6 elementov 6-številke samostojne pogodbe

Kazalo:

6 elementov 6-številke samostojne pogodbe
6 elementov 6-številke samostojne pogodbe

Video: 6 elementov 6-številke samostojne pogodbe

Video: 6 elementov 6-številke samostojne pogodbe
Video: Как мы копим 3000$ ежемесячно живя в Японии 2023, Oktober
Anonim
Image
Image

Dobra samostojna pogodba varuje tako svobodni in odjemalec - in vendar preveč novih samostojnih podjetnikov popolnoma preskoči ta korak.

Razumem: včasih samo želite delati in biti plačan (še posebej na začetku).

Tudi vi ne morete pomagati, ampak počutite, kot da poskušate kupiti nečloveško dušo s pogodbo.

Image
Image

"Napisal bom prodajno stran in mi dali tvojo dušo in tisti vašega prvega rojenega sina. Zvočni sejem?"

Vendar je pripravljenost za samostojno pogodbo, da vam in vaši stranki postane jasno, kaj se pričakuje in vam lahko pomaga zaščititi po cesti.

Oglejmo si, zakaj je svobodna pogodba pomembna, nato razčlenite šest elementov, potrebnih za zmagovalno pogodbo.

Kaj je svobodna pogodba?

Samostojna pogodba je podpisana pogodba med samostojnim podjetnikom in stranko. V njem so predstavljeni rezultati, ki jih ponuja samostojni podjetnik, in kaj pričakuje od obeh strani.

Uporablja se tudi v druge namene:

 • Zaščita. Svobodna pogodba ščiti prostovoljca in stranko tako, da natančno opiše točno delo, ki se od vas pričakuje. Torej, če vaša stranka pričakuje več dela za enak znesek plače, lahko napotite na pogodbo in jim pokažete, da ni del pogodbe. Podobno, če v celoti ne opravlja svojega dela, vam lahko stranka odgovori, ker imate pisno soglasje.
 • Psihološko. Freelancer in stranka tudi koristi od miru v mislih, ki prihaja s pogodbo. To je lahko velik psihološki dobiček. Ob fizični pogodbi, na katero se oba lahko obrnete, lahko pomaga pri delu z novo stranko in poskušate vzpostaviti dober poklicni odnos.
 • Strokovnjak. Malo vam bo pomagalo, da bi izgledal kot profesionalec, kot pa je pripravil svojo pogodbo. Z njim boste odšli kot izkušeni, zanesljivi in pripravljeni za delo, ne glede na vašo raven.

Ob pripravi dobre pogodbe o samostojni pogodbi vam prav tako pomagajo voditi podroben zapis o vsem delu, ki ga opravljate. Na ta način, ko pride čas zahtevati plačilo, vam ne bo treba kopati v vaši mapi »Prejeto« ali narediti tono telefonskih klicev za pripravo računa. Lahko se samo vrnete na pogodbo!

Treba je omeniti, da nisem pravni strokovnjak, toda to lahko rečem samostojno pogodbo lahko vam daje boljše možnosti, da pridejo na vrh, če stvari s svojimi strankami zlomijo in ste na sodišču zaradi težave. Kot pri večini pravnih vprašanj bi to moralo služiti kot informativno vodilo in se posvetujte s svojim lastnim odvetnikom za svojo osebno situacijo.

Če se to zgodi, ste se pravkar naučili dragocenega lekcij: upoštevajte dovolj časa, da nikoli več ne delate s tako stranko.

KISS: temelj vsake dobre pogodbe

Glavna stvar, ki jo je treba upoštevati pri samostojnih pogodbah, je KISS.

Image
Image

Ves čas nočite in zaščitite svoje poklicne interese vsak dan.

Naj bo preprosto, neumno.

Z lahkoto se lahko odnesemo in poskušamo pokriti vse možne možnosti. Vendar pa tvegate, da boste zamenjali stranko. V najslabšem primeru boste morda na koncu izgubili s pogodbo, ki se bere dlje kot Vojna in mir.

Namesto tega napišite z enostavnim, enostavnim jezikom. Za vašo pogodbo ni treba zakoniti pravni status. Želite, da bi vaša stranka lahko pregledala to prekinitev in razumela vse navedene pogoje.

Medtem ko je to preprosto, morate tudi zagotoviti, da ste zelo natančni glede pričakovanj. Na ta način vse vpletene strani natančno vedo, kaj je mogoče pričakovati od druge.

To je tanko ravnovesje, ki ga morate udariti. Toda, ko to naredite, boste pripravili predlogo pogodbe, ki je kot nalašč za vaše potrebe in potrebe vašega naročnika.

6 elementov šestmestne pogodbe

Bomo si ogledali pogodbo, ki jo uporablja Bo Green, prijatelj IWT in ekstraordinaire tekstopisca.

"Uporabil sem pogodbo za veliko samostojnega dela (več kot šest številk)," pravi Will. "Odvetniki so ga pregledali in to je na sodišču."

Vendar pa nas tudi hitro opominja, da ni odvetnik. Kljub temu pa mu je ta pogodba dobro služila.

In pogodba deluje, ker se drži šestih konceptov:

 1. Uvod
 2. Delo
 3. Področje uporabe
 4. Plačilo
 5. Avtorske pravice
 6. Prenehanje

Oglejmo zdaj vsak element in razčistimo, kako deluje.

OPOMBA: To je le en primer pogodbe o samostojni uporabi, vendar se lahko uporabijo elementi, ki se uporabljajo znotraj tvoja tudi zunanja pogodba.

Uvod

Kot katera koli dobra novica, boste najprej postavili najpomembnejše podatke.
Kot katera koli dobra novica, boste najprej postavili najpomembnejše podatke.

Tvoja predstavitev bo torej kratka predstavitev odnosa med vami in stranko.

Upoštevajte, kako ta pogodba določa tudi, kdo je "stranka" in "podjetje". To bo pomembno za celotno preostalo pogodbo, kot se nanašate na te izraze.

Delo

Tukaj vstopimo v meso zadeve: rezultati.

To poglavje boste želeli čim bolj natančno in osredotočeno. To pomeni vsaj naslednje:

 • Projekt. Pregled, kaj boste počeli za stranko.
 • Časovnica. Ko se pričakujete, da boste začeli in končali s projektom.
 • Plačilo. Kako se pričakuješ plačani (npr. uro, zadrževalnik, na projekt) in ko vam bo stranka plačala.

Upoštevajte, kako so ta območja odložena v ločene priloge. To so povsem različna področja pogodbe, namenjene tem temam. Zelo koristno, če je veliko podrobnosti, ki jih morate vključiti.

Če to hitro lahko razložite, ni razloga, da ne morete samo vključiti podrobnosti v tem razdelku.
Če to hitro lahko razložite, ni razloga, da ne morete samo vključiti podrobnosti v tem razdelku.

Področje uporabe

Ta oddelek je, kjer bo resnično treba sijati specifičnost, saj vam pomaga zaščititi pred strahovitim "lezenjem".
Ta oddelek je, kjer bo resnično treba sijati specifičnost, saj vam pomaga zaščititi pred strahovitim "lezenjem".

To je, ko stranka vedno zahteva več dela, kot ste se strinjali, ali prosi za spremembe v delu, ki ga trenutno delate.

Največkrat se pojavlja lezenje, če projekt ni jasno opredeljen. Zato je tako pomembno, da ste tako osredotočeni, kot lahko v svoji pogodbi in delo, o katerem se strinjate.

Ta samostojna pogodba posveti več kot eno stran v obseg in vključuje točno tisto, kar bo freelancer priskrbel, rok za projekt, pa tudi tisto, kar bo stranka dostavila.

Seveda, če vi ali vaša stranka želite spremeniti obseg projekta, lahko vedno spremenite ceno - kar nas pripelje do …

Plačilo

Verjetno najpomembnejši del pogodbe za samostojnega delavca.
Verjetno najpomembnejši del pogodbe za samostojnega delavca.

Bodite čim bolj osredotočeni in specifični, ko napišete, kako in kdaj boste plačani. Nikoli ne pustite prostora za razlago v tem razdelku.

S tem lahko vašemu odjemalcu omogočite zamudo pri plačilu, plačate manj, kot ste se strinjali, ali še slabše: sploh ne plačujete.

V najkrajšem možnem času bi morali vključiti naslednje podatke:

 • Koliko boš plačal.
 • Natančna časovna razporeditev ali razpored plačila od vaše stranke.
 • Provizija za preklic, če vi ali vaš naročnik prekine pogodbo.

Ta zadnji del je pomemben. To vam omogoča, da dobite nekaj za svoje delo, tudi če se odloči, da vam bo ponudil svoje storitve - kar nas pripelje do …

Prenehanje

Ta razdelek je namenjen, ko stvari med vami in vašo stranko preprosto ne delajo. Vsaki stranki omogoča, da odstopi od sporazuma po dogovorjenih pogojih.
Ta razdelek je namenjen, ko stvari med vami in vašo stranko preprosto ne delajo. Vsaki stranki omogoča, da odstopi od sporazuma po dogovorjenih pogojih.

V tej zunanji pogodbi to pomeni "elektronsko pošto ali pismo" drugi stranki z obvestilom v tednu.

Zelo pomembno je, da se vključi čas pufra. Nič ni slabše, kot da stranka odpove pogodbo brez obvestila - pustite brez dela ali časa, da poiščete več dela.

Odškodnina

To je pravni del vaše pogodbe - in tam je, da vas zaščitim pred najslabšim možnim scenarijem.
To je pravni del vaše pogodbe - in tam je, da vas zaščitim pred najslabšim možnim scenarijem.

To lahko vključuje stvari, kot je neplačevanje, pridobivanje tožbe s strani vašega odjemalca ali, če se vaši stranki zaidejo v pravne težave, povezane z vašim delom.

Pravni izraz za to je "odškodnina" ali zaščita pred pravno odgovornostjo. Obvestilo, da ta pogodba daje stranki in samostojni odškodninski zahtevki iz pravnih vprašanj, kot so "huda malomarnost".

OPOMBA: za to poglavje potrebuje malo pravnih znanj - več, kot jih lahko zagotovi IWT. Nas nasvet: posvetujte se z odvetnikom ali poiščite organizacijo, ki vam lahko nudi brezplačen pravni nasvet. Tukaj je seznam odvetniških organizacij, ki nudijo pro-bono pravne storitve.

Orodja za vašo samostojno pogodbo

Če želite, da se vaša zunanja pogodba podpiše hitro, morate čim bolj olajšati stvari za vaše stranke.
Če želite, da se vaša zunanja pogodba podpiše hitro, morate čim bolj olajšati stvari za vaše stranke.

Zato je pomembno, da jim daste orodja, ki jih potrebujejo za branje, pregledovanje in podpisovanje pogodbe brez bolečin.

Za to predlagamo naslednja orodja:

 • Google Dokumenti + Doc spremenljivke. To ni prijeten. Z vključitvijo vaše pogodbe v Google Dokumente jo boste lahko izvozili v datoteko PDF in jo poslali svojemu naročniku, jim poslali povezavo do svoje pogodbe in shranili predlogo za prihodnje stranke. Vendar pa z dodatkom Doc spremenljivke (močan dodatek), boste lahko dodali specifične podrobnosti o vašem projektu, ne da bi se morali prepletati s celotnim dokumentom.
 • Bonsai. To spletno orodje svojim strankam omogoča, da zagotovijo elektronske podpise za svoje samostojne pogodbe in celo ponujajo naročniške predloge, s katerimi lahko izbirate. Obstaja brezplačno preizkušanje, ki uporabnikom omogoča, da preizkusijo svoje ponudbe. Vendar pa po tem stane 9 EUR / mesec za neomejene pogodbe.
 • HelloSign. Še ena odlična platforma, ki vam omogoča, da pridobite podpis od vaše stranke. Lepa stvar je, da je brezplačno, če pošljete tri ali manj pogodb mesečno. Po tem se paketi začnejo z $ 13 / mesec.

Zaslužite več denarja od svojih strank

Vaša pogodba je ključna.

Tukaj je, da vas varuje, zaščiti vašega naročnika in vam plača.

Ob samostojni pogodbi tudi strankam pokažejo, da ste vrhunski izvajalec. Zato želim deliti z vami, kako lahko uporabite napredne strategije, ki vam bodo pomagale doseči boljše stranke in povečati zaslužek, medtem ko napredujete v svoji freelančni karieri.

Image
Image

Moj 4-minutni video o zaračunavanju na vrhu vašega trga.

Vnesite spodnje podatke in danes vam bom poslala brezplačen videoposnetek.

Priporočena: