Guest Post: Pravkar sem se poročil? Tukaj je tisto, kar morate vedeti.

Guest Post: Pravkar sem se poročil? Tukaj je tisto, kar morate vedeti.
Guest Post: Pravkar sem se poročil? Tukaj je tisto, kar morate vedeti.

Video: Guest Post: Pravkar sem se poročil? Tukaj je tisto, kar morate vedeti.

Video: Guest Post: Pravkar sem se poročil? Tukaj je tisto, kar morate vedeti.
Video: ЛЮБОВЬ С ДОСТАВКОЙ НА ДОМ (2020). Романтическая комедия. Хит 2023, September
Anonim

[ Od Ramit: Danes je tretja in zadnja posta gosta Todd Doerr. Pred tem tednom je pisal o tem, kaj naj naredi, preden vložite svoje davke letos in kako študentje lahko prihranijo svoje starše.

Ta objava je napisana za novo poročene pare. Najbližje, ki sem prišel k pisanju o tem, je bila moja dolga objava na porokah, zato je čas.

Upoštevajte, kako Toddovi nasveti v nadaljevanju nimajo skrivnosti: zelo so podobni večini finančnih nasvetov o začetku zgodnjih in določanju prednostnih nalog. Toda način, na katerega ga uokviruje, resnično te pomisli.

Ostani jutri za nekaj kul.]

* * * Gost posta Todd Doerr Čestitam. Kakšna vznemirljiva sezona življenja.

Mogoče ste na novo zaposleni in sredi načrtovanja vašega poročnega dne in medenih tednov.

Želim deliti nekaj časovno preizkušenih idej z vami, da bi okrepili svoj zakon, da bi pomagali graditi bogastvo skupaj kot ekipa, in vam pomagati, da se izognete skupnim finančnim zameglim poročenih parov. (Učite se iz moje bolečine!). Ta članek vam bo dal poseben načrt igre, ki se začne na DANES.

Mimogrede, ta nasvet je za nevesto in ženina. Gradnja bogastva in izogibanje finančnim zameglim je timski šport - ena oseba ne more nositi finančne obremenitve za obe (razen če ne želite finančno uspevati)!
Mimogrede, ta nasvet je za nevesto in ženina. Gradnja bogastva in izogibanje finančnim zameglim je timski šport - ena oseba ne more nositi finančne obremenitve za obe (razen če ne želite finančno uspevati)!

Nekaj moram priznati, preden začnemo. Resnično uživam v treniranju mladih poročenih parov. Zakaj? Ker sedite v eni izmed najbolj fantastičnih bogastev v vaših življenjskih obdobjih. Imate največ možnosti, ker je čas na tvoji strani. Če delate skupaj, bodo zvočne navade in izbire, ki ste jih naredili danes, vplivali na vašo zakonsko zvezo v prihodnjih letih.

Naj začnem deliti, kaj se dogaja s številnimi pari po velikem dnevu. Vsak par ima edinstveno zgodbo, vendar pogosto na novo poročena vzame podobno pot. V tej zgodbi boste verjetno videli nekaj sebe ali še bolje svojega zakonca.

Življenjski slog življenja

Eric in Shelby sta se pravkar vrnila v "resnični svet" po medenih tednih. Nazaj na svoja delovna mesta in vsakodnevno delo. O, ja, veliko je bilo hvala za pisanje poročnih daril. Potem je izjava o vizumih prispela z vsemi stroški za medene tedne.

Nato se je začel začaran krog. Najboljši način, kako lahko povzamem njihove prvih nekaj let zakonske zveze: Potrošniški dolg smrtnega cikla. Oba sta imela dobro plačana delovna mesta, vendar tudi tisti niso pokrivali svojega "življenjskega sloga medu tednom". Kralj in kraljica sta jedla. Oba sta odpeljala nove avtomobile, ki so jih financirali in zakupili. Oblačila - kupili so precej, kar so hoteli. Potovanje - medeni teden je bil šele začetek - potovali so v Evropo, Mehiko in v ZDA. Spadali so v zdravstveni klub. Bili so Starbuckovi kupci leta. Kupili sta svojo prvo majhno kočo v čudnem delu mesta.

Niso imeli pisnega proračuna in niso se borili za denar. Nenavadnost je bila blaženost.

Potem je Shelby dobil velik bonus pri delu. CENIK. Izplačali so nekatere svoje kreditne kartice in se počutili tako dobro zase. Potem ….

Kupili so res lep domači sistem in cikel je nadaljeval z gradnjo zagona. Sliši se dobro?

V tem času so bili pripravljeni začeti rasti svoje družine (tj. Imeti otroke). Prepričan sem, da imate občutek, kako bi lahko vzbudil otroka. Baby formula, obleke, plenice, obiski zdravnika (približno 6 v prvem letu življenja), bolnišnično in dostavni stroški, otroško varstvo, otroško pohištvo - se doda! Oh yea - ta ljubka majhna koča ni bila več dovolj velika. Odločili so se, da morajo imeti (varno) mini-van. (Tega ne morem prinesti osebno!)

Verjetno mislite - da, Todd, vendar so se njihovi prihodki povečali. Da, dohodki so se povečali. Ampak nekako stroški "čarobno" ohranijo pravico skupaj s svojimi zvišanja. Sliši se dobro?

Hitro naprej nekaj let - njihov drugi otrok je bil na poti. Medeni teden je bil dolg. Eric in Shelby sta bili utrujeni, tako da sta delala s polnim delovnim časom in dvignila starost dveh let. Pomanjkanje spanja je bilo dohitevanje. Denar je bil res precej tesen in se pogosto pogovarjal nad denarjem. Eric je spraševal Shelbyja o vsakem malem odhodu. Shelby je postala zaskrbljena in začela imeti "zaslužiti" potovanja v nakupovalno središče. "Nekako" so imeli proračun, vendar so si jih ogledali šele 3 mesece.

Sčasoma so se srečali s finančnim trenerjem, ki jim je dal dovolj "težke ljubezni", da bi se lahko zbudili in ustavili ta cikel. Delali so kot ekipa več mesecev za izgradnjo realnega proračuna (se ne zgodi čez noč). Hitro naprej 18 mesecev kasneje, po številnih odločitvah in žrtvah, so bili potrošniki brez dolga in prvič v svojem življenju imeli v sili sredstva.

Ves denar, ki je bil namenjen avtomobilskim plačilom in Visi, je bil sedaj na voljo za varčevanje in ima nekaj finančnega dihalnega prostora. Nadaljevali so z enakim "igralnim načrtom" in njihovi dnevni boji so postali redki.

Veliko mojih strank povem: "To ni vedno preprosto ali lepo, vendar vedno deluje." Res mislim. Z leti slabih navad, da bi se zlomile, so velike spremembe v navadi težke, vendar vredne žrtve.

Kot trener, najboljši finančni nasvet, s katerim lahko delim z vami, je mladoporočenca to:

Ustvarite temelje za uspešne poroke in prihodnost, tako da začnete zvočne in uravnotežene navade denarja.

Naj vam delim nekaj praktičnih načinov za to.

Veliki razlogi za načrt igre

Naj vam pokažem, kaj je mogoče kot par, če živite uravnotežen življenjski slog in prihranite za prihodnost. Mimogrede, ne pravim, da nehaš vsega zabavati in prenehati kupovati lepe stvari - vendar jih je treba sprejeti zmerno.

Denimo, da nimate potrošnikovega dolga in imate sklad za nujne primere, in ste vestno delali, da prihranite 300 evrov vsak mesec (kar je zelo možno, če odpravite potrošniški dolg), od 25. leta do starosti 65 let na računu za upokojitev, ki vsako leto zasluži 8%. Pri starosti 65 let bi imeli približno 1 milijon dolarjev pri varčevanju. Tudi če ste starejši od 25 let, lahko še vedno dosežete resničen napredek pri upokojitvi prihranka na 300 dolarjev na mesec. Če $ 1 milijon ne podpira želenega življenjskega sloga, prihranite še več. Samo začnite in se to zgodi.

Na koncu ni v resnici denar. Gre za svobodo in izbire da ti daje kot družino. Gre za mir v mislih, ki izhaja iz denarja v banki, ko se v življenju zgodijo težke stvari. V določenem trenutku se vsi soočamo s težkimi izzivi.

Novi ukvarjajo načrt igre

Če ste že vključeni, a še ne poročite:

 • Obiščite predčasno druženje ali svetovanje v vaši lokalni cerkvi ali sinagogi. Razpravljajte in preučujte področja, kot so finance, otroci, duhovna vprašanja, starši in razširjene družine, načrti kariere in sanje ter cilji v življenju. Bolje je biti, da se boš raznesel v zakon!
 • Ne gredo v dolg za poroko ali medeni mesec. Ne spustite dolga za 5-urni čas. Ni zabavno, da se vrnete iz medenih tednov in si privoščite poročni račun na Visi. Če že greste po tej cesti, ščepite in shranite in plačajte denar, kolikor je mogoče, na preostale stroške.
 • Začni živeti s proračunom zdaj. Ohranite individualni pisni mesečni proračun, ki ga posodabljate vsak mesec. Na njih lahko delate skupaj, vendar obdržite dva ločena proračuna. Prepričajte se, da je vsak dolar dohodka dodeljen vrstici v vašem proračunu. Ne pustite, da denar "zdrsne skozi razpoke".
 • Finančne finance hranite ločeno, dokler se ne poročite. Ne združujte bančnih računov, itd. Videl sem preveč norem stvari tukaj. Preostali del svojega življenja imate za deljenje računov.

Načrt novega zakonskega igre Tukaj so praktični koraki in navade, ki jih morate začeti DANES.

 • Povečajte svojo zakonsko zvezo - skupaj sestavite pisni proračun, vsak mesec. Zgradite realistični proračun, ki vključuje denar za stroške, ki so nadležni stroški, kot so vzdrževanje in popravila avtomobilov, hišna popravila, račune za zavarovanje avtomobilov itd. - ti predmeti se ponavadi ne pojavljajo vsak mesec in na splošno so tisti, ki prsi svoj prvi proračun. Upoštevajte, kako porabite denar kot par, odraža vaše vrednote in prioritete kot družino. Sporočanje vsakega meseca in delo z različnimi različicami je lahko včasih težavno, vendar bo gradilo vašo "enost". Preberite več o osebnostnih denarnicah. Odprite skupni račun za preverjanje - to ima "čarobni" način, kako vas lahko komuniciraš med seboj. Mimogrede, ko enkrat stopite v rutino, mora mesečna proračunska seja traja samo eno uro na mesec (dajte 3 ali 4 mesece).
 • Hitro poplačati vse potrošniške dolgove in ustaviti zadolževanje. Koliko vam plačilo za avto, kreditno kartico in študentsko posojilo dejansko stane v vašem načrtu za gradnjo bogastva? Skupaj plačilo dolgov in izračunajte, kaj bi lahko naredili za svojo prihodnost. Bodite motivirani!
 • Zgradite 3 do 6 mesečni urgentni sklad. Želite imeti nekaj prostora za dihanje in maržo v življenju in se spoprijeti s negotovostjo pri delu, okvarami avtomobilov in zdravstvenimi stroški? V nujnih primerih je odgovor. Kako bi se počutili, če bi zdaj imeli od 10.000 do 20.000 dolarjev pri varčevalnem računu? (Ne, ne za potovanje na Hawaii.) Za večino parov priporočam ta cilj, potem ko ste odpravili vse potrošniške dolgove. Dobra ideja je, da čimprej dobite mali sklad za nujne primere, vendar zadržite gradnjo večjega, dokler ne boste imeli dolga potrošnika.
 • Najemite skromno stanovanje ali dom za nekaj let. Ne pokličite finančnega pritiska na vašo mlado zakonsko zvezo z najemom luksuzne palače. Prihranite denar za vaš prihodnji dom.
 • Ustvarite zabavo, potovanja in izkušnje v proračunu. Shranite vsak mesec, tako da vsako leto vzamete vsaj en dopust. Življenje je prekratko, da ga ne uživajo. Samo ne dajte na kreditno kartico!
Image
Image
 • Shrani za plačilo hiše. To je pomembno: NE kupite hiše, dokler ne odpravite dolga potrošnika, imate lep sklad za nujne primere in shranite plačilo v višini najmanj 10% do 20%.
 • Vozite rabljene avtomobile. Ta korak lahko resnično pospeši gradnjo bogastva. Nimam 400 USD na mesec plačilo avtomobila je HUGE. Tukaj je ideja za resnično motivirano: če oba delate blizu drug drugemu, delite en avto za nekaj let in uporabite ekstra, da bi odplačali dolg.
 • Poenostavite in nastavite avtopilot pri vseh prihrankih. Življenje je zasedeno in vsi se lahko leniramo. Nastavite samodejne osnutke iz računov za preverjanje ali plačila pri izgradnji nujnega sklada, hišnih plačil in naložb.
 • Nakup ravni življenjskega zavarovanja, še posebej če nameravate imeti otroke. Ta korak ni za vas, za tiste, ki bi jih lahko pustili za sabo. To je prednostna naloga. Na splošno ste bolj zdravi v svojih 20-ih, zato se zdaj kvalificirajte po najboljših cenah. Kupite 20 do 30 letno obdobje (ne preko svojega delodajalca).Splošno pravilo je, da v pokritosti kupite 10-kratni dohodek (plača 50.000 USD bi pomenila približno 500.000 dolarjev kritja). Nakupujte po najboljših cenah.
 • Pustite IRS Help Your Wealth Building.

  • 401k, tradicionalni IRA, Roth IRA's. Ker zdaj delite življenjske stroške, imate morda nekaj dodatnega denarja za naložbe vsak mesec. Vendar pa bi morali zadržati agresivne pokojnine, dokler ne boste odplačali potrošnikovega dolga in zgradili lep fon za nujne primere.
  • Začnite razčlenitev odbitkov, če je to smiselno. Resnično kopite v Spored A in poskrbite, da boste dobili največjo količino.
  • Odbitje obresti za plačila študentskih posojil. Obstajajo dobre novice, če plačate študentsko posojilo. Morda boste lahko odšteli to neizmerno obresti, ki jo plačujete.
  • Mala poslovna priložnost. Obstajajo številne ideje za varčevanje z davki za mala podjetja. Če imate vi in vaš zakonec podjetniško napako, ne prezrite teh možnosti. "Načrt povračila stroškov zdravljenja" je lahko zelo koristen, če lahko "najem" svojega zakonca. O tej strategiji preverite pri svojem osebnem davčnem računovodju.
  • Odbitje gibljivih stroškov, povezanih z delom. Če se premaknete na novo zaposlitev, boste morda lahko odšteli gibljive stroške.
  • Izračunajte šolnine in honorarje za poklicno usposabljanje. Morda boste lahko odšteli stroške dodatne izobrazbe, povezane z vašim delovnim mestom.
  • Zahtevajte Child Tax Credit za otroke. Če izpolnjujete pogoje, dobite do 1000 dolarjev za otroka.
 • Končno postanite veseli dajalec. Dajanje drugim, ki potrebujejo pomoč, je blagoslov za vas, vašo družino in vašo skupnost. Ko se nauči redno dajati, razvijamo karakter in zadovoljstvo, tako da vsak mesec ohranjamo dejanske življenjske prioritete. Moja žena in jaz smo videli, da Bog blagoslovi našo družino in druge z dajanjem. Poiščite organizacijo na svojem območju in spoznajte, kako ste lahko del svoje naloge.

Spreminjanje prihodnosti tvoje družine

Torej, gremo. Delil sem svoje najboljše ideje, ki vam pomagajo, da začnete graditi uspešno prihodnost. To bom spet rekel: SE SEDEŽEJO V ENI NAJBOLJIH FANTASTIČNIH SEZONSKIH ZGODOVINJIH VAŠEGA ŽIVLJENJA.

Ste v trenutku odločitve - ali boste pokopali glave v pesku in bi bili podobni vsem ostalim (skoraj zlomljenim ali neuspešnim)? Ali boste, kot par, prevzame nove navade in načrt igre za uspeh.

Blagoslov, Todd

Todd Doerr je osebni finančni trener. Pomaga svojim strankam, da se hitro izognejo dolgu in gradijo resno bogastvo. Svoje stranke pravi: "To ni vedno preprosto ali lepo, vendar vedno deluje." Lahko ga dosežete na [email protected] ali na www.taxmakeover.com.

[ Nadgradnja] 1. Glej dva druga člena, ki jih je Todd napisal:

 • Kaj storiti, preden vložite svoje davke letos
 • Kako lahko študentje prihranijo svoje starše

2. Potem si oglejte svojo e-knjigo, Vodnik za davčno olajšavo za leto 2008

Image
Image

Priporočena: