Gost post: študentje, ali bi starši lahko prihranili ob davkih?

Gost post: študentje, ali bi starši lahko prihranili ob davkih?
Gost post: študentje, ali bi starši lahko prihranili ob davkih?

Video: Gost post: študentje, ali bi starši lahko prihranili ob davkih?

Video: Gost post: študentje, ali bi starši lahko prihranili ob davkih?
Video: The Real Erlich Bachman of Silicon Valley - YouTube 2023, Oktober
Anonim
Image
Image

[ Od Ramit: Včeraj je Todd pisal, kaj storiti, preden vložite svoje davke.

Danes je ta članek posebej namenjen študentom. Vem, vem. Počutite se krivega, ker vaši starši plačujejo na tisoče vsakega semestra, medtem ko ste ves dan ves dan zaposleni in napolnite igro s sosednjo punco. In ne.

Starši bodo morda lahko prihranili pri davkih, če upoštevajo nekaj spodnjih navodil. Oglejte si in jim pošljite ta članek.]

* * * Gost posta Todd DoerrSte na šoli ali se želite udeležiti šole? Ali ste v mlajšem ali starejšem letu? Razmislite o tem, da bi to poslali staršem. Ta članek ima veliko idej, ki lahko pomagajo rešiti svoje starše na tisoče dolarjev vsako leto in lahko celo dajo nekaj dodatnega denarja v žepu.

Zdaj lahko to počutim. Morate se počutiti nekaj ponosa (ali zmedenosti), da vaš študent razmišlja o tem, kako vam pomagati finančno in kako narediti svoje življenje malo lažje. Kdo bi si mislil, da bo tvoj študent začel dobiti finančno idejo?
Zdaj lahko to počutim. Morate se počutiti nekaj ponosa (ali zmedenosti), da vaš študent razmišlja o tem, kako vam pomagati finančno in kako narediti svoje življenje malo lažje. Kdo bi si mislil, da bo tvoj študent začel dobiti finančno idejo?

Treniral sem veliko družin, ki že imajo študente ali bodo kmalu imeli vsaj enega otroka na šoli. Obstajajo načini za uspešno krmarjenje z vodami plačevanja kolidža. V tem članku bom z igralci, starši, delil načrt igranja, da bi olajšal življenje in pomagal učencu, da se začne v resničnem svetu. Prav tako vam bom dal nekaj idej za varčevanje z davki, ki lahko pospešijo napredek še hitreje.

Najprej preučimo finančno prihodnost vašega študenta, ko bodo diplomirali.

Post-diplomska snežna kepa

Kot ste verjetno zavedali, tipični diplomant college ima tako kreditno kartico in študentskega posojila dolga. Nedavni diplomanti imajo v povprečju več kot 19.000 dolarjev študentskih posojil in več kot 3000 dolarjev dolga za kreditne kartice. Tipični študent diplomiranega diplome izstopi s 24.000 do 100.000 dolarjev študentskih posojil.

Torej, vaš kolegij diplomant začne novo sezono v svojem življenju in gradi snežne kepe ….

Potem vaš diplomant kupi nov avto (vzemite ga od nekoga, ki je kupil nov avto mesec po tem, ko ste hodili po odru - to se zgodi veliko). Še 300 dolarjev na mesec pri plačilih skozi vrata.

Potem vaš diplomant izposodi lepo stanovanje, ker so bolni in utrujeni od domu življenje ali kolidž stanovanje. O da, to lepo stanovanje naredi koledž pohištvo videti grdo. Novo pohištvo na MasterCard-u - CENIK.

Potem vaš diplomant začne plačevati na študentskih posojilih (zagotovo je lahko obrestna mera precej nizka, vendar plačilo še vedno umirja). Potencialno več sto odlivov vsak mesec.

Nato se vsi njihovi prijatelji začnejo poročiti in vsi začnejo spuščati resna denarna sredstva na poročna darila, zabave, potovanja, obleke in vtis. Številke tukaj se resnično ujemajo, ko pomnožite s številom prijateljev.

Mogoče ni nobenega od teh dogodkov - morda porabijo 300 $ na mesec, ki jedo ven. Mogoče kupi kul pripomočke. V svojih 20 letih sem treniral veliko strank. Njihove zgodbe so drugačne, rezultat pa je na splošno enak. Dolg se hitro poveča, mesečna plačila dolga pa se znatno povečajo.

V tem času se lahko dve veliki "M-besedi" prikradejo - Marriage and Mortgages. Dobiš sliko.
V tem času se lahko dve veliki "M-besedi" prikradejo - Marriage and Mortgages. Dobiš sliko.

Dobra novica je, da snežne kepe ni treba zahtevati svojega diplomanta. Lahko finančno uspevajo, če živijo izven proračuna, se izplačajo od potrošniškega dolga in se izognejo dodatnemu zadolževanju za študentsko posojilo.

Najboljši nasveti za finančno svetovanje, ki jih lahko delim z vami, starši: Pomagajte svojemu otroku diplomirati z čim manj ali brez dolga.

Zakaj? Ker, ko so brezplačni od potrošniškega dolga in študentskih posojil, lahko resnično začnejo uspevati finančno in si sami graditi prihodnjo prihodnost.

Recimo, da vaš diplomant ni imel tega "običajnega" plačila študentskega posojila, "običajnega" plačila MasterCard, lahko ti dve plačili zlahka dodajo do nekaj sto dolarjev na mesec. Namesto tega je vložil 300 dolarjev mesečno od starosti 25 do 65 let na račun za upokojitev, ki zasluži 8% letno. Pri starosti 65 let bi imeli približno 1 milijon dolarjev pri upokojitvi. Očitno se bodo življenjski stroški povečali, tako da se ne bodo počutili tako velike. Ampak to dobi odličen začetek upokojitve.

Uspeh s kolegi Stroški Tukaj je skupni načrt igre, ki ga delim s svojimi strankami. Potrebuje nekaj dela, vendar je zares vredno slediti čim več strategij.

 • Shrani-Shrani-Shrani. Če imate čas, preden eden od vaših otrok odide v šolo, prihranite agresivno s šolskim varčevalnim računom (ESA) ali računom 529 v šoli ali celo z visokim prihrankovnim računom. Moj najljubši vir za te načrte 529 in ESA je www.SavingForCollege.com. Če ste le še nekaj let, bi se izognil vlaganju v 529 ali ESA, saj bi se vrednost lahko zmanjšala, če bi bila vložena v delniške sklade. V tem primeru bi se držal prihranka z visoko donosnostjo.
 • Proaktivni štipendijski lov. Zagotovite si proaktivno in skrbno prijavo za štipendije in štipendije, tudi če je vaš študent sredi koledža. Ne obupajte!
 • V štipendiranju in štipendiranju je mogoče najti tisoč dolarjev. Priporočam Ramitove objave o teh temah.On res ve, kako zmagati na tem področju.
 • Najem štipendistov. Nekatere moje stranke pošljem v produktivnega štipendijskega trenerja. Stalno pomaga svojim strankam poiskati 10.000 dolarjev do več kot 40.000 dolarjev štipendije in dodeliti denar.
 • Kolegij denarnega toka. Kot družina storite vse, kar lahko, da plačate kolidž z gotovino in se izognete posojilnim in kreditnim karticam. Tukaj je nekaj idej za začetek:
 • Delovna mesta s krajšim delovnim časom za svojega študenta ali celo sebe. Delovna mesta s krajšim delovnim časom so odličen način za razvijanje sposobnosti za življenje in upravljanje s časom. Niso večno in lahko pomembno prispevajo k višjim stroškom.
 • Vozite rabljene avtomobile. To lahko resnično poveča vaše mesečne prihranke. To ni le nižje plačilo (ali sploh ni plačilo, če ste velika kupčija) - starejša vozila tudi amortizirajo počasneje kot nova vozila.
 • Povečajte čim več davčnih strategij kar je mogoče za starše. To bom podrobneje pokrila pozneje. Samo ta korak lahko vsako leto doda denar v žep.
 • Postanite lovec na najboljši način na vse. Nakup rabljenih učbenikov, rabljenih računalnikov, rabljenega pohištva itd.
 • Počakajte na dragih počitnicah. To bi lahko prihranilo 1000 dolarjev več kot 4 leta na kolidžu.
 • Prodaja stvari. Imajo veliko dvorišče prodajo. Prodaj motocikel. Prodaja klavir, ki ga nihče več ne igra.
 • Kot zadnje sredstvo, študentsko posojilo. Ne bom vas prisilil, da bi vzeli študentsko posojilo, a delamo resnično težko na vseh drugih korakih, preden začnemo s tem. Koristi so lahko znatne.
 • Izogibajte se izposojanju ali umiku iz 401k ali IRA za stroške študija. Čeprav lahko iz določenih scenarijev iz nekaterih računov za upokojitev brezplačno odstopite ali izposodite denarno kazen, tvegate svojo finančno prihodnost in upokojitev.
 • Izogibajte se zadolževanju v vašem domu za plačilo za kolidž. Zadolževanje proti vašem domu ogroža vaš dom, zlasti na današnjem norečem trgu nepremičnin, kjer ljudje nahajata na glavo na svojih hipotekah.

Preverite davčne prihranke Poskrbite, da boste raziskovali vse možne priložnosti za prihranek pri davku - to bi lahko prihranilo veliko dolarjev vsako leto v šoli. Z davčnimi pametnimi potezami lahko sprostite več denarja za plačilo gotovine za kolidž.

Tukaj je seznam za pregled, ki lahko pomaga povečati svoj načrt. Nekateri najbolje obdelujejo vaši davčni računovodja.

 • Povečajte svoje Hope in Lifetime Credits. To so odlični krediti, če se kvalificirajte - glej podrobnosti o IRS Publication 970. Nadomestno posojilo se lahko uveljavlja samo za dve davčni leti na otroka in se lahko uporablja samo za prva 2 leta višješolskega izobraževanja.
 • Odbitje študentskega posojila. Če že plačujete študentska posojila, se lahko upravičite odbiti določen znesek obresti, ki se plača za študentska posojila. Oglejte si publikacijo 970 za omejitve.
 • Še naprej ohranjati učenca kot "odvisno". To predpostavlja, da še naprej zagotavljate vsaj polovico svoje podpore. Glejte Izjeme v navodilih za obrazec 1040.
 • Najemite svojega študenta. Če ste samozaposleni ali imate lastno podjetje, najemite svojega otroka za opravljanje dobrodelnega dela z razumno plačo. Zapišite podatke o opravljenem času, nalogah itd. Plače lahko odbite kot stroške podjetja. To je bolj zapletena strategija, ki bi jo verjetno najbolje obdelal vaš osebni davčni računovodja.
 • Oddaja stanovanj v kampusu. To je samo za premožne starše. Priporočam, da ne upoštevate te možnosti, razen če je plačano vaše primarno prebivališče (brez hipoteke), imate velik nujni sklad, nimate dolga potrošnika in ste zbrali velik pokojninski račun (Da, vem, da je ta nasvet zelo konzervativno). Otrok lahko »najem« za upravitelja nepremičnin. Prav tako lahko potencialno odbijete davke na nepremičnine na vašem seznamu A. Ta strategija zahteva jasen načrt igre - vzemite si čas in ne vznemite. Še enkrat to najbolje rešite vaš osebni davčni računovodja.
 • Poskrbite, da ima vaš študent zdravstveno zavarovanje. To ni davčna strategija, ampak dovolj pomembna, da se omenimo kot strategijo za zaščito pred finančnim razcvetom. Eden resnih potovanj v bolnišnico bi vas lahko vrnil od 5000 do 20.000 dolarjev ali več brez zdravstvenega zavarovanja pri vašem študentu.

Jutrišnji članek bo predstavil načrt finančne igre za novo zaposlene in novo poročene.

Todd Doerr je osebni finančni trener. Pomaga svojim strankam, da se hitro izognejo dolgu in gradijo resno bogastvo. Svoje stranke pravi: "To ni vedno preprosto ali lepo, vendar vedno deluje." Lahko ga dosežete na [email protected] ali na www.taxmakeover.com.

[ Nadgradnja] 1. Glej dva druga člena, ki jih je Todd napisal:

 • Kaj storiti, preden vložite svoje davke letos
 • Kaj storiti, davčno, če ste nedavno ukvarjeni ali poročeni

2. Potem si oglejte svojo e-knjigo, Vodnik za davčno olajšavo za leto 2008

Image
Image

Priporočena: