Dober dolg proti slabemu dolgu

Kazalo:

Dober dolg proti slabemu dolgu
Dober dolg proti slabemu dolgu

Video: Dober dolg proti slabemu dolgu

Video: Dober dolg proti slabemu dolgu
Video: #fugitiva #marnegro ¿Qué dijiste sobre Ulaş e İrem? 2023, Oktober
Anonim
Image
Image

Danes bom govoril o dobrem dolgu in slabem dolgu. Mnogi ljudje mislijo, da je dolg slab in da se je treba čim prej izogniti in plačati. Ampak, res obstajata dve vrsti dolga: dober dolg in slab dolg. Zdaj, eno hitro in umazano pravilo za ugotavljanje, ali je določen dolg dober ali slab, se vprašajte, ali dolg financira nekaj, kar cenijo ali amortizirajo v vrednosti. Če dolg financira nekaj, kar se dogaja v vrednosti, je običajno "dober dolg." Po drugi strani pa, če financira nekaj, kar izgubi vrednost, je ponavadi "slab dolg".

Kaj je dober dolg?

Primeri dobrega dolga bi bili hipoteka na vašem domu in posojilo za visokošolsko izobraževanje. Hipoteka financira hišo, sredstvo, ki se dolgoročno poveča v vrednosti, študentsko posojilo pa financira izobraževanje, ki bi lahko povzročilo višjo plačano zaposlitev in boljšo zaposljivost po cesti - vsaj to je ideja na kakršenkoli način.

Kaj je Bad Dolg?

Primer slabega dolga bi bil avto posojilo - večina novih avtomobilov izgubi več kot polovico svoje vrednosti v prvih petih letih po nakupu. Drugi primer "slabega dolga" bi bil denar, ki si ga izposodite, da bi kupili nekaj, kar bi izgubilo vrednost, ki bi jo lahko dejansko privoščili brez posojila, na primer z večerjo.

Kako plačati dolg

V redu, to je razlika med dobrim dolgom in slabim dolgom, a kaj je najpametnejši način za izplačilo dolga? Pri reševanju dolga je dobra ideja, da najprej plačate najvišja posojila za obresti, še posebej, če financirajo predmete, ki izgubljajo vrednost. Za skoraj vsakogar to pomeni, da najprej plačate svoje najvišje kreditne kartice. Po tem, delajo na odplačilo vaše nižje stopnje potrošniških posojil, kot je avto posojilo. [AdMiddle] Ko boste izplačali te vrste dolgov, bo naslednji korak delal v smeri odplačevanja vaših "dobrih dolgov", če - in to je veliko, če ne boste bolje porabili za denar. Če lahko vložite svoj denar po višji stopnji donosa kot obrestna mera za dolg, običajno bolje vlagate denar namesto tega in počasi spuščate dolg. Če imate hipoteko, vam ni nujno, da hitreje plačate hitreje. Hipoteke so ponavadi nizke stopnje v primerjavi z drugimi vrstami posojil, v ZDA in v nekaterih drugih državah pa je obresti, ki jih plačate na hipoteko, odbitek davka. Cha-ching! To je vse za zdaj, ljubezen Money Girl, vaš vodnik za bogatejše življenje. Vaše vprašanja in komentarje lahko pošljete na naslov [email protected]. Hvala za poslušanje!

Iz slike iz Shutterstocka Več nasvetov iz denarja

Priporočena: