"Samo začeti" je slab nasvet

Kazalo:

"Samo začeti" je slab nasvet
"Samo začeti" je slab nasvet

Video: "Samo začeti" je slab nasvet

Video: "Samo začeti" je slab nasvet
Video: Шина Айенгар: Искусство выбора 2023, Oktober
Anonim
Fascinated me ljudje na najvišjih ravneh vsakega polja. Ne glede na to, ali gre za direktorje, najbolj prodajane avtorje, predsednike ali celo Jason Bourne v The Bourne Identity, rad bi se naučil tehnik in načinov razmišljanja, ki jih koristijo, da postanejo najboljši.
Fascinated me ljudje na najvišjih ravneh vsakega polja. Ne glede na to, ali gre za direktorje, najbolj prodajane avtorje, predsednike ali celo Jason Bourne v The Bourne Identity, rad bi se naučil tehnik in načinov razmišljanja, ki jih koristijo, da postanejo najboljši.

Na teh redkih ravneh vrhunski izvajalci uporabljajo različne tehnike kot povprečni ljudje.

Danes je gost post, ki bo izzval vaše ideje o uspehu in iskanje ideje za nadaljevanje.

Kako se najuspešnejši znanstveniki na svetu objavijo v najtežjih znanstvenih revijah … večkrat letno?

Kako študentka doktorskega študija MIT dobi knjigo, objavljeno med študijem izjemno zahtevnega področja, vključno z …

"… porazdeljeni algoritmi in nižje meje za brezžična omrežja, s posebnim poudarkom na presečišču med teorijo in prakso. Glavna usmeritev mojega dela teorije je uvedba abstraktnega motenja nasprotnika, ki uteleši raznolikost nepredvidljivih motenj v realnih brezžičnih omrežjih; npr. kot posledica nepovezanih naprav v istem pasu, večkratnih učinkih ali elektromagnetnih motenj …"

Tukaj je en kos sestavljanke: ne "samo začeti", kot smo bili mnogi izmed nas učeni.

Zmotnost "samo začeti" Kolikokrat ste slišali, da nekdo reče: "Samo začeti"?

To sem celo sam rekel - da je začetek skorajda najmočnejšega dela skoraj nič pomembnega (zdravje in fitnes, upravljanje s svojim denarjem itd.).

Toda Cal Newport, objavljeni avtor in doktor na področju računalništva v MIT, se ne strinja.

Dobiti priložnost slišati, da se nekdo ne strinja z vami in ga lepo podpira z logiko in primeri, je redka stvar. Torej, danes sem povabil Cal, da napiše podrobno sporočilo o pomenu idej - in dobesedno razmišljanje "samo začeti" je pravi odgovor.

Pokazal vam bo, zakaj je pomembno, da gledate izven hitrih taktičnih zmag in se namesto tega osredotočite na moč vaše ideje, ki zahteva čvrsto prakso in stalno iteracijo.

Na mojem Earn1k tečaju - kjer pomagam ljudem, da se osredotočajo na zaslužek na strani - zmešamo taktiko hitrega zmagovanja s stalno spremembo vedenja in vedenja. Na primer, lahko hitro ugotovite, katere od vaših idej vam ne bo nikoli dalo. Ampak najti idejo, ki bo zelo dobičkonosna, in zgraditi napotitveno strategijo in strategijo svinca, s katero se boste utopili v nove posle … in cenili svoje storitve, tako da ustvarjate bogate dobičke … to ni 1-stran delovni list. Potrebno je delo. In vendar je pomembno, da se z njimi združita, da izkoristita začetek in dolgoročno prevladujoč položaj.

Iskreno, to ni vrsta stvari, ki jih bralci bralcev želijo slišati. Hočejo "taktike" in "nasvete", kako "hack" svoje življenje. Ampak pomembno je, da se hitre zmage zlijete z globoko teorijo in strogostjo. Najuspešnejši ljudje vedo to - in ohranjajo ravnovesje hitrih zmag in dolgoročno strategijo.

Odstrani ga, Cal …

* * *

Ideja Virtuoz: zakaj skupni nasvet "Samo začeti" je slab nasvet"

Avtor Cal Newport

Predstavljajte si, da ste računalniški znanstvenik, ki predloži članek SIGCOMM, elitni akademski konferenci, osredotočeni na računalniška omrežja. Vaša naloga je zastrašujoča: od skoraj 300 znanstvenih člankov, ki so bili predloženi letošnji konferenci, je bilo sprejetih samo 30. Vsak od teh sprejetih dokumentov je preživel podrobne ocene najmanj petih različnih strokovnjakov, nato pa se je na konferenci na dvodnevnem srečanju s programskim odborom intenzivno razpravljalo o njihovih zaslugah.

Ni presenetljivo, dokumenti, ki jih naredijo skozi to palico, so spektakularni: vsak od njih predstavlja izvirno idejo, ki jo nato preučuje, oceni, utemeljuje in razpravlja s podrobnimi detajli.

Tukaj je tipična tabela; dobi se od zmagovalca najboljše nagrade za papir na letošnji konferenci:

Pomnožite to raven podrobnosti, da izpolnite deset dvoposteljnih, majhnih strani s pisavo, in vi ste dobili razumno predložitev.
Pomnožite to raven podrobnosti, da izpolnite deset dvoposteljnih, majhnih strani s pisavo, in vi ste dobili razumno predložitev.

V SIGCOMM-u ni prostora za vikanje: da bi dobili dokument, da je vaša zamisel blok, v nasprotnem primeru se bo pod intenzivnim nadzorom razkrila in se bo soočila z lastno analizo in številnimi strokovnjaki, ki bodo razkrili vaše trditve o pomenu, kos.

O čem me navdušuje ta vrhunec, je to, da se svetovni vrhunski profesorji na področju računalništva ponavljajo večkrat vsako leto. Profesor, s katerim sodelujem pri MIT-u, je lani na primer objavil dva prispevka v SIGCOMM, da ne omenjam dveh člankov na enakovredno elitnih mrežnih konferencah in še dveh na elitnih konferencah na sorodnih področjih.

Sledi: če vas zanima proces iskanja izstopati ideje - bodisi za zagon, delovni projekt, temo v blogu ali predlog knjige - morda ni boljših strokovnjakov, ki bi se jih lahko naučili od ideje virtuozov, ki vodijo vrhunske akademske raziskovalne laboratorije. Ti profesorji se soočajo z neizogibno visokim kakovostnim pragom za svoje delo, vendar jih vsako leto uspevajo ujemati s pol ducata ali več briljantnimi idejami. Ko enkrat potopite v svoj svet, pa postane jasno, mogoče je, da je konvencionalna modrost o velikem dosežku, kar pravi začetek je ključ do uspeha, morda je mrtev narobe.

Na ta nesmiselni pojem usmerjam vašo pozornost na to delovno mesto.

Moje načrtovano življenje

Že šest let sem bila na MIT - prvih pet sem preživel doktoriral iz računalništva in zadnji sem bil doktor znanosti. Od mnogih stvari, ki so me presenetile nad Inštitutom - seznam, ki vključuje zaskrbljujoče količino vpitja in neizrekljive vrednosti belih desk - tisti, ki izstopa, je njegova predanost srečanju.

Tukaj je primer zaslona mojega koledarja od običajnega tedna prej to poletje:

Image
Image

Dogodki, označeni z rdečo barvo, so redno organizirani sestanki povezana z mojo raziskovalno skupino, medtem ko so dogodki označeni z rumeno ena na ena raziskovalna srečanja Tega tedna se je zgodilo. Vsi vključujejo iste dejavnosti: razpravljanje o raziskovalnih dokumentih in pogosto razpravljanje - ideje, ki jih vzgajajo.

Ta koledar izpostavlja resničnost življenja na MIT: diskusija in brainstorming sta ključna sestavina našega raziskovalnega procesa. Razume se, da lahko samo najboljše ideje preživijo postopek predložitve vrhunskih konferenc, kot je SIGCOMM, zato a ogromno napor se vlaga v prepoznavanje najboljših možnih projektov pred začetkom. Kot je prikazano na zgornjem koledarju, na formalnem sestanku za brainstorming ni nič nenavadnega, če se posvetujete 6 ali več ur na teden, pri čemer vsaj še 6 do 12 let preživite v raziskovanju.

Na MIT-u je kakovost ideje vse.

Ideje v primerjavi z napredkom

Obvestilo, da je MIT ideja osredotočena proces (npr. iskanje pravih idej je ključen) v nasprotju z napredek-osredotočen proces (npr. začetek je ključen), ki prevladuje nad ljudsko razpravo o opravljanju stvari.

Na primer:

 • Zagovorniki proces, osredotočen na napredek pravi, "začetek" je najpomembnejši korak. Če bi parafrazirali komentarja o preteklem članku, sem napisal o tej temi: "Ne boste uspeli pri 100% priložnosti, ki jih nikoli ne poskusite!"
 • Zagovorniki idejno-osredotočen procesnasprotno, upoštevajte, da je velika večina idej povprečna. Če skočite na vsak koncept, ki se zdi uspešen, boste verjetno na koncu dosegli malo posledic.
 • Zagovorniki procesa, osredotočenega na napredek, se bojijo, da morajo ljudem povedati, naj začnejo takoj, ali ti (hipotetični) ostali ostanejo v zastrašujočem morju strahu in udobju s skladnostjo. Če parafraziramo še enega komentatorja: "Večina ljudi samo sedi v bližini vse in tako ne storite ničesar, razen če se pritožite glede statusa quo."
 • Zagovorniki idejno osredotočenega procesa ne zanimajo psihološke težave drugo ljudje; želijo neurejeno resnico o tem, kaj se bo povečalo njihovi možnosti za uspeh.
 • Zagovorniki procesa, osredotočenega na napredek, verjamejo, da je edini način preizkušanja ideje poskusiti. Citiram Scott Young (opazen opazovalec o teh temah): "Medtem, ko se na polju naučiš nekaj o polju, ne boš resnično vedel o tem, dokler se ne potopiš."
 • Zagovorniki idejno osredotočenega procesa verjamejo, da na mnogih področjih, globoko znanje in strokovne povratne informacije lahko razlikovati med povprečnimi in velikimi idejami. To zahteva dolgotrajno zavezo, da se spoznate o polju in debelo kožo za kruto povratno informacijo, vendar bi vam bilo težko, na primer, najti uspešnega zaporednega podjetnika, pisatelja ali raziskovalca, ki bi pred začetkom projekta začel močno o njenih možnostih za uspeh.

V praksi to vodi do naslednjih vrst razlik:

 • A napredka usmerjena oseba ki ima zanimivo idejo za knjigo skoči prav v pisanje, medtem ko ideja osredotoča oseba teče ideja skozi šopek - govori z agenti in pisatelji, išče podobna dela, ki so se nedavno prodajala, itd. - preden se odločijo, da bodo vlagala leta, potrebna za pisanje in trženje.
 • A napredka usmerjena oseba preneha opravljati svoje delo, da bi začel svojo spletno poslovanje na spletnem dnevniku, ob predpostavki, da bo podrobnosti odkril, ko gre, medtem ko ideja osredotoča oseba vlaga mesece - morda leta - trdo delo, potrebno za iskanje poslovne ideje z resnično možnostjo, da ga podpira, razumevanje, da bi lahko bil pravi odgovor, da bo pred samostojnim gradnjo ustvaril dragoceno znanje.
 • A napredka usmerjena oseba preživi en mesec, da pridobi majhno podjetje, ki jo dela za močno prisotnost na Cvrkutati, ker je to tisto, kar moraš narediti, medtem ko ideja osredotoča oseba istega meseca preživlja študije uspešnejših podjetij v svojem prostoru in poskuša ugotoviti, kaj počnejo bolje, ki bi jih bilo mogoče učinkovito replicirati.
 • In tako naprej…

Hipotetične situacije, seveda, lahko nas vodijo do zdaj. Nadaljujemo z dvema resničnima svetovnima primeroma idejno-osredotočenega razmišljanja v akciji …

Težava pri iskanju dobrih idej: od sprejemov do animacije

Pred tem poletjem sem objavil knjigo o sprejemu na fakulteto. Prostor je preprost: večina ljudi verjame, da je za sprejem na visoki šoli potrebno stresno srednješolsko življenje; da bi se izognili temu nevarnemu mitu, povem zgodbo o študentih, ki so v procesu dobro delali, medtem ko so vodili nizko stresno in zanimivo življenje.

Zunaj opazovalca se zdi, da je ideja jasna in očitna, zato verjetno domnevajo, da je težek del tega projekta prisilil, da sem dejansko napisal. Resničnost pa nasprotuje tej domnevi.

Če želite videti, zakaj, upoštevajte ta zaslonski posnetek iz mojega e-poštnega arhiva:

Zgoraj prikazana sta dve ključni e-poštni povezavi z mojo knjigo. Prejšnje sporočilo z naslovom »eno več …« je iz pogovora z mojim zastopnikom o potencialnih knjigah. Vsebuje moje prvo sklicevanje na idejo o spopadanju s sprejemanjem kolegija kot predmeta knjige. (V e-pošti pravim: "Eden od najbolj vročih vprašanj je zdaj, da je preveč uspelo študentje, ki perejo v svojem … prizadevanju, da se vključijo v pravo šolo … [ampak] veliko vrhunskih študentov, ki jih intervjuvam … preprosto, [so] sproščeni. ")
Zgoraj prikazana sta dve ključni e-poštni povezavi z mojo knjigo. Prejšnje sporočilo z naslovom »eno več …« je iz pogovora z mojim zastopnikom o potencialnih knjigah. Vsebuje moje prvo sklicevanje na idejo o spopadanju s sprejemanjem kolegija kot predmeta knjige. (V e-pošti pravim: "Eden od najbolj vročih vprašanj je zdaj, da je preveč uspelo študentje, ki perejo v svojem … prizadevanju, da se vključijo v pravo šolo … [ampak] veliko vrhunskih študentov, ki jih intervjuvam … preprosto, [so] sproščeni. ")

Kasnejša e-pošta z naslovom "Broadway Deal" označuje vtis Broadway Books iz Random House, ki kupuje moj predlog knjige. (Ne pozabite, da si za idejni fant prodaš idejo, preden napišete knjigo, časovni žigi za e-pošto mi prodajajo idejo, pri čemer celotno besedilo prihaja kasneje.)

Upoštevajte vrzel med dvema datumoma. Začel sem raziskovati temo sprejema na fakulteto v aprilu leta 2007 in do konca oktobra 2008 ni dokončal in prodal svojega končnega predloga knjige - razpon 18 mesecev!

(Nisem sam pri tej predanosti, da bi dobili pravo idejo knjige, Ramit mi je rekel, na primer, da mu je bilo potrebno devet mesecev, da bi prišli iz splošne zamisli o pisanju svoje osebne finančne knjige na poseben 10-stranski pregled.)

Ta ista lekcijo se spreminja toliko bolj, kot si jo iščeš. Razmislite, da naštejemo drug primer, ustvarjalni proces za spektakularnim uspehom Pixar Animation Studios, ki ima izjemno visok povprečni mednarodni bruto 550 milijonov dolarjev. V Wired Magazine Cover članek, ki ga je napisal Jonah Lehrer, je razkrila, da je ekipa Pixar obsedena s pridobivanjem njihovega filma ravno prav pred potapljanjem v dejansko ustvarjanje posla.

Začnejo na primer z vrsto intenzivnih razprav o zgodbi v kabini v lasti Pixar, ki se nahaja 50 milj severno od San Francisca. Za Toy Story 3, je trajalo 123 dni med začetkom tega postopka in dokončanjem njihove prve zgornje deske. Ta zgodba je bila nato spremenjena v zgodba kolut (animirana flip book različica filma, kjer zaposleni zagotavljajo glasovanje). S kolutom se ekipa brutalno razkriva in izboljša scenarij, pri čemer vsako kolekcijo prestavi kolut, dokler film ne teče gladko - vsaka šala udari, vsaka parcela se logično razširi.

Do te točke je bil vložen zelo malo denarja. Šele ko je kolut popoln, dejansko začnejo dolg in drag proces procesiranja animiranih okvirov in snemanja profesionalnih glasov.

Vaš osebni R & R laboratorij

Kateri je pravi način za integriranje idejno-osredotočenega procesa v svoj delovni tok? Želim zaključiti z nekaj praktičnimi smernicami za odmik od Kult začetka in da je treba poiskati pravo idejo.

 • Naučite poljeSposobnost razlikovanja med povprečnimi in dobrimi idejami zahteva, da razumete svoje področje. Na nekaterih področjih bi to lahko zahtevalo potapljanje v niz (verjetno) povprečnih začetnih projektov, da bi dobili občutek, kako stvari delujejo. Na mnogih področjih pa se lahko pogovarjate z notranjimi osebami in poiščete primere tako dobrih kot slabih projektov (in razumevanja razlike), lahko presenečeno daleč.
 • Poiščite povratne informacije Poiščite ljudi, ki vedo, o čem govorijo, in prosite za svoje neurejeno mnenje o svoji ideji. Domnevam najbolj tvojih idej se bo ustrelil. (Pri MIT, na primer, prevzamem razmerje 1 papirja za vsakih 6-10 idej, za katere resno premišljujem.) To je v redu; celo generatorji vrhunske ideje pričakujejo nizko hitrost.
 • Bodite specifični Vzpostavite specifično rutino za sistematično razvrščanje in raziskovanje možnih idej. Če nimate rutine, je preprosto privzeto, da sploh ne delaš. Ta rutina mora vključevati redno izpostavljanje materialu, povezanemu z vašim poljem (za pisatelja, na primer, to lahko pomeni naročanje na izdajateljevo kosilo in ohranjanje zavihkov o tem, kaj prodaja in kdo jo piše). Potem, ko ideja prenaša prag sposobnosti preživetja, morate imeti ločeno rutino. Ta rutina bi morala vključevati hude povratne informacije strokovnjakov in temeljito iskanje ljudi, ki so naredili nekaj podobnega (in njihovo usodo).
 • Poišči prisiljenost, ne (notranja) skladnostVaš prag za delovanje na ideji bi moral biti nepogrešljiva obveznost za začetek. To pomeni, da je po pogledu na idejo iz številnih različnih zornih kotov primerjala s podobnimi deli in iskala povratne informacije strokovnjakov, če se še zdi trdna: začnite. Večina ljudi, nasprotno, deluje na kakršne koli ideje, ki se zdi notranje usklajeno. To bi moralo biti vaše merilo za začetek raziskati idejo, ne pa prag za ukrepanje. (Obvestilo, opredelitev tega praga je eden od najtežjih izzivov idejno-osredotočnega pristopa in je nekaj, kar zahteva prakso in izkušnje. Če želite videti dobro definiran prag v akciji, se pogovorite s tveganim kapitalistom - med njimi so svetovni strokovnjaki za razvrščanje potencialno velik - nihče, seveda, ne more napovedati določenega uspeha - od verjetno majhna.)

Zaključek

Če je vaš cilj povečati hitrost, ki jo napišete skozi svoj seznam projektov, potem ta nasvet ni za vas - prej boste začeli optimizirati svojo konfiguracijo TweekDeck ali karkoli, bolje.Enako velja za spremembe v življenjskem slogu (bodisi nov fitnes program ali učenje novega jezika): ti so lahko pomembni projekti v vašem življenju, vendar niso vrsto dosežkov, kjer je kakovost ideje pomembna - zato zanemarjam, kaj sem Tukaj reci.

Po drugi strani, ko govorite trajni dosežek - tip, ki ga boste zapomnili - težko se je izogniti dejstvu, da velike ideje zahtevajo veliko vlaganje časa, da odkrijete. Čim prej dosežete mir s to miselnostjo - tudi če to pomeni, da čakate dlje, preden zapustite svoje delo, da postanete podjetnik ali potapljate v svojo briljantno knjigovodsko idejo - prej boste lahko začeli uresničevati pomembne stvari.

Najnovejša knjiga Cal Newporta, Kako biti visokošolski zvezdnik, je domnevno hacking stresa iz postopka sprejemanja študija, vendar je skrivaj vodnik za vse, ki se zanimajo za gradnjo bolj zanimivo življenje.

Priporočena: