Pridobite organizirano za davčni čas

Kazalo:

Pridobite organizirano za davčni čas
Pridobite organizirano za davčni čas

Video: Pridobite organizirano za davčni čas

Video: Pridobite organizirano za davčni čas
Video: КАК Я ПОЛУЧИЛА ЯПОНСКОЕ ГРАЖДАНСТВО? Отвечаю на вопросы! 2023, September
Anonim
Do zdaj ste najverjetneje prejeli svoje W-2, 1099 in druge davčne izjave za leto 2007. Tako se današnja tema organizira za davčni čas.
Do zdaj ste najverjetneje prejeli svoje W-2, 1099 in druge davčne izjave za leto 2007. Tako se današnja tema organizira za davčni čas.

Če ste kot večina ljudi, je misel o pripravi davčne napovedi stresna! Eden najboljših načinov za obdavčitev davkov je, da se organizira.

Bodite organizirani zdaj

In zdaj je čas za začetek. Ne odpirajte ga do 14. aprila zvečerth! Organizirajte se zdaj, priprava davkov pa bo veliko manj zastrašujoče.

Mala organizacija gre daleč. Ob imenovani kraj, kjer boste svoje dokumente in potrdila, povezani z davki, vam bodo prihranili glavobole in stres, ker vam ne bo treba izgubljati časa ob enajsti uri, ki iščejo izgubljeni W-2. Prav tako vam bo pomagal čim bolj povečati odbitke, saj bo zmanjšal možnosti za zmedo prejemkov za odbitne stroške.

Prav tako vam lahko prihranijo denar, če uporabljate profesionalnega davčnega pripravljavca. Davčnim pripravljavcem in CPA-jem se običajno zaračunava ura, zato bolje organiziramo vaše dokumente, bolj učinkovito lahko pripravijo vašo vrnitev.

Potrebujete sistem

Priprava se začne s tem, da ima mesto za postavitev papirja. Tudi če imate preprosto finančno življenje, potrebujete vsaj dvonadstropno pisarno za organiziranje vaših finančnih dokumentov. Ta zbirka kabineta je enkratna lokacija za vse vaše pomembne finančne dokumente, kot so bančni izpiski, hipotekarni izkazi, evidence nepremičnin, izjave o pokojninskih načrtih in posredniške izjave. Postavite ga na mesto, kjer je lahko dostopen.

In, če ste uspeli preprečiti, da bi vse do danes v celoti vložili, boste potrebovali tudi nekaj dobave: zagotovite škatlo z mapami map in mapo visečih map.

Naj bo preprosto

Za obdavčitev uporabite en del vaše knjižnice. Označite mapo manila nekaj ustvarjalnega in privlačnega, kot je »Davki za leto 2007«. Zberite združene davčne dokumente, ki ste jih prejeli, kot so W-2s, 1099s in hipotekarni obrestni izpiski ter jih spustite v to mapo. Če so pokopani na mizi ali razpršeni na mizi v jedilnici, jih takoj zbrati in jih postaviti v to mapo.

Prav tako boste želeli dati potrdila o odbitnih postavkah, kot so dobrodelni prispevki, stroški, povezani z naložbo, zdravstveni stroški in programska oprema za pripravo davkov v tej mapi. Ne pozabite, da v vašem računu položite račun za davek na nepremičnine. Če imate veliko prejemkov, jih dajte v veliko ovojnico, ki je označena tudi z nekaj ustvarjalnimi in privlačnimi, kot so »Prejemki za leto 2007«. Nato postavite ovojnico v mapo Manila. In če imate potrdila, ki spadajo v različne davčne kategorije, kot so dobrodelni prispevki in nepremičnine za najem, za vsako kategorijo uporabite ločeno označeno kuverto. Organizator preverjanja harmonike v slogu dobro deluje tudi pri organizaciji prejemkov v različnih kategorijah.

Nato označite eno od vaših map za visečo datoteko "Davki za leto 2007" in v to mapo v vhodni datoteki postavite mapo manila "2007 Taxes".

In medtem ko ste pri tem, nastavite svoj sistem tudi za to leto. Ustvarite mapo za visečo datoteko in mapo manila z oznako »2008 Davki« in jih vstavite v vašo knjižnico. Zdaj imate prostor, da svoje davčne dokumente in prejemke za odbitne stroške za to leto, ko jih dobite.

In tam greš! Ko boste to storili, se boste počutili veliko, veliko bolje. Dihali boste malo globlje in opazili boste, da ptice pijejo malo bolj sladko. In če uporabite računovodjo za pripravo davkov, boste ugotovili, da so tudi malo bolj sladki, potem ko jih vtisnete z organiziranimi dokumenti. Današnji zmagovalec knjige Danes čestitam poslušalcu z imenom Damon. Damon dobi kopijo Kako prenehati zaskrbeti in začeti živeti Dale Carnegie. Damon je bil samodejno vnesen v knjižni izdaji, ko mi je poslal e-pošto. Cha-ching! To je vse za zdaj, ljubezen Money Girl, vaš vodnik za bogatejše življenje. Kot vedno je položaj vsakega posameznika drugačen, zato se pred odločanjem o finančnih odločitvah posvetujte z davčnim ali finančnim svetovalcem. Ta podcast je namenjen le izobraževalnim namenom in ni namenjen nadomestnemu iskanju osebnega, strokovnega svetovanja. Pošljite vaša vprašanja ali pripombe na [email protected]. In velik hvala tistim, ki ste vzeli trenutek, da objavite pregled v iTunes. Hvala za poslušanje! Iz slike iz Shutterstocka Več nasvetov iz denarja

Priporočena: