. Če zaprete kartico, pozitivne kreditne transakcije ostanejo na vašem kreditnem poročilu 10 let in vse negativne transakcije ostanejo 7 let. Toda po tem času izginejo vsi podatki o računu. Zato dvakrat premislite o preklicu kreditnega računa, ki ste ga že več let odpirali.
  3. Imate še eno kreditno kartico? Ob kombinaciji vrst kreditov, kot so posojila obrokov in kreditne linije, je dejavnik, kako se izračunajo bonitetne ocene. Ne prekličite svoje kreditne kartice. Morate imeti vsaj eno kreditno kartico v dobrem stanju.

**********

Laura Adams je nagrajenec avtorja Smart Girl's pameten premakne, da raste bogat. Pridobite papirno knjigo ali ebook na Amazon.com! Kliknite tukaj za prenos 2 brezplačnih poglavij knjige! Več nasvetov iz denarja

Priporočena: