ETF Gold in Silver

Kazalo:

ETF Gold in Silver
ETF Gold in Silver

Video: ETF Gold in Silver

Video: ETF Gold in Silver
Video: ETFs Are No Substitute For Real Gold and Silver. 2023, Oktober
Anonim

Današnja tema je izdelava zlatega gnezdenega jajca.

Phil v Lakewoodu, Colorado mi je poslal to vprašanje s tem vprašanjem:

Poslušal sem vaše arhive in v epizodi 46, omenili ste, da bi se dobički na zlate deleže ETF, ki jih je imela več kot eno leto, obdavčili z višjo stopnjo zbiranja 28% in ne dolgoročno stopnjo kapitalskih dobičkov 15%. Kaj bi se zgodilo, če bi v tradicionalni IRA prodal vse moje zlate deleže ETF po 11 mesecih, uporabil prihodke za nakup drugega staleža, nato prodal to in se vrnil nazaj v ETF? Ali bi bil obdavčen po nižji stopnji?

Odlično vprašanje! Odgovor na to vprašanje ni tako preprost, kot si lahko najprej misliš. Dejstvo je, da je bil odgovor na to vprašanje malo divja gosja!

Zlati in srebrni ETF so obdavčeni kot zbirateljstvo

IRS meni, da ima v lasti fizično zlato ali srebro, vključno z delnicami s sredstvi, s katerimi se trguje na borzi (ETF), ki imajo za vas zlato ali srebro, da so enaki kot lastniki zbirateljske znamke. In imaš prav, Phil: dolgoročna stopnja kapitalskih dobičkov na zbirkah je 28%, ne 15%, ki velja za zaloge in druge naložbe, kar je zares žalostno. Kratkoročni kapitalski dobiček za delnice v zlatu ali srebro ETF je enak kot za druge naložbe: vaša običajna stopnja davka na dohodek. Te davčne stopnje veljajo za delnice, ki so zunaj računa, ki je ugodnejši od davkov.

Ampak kaj je zajemalka, ko gre za lastništvo zalog zlata ali srebra ETF znotraj IRA?

Kolekcije v IRA niso dovoljene

Čeprav lahko posedujete skoraj vsako vrsto premoženja v IRA, IRS prepoveduje lastništvo zbirateljskih predmetov v IRA, vključno s kovinami in kovanci, razen nekaterih vrst plemenitih kovin in nekaterih kovancev, ki jih kovani finančni zakladi ZDA. V skladu z objavo IRS 590, "Če IRA vlaga v zbirateljske predmete, se vloženi znesek obravnava kot razdeljen v vloženem letu." Lastnik računa bi moral plačati 10-odstotno kazen za znesek, vložen v zbirno, ker bi se štel za zgodnji umik. Ouch! To pomeni, da je imetje plemenitih kovin ETF v IRA ni tako dobra ideja.

Vendar so zlate in srebrne ETF delnice v IRA res ki se štejejo za zbirateljske?

Zdaj bi mislili, da bi bil odgovor pritrdilen. Navsezadnje se štejejo za zbirateljske predmete, ko jih kupite na rednem borznem računu. Toda odgovor je res presenetljiv!

V IRA lahko posedujete zlate in srebrne ETF

IRS je naredil izjemo za ETF zlata in srebra, ki je v IRA. 10. avgusta 2007 je IRS zasebno odločil, da so delnice ETF v obliki zaupanja, ki odraža ceno fizičnega zlata in srebra ne pomenijo nakupa zbirateljske opreme če so pridobljeni v IRA. Zato IRS ne upošteva denarja, vloženega v delnice z ETF-jevega zlata in srebra znotraj IRA, za distribucijo, ki je predmet zgodnje odpovedne kazni. (1)

To je res dobra novica, ker to pomeni: (1) imate lahko v IRA delnice z zlatom in srebrom ETF, (2) denar, ki ste ga vložili v zlate ali srebrne ETF v IRA, se ne šteje za zgodnji umik, in (3) za te delnice vam ne bo veljala 28-odstotna dolgoročna davčna stopnja. Torej ni nobenega razloga (vsaj v tem trenutku), da bi se zaskrbljen, kako se izogniti davčni stopnji za zbiranje, ko imajo IRA deleže zlate ali srebrne ETF. Ne velja.

Torej, tukaj želijo Phil in vsi gnezdo jajce, ki je zlato. Današnji zmagovalec knjige Danes bom dal kopijo ABC Gold Investing Philu za tako veliko vprašanje. Čestitam, Phil, in preveri svoje e-pošte za navodila! Cha-ching! To je vse za zdaj, ljubezen Money Girl, vaš vodnik za bogatejše življenje. Kot vedno je položaj vsakega posameznika drugačen, zato se pred odločanjem o finančnih odločitvah posvetujte z davčnim ali finančnim svetovalcem. Ta podcast je namenjen le izobraževalnim namenom in ni namenjen nadomestnemu iskanju osebnega, strokovnega svetovanja. Pošljite vaša vprašanja ali pripombe na [email protected]. In ko imate brezplačen trenutek, bi rad resnično cenil, če ste objavili pregled v iTunes. Hvala za poslušanje! (1) "Pridobitev delnic v podjetju Trust T s posameznim računom za upokojitev ali računom za posamično usmerjen račun, ki se vzdržuje po načrtu, ki je opredeljen v oddelku 401 (a) zakonika, ne pomeni nakupa zbirnega premoženja znotraj pomen oddelka 408 (m) kode, zato se posamezni račun za upokojitev ali posamično usmerjeni račun, ki ima v lasti delnice Trust T, ne bo štel za razdelitev po oddelku 408 (m) (1) zakonika na podlagi lastništva takšnih delnic. "[IRS Private Papers Rulings 200732026 in 200732027, 10. avgust 2007] Sorodne povezave:

  • IRS Private Letter Ruling (zlato) 200732026, 10. avgust 2007
  • IRS Private Letter Ruling (Silver) 200732027, 10. avgust 2007 IRS Objava 590, IRA

Iz slike iz Shutterstocka Več nasvetov iz denarja

Priporočena: