Daj mi nekaj davčnega kredita

Kazalo:

Daj mi nekaj davčnega kredita
Daj mi nekaj davčnega kredita

Video: Daj mi nekaj davčnega kredita

Video: Daj mi nekaj davčnega kredita
Video: Так мало кто делает когда увядает сладкий перец. Чем полить и подкормить перцы если листья увядают 2023, Oktober
Anonim
V zadnji epizodi sem govoril o nekaterih davčnih oprostitvah. V današnji oddaji vam bom dala nekaj nasvetov o načinih zniževanja davkov, tako da izkoristite davčne olajšave.
V zadnji epizodi sem govoril o nekaterih davčnih oprostitvah. V današnji oddaji vam bom dala nekaj nasvetov o načinih zniževanja davkov, tako da izkoristite davčne olajšave.

Kaj je davčni kredit?

Davčna oprostitev in davčni kredit vam prihranita denar, vendar to delata na različne načine. Oprostitev ali odbitek zmanjša vaš obdavčljivi dohodek, preden se obračuna davek na ta znesek. Toda davčni kredit zmanjša skupni znesek davka, ki ga morate plačati. Ker vam davčni kredit omogoča odštevanje davkov, dolar za dolar, je celo boljši od odbitka! Zato se želim prepričati, da začnete razmišljati o vsakem davčnem odbitku, ki ga lahko izvedete za davčno leto 2008.

Ob standardni odbitku

Kadar gre za davčne olajšave, ima vsakdo pravico do tega, kar se imenuje standardni odbitek. Za leto 2008 je standardni odbitek 5,450 $ za posameznike, pa tudi za poročene osebe, ki vložijo ločeno. Za tiste, ki so poročeni in vložijo skupaj, je 10.900 dolarjev. In za vodje gospodinjstev je 8.000 $.

Izbirate lahko med standardnim odbitkom ali vsoto vseh vaših posameznih odbitkov in uporabo tega zneska. Uporabite višino, ki je višja in najbolj koristna za vas. Priporočam, da nadaljujete s procesom izračunavanja potencialnih odbitkov, saj je skupni znesek višji, kot si mislite. Po mnenju IRS dva od treh davkoplačevalcev vzamejo standardni odbitek, namesto da razčlenijo svoje odbitke, kot so hipotekarni obresti, zdravstveni stroški in dobrodelni prispevki.

Ampak pojdimo nazaj na davčne kredite. Vsak davčni odbitek, na katerega ste upravičeni, lahko prevzamete, ali upoštevate standardni odbitek ali ne. Vsako leto številni davkoplačevalci spregledajo davčne olajšave, ker se preprosto ne zavedajo, da so upravičeni do njih!

Pogosto spregledani davčni krediti

Preverite, ali lahko izkoristite naslednjih osem davčnih olajšav:

1. Davek iz dobička (EITC). To je na voljo za zaposlene družine, ki zaslužijo manj kot 41.646 dolarjev na leto, če so poročene skupaj. Upravičeni so tudi brezposelni delavci z dohodkom pod 15.880 $. Najvišji znesek kredita je 4.824 $ za tiste z več kot enim otrokom, ki izpolnjuje pogoje.

2. Davčna olajšava otrok. To je običajno na voljo, če imate otroka, mlajšega od 17 let. Najvišji znesek kredita je 1000 dolarjev na upravičenega otroka. To je poleg izdaje, ki je bila odvisna od $ 3,500, ki je bila razprava prejšnji teden v oddaji 96. Vendar pa je kredit zmanjšan, če je vaš dohodek nad določenim zneskom.

3. Davčna kreditna plačila za otroke in odvisne osebe. Ta je na voljo, če morate plačati nekoga, ki skrbi za vzdrževanega otroka, mlajšega od 13 let, kateregakoli drugega vzdrževanca, ki ga zahtevate, ali zakonca, ki ne more skrbeti zase, da bi lahko odšli na delo.

4. Upam, da bo davčna dobropis za izobraževanje. To je na voljo za pomoč pri plačevanju šolnine in honorarjev za vas ali za vzdrževane družinske člane, ko ste se vpisali v šolo najmanj polovico časa. Najvišji znesek kredita je 1.800 $ in je na voljo za prva dva leta izobraževanja. Kredit se zmanjša, če je vaš dohodek nad določeno mejo.

5. Davčni dobropis za izobraževanje. To je še en izobraževalni kredit, ki je na voljo za pomoč pri plačevanju šolnine in članarine za vas ali vaše vzdrževane člane, tudi če so le vpisani v en kolegij. Prav tako je omejena na podlagi vašega dohodkovnega nivoja. Torej morda bi ta računalniški razred, ki ste ga v letošnjem letu opravili na univerzi, dejansko lahko pomagali zmanjšati svoje davke!

6. Saverovo davčno kreditiranje. To je na voljo delavcem, ki prispevajo k pokojninskemu načrtu, kot je IRA ali 401k. Kvalificirate se, če ste samski ali poročeni, ločeno in zaslužite manj kot 26.500 ameriških dolarjev. Če vložite vlogo vodje gospodinjstva, meja dohodka znaša 39.750 ameriških dolarjev, skupno pa 53.000 dolarjev. Ne pozabite, da se prispevki IRA lahko izvedejo do 15. aprilath po davčnem letu. Najvišji znesek kredita je 1.000 evrov za posameznike in 2.000 za poročene osebe.

7. Davek na energijsko varčevanje. Ta kredit je na voljo, če v vašem domu izboljšate energetsko učinkovite izboljšave, ne glede na to, kakšen je vaš dohodek. To vključuje nakup takšnih zunanjih vrat in oken, grelnikov vode, toplotnih črpalk, klimatskih naprav in peči. Najvišji znesek kredita je omejen na 500 evrov. Obstaja tudi 30% kredit za stroške sončnega in gorivnih celic dodatkov za energijo. Več o davčnih olajšavah za varčevanje z energijo na spletni strani Ministrstva za energijo lahko najdete na energy.gov. Nekatere države lahko prav tako dajo davčne olajšave za varčevanje z energijo.

8. Alternativno posojilo za motorna vozila. To je na voljo prvotnemu kupcu novega, kvalificiranega vozila. Torej ne zamudite na davčnem odbitku za kateri koli novi hibrid, ki ste ga kupili! Povezave v zabeleženih opombah bom vključila v kvalificirane modele in zneske davčnega dobropisa.

Upoštevajte, da to ni popoln seznam davčnih olajšav. Obstajajo tudi drugi, ki so na voljo upravičenim davkoplačevalcem, kot so kredit za prevzem in kredit za starejše ali invalidne osebe. Nekateri davčni odbitki so vračljivi, kar pomeni, da bi lahko znižale davke pod 0 evrov do točke, da boste prejeli vračilo. Ali če že dobite povračilo, bi nekateri davčni odbitki povečali ta znesek. Za več informacij se obrnite na uradno spletno stran IRS na naslovu irs.gov.

Upravno

Vesel sem, da poslušaš. Če še niste vzeli anket o denarju, pojdite na moneygirl.quickanddirtytips.com. Povezavo najdete na levi stranski vrstici.To je zelo kratka raziskava, ki mi pomaga izboljšati predstavo in razumeti, katere so finančne teme pomembne za vas.

Chi-Ching, to je vse za zdaj, ljubezen Money Girl, vaš vodnik za bogatejše življenje.

Dodatni viri:

Več o EITC

Publikacija IRS 596: Kredit za zasluženi dohodek

Publikacija IRS 972: Child Tax Credit

Objavljanje IRS 503: Odhodki za otroke in odvisne skrbnike

Publikacija IRS 970: Davčne ugodnosti za izobraževanje

Uporabite obrazec 8880, da zahtevate kredit Saver.

Za zahtevek za varčevanje z energijo uporabite obrazec 5695Hibridni avtomobili in nadomestna motorna vozila

Iz slike iz Shutterstocka

Več nasvetov iz denarja

Priporočena: