Domov Lastništvo: Starter Pack

Kazalo:

Domov Lastništvo: Starter Pack
Domov Lastništvo: Starter Pack

Video: Domov Lastništvo: Starter Pack

Video: Domov Lastništvo: Starter Pack
Video: Сводные таблицы Excel с нуля до профи за полчаса + Дэшборды! | 1-ое Видео курса "Сводные Таблицы" 2023, September
Anonim

Nov dom prihaja z vrsto novih odgovornosti. Tukaj je nekaj za začetek.

Našli ste popoln dom, opravili pregled, zaprli in najeli gibalce. V nekaj kratkih dneh se boste lotili radosti (in rollercoaster), ki je sicer znano kot lastništvo stanovanj. Od trenutka, ko zavrtite svoj ključ v ključavnici vašega novega stanovanja, se bo razmislil nov niz točk. Nekateri se pričakujejo, medtem ko bi drugi lahko prišli od nikoder in vas presenetili. Tukaj je nekaj stvari ali novi lastnik stanovanj, ki ga je treba zapreti za skoraj in kratkoročno po zaprtju.

6 stvari, ki jih je treba poznati kot prvič

  1. Neomejene izmenjave niso vedno najlažje, vendar je vedno vredno poskusiti.

  Ko ste novi igralec na bloku, spoznavanje novih sosedov se lahko izkaže za izziv. Če se že dolgo poznajo, morda ne želijo dodati drugega k svojemu krogu, kot vas dodaja. Ne obupajte. Namesto tega iščite priložnosti, da se predstavite kot novi lastnik in se prepričajte, da boste prvi, ki pozdravi. Če imate otroke, ugotovite, ali obstajajo še drugi otroci v okolici, podobni v starosti, in poskusite nastaviti playdate. Prav tako lahko poskusite nastaviti skupne interesne skupine, na primer hojo, tek ali jogo.

  2. Seznanite se z zavezami, pogoji in omejitvami lastnine.

  Znan tudi kot CCR, jih pogosto izvajajo vladne stranke, kot so združenja lastnikov stanovanj in jih pogosto najdemo v načrtovanih skupnostih. Na kratko, to so pravila, ki urejajo življenje na bloku. CCR narekujejo vrsto vsakdanjih vprašanj, na primer, kakšne izboljšave je mogoče in kako se lahko uporabi zemljišče. Vključuje tudi, kje lahko parkirate vozilo, ne glede na to, ali so ograje dovoljene ali ne, in velikosti in pasme psov, ki so dovoljeni. CCR lahko pokrivajo tudi estetiko, kot so vzdrževanje travnikov in dvorišč ali vzdrževanje ali kakšne barve lahko barvate doma. Bistveno je, da dobite jasno razumevanje, kaj je dovoljeno in kaj ni, ker bi kršitev pravil lahko povzročila globe, preklicale privilegije, kot je klubska dvorana ali bazen, ali celo tožba.

  3. "Ostani z mojega trate" se ne nanaša vedno na celotno vašo lastnino.

  Kot novi lastnik stanovanj, je pomembno opozoriti, da nekatere lastnosti prihajajo s klavzulo za pešce, ki pride v obliki služnosti. Preprosto rečeno, služnost je prostor zemlje ali prostora, ki je na voljo vsem uporabnikom. To pomeni, da lahko, če ste blizu služnosti, lahko prikažete, da vaši sosedi to uporabljajo in imajo lahko pogled na ptičje grede v vašem domu. Odvisno od pravil, lahko služnost igra prizorišče dogodkov ali strank v skupnosti, kar bi tudi potekalo v vašem osebnem prostoru, če je služnost v bližini. Ustrezne storitve so na voljo tudi uporabnikom, če obstajajo pripomočki, kot so poli ali škatle.

  4. Pazite na območje.

  Zemljišče je običajno zonjeno v eni od treh kategorij: stanovanjske, poslovne in industrijske. Vaša največja skrb je, da ugotovite, kakšni zakoni o stanovanjskem območju obstajajo na in okoli objekta. Razen če ne želite nakupovalno središče, parkirno garažo ali tovarno, zgrajeno na vašem dvorišču, to je. Zoniranje vpliva tudi na velikost in vrsto stavbe, ki jo je mogoče dati na premoženje, katere šole so upravičeni do udeležbe.

  5. Daj si prelom - davčna olajšava, to je.

  Zdaj, ko ste novi lastnik stanovanj, obstajajo spodbude v obliki davčnih olajšav, ki se pojavijo skupaj s tem. Ker se lahko razlikuje glede na davčno leto, vam bo dober računovodja pomagal pri krmarjenju po najnovejših zakonih in odbitkih, ko je čas za vaše počitnice. Vendar pa standardni odbitki vključujejo hipotekarne obresti, davek od premoženja, obresti na določene zneske kreditne linije domačega lastniškega kapitala (ali HELOC) in hipotekarne točke. Te spodbude so bile ustvarjene z nagrajevanjem domačih lastnikov v mislih.

  6. Ohranjanje vzdrževanja.

  Če ste bili v preteklosti najemnik, ste verjetno imeli super ali handyman, ki je skrbel za vzdrževanje in vzdrževanje, kjer ste živeli. Toda, ste zdaj oseba za točko za vaš novi dom, zdaj pa so se časi popolnoma spremenili. Sedaj je na tebi, da se prepričate, da je premoženje nagnjeno in dobro vzdrževano. Poleg rutinskih opravil, kot so vzdrževanje vrta in dvorišča, so na letni seznam opravljene letne in dvoletne naloge, ki jih je treba dodati na vaš kontrolni seznam (ali vredno kmetovanja strokovnjakom, ki vam bo pomagal). Zagotoviti morate, da se strešne doline in žlebovi na domu čistijo vsaj enkrat na leto. Če živite v gozdnatih območjih, boste morda morali dodati moške odstranitve in močno pranje vseh alg, ki so se zbrale na domu.

  Windows je prav tako vredna vaše pozornosti od časa do časa. Zunanji stranki lahko postanejo grimy in dodajanje dobro, temeljito pranje, kot tudi pregled vseh zaslonov na vašem spomladanskem seznamu vam lahko pomaga, ko pride do napake sezone. Poleg tega, da bi bilo čas od časa do časa, da hodi po vašem domu in re-caulk razpoke, kotičke in špranji. Prav tako vam bo pomagal ohraniti zdrav razum in vaš dom.

Priporočena: