3 sisteme, da bi našli svojo freelanco urno postavko

Kazalo:

3 sisteme, da bi našli svojo freelanco urno postavko
3 sisteme, da bi našli svojo freelanco urno postavko

Video: 3 sisteme, da bi našli svojo freelanco urno postavko

Video: 3 sisteme, da bi našli svojo freelanco urno postavko
Video: ZEITGEIST: MOVING FORWARD | OFFICIAL RELEASE | 2011 2023, December
Anonim
Odločanje o frekvenčni urni postavki je lahko živahno - še posebej, če ste novi samostojni podjetnik.
Odločanje o frekvenčni urni postavki je lahko živahno - še posebej, če ste novi samostojni podjetnik.

Nočeš napolniti preveč in izgubiti potencialne stranke. Po drugi strani pa ne želite, da bi se sami potrudili in izgubili potencialne dobičke.

Torej, kaj naj naredi nov samostojni učitelj?

Na srečo, obstaja nekaj pravil, ki jih lahko uporabite, da bi našli dobro freelance hourly za začetek. Prebival vas bom skozi vsakega in vam celo dal vrh, kako izboljšati svojo stopnjo v prihodnosti.

 • Ključne stvari, ki jih je treba zapomniti za dobro freelance urno postavko
 • Samodejna urna postavka # 1: spustite tri ničle
 • Samodejna urna postavka # 2: Dvignite svojo številko nezadovoljstva
 • Samostojna urna postavka # 3: Naredite, kaj naredi naslednji fant
 • Še zaljubljen? Preizkusite te proste urne postavke
 • Kako zvišati svojo frekvenco na urno postavko

Začnimo.

3 ključne stvari, ki jih je treba zapomniti za dobro freelance urno postavko

Preden skočite s pravili, da izračunate svojo frekvenco na urno postavo, upoštevajte tri stvari:

 1. Zapomni si svoje režije. Freelancing vam daje veliko svobode in prožnosti, ko gre za to, kje in kje delate. Vendar pa je lahko freelancing tudi stroškovno breme na nepričakovane načine preveč. To morate upoštevati, ko upoštevate svojo stopnjo.

  Na primer, lahko najamete coworking prostor (~ $ 200 / mesec). Potrebovali boste internet (~ $ 50 / mesec). Potrebovali boste telefonsko storitev za klice strank (~ $ 70 / mesec). Vse to dodane bo vplivalo na vašo spodnjo linijo.

 2. Imeti ciljno plačo. Vprašajte se, koliko želim zaslužiti v enem letu?Faktor v vašem režijskih stroških in mesečne stroške, da ugotovite, kakšna bi bila plača vašega cilja.

  Ne samo, da bo to prišlo v poštev kasneje, vendar lahko s postavljanjem ciljev lahko poudarite in motivirate, da dokončate svoje cilje. Če želite več informacij o nastavljanju dobremu cilju, ki ga boste dosegli, si oglejte moj članek SMART cilji.

 3. To je šele začetek. Lahkotnost je lahko oslabljena kot nova samostojna oseba, ko pogledate svojo prvo freelanco na urno postavko. Verjetno bo verjetno nizka. Morda celo občasno delate brezplačno, medtem ko ustvarjate dober portfelj.

  Toda pomembno je imeti v mislih, da to ne bo vaša plača za vedno. Morda se zdi malo na začetku - vendar vam omogoča freelancing obsega vaš zaslužek. To je del razloga, zakaj ga toliko ljubim.

Kasneje vam bom natančno pokazal, kako lahko povečate svojo frekvenco na urno postavo, tako da si zaslužite več. Za zdaj, skočimo v prvi sistem in poiščemo urno postavko.

Samodejna urna postavka # 1: spustite tri ničle

Se spomniš svoje plače? Vzemi to številko in spusti tri nize.

Voila, imate urno postavo!

Recimo, da bi radi radi zaslužili vsaj 40.000 dolarjev. Prekinite tri ničle od konca in sedaj imate svojo stopnjo: 40 evrov / uro.

"Zdravo! Ta matematika nima smisla, "morda rečete. "Če delam osem ur dnevno za 40 $ na uro, bi moja plača znašala 76.800 $ letno!"

To je res. Vendar to pravilo vzbuja dejstvo, da ne boste delali osem ur na dan v svoji freelancing vlogi. Sporadične ure in razpon časa, ko nimate dela, je narava freelance.

Tudi strankam ni treba plačevati davkov in dajatev. Ti. Prav tako boste morda morali pokriti nekaj svojih materialov ali stroške prevoza.

Ta metoda morda ne bo dobra, če boste poskušali zaračunati svoj prvi naročnik. Konec koncev ste še vedno novi. Toda to vam lahko daje dobro predstavo o tem, kje lahko greste in zaračunate kasneje, ko dobite izkušnje.

Če ste še vedno obtičali, kakšna bi bila plača vašega cilja, si oglejte mesta, kot so PayScale ali Steklena vrata za dobre povprečne plače za vaš samostojni koncert.

Samodejna urna postavka # 2: Dvignite svojo številko nezadovoljstva

Obožujem to, ker je učinkovit in se bo razlikoval od osebe do osebe.

Vprašajte se: kakšna najnižja stopnja bom delala, da bom pustil zmedo svojega dela? Ta številka, ki je vaša tla - absolutno najnižja količina, za katero boste delovali, vendar boste delo zamerili, ker je tako nizka.

Ko imate to številko, jo dvakrat dvakrat. To je vaša urna postavka.

Recimo, da boste delali za 10 $ / uro na zelo majhen. Ne bo vam všeč, vendar boste to storili. Zdaj samo dvakrat toliko, da boste dobili svojo samostojno urno postavko 20 $ / uro.

Zdaj želim, da bi bili resnično previdni pri dvojni strategiji zamenjave, ker je z lahkoto postati nenavadna - še posebej, če ste začetnik.

Vem, ker sem bil zelo, zelo zabavno v mojem dnevu. Spomnim se, ko sem nekoč začel podjetje. Nekoliko smo ga rasli in nenadoma smo imeli nekaj ljudi, ki so se pogovarjali z nami o potencialnem nakupu podjetja. Ampak smo bili povsem zabaven glede tega, koliko je bilo vredno.

Ko smo se srečali, da bi se z nekom pogajal o nakupu podjetja, je dejal: "Torej, kaj mislite vi? Kakšne številke v tvoji glavi? "In nekako smo plesali okoli teme, vendar smo se navsezadnje spustili na številko, za katero smo menili, da je pravičen - in se je dobesedno smejal.

Vprašal je: »Kako ste prišli do te številke?« In res nismo imeli utemeljitve. Pravkar smo rekli: "Ja, to je vredno. Menimo, da bi bilo to lepo število. Veš, lahko bi se hvalili našim prijateljem o tem."

Seveda v resnici ni imel nobene podlage.

Zdaj je vaša številka zamere verjetno enako zabavna. Lahko rečete: "Oh, ne bi nekdo mentiral za manj kot 25,00 USD na uro." Resnica je, da boste to morda morali storiti, še posebej na začetku, da boste dobili prvih nekaj strank.

Ko boste dobili tri, štiri, pet plačilnih strank, boste imeli veliko boljšo predstavo o tem, kaj je vaš resnično številka nezadovoljstva je.

Samostojna urna postavka # 3: Naredite, kaj naredi naslednji fant

Ta metoda mi je všeč zaradi njene preprostosti.

Če ste v dvomih, naredite, kar naredi naslednji človek.

Kaj to pomeni? Poiščite stopnjo tečaja za druge samostojne podjetnike na ravni izkušenj in zaračunajte znesek ali samo malo nad.

Mnogi svobodni fantje sovražijo to slišati. Raje bi rekli stvari, kot so: "Zaračunajte, kaj mislite, da ste vredni, in ignorirajte vse ostale!"

Žal mi je, ampak tukaj je preverjanje resničnosti: Ponudba in povpraševanje sta resnična.

Kot nekdo, ki pogosto zaposli svobodne, lahko to potrdim. Čez nekaj časa sem imel dva različna samostojna, ki sta zaračunavali dve različni ceni. Govorim o razliki 100%.

Obe freelancarji sta bili enakovredni kakovosti. Vendar pa je ena zaračunavala DOUBLE drugi, ker očitno niso vedeli, kakšna je stopnja.

Kdo misliš, da sem najel? Seveda ne bom plačal dvojne cene. Kot stranka, grem s cenejšo možnostjo!

Zato je tako pomembno, da najdemo stopnjo in dajatev, ki je enaka ali malo večja (~ 10% več).

Tukaj je nekaj dobrih načinov, kako najti hitrost:

 • Preverite seznam delovnih mest na spletnih mestih, kot je Glassdoor, da vidite, katera druga podjetja plačujejo.
 • Googlove povprečne urne postavke za vašo posebno industrijo.
 • Vprašajte svoje prijatelje ali sodelavce, ki so že vdirali samostojne podjetnike.
 • Vprašajte vse svoje svobodne prijatelje, ki so jih zaračunali.

Še zaljubljen? Preizkusite te proste urne postavke

Če ste še vedno zaljubljeni na to (kar je povsem v redu), tukaj je nekaj dobrih začetnih številk za začetnike:

 • Pisanje in urejanje: 30 evrov / uro
 • Grafično oblikovanje: 40 evrov / uro
 • Tehnika / programiranje: 50 evrov / uro

Ta številka se bo razlikovala na vašem trgu, vaši poziciji in vaši ravni izkušenj. Zapomnite si številko, tako da jo lahko citiramo, ko vas vpraša (tako boste bolj profesionalni).

Prav tako naj bodo vaše stopnje prilagodljive. Te številke so le začetne točke.

Vaša običajna stopnja je lahko 40 evrov / uro, vendar če vam je všeč projekt, ki vam ga stranka nudi, ste morda pripravljeni to storiti za 20 evrov / uro ali celo brezplačno. Ko to storite, boste morda lahko od stranke zahtevali, da v roku enega meseca ponovno preuči plačilno vprašanje. Če ste naredili izredno delo, boste imeli velik pogajalski čip, ko gre za pogajanja o vaših stopnjah.

Ne razmišljajte več kot 30 minut o tem. Preprosto izberite številko in porabite svoje testiranje časa in potrdite s svojimi strankami.

To je veliko bolje izkoristiti svoj čas, kot ga razpravljate in vodite neskončne izračune v vaši glavi glede tega, koliko lahko naredite.

Če želite še bolje pomagati, si oglejte oba videoposnetka pod vsem tem, kaj je treba zaračunati. Prvi je del razprave, ki sem jo imel s Chaseom Jarvisom. Drugi je govor, ki sem ga dal na pretekli konferenci 99U. Uživajte!

Kako zvišati svojo frekvenco na urno postavko

Ko gre za dvig vaše freelance hourly rate, se vse znebi, ko bi morali zvišati svoje stopnje - ne nujno, koliko ga morate dvigniti do.

Niti želite povečati stopnjo takoj, ko se strinjate s svojim prvim projektom s stranko. Konec koncev, še niste se izkazali zanje.

Zakaj bi vam morali plačati več denarja, če jim niste dali nič, za kar bi bilo treba plačati več?

Namesto tega boste povečali svojo stopnjo šele po tem, ko boste dostavili izdelek z visoko vrednostjo.

To bom spet rekel:

Povečajte svojo stopnjo, potem ko boste kupcu dostavili izdelek z visoko vrednostjo.

Ali si:

 • Ali končate ciljno stran, ki je ustvarila ton kvalificiranih vodnikov?
 • Ustvarite e-poštno oglaševalsko akcijo z rekordno visoko odprto ceno?
 • Ali blog posta virusno in povečanje prometa za 200%?

Zato iščem povečane stopnje. Spodbuja vas - samostojni podjetnik - odlično delo in odlične izdelke, hkrati pa pustite stranki, da vedo, da vas je treba vrednotiti.

Cene lahko zvišate tudi z napotitvami. Napotitve so stranke, ki jih dobite od obstoječih strank in so življenjska doba vsakega prostovoljca.

Iz nekaj razlogov:

 1. Cene lahko zvišate, ko prejmete napotitev. Odjemalec, ki vas je omenil, je samodejno dodal vrednost vašemu delu, tako da vam priporoča. To pomeni, da lahko za svoje delo zaračunate več.
 2. Dobiš boljše stranke. Ko zaračunate več, boste začeli pritegniti visoko kakovostne stranke, ki si lahko privoščijo. Prav tako je veliko manj verjetno, da boste zapravljali svoj čas, če ste plačani najvišji dolar. To je zmaga.
 3. Več kot dvakrat lahko dobite. Poglej to študija primera od samostojnega vodje projekta ki je šel od zaračunavanja 25 $ / uro na 75 $ / uro samo s pridobivanjem napotitve. To je HUGE zmaga.

"Na tej točki večina mojih strank in pogodb prihaja prek napotitev," pravi LaPointe. "Ko so stranke zadovoljne s tem, kar sem storila, je naravno, da jih priporočajo svojim prijateljem in kolegom."

In prositi za napotitve je enostavno - če imate pravi scenarij.

Na srečo imamo dokazano skripto iz našega članka kako priti do strank da boste lahko zaprosili za napotitve:

Ime klijenta,

Zelo sem vesela, da ste uživali v svojem delu. Če poznate koga drugega, ki išče moje storitve, bi vam bil hvaležen, če ste mi posredovali moje kontaktne podatke.

Hvala vam,

TVOJE IME

To je preprosto, neposredno in dobi rezultate.

BONUS: Najboljši vodnik za denar

Če želite še več informacij o tem, kako postati samostojni podjetnik, si oglejte naše članke o spodnji temi:

 • Kako zaslužiti na spletu freelancing - 3 super preproste korake
 • Kako narediti dodaten denar na strani
 • 6 načinov, kako priti do vašega prvega odjemalca
 • Končni vodnik za digitalni marketing

Če ste res ki se zanimajo za denar v samostojnem trženju, tukaj imamo pri IWT darilo za vas: Najboljši vodnik za denar.

V njej smo vključili naše najboljše strategije:

 • Ustvarite več tokov prihodkov zato vedno imate dosleden vir dohodka
 • Začnite svoje podjetje in pobegnite od 9 do 5 za dobro
 • Povečajte svoj dohodek na tisoče dolarjev na leto s stranskimi vrvicami, kot so freelancing

Prenesite BREZPLAČNO kopijo Ultimate Guide danes, tako da vnesete svoje ime in e-pošto spodaj - in skočite na samostojno trženje danes.

Priporočena: