4 Upravičeni stroški za FSA, ki jih je treba narediti pred njo, so prepozni

Kazalo:

4 Upravičeni stroški za FSA, ki jih je treba narediti pred njo, so prepozni
4 Upravičeni stroški za FSA, ki jih je treba narediti pred njo, so prepozni

Video: 4 Upravičeni stroški za FSA, ki jih je treba narediti pred njo, so prepozni

Video: 4 Upravičeni stroški za FSA, ki jih je treba narediti pred njo, so prepozni
Video: 11 признаков того, что в ваш дом проникла нечистая сила 2023, December
Anonim

Prispevki FSA se ne potegnejo

Če ste v letošnjem letu prispevali sredstva za fleksibilen račun porabe (FSA), imate še približno dva tedna (rok 31. december), da uporabite sredstva, preden izginejo v tanko leto. In to bi bilo resnično sramota, saj je bil tvoj denar!

Poleg tega je sprememba FSA 2011 še ena zanimiva dilema. V okviru Zakona o dostopni oskrbi ne morete več kupovati zdravila ali zdravil brez recepta brez recepta s sredstvi agencije FSA, ki se začnejo leta 2011. Nadgradnja: IRS je začel dovoljevati 500 dolarjev sredstev FSA, čeprav mora vaš delodajalec to sprejeti (to ni avtomatsko za vse).

Tukaj je na voljo tri načine, s katerimi lahko letos preostali saldo FSA pred tem prepoznamo (poskrbite, da vaš načrt delodajalca dopušča vsako od naslednjih možnosti).

Image
Image

1. Očala ali kontakti

Če imate dostojno ravnovesje, ki ga morate uporabiti, so okularji upravičeni zdravstveni stroški FSA, ki jih lahko uporabite za plačilo. Jaz sem velik oboževalec nakupovalnih naoknic na spletu, saj so običajno ena desetina cene in lahko kupite nekaj različnih parov in izberete najljubši. Čez nekaj časa sem napisal vodnik o nakupu očal na spletu.

Kontakti so tudi FSA odbitni.

2. Drog / zdravilo na prostem

Zaradi omenjenih sprememb, ki so bile omenjene prej omenjene leta 2011, ne boste več mogli kupovati drog in medicinskega blaga s sredstvi sklada FSA. Toda, kaj vas ustavlja pri nalaganju elementov, ki jih dosledno uporabljate v preostalih dneh leta 2010? Nič. Zato pojdi. Prepričajte se, da pri tem ravnate previdno, tako da po cesti ne uporabljate zdravila, ki je potekla, ker ste kupili toliko.

Ja, vaš farmacevt je morda nekoliko zaskrbljen, ko pridete do števca z 10 steklenicami Nyquil in 10 škatlicami bolečinskega morilca, vendar je to vaš denar, zato pojdite na to.

3. Dentalni obisk / letni fizični

Če zamudite zobozdravstveni obisk ali letni pregled s svojim zdravnikom, poskusite stisniti na sestanku pred novim letom in uporabite svoj FSA, da pokrijete vašo plačilo ali dodatne stroške.

4. Zdravilo na recept

Če obiščete svojega zdravnika, jih lahko vprašate, ali vam bodo predpisali predpisano količino. Na primer, če je vaš recept za standardno 30-dnevno oskrbo, se lahko posvetujte s svojim zdravnikom, če bodo izdali recept za 90 dnevno oskrbo. Na ta način lahko vse plačate za plačilo in uporabite ta preostanek denarja FSA, namesto da bi v prihodnjem letu uporabili sredstva za isti recept.

Več primernih elementov za FSA

Oglejte si publikacijo IRS Publication 502 za popoln seznam upravičenih zdravstvenih stroškov za IRS FSA.

Razprava FSA:

Kateri pametni načini ste uporabili za izničenje sredstev FSA?

Priporočena: