Cene plina so izven nadzora in ljudje to ljubijo!

Kazalo:

Cene plina so izven nadzora in ljudje to ljubijo!
Cene plina so izven nadzora in ljudje to ljubijo!

Video: Cene plina so izven nadzora in ljudje to ljubijo!

Video: Cene plina so izven nadzora in ljudje to ljubijo!
Video: Лучшее ПОЛОЖЕНИЕ ДЛЯ СНА для людей с БОЛЬНЫМИ 2023, Oktober
Anonim

Že nekaj tednov sem zanemaril Moose, ker sem toliko potoval. Ampak, prejšnji dan sem ga vzel za vrtenje in bil popolnoma pretresen, da so cene plina ROCKETED na 4,11 $, 4,29 $ in 4,39 $ za redne, plus in najvišje v svoji okolici Chevron postaji! Vem, da so se cene nafte WTI zvišale na 112 evrov, vendar me ni res udaril, dokler nisem videl in plačal najnovejših cen bencina.

Kot mestni prebivalec vzamem avtobus na delo in z dela in poskusite voziti kolikor je mogoče ob vikendih. Edini čas, ki ga resnično vozim, je v in iz teniškega kluba, do Tahoeja, ki je približno 180 kilometrov stran. Na splošno vozim približno 6.500 kilometrov na leto, kar ni toliko v primerjavi s povprečjem v državi 15.500 kilometrov na leto. Z Mooseom, ki prihaja približno 17 mpg, porabim okoli 2145 dolarjev na leto v bencinu, kar je le lani 1,750 dolarjev.

ČE JE ZAKLJUČEN, ZAKAJ NE SMO ZAMENJENI?

Ko so cene plina znašale samo 3,50 dolarja / galono, bi moj letni račun za plin znašal približno 1,750 dolarjev za 6.500 kilometrov. Več kot 395 dolarjev za stroške plina ne bo ravno ravno proračun za mene, ali za večino ljudi (33 $ več na mesec), a vseeno sem precej pretresen. Tako sem šokiran, da sem se odločil, da se sredstva razporedi iz delnic in nazaj v gotovino in selektivne obveznice v mojem 401K, ker sem zaskrbljen zaradi visokih cen energije, skupaj s problematičnimi javnofinančnimi primanjkljaji pa se bo vžgal drug prodajni trg. Z veseljem zaključim z 6,8-odstotno uspešnostjo YTD v mojem maternem skladu in ga varno predvajam.

Poleg tega želim zmanjšati dodatnih 100 do 200 dolarjev mesečno za moje stroške, da bi se izognili cenovnim razmeram v višini 4 in +, kar je samo 33 evrov več na mesec. Preskočite kosilo tukaj, zmanjšajte uporabo telovadnice tam, pijte več vode, so vse stvari, ki jih načrtujem. Z drugimi besedami, zahvaljujoč olju, želim zmanjšati porabo za 3-6X več!

V mojem svetu je vse racionalno. Razlog, zakaj so cene bencina tako visoke, kot so, je, ker so ljudje pripravljeni plačati za to. Če ljudje niso bili pripravljeni plačati za to, bi bile cene nižje. Zato moram biti anomalija, da verjamem, da je 4,11 do 4,39 USD / galono boleča raven. Zavestno zmanjšujem porabo plina, tudi to me stane samo 395-500 $ letno, ker se mi duševno uprašam pri plačevanju toliko.

Ampak sedaj, kot mislim racionalno še … če nekdo, kot sem jaz, ki vozi polovico toliko kot povprečen amerikanec in ima enakomeren dotok dohodka, zmanjšuje porabo, potem je logično domnevati, da se bodo tudi drugi začeli zaostriti. Ni tako, kot da ne morem privoščiti dodatnih 33 $ / mesec, samo me moti, da so cene tako hitro porasle. Smotrno nadaljujem stavko in zdaj vozim avtobus, tudi če traja dlje. Mislim, zakaj ne bi uporabljal tega časa, da bi zmanjšal globalni odtis, zmanjšal promet in prihranil nekaj denarja v procesu?

Morda je še en razlog

Obstaja ena pomembna spremenljivka, ki bi jo morali prepoznati. Trg dela se je vrnil v veljavo, kot je bilo predvideno! Ljudje se dvignejo in ponovno zaposlijo. Zakaj drugače bi bil promet tako grozljiv, kot je bil v SF dolgo časa? Obstaja veliko pozitivnih anekdot, ki nakazujejo, da se stvari poleg drastične izboljšave statistike zaposlovanja tudi močno izboljšujejo. Spletni dohodki sodelavcev spletnega dnevnika so se v marcu povečali, letalske obremenitve so rasle, trgi so visoki na 3 leta, lovci na glavo pa kličejo wazoo.

Kljub vsemu še vedno zmanjšujem porabo energije in ponovno uravnotežujem svoj portfelj. Z veseljem vidim, da se gospodarstvo in trgi še naprej izboljšujejo, tudi če jih ne v celoti investiram. Pokliči me konzervativno ali preveč enostavno zadovoljni. Starejši dobim, manj, kar res potrebujem.

PRIPOROČILA

Znižajte stroške za avtomobilsko zavarovanje: Oglejte si spletno stran Esurance. Imajo nekaj najboljših načrtov z najnižjo stopnjo okoli zaradi nižjih režijskih stroškov. Za trenutek je treba porabiti nekaj minut, da izpolnite ponudbo in ugotovite, ali lahko prihranite nekaj denarja. Avtomobilsko zavarovanje je eden od največjih tekočih stroškov za lastnike avtomobilov. Esurance ima dobre popuste voznikov in popuste na več izdelkov.

Upravljajte svoje finance na enem mestu: Najboljši način, da postanete finančno samostojni in se zaščitite sami, je, da dobite ročaj za svoje finance se prijavite z Osebni kapital. So brezplačna spletna platforma, ki združuje vse svoje finančne račune na enem mestu, tako da lahko vidite, kje lahko optimizirate. Pred osebnim kapitalom sem se moral prijaviti v osem različnih sistemov, da bi spremljal moje finančne račune za razlike v višini 25+ (borzno posredovanje, več bank, 401K itd.). Sedaj se lahko prijavim v osebni kapital, da vidim, kako delujejo mi računi in kako se moja neto vrednost napreduje. Prav tako lahko vidim, koliko porabim vsak mesec.

Najboljše orodje je njihovo Analizator provizije za odkup ki s svojo programsko opremo vodi vaš portfelj naložb, da bi ugotovili, kaj plačujete. Ugotovil sem, da sem plačal 1.700 $ letno v pristojbinah za portfelje, ne vem, da sem plačal! Na spletu ni boljšega finančnega orodja, ki mi je pomagal doseči finančno svobodo. Potrebno je samo minuto, da se prijavite.

Posodobljeno za leto 2018 in pozneje

Priporočena: