Petni podjetniki: Courtney Kingston, družinski vinogradi Kingston

Petni podjetniki: Courtney Kingston, družinski vinogradi Kingston
Petni podjetniki: Courtney Kingston, družinski vinogradi Kingston

Video: Petni podjetniki: Courtney Kingston, družinski vinogradi Kingston

Video: Petni podjetniki: Courtney Kingston, družinski vinogradi Kingston
Video: Секреты строительной рулетки. Вы знаете о них? #стройхак 2023, Oktober
Anonim
Tukaj je zabaven razgovor, ki sem ga naredil s Courtneyjem Kingstonom, ki upravlja vinograd (ne vaš tipičen spletni posel). Odhajala je, da je na internetni družbi na visokem položaju, da bi začela s tem vinogradom. "Najtežja stvar pri zasledovanju sanja je, da ni prikladno", je rekla ona, kar me ustvarja kot izjemno zaznavne. Kolikokrat ste slišali nekoga, ki pravi: »Čakam samo idejo« ali »Ko bom prihranil 50.000 dolarjev, bom začel s svojo lastno stvarjo?« Kot sem že napisal, nikoli ne postane lažje kot zdaj.
Tukaj je zabaven razgovor, ki sem ga naredil s Courtneyjem Kingstonom, ki upravlja vinograd (ne vaš tipičen spletni posel). Odhajala je, da je na internetni družbi na visokem položaju, da bi začela s tem vinogradom. "Najtežja stvar pri zasledovanju sanja je, da ni prikladno", je rekla ona, kar me ustvarja kot izjemno zaznavne. Kolikokrat ste slišali nekoga, ki pravi: »Čakam samo idejo« ali »Ko bom prihranil 50.000 dolarjev, bom začel s svojo lastno stvarjo?« Kot sem že napisal, nikoli ne postane lažje kot zdaj.

Courtney mi je tudi povedal, da bi ljudje to lahko prebrali in mislili: "No, nimam družinskega vinograda v Čilu ali MBA iz Stanforda ali …" Prav imate, ne. Pa kaj? O tem sem pisal o uspehu in učinkih Shrug, kjer sem ugotovil, da pogosto na nekoga uspehom pokažemo, kako jih prepoznavamo ("Stanford MBA"), in nato skega, in reče: "Kaj lahko storim ? "To je BS-ne pade na to. Vsi se začnejo, ali gre za papirno pot pri starosti 12 let ali vinograd v starosti … nekaj več kot 12 let.

Moj najljubši del tega intervjuja je, ko identificira velik problem, s katerim se boste srečali, ko delate svojo lastno stvar: dejstvo, da imate milijon stvari, ki jih je treba opraviti brez strukture. Njena rešitev? Lepljive opombe. Preberite, če želite izvedeti, kaj mislim.

Kaj so družinski vinogradi Kingston? Družinski vinogradi Kingston so moja družinska vinarija s sedežem v dolini Casablanca v Čilu. Specializirani smo za ročno izdelane Pinot Noir, Syrah in Sauvignon Blanc iz naših vinogradov. Vsa naša vina se proizvajajo in ustekleničijo v Čilu, nato jih uvozim in distriburamo iz mojega urada v Kaliforniji.

Prav, pošteno. Kako pogosto si pijan? Pravzaprav, okusim in uživam veliko vina (včasih pred 9. uro, če imam zgodnjo degustacijo z restavracijo), včasih pa je delo manj "opojno", kot si predstavljate. Če razmišljate o tem, ne morete veliko naučiti o vinu, če niste dovolj trezni, da bi se spominjali, kakšen je bil okus.

Kako ste začeli voditi vinograd? Moja družina je vedno imela ta ranč v Čilu. Moj oče se je rodil tam. Toda, ko sem diplomiral na šoli v začetku devetdesetih let, je bilo večinoma mleka in govejega goveda (in nekaj gorskih kolesarskih poti v hribih). Zamisel o začetku vinogradov je bil moj brat Tim in moja ideja. Takrat sem delal na visokotehnološkem področju v zalivu Bay. Všeč mi je bilo delo in delal dolge ure, in sem dal vse, kar sem imel.

Plus je bilo dobro za moj življenjski slog - bil sem sam, ljubim v San Franciscu, vsi, s katerimi sem delal, so bili moji dobi s podobnimi interesi. Toda, ko sem se preselil v družbo, je moje delo postalo veliko usmerjanje / vodenje / pomoč drugim, da bi opravili svoje delo. Postal sem nekoliko podoben dobro plačanemu prometnemu policistu, vendar nisem več menil, da sem delal karkoli oprijemljivega. Prav tako sem začel izgorevati iz dolgih ur. Ko sem se 30-letal, sem se odločil, da potrebujem spremembo življenjskega sloga, kjer bi lahko uživala v bolj uravnoteženem življenju. Takrat sem se potopil in začel delati s polnim delovnim časom pri razvoju naše dejavnosti v vinskem sektorju. In naključno sem spoznala svojega moža Andyja šele šest mesecev kasneje.

Kako ste naredili ta korak, da odideš iz varne službe, da narediš nekaj tako nenavadnega? To je bil težek prehod. Eden največjih izzivov za mene je bil odziv, ki je bil reaktiven (npr. Zelo načrtovan dan upravljanja drugih ljudi), da vsako jutro začnete poslovati s praznim skrilavcem. Vsak dan je bilo tisoč stvari, ki so se zdele nujne, da sem moral storiti, da bi se stvari dogajale. Bilo je malo paraliziranje in nisem vedel, kje naj začnem. Moj prijatelj Rob mi je dal veliko nasvetov: odloči, kaj * ena stvar * je ključnega pomena za uspeh vašega koncepta. Napišite "ONE" na malem rumenem stickeju in ga držite na računalniku kot vsakodnevni opomin, da dosežete eno stvar - ne glede na to, kako majhna - vam bo vsak dan dala korak bližje temu cilju.

Za vinograde Kingston je bil naš največji izziv na začetku iskanje talentiranega pinota noir vinarja, ki je želel raziskati novo mejo izdelave pinota v obalnem Čilu. Moja "mreža" v Napi je bila le dve osebi, ko sem začel. In tudi oni niso bili vinarji! Ampak s tem malim rumenim stickie opomnikom sem vsak dan prešel tisoče nujnih, vendar ne pomembnih odvračil, da bi se približal našemu cilju poiskati vinarja.

Kakšne so bile povratne informacije, ki ste jih slišali, ko ste zapustili svoje delo? Na površini so bili moji kolegi, ki so sodelovali, vzpodbudni, vendar mislim, da so resnično mislili, da sem navdušen in verjamem, da me bodo v enem letu opravili z internetno službo. Medtem ko je vino gotovo seksualno privlačno, nisem zasledoval možnosti pred IPO, kot so bili vsi drugi v tistem času. V svoji ekipi sem zapustil službo s 60 ljudmi, da bi lahko sam delal iz mojega stanovanja v San Franciscu. Plačila sem za več kot polovico. Odšel sem iz znane količine - delal nekaj, za kar sem vedel, da sem dober, ampak da me ni več izpodbijala - nekaj, česar nisem popolnoma prepričal, se je lotil dela.

Mislim, da je večina ljudi mislila, da bom vzela "odmor" in ne začela pravega posla. Najtežja stvar pri zasledovanju sanja je, da ni prikladno. Včasih je bolj primerno, da vaše sanje sedijo na polici, lepo zaviti v lepem paketu, da si lahko ogledate oddaljena. Vedno se sprašujete "kaj če". Vsaj lahko rečem, da sem poskusil. Spominjam se enega mojega profesorja: »Ko pridete na razpotje, kar koli počnete, se ne ustavite. Pojdi desno, pojdi levo, pojdi naravnost. Karkoli že greš … pojdi naprej."

Kaj so nekateri zanimivi spoznanji, ki ste jih spoznali za poslovanje kot ženska? Ne morem reči, da poslujejo, ker je ženska težje, ker še nikoli nisem vedela nič drugega. Imela sem nekaj izzivov, kot je ženska, ki posluje v Čilu, kjer je poslovna kultura zelo moška. Tudi v preteklosti v mojih visokotehnoloških karierah je bil moj preprost pristop k tipu značilen in pričakovan. Sem bil vse o belih desk in bullet točkah in optimizira uporabo časa vsakogar. In navajen sem bil na vodenje. Potem pa sem bil: "gringa" na podeželju Casablanca, kjer se poslovanje opravi drugače. Potreboval sem nekaj časa, da se prilagodim in naučim, kako učinkoviti v povsem drugem delovnem okolju.

Kako zdaj delajo vinogradi Kingston? V Čile bom letela za našo peto letnik, ki je težko verjeti. Naša vina so zdaj na seznamu vina v nekaterih odličnih restavracijah po ZDA, kot so Michael Mina in Ritz Carlton v San Franciscu; Masa, Jean Georges in restavracija Daniel v New Yorku; Spago v Los Angelesu in Four Seasons v Jackson Hole. Tretjina naše prodaje vina prihaja iz našega poštnega seznama, kjer lahko kupci kupujejo neposredno in dobavljamo v svoje domove. Imeli smo srečo, da imamo ugled vrhunskih vin z omejeno proizvodnjo, zato povpraševanje po naših vinih močno presega dobavo. Wine Spectator je nedavno dejal, da družinski vinogradi Kingston vodijo pot, kar je povzročilo navdušenje v Čilu.

Oh, in odkar živite v San Franciscu, sem še posebej ponosen, da je naš "Cariblanco" Sauvignon Blanc s steklom na Hog Island Oyster Co na Ferry Plaza. Byron, naš vinar, ljubi sedeti na pultu s svojo ženo Mary za nekaj svežih morskih sadežev po pristanku v SFO iz Čila.

Tako je z mojo hišo. Torej … veste, kako je nekaj impresivno, če imate podpisano kopijo knjige? No, kaj če sem kupil steklenico in jo podpisal? Je to absurdno? Ljudje to dejansko počnejo … a nihče me ni nikoli vprašal. Mogoče bom takrat, ko bom vedel, da sem res velik …

Kaj počnete vsak dan na vinogradu? Pravzaprav imam sedež na območju Bay, daleč od našega vinograda v Casablanci. Letela sem vsak drugi mesec, toda odkar se je lani rodila moja hči Annie, zdaj hodim približno polovico. (Naslednji teden bomo odšli v Čile v tretjo potovanje Annieja.) Moje vsakodnevno delo vključuje vse, kar je na področju uvoza, prodaje in trženja podjetja. To pomeni odločanje o oblikovanju naših vinskih etiket, koliko pinot noir moramo narediti leta 2008 ali kako prilagoditi finančni model, ki napoveduje, kdaj bomo zlomili. Ampak jaz tega ne delam sam, zdaj pa imamo majhno, a močno ekipo, ki se tukaj nahaja v Združenih državah in leti nazaj in nazaj v Čile.

Povej mi malo o sebi. Rodil sem se v Princetonu v New Jerseyju; nikjer blizu glamuroznega zvoka kot Casablanca, Čile. Prav tako sem šel na Princeton za kolidž in študiral mednarodne zadeve in javni red. Prepričana sem bila, da se bom preselila v Washington, DC in "naredila politiko", dokler nisem ugotovila, da bi moral biti politik in teči za službo. Preselil sem se v Severno Kalifornije leta 1992 za "letni čas", preden sem dobil resnično službo na vzhodni obali, vendar sem od takrat od tukaj. Po poti sem dobil MBA iz Stanforda. To mi je bilo zelo koristno pri dajanju orodij, ki so mi pomagale začeti lastno podjetje. Moj mož Andy in jaz živimo v Portolski dolini z našo hčerko Annie in našim ljubeznivim 90-kilogramskim pufrom, Harleyjem.

Delali ste v velikih podjetjih, malih podjetjih in zdaj delate svoje podjetje. Ali mi lahko poveste o nekaterih bistvenih razlikah? Mislim, da je odlična stvar pri delu v velikih podjetjih, da se lahko specializirate. Pogosto se morate osredotočiti samo na kos kosmičev in pogosto jih podpirate z večjo infrastrukturo. Zamujam brezplačne pisarniške potrebščine (vse rumene nalepke, ki jih lahko sanjam!) In popoldanske srečne ure. Še posebej pogrešam, da lahko pokličem IT podporo brez računov!

Toda slaba novica z veliko podjetniško kulturo je lahko včasih pomanjkanje lastništva in mentalna prepustnost. V majhni družbi se resnično moraš potegniti z zagonskimi črtami in se z vami ustavi. Ni informacijske podpore. Brez svinčnikov. Lahko pa zgradite nekaj, na kar ste ponosni, in raznolikost vašega dne je neverjetna. Všeč mi je dejstvo, da sem danes vlivala vina v najljubšo restavracijo, delal s svetovalcem v Čilu za razvoj vinogradniških ture (prišli ste na obisk!), Posodobili naše distributerje na zadnjih vznemirljivih predstavah iz revij Wine Spectator in Wine & Spirits ter moraš dati intervju, da bi druge naučil, kako se bogati! (Ali se lahko ponovno pogovoriva, ko se vinska klet dejansko prekine?)

Mislite, da bi morali vsakdo enkrat narediti svojo lastno podjetje? Ni nujno. Ni vsakdo sanje, da bi začeli lastno podjetje. Mislim, da bi morali vsi ugotoviti, kako slediti sanjah. Pojdi desno, pojdi levo, pojdi naravnost. Prepričajte se, da greste naprej.

Image
Image
Image
Image

Priporočena: