Od zaposlenih do samozaposlene osebe

Kazalo:

Od zaposlenih do samozaposlene osebe
Od zaposlenih do samozaposlene osebe

Video: Od zaposlenih do samozaposlene osebe

Video: Od zaposlenih do samozaposlene osebe
Video: История крушения Кольской нефтяной платформы. 2023, September
Anonim

Si kdaj razmišljal o začetku svojega poslovanja? Lahko bi bilo delo, ki ga delate na strani, medtem ko obdržite svoj polni delovni čas. Ali bi lahko postal polnoletni samostojni Michael, ki je napisal:

Zdravo Laura! Samo vstopam v freelancing. Nimam rednega dela in vse moje stranke plačujejo s čekom. Ne vem, kje naj začnem na celoten davek na samozaposlitev in kaj je dovoljeno odpisati. Imate kakšne vire ali aplikacije, ki vam bodo pomagale?

Michael, hvala za vprašanje; in čestitam za skok v freelancing!

Postati samozaposleni lahko zelo razburljivo in finančno nagrajujejo. Ne glede na to, ali se imenujete samostojni podjetnik, neodvisni izvajalec ali samostojni podjetnik, dejansko postanete lastnik malega podjetja … in da, obstaja veliko vprašanj, ki vas lahko preplavijo. Ampak vam bom dal nekaj virov in informacij, da bi zmanjšali zmedo.

Poiščite strokovnjaka

Ko postanete samozaposleni, začnete nositi številne različne klobuke. Naenkrat ste vsi prodajni, operativni, pravni in finančni oddelki, zaviti v eno osebo! Od osebnih izkušenj vam lahko povem, da bi moral biti eden od vaših novih najboljših prijateljev računovodja, ko greš v posel. Priporočam, da najdete nekoga, ki je lokalni, da lahko dejansko srečate v stiku z osebjem. Naj vam pomaga govoriti z nekaj različnimi ljudmi, da bi na kratko razpravljali o vašem podjetju. Nato izberite nekoga, ki dobro sliši in se zdi, da razume, kakšno delo delate. Dober računovodja vam lahko prihranijo denar, tako da se prepričate, da boste ustrezno načrtovali davke in odpisali čim več poslovnih stroškov.

Pripravite se na vaš račun za davke

Ko začnete delati zase, je eden od najpomembnejših nasvetov, ki ga lahko damo, biti pripravljen za tisto, kar boste dolgovali pri davkih. Michael je omenil davek na samozaposlitev. Samozaposlenost, ali SE, davka je, kako plačate v sistem socialne varnosti, ko ste samostojni podjetnik; in lahko presenetijo veliko novih podjetnikov. To je razlog: ko delate kot zaposleni, plačate samo polovico vaših socialnih in zdravstvenih davkov. Vaš delodajalec plača preostalih 50%. Mnogi ljudje delajo celo svoje življenje in se ne zavedajo, da je njihova družba za te koristi dejansko morala plačati polovico računa. Ko postanete lastnik šefa, morate plačati 100% teh davkov. In lahko je veliko več, kot si mislite.

Davek na samozaposlitev

Davek iz samozaposlitve za leto 2009 znaša 15,3% neto plače. Ta znesek znaša skupaj 12,4% za socialno varnost in 2,9% za Medicare. Na prvi socialni varnosti morate plačati samo prvih 106.800 $, ki jih zaslužite. Ko ste zaslužili ta znesek, vam ni treba plačevati več davka na socialno varnost za to leto. Vendar pa morate plačati znesek Medicare v višini 2,9%, ne glede na to, kolikšen znesek boste izvedli. Vstavite davek na samozaposlitev v program SEE s svojim obrazcem 1040. Upoštevajte, da se bodo prihodnji prispevki za socialno varnost zmanjšali, če ne boste prijavili vseh prihodkov iz samozaposlitve.

Zvezni in državni dohodnine

Poleg davka na samozaposlitev boste morali sami plačati zvezne in državne dohodke, saj jih delodajalec ne zadržuje in plačuje za vas. Na splošno morate plačati ocenjene davke štirikrat letno, glede na to, koliko mislite, da boste zaslužili, tudi če delate s krajšim delovnim časom v vašem podjetju. To vam pomaga, da ostanejo na poti z davčnimi plačili, zato ne porabite denarja, ki res ni vaš. V nasprotnem primeru se lahko znajdete nepripravljenega za plačilo velikega davčnega računa ob koncu leta. Računovodja vam lahko pomaga izračunati znesek, ki ga morate plačati v ocenjenih četrtletnih davkih.

Odbitki za davek od dobička

Čeprav morate plačati več davkov, ko ste samozaposleni, boste imeli koristi od tega, da bi lahko odšteli kvalificirane poslovne stroške. To so vsi skupni in nujni stroški vodenja vašega podjetja, kot so pisarniške potrebščine, računalniška programska oprema, zavarovanje odgovornosti, zabava ali potovanje, na primer. Vse ali del njih lahko odbijete iz svojega obdavčljivega dohodka iz poslovanja, kar zmanjša znesek davka, ki ga dolgujete. Postavil bom povezavo do publikacije IRS 535, kot tudi veliko drugih virov, v prikaznih zapisih za popolne podrobnosti o poslovnih odhodkih, ki so odbitni. In če delate od doma, se prepričajte, da poslušate Money Girl show 107, ki se ukvarja z odvzemom domače pisarne.

Poslovni viri

Obstaja veliko programov, kot tudi spletnih storitev, ki vam pomagajo slediti stroškom in davčnim rokom, da vaše podjetje deluje gladko. QuickBooks je fantastična računalniška programska oprema, ki se lahko uporablja za majhna ali velika podjetja. Če želite delati v oblaku, obstaja nekaj inovativnih spletnih knjigovodskih storitev. QuickBooks Online in FreshBooks nudita osnovno različico, ki jo lahko preizkusite brezplačno. Potem se lahko premaknete na bolj celovite načrte za mesečno naročnino, ko potrebujete napredne funkcije, na primer časovno sledenje, proračun in vključevanje v spletno bančništvo. Končno je brezplačna storitev spletnega knjigovodstva, ki prikazuje, kdaj so davki zapadli, in katere stroške boste morda lahko odbili.

Velika slika

Uspešni podjetniki vedo, kako izkoristiti svoje edinstvene spretnosti in sposobnosti. Če ena od vaših prednosti ne sledi natančnim finančnim zadevam, jo prepustite profesionalnemu računovodju ali knjigovodju.Ne poskušajte storiti vsega samega - preživite čas raziskovanja in obvladovanja svojih talentov, tako da lahko rastejo vaše podjetje.

Upravno

Sedaj lahko podcast objavite tako, da pripravite pripomoček Money Girl na svojem spletnem dnevniku ali spletnem dnevniku. To je točno tisto, kar Janine naredi na factorfictionnutritionblog.com. Hvala Janine! Koda lahko dobite tudi, kot tudi vse moje podatke za stik, na denarju girlfriends.quickanddirtytips.com.

Vesel sem, da poslušaš. Chi-Ching, to je vse za zdaj, ljubezen Money Girl, vaš vodnik za bogatejše življenje.

Več virov:

Kdo je samozaposlen?

Neodvisni izvajalci in zaposleni

Objavljanje IRS 463: Potniške, zabavne, darilne in avtomobilske stroške

IRS Publication 334: Davčni vodnik za mala podjetja

Socialna varnost na spletu

Objave in obrazci za samozaposlene so zbirka obrazcev in publikacij, povezanih z razumevanjem in izpolnjevanjem vaših zahtev za vlaganje.

businesslaw.gov je uradna poslovna povezava z ameriško vlado

nase.org je nacionalno združenje za samozaposlene

Iz slike iz Shutterstocka Več nasvetov iz denarja

Priporočena: