Petek Podjetniki: Lily Chu, PCOW Inc

Petek Podjetniki: Lily Chu, PCOW Inc
Petek Podjetniki: Lily Chu, PCOW Inc

Video: Petek Podjetniki: Lily Chu, PCOW Inc

Video: Petek Podjetniki: Lily Chu, PCOW Inc
Video: НЕЗАКОННЫЕ Эксперименты c БОКСИ БУ из ПОППИ ПЛЕЙТАЙМ и ХАГИ ВАГИ в VR! 2023, September
Anonim
Danes sem razgovor z Lily Chu, enim od ustanoviteljev PCOW-a. To je zanimivo: ustvarili so holding ("matična družba") manjših podjetij. To je v nasprotju z vsem, kar smo slišali o osredotočenju, toda, kot boste videli spodaj, deluje zelo, zelo dobro. Eden od njihovih podvigov, JetPens, prodaja 10.000 peresnikov na mesec.
Danes sem razgovor z Lily Chu, enim od ustanoviteljev PCOW-a. To je zanimivo: ustvarili so holding ("matična družba") manjših podjetij. To je v nasprotju z vsem, kar smo slišali o osredotočenju, toda, kot boste videli spodaj, deluje zelo, zelo dobro. Eden od njihovih podvigov, JetPens, prodaja 10.000 peresnikov na mesec.

Kot si lahko predstavljate, sem bil navdušen, da bi ves dan intervjuiral vsakogar, ki se ukvarja s pisalom.

Spodaj opazite, kako Lily govori o pomenu ekipe in pomembnem življenjskemu slogu ("imam eno minuto, da se pomaknem iz postelje na mizo") in da hitro ne uspem. Prav tako boste opazili, da me Lily pokliče za nekaj slabega nasveta, ki sem ga nekoč dal. Končno najamejo pripravnike, zato iščete zanimivo priložnost ali pa želite, da se pogovorite z njo o tem, kako je njihova ekipa vzela to podjetje pri prodaji 10.000 peresnikov na mesec, stopite v stik z njimi.

Kaj je PCOW? PCOW, Inc. je matična družba manjših poslovnih podvigov, glavnega, ki je trenutno JetPens.com.

Družba je dobila ime iz knjige Seth Godin "Purple Cow", ki govori o tem, da bi vaše poslovanje postalo izjemno. Pomaga vsak dan, da nas opozori na inovacije v tem, kar počnemo.

PCOW sestavljajo trije soustanovitelji, Adrian Mak, Shu Lindsey in jaz. Bili smo odlični prijatelji iz kolegija in se odločili, da bomo skupaj začeli s svojim poslovanjem. Zato smo najprej ustanovili podjetje, potem pa smo začeli zamenjati poslovne zamisli. Vsak od nas je leta 2004 prihranil 3000 dolarjev, zato se je začelo potovanje. Zdaj je naloga PCOWa, da posluje prek raznolike skupine mikropodjetij. Trgi, na katere se osredotočamo, so dovolj veliki, da bi bili donosni, vendar dovolj majhni, da bi jih spregledali maloprodajni velikani (npr. Wal-Mart itd.).

Vau, to zveni veliko. Eden od najbolj priljubljenih fraz, ki jih slišimo, je "osredotočenje", vendar se sliši, kot da delaš nasprotno. Zakaj? Usmerjeni smo. Osredotočeni smo na tržne niše.

Adrian se pritožuje, da sem naključna oseba, rad pa mislim, da prinašam ustvarjalni kaos naši organizaciji. Zdaj smo osredotočeni na 1,5 podjetja. JetPens in nova, ki jo zaganjamo, imenovana Miralieu. Lahko bi rekli, da vedno raziskujemo nove priložnosti. Kot posamezniki imamo različne interese, tako da se prevedejo v projekte, ki jih izvajamo. To ne pomeni, da bomo naključno skočili v podjetja, opravljali številke (glej vprašanje o analizi podatkov) in analizirali, da ugotovimo, ali je to izvedljivo. Vendar se ne lotimo samo ene vrste poslovanja.

Kako gre? JetPens in njegovi izdelki so bili predstavljeni v reviji Blueprint Martha Stewart, reviji Wired, World Journal, Gizmodo in Uncrate.com. Trenutno prodamo več kot 10.000 peresnikov na mesec.

Vau. To je neverjetno. Torej, kako deluje s prijatelji? To je super. Imeti dobre partnerje je tako pomembno! Shu, Adrian in jaz resnično skrbimo drug za drugega in vemo, da je naše prijateljstvo pomembnejše in trajnejše od vsakega podjetja. Na začetku našega podjetja, medtem ko smo sedeli v moji spalnici po dolgem dnevu razmišljanja o trgovini na debelo in brainstorminga ideje na ulicah LA, smo sklenili pakt, da bomo vedno cenili naše prijateljstvo nad podjetjem. Ni pomembno, ali je podjetje zaslužilo ali ne, verbalno smo se zavezali, da bomo cenili druga drugo in naša prijateljstva.

Takšna miselnost je ključnega pomena pri zagonu podjetja od začetka. Potrebovali smo nekaj časa, da smo postali donosni in v tem času nismo imeli ničesar oprijemljivega, razen da smo zaupali in uživali v skupnem delu. Ko smo začeli zarađivati, smo morali biti velikodušni med seboj in žrtvovali. Dolgo časa sem bil plačan preko PCOW-a, medtem ko sta Adrian in Shu opravljala krajša delovna mesta, da bi podprla njihovo nadaljnjo udeležbo. Nihče se nikoli ni pritoževal: "Hej želim enako plačilo!" Ko razmišljate o tem, je to precej neverjetno. In to je mogoče samo z zdravo mentaliteto do podjetja.

Delo z mojimi partnerji je čudovito. Shu ima srce zlata in moč jedrske bombe. Adrian ima možgane genija in delovno etiko mravlje. Oba sta dva izmed najbolj sposobnih, ljubečih in motiviranih ljudi, ki jih poznam. Samo sinhroniziramo skupaj, in to je super.

Povej nam o svojem življenjskem slogu. Vsako jutro imam doma na poti od mize do postelje. Včasih se pisarna preseli v knjižnico ali kavarno, odvisno od razpoloženja. Tudi jaz opravljam delo, ko potujem, na primer, ko sem bil v Koreji tri mesece letos.

Običajno delam zjutraj, popoldne odpiham in ponovno delam pozno zvečer. Ne gre za uro res, gre za pridobivanje dela, ki ga je treba opraviti. Lani sem se poročila. Imam čudovitega moža in pomembno je, da lahko z njim preživim kakovosten čas in da se prilagodim delovnim časom.

To je velika prednost, da PCOW raste v skladu z našimi vrednotami in osebnimi cilji. To nameravamo delati kot kariero do konca našega življenja. Hkrati načrtujemo tudi, da bo postala organizacija velike velikosti in vpliva.Tako bo moralo biti sposobno spremljati naraščajoče število članov ekipe, vse večje število projektov in imeti več strukture itd. Naše poslanstvo je razmišljati o ljudeh na vsakem koraku. Torej ne bomo rastejo kot tovarna, ki uporablja stroje, se zanimamo za osebne potrebe in želje ljudi. To pomeni fleksibilne vozne rede, možnosti za nadaljevanje neodvisnih projektov, sposobnost potovanja in tako naprej.

Govorim o razliki med seksi in bogastvo. Prodajaš peresa. Kaj je s tem? Kolikor lahko ravežem o tem, prodaja peresa ni vse, kar je seksi (še). Seveda obstaja veliko ljudi, ki podpirajo. Ampak potem včasih grem na dogodke s starejšimi poslovnimi ljudmi ali kolegi podjetniki in jim povem, da prodajam posebne pisalne potrebščine na spletu in njihove oči prežemajo. Vsakdo želi slišati, da razvijamo Uber Skype ali Super YouTube ali anothersocialnetworking spletno stran. V redu, vemo, da sta vsaj dva druga podjetja, ki so jih začeli prijatelji (ljubimo vas!), Katerih podjetja so posušila, ker so bila na teh trgih. Tekmovanje je preveč težko! Želite biti v poslu prej postane seksi stvar.

Mislim, kaj je podjetništvo? Za nas je to, da imamo podjetje, ki se lahko uporablja kot sredstvo za naše sanje in cilje v življenju. Mnogokrat je začetek skromen. Ljudje so nas včasih vpraševali: "Torej, boš preživel prodajne peresnike?" No, odgovor je dvakrat. Da, sedaj smo dobičkonosni in si živimo prodajne peresnike. In ne, to še ni vse, kar bomo storili. Razmišljali bomo še dlje, imamo druge sanje in poslovne projekte, ki jih inkubiramo (o našem najnovejšem podjetju si lahko preberete na www.miralieu.com). Toda tam ne moremo priti, če najprej ne začnemo od nekje.

Mimogrede, naš Uniball Signo Bit (svetovno najtanjše pero) je precej seksi. Predstavljeno je bilo v Wired Magazinu.

Niti veste, kako sem navdušen. Ena od stvari, ki ste mi povedali, je "ne poslušajte drugih, če ne iščete nasveta." (Tu imam nekaj groznih nasvetov). Ali lahko govoriš o tem? Kot se spominjamo, niste bili vi eden od ljudi, ki nam je povedal, da ne bi živeli prodajalke? ^. ^ Dobra stvar, ki smo jo poslušali.

Da, ne vedno poslušajte, kaj ljudje govorijo o vašem podjetju, razen če iščete nasvet. Zapomnite si ga (seveda, ljudje vam to dajo, ker jih skrbi), vendar jih vedno ne sledite.

Ooh, poklicala sem. Prekleto. Prav imaš, pa sem bil narobe.. Ok, ena od stvari, ki jih spodbujajo ljudje, je, da dosežejo in srečajo naključne ljudi. Odpeljite jih na kosilo. Vprašajte jih, kako so in kako so to storili. Verjameš v to? Kako pomembno je srečati ljudi? Všeč mi je srečanje ljudi, še posebej, če plačajo za kosilo. Ampak, kot se spominjam, sem moral plačati za tvoje, kaj je s tem? Toda ponudili ste nekaj dobrih vpogledov. ^. ^

Srečanje in spoznavanje ljudi je verjetno ena najpomembnejša spretnost, ki jo lahko naučite v življenju. Ne gre samo za učenje od drugih, temveč tudi izmenjavo izkušenj, ki ste se jih naučili. Odnos blagoslovi oboje. In bili bi presenečeni nad tem, kako so receptivni ljudje! Pred več kot enim letom sem naključno pokažal Mark Sanborn, avtorice nacionalne knjige bestselling "Fred Factor", da sem mu povedal, da ga občudujem zaradi svoje vizije in poslanstva. Kaj je bilo to, kar je bilo enoletno e-poštno mentorstvo! Vsak teden ga moram poslati po e-pošti in dobiti odgovore in nasvete o mojih izkušnjah, kako kul je to ?! Da ne omenjam dveh knjig, ki sem jih prepisal (sweeet!). Veliko sem se naučil in še posebej sem se dotaknil, da bi tako zaseden, ugledni avtor vzel čas in trud za mentorstvo. Kaj bi se zgodilo, če nikoli ne bi po elektronski pošti?

Na kratko, večina mojih poslovnih odnosov je bila posledica naključnih dejanj, da bi prišli do ljudi. Naredi!

Ja. Adrian me je nekoč vprašal za znižanje cen, zato sem ga odvračal od tega. Če se pravilno spomnim, se izkaže, da je naredil naslednji mesec v višini 15 kilogramov (mislim, da je # prav), kar je najvišje na tej točki. Ali lahko govoriš o cenah? Ena stvar, ki jo Adrian vedno želi poudariti je "Ne preživite časa, ki skrbi za konkurenco". To je zato, ker na nišnem trgu, v katerem smo, nikoli ne bomo zmagali na podlagi cene, namesto da bi ponudili vrednost. Vedno sem ugriznil moje nohte glede cenovne konkurenčnosti, nato pa sem spoznal, da če se bomo še naprej osredotočili na to, potem nikoli ne bi imeli energije, da bi JetPens prinesli v svežo vodo. Ko gre za stvari, ki jih prodajamo, je 10 centov, ki jih stranka lahko prihrani, res zanemarljiva. Prejmete dragocene izdelke, ki jih naši kupci iščejo, veliko bolj pomembno.

Oba delita fanatično ljubezen do testiranja in eksperimentiranja. Kako deluje zate? Naredi stvari, poskusi stvari. Ne neskončno razpravljajte, samo odločite in nadaljujte z njo in poglejte, kako se izkaže. Veliko naših uspešnih projektov je rezultat "pustite, da to naredimo" miselnost. Zaradi vas uspe in hitro.

Drug način, kako to vadimo, je nakup izdelkov. V JetPensu gremo skozi veliko izdelkov. Odvrgnemo tiste, ki niso dobri, vendar smo tudi zadeli nekaj homerunov, kot so bela gelska pisala. Kdo je vedel, da so bele gelske peresnike tako iskane, vendar je naš penis Signo White gel (preverite preglede) na tisoče usmeril na našo spletno stran in vse to se je zgodilo z eksperimentiranjem.

Prav tako imamo radi podatke in dejansko gledamo na številke.Na primer, veliko ljudi je videlo, da v oglasu porabijo 5.000 dolarjev, če njihov izdelek stane približno 5 evrov. Tega ni bilo mogoče obnoviti, če na milijone ljudi ne bi obiskali svoje strani (s stopnjo konverzije). Kaj misliš?

Tri stvari: 1) Naredite matematiko. Obstaja trdna matematika za vsem, kar počnemo. Preden smo začeli z JetPensom, smo sešli in izračunali bruto marže, ki jih potrebujemo za peresa Hi-Tec-C (glavno pero, ki smo ga začeli z https://www.jetpens.com/advanced_search_result.php?keywords=PILOT+ BLLH & x = 0 & y = 0) in pregledali obseg, ki bi ga potrebovali, da bi bilo mogoče podpreti polni delovni čas. Shu in Adrian sta vzeli številčenje in ugotovili, da je podjetje mogoče.

2) določite konkretne cilje Vsak mesec imamo prodajne cilje. Vsak izdelek, ki ga imamo, mora imeti potencial za izpolnjevanje določenih prodajnih ciljev, preden ga kupimo. In naše podjetje mora imeti celovito vizijo smeri, ki jo raste.

3) Wise oglaševanje Gazillion prikazov na dan ne pomeni, da je banner pameten nakup. Izkoristite dve najmočnejši razpoložljivi orodji, Google in Word of Mouth. Adrian ocenjuje, da verjetno 90% našega poslovanja prihaja iz teh dveh samih. Za tradicionalno trženje porabimo zelo malo denarja. Izvajamo akcijo Google Adwords z mesečnim proračunom, ki je manjši od 20 evrov, vendar ta $ 20 ustvari približno $ 1000 mesečno v prihodkih.

Veliko ljudi misli, da moraš dobiti pisarno, najeti pomočnika itd., Da bi bil "uraden" in da bi nekaj naredil. Ali se strinjaš? V Svetem pismu je res pameten izgovor, ki pravi: "Kakor bogati vladajo revni, zato je posojilojemalec služabnik posojilodajalca" (Pregovori 22: 7). To je tako, tako da velja ne le za naše osebno življenje, temveč za naše poslovanje živi. To ves čas govorite v svojem spletnem dnevniku, vendar mnogi od nas napačno vedo o porabi denarja. Obstajajo statistični podatki, ki kažejo, da je povprečni ameriški od kjerkoli od $ 2000- $ 8000 na dolg kreditne kartice. Mi prekomerno na stvari, ki jih pravkar ne potrebujemo. In tudi če ste vi ali vaše podjetje imeli denar, to ne pomeni, da ga morate porabiti. Ko se tako finančno stanje, zlasti če razvijemo dolg, dramatično zmanjša našo svobodo preoblikovanja in spreminjanja smeri našega poslovanja.

Ne glede na to, ali si zadolžujemo od sorodnikov, kreditnih kartic, karkoli, ko bomo razvili dolg, bo vplival na naše poslovne odločitve, naše udobje pri prevzemanju tveganj in našo splošno srečo pri delu. Če se lahko naučimo, da bo od začetka varčen, bo v prihodnosti imelo velike izplačila.

PCOW je od samega začetka zelo zavzela stvari, ki jih je "zagonska" (piškot iz pretekle citate med našimi zgodnjimi sestanki "Vsak dan bomo pojedli konzervirane fižolce, če je to potrebno za to delo"). Bili smo poceni. Naše telefakse, računalnike in tiskalnike smo podarili s poslovanjem recikliranja mojega strica. V naših domovih smo gostili ves inventar (in še vedno delamo). Delali smo doma in v kavarnah (in še vedno). Na vsakem koraku se sprašujemo, ali je strošek resnično potreben in nam je pomagal izjemno. Najljubši PCOW moto je, da ne bomo žrtvovali dolgoročnih ciljev za kratkoročne. To pomeni, da postopoma raste in le, ko moramo.

Na tej opombi bomo prejeli več kot 1000 funtov zalog na Adrianovem pragu naslednjega meseca, zato bomo morda morali kmalu dobiti skladišče … ^. ^

Iščete pripravnike ali pomoč? Vesel sem, da si vprašal! Ali nam lahko vsi pošljejo eno sijajno idejo za trženje www.jetpens.com? Za resnično dobre ideje bi morda dajali brez peresa, haha. Čeprav je praktično, poleg srečanja z zanimivimi novimi ljudmi, to je nekaj stvari, ki bi nam zelo pomagale:

  • Ljudje, ki bodo kodirali brezplačno
  • Azijski proizvodni kontakti
  • Novi ponudniki, ki želijo prodati izdelke na JetPensu
  • Možne ideje za širitev in trženje

Nudimo tudi neplačane pripravništva. Lani poletje smo imeli tri pripravnike in to je bilo odlično doživetje. Vas prosimo, da se prijavite za naše novice in kupite pisala. ^. ^ Zelo smo odprti za pogovor in srečevanje z novimi osebami, zato nas spustite po e-pošti! [email protected]

Kakšne druge predloge in stvari, ki jih želite dati v skupno rabo?

Ne delaj za denar

Vpeljava podjetja z višjo vizijo je ključnega pomena, če želite, da vaše podjetje celovito. Denar ni vse, namen. Na začetku so dneve, ki jih želite odreči, potem pa se morate spomniti, zakaj to počnete. Razmislite dolgo in težko o stvareh, preden začnete na tem poslu.

Kot sira, kot se sliši, želi PCOW pozitivno vplivati na svet. In to nas ohranja. Poleg novih poslovnih projektov, ki se bodo začeli izvajati in ki bodo podpirali ljudi v stiski, se ukvarjamo z vzpostavitvijo neprofitne podružnice PCOW-a. Pomembno je, da ne samo izpolnimo osebne cilje članov PCOW-a za sedanjost in prihodnost, temveč tudi vrnitev skupnosti.

Oglejte si podjetja pod matično družbo PCOW Inc. Še vedno iščete več? Preberite druge podjetnike v petek, se prijavite na svoj glasilo in se predajte kot petekovni podjetnik.

Priporočena: