Iskanje dostopnega zdravstvenega zavarovanja

Iskanje dostopnega zdravstvenega zavarovanja
Iskanje dostopnega zdravstvenega zavarovanja

Video: Iskanje dostopnega zdravstvenega zavarovanja

Video: Iskanje dostopnega zdravstvenega zavarovanja
Video: ZEITGEIST: MOVING FORWARD | OFFICIAL RELEASE | 2011 2023, December
Anonim

2.569 $ (ali 58%) od 4.369 $ v povprečju za 2 osebi stroškov zdravstvenega varstva gospodinjstev prihaja v obliki premij zdravstvenega zavarovanja.

Iskanje cenovno dostopnega zdravstvenega zavarovanja je velika stvar.

In s prihajajočimi spremembami, ki jih prinaša Zakon o cenovno dostopni oskrbi, bo to nekaj, kar bi morali vsakemu izmed nas v prihodnjem letu posvečati veliko pozornosti.

Pred dvema letoma sem preklopil na visok odbitni zdravstveni načrt (HDHP). Spominjanje je vedno 20-20, vendar sem vesel, da sem se odločil, in samo obžalujem, da tega ne bom storil prej.

Rezultat mojega prehoda na HDHP, povezani z zdravstvenim varčevalnim računom (HSA) in prispevki delodajalcev, je dejansko povzročil, da sem denar za zdravstveno zavarovanje. Kaj mislim s tem? Moja letna prispevka delodajalca v višini 2.000 dolarjev presega moje stroške (906 dolarjev) + letne premije (936 dolarjev). Letos pričakujem še večje dobičke, razen če se zgodi nekaj nepričakovanega.

Stroški HDHP v primerjavi s PPO bodo na splošno delali v vašo korist, če boste ostali zdravi.

Medtem ko bi denar za zdravstveno zavarovanje ne bo mogel biti za vsakogar, je to primer, kaj je mogoče za dobro zdravje, ki so pripravljeni prevzeti majhno tveganje. Če ste v dobrem zdravstvenem stanju, si to dolgujemo, da vsaj preučite delodajalca ali posamezne načrte HDHP.

Tukaj je najmanjši obseg dela, ki bi ga morali opraviti v tem letu, odprta vpisna knjiga, da najdemo najbolj cenovno zdravstveno zavarovanje, ki ustreza vašim potrebam posameznika ali družine.

Če imate zaposleno zdravstveno zavarovanje:

Med odprtim vpisom ocenite, kako se bo vaš načrt in zavarovalne premije spremenili za leto 2014.
Med odprtim vpisom ocenite, kako se bo vaš načrt in zavarovalne premije spremenili za leto 2014.

Oglejte si ponudbe svojih delodajalcev in izvedite nekaj modeliranja, ki temeljijo na zadnjih dveh letih stroškov zdravstvenega varstva.

Če plačate več kot 100 dolarjev na mesec za zdravstveno zavarovanje na osebo prek svojega delodajalca, lahko plača za nakup zunaj vašega načrta delodajalca (glejte naslednji razdelek spodaj). Ni obvezne zahteve, da če želite kupiti zdravstveno zavarovanje, morate to storiti prek svojega delodajalca.

Če nimate zdravstvenega zavarovanja, ki ga sponzorira zaposleni:

Nove zdravstvene izmenjave se bodo začele izvajati januarja. Če druge države sledijo Kaliforniji, so cene morda boljše od pričakovanih.

Korak 1: Preverite izmenjavo zdravstvenega zavarovanja v vaši državi.

Mnoge države izmenjujejo svojo spletno stran na spletnem mestu ACA's healthcare.gov. Če vaša država ni, se lahko vsaj ponovno usmerite na javno izmenjavo vaše države.

Bodite pozorni na različne načrte. Bronasti, srebrni, zlati in platinski načrti (od najcenejših do najvišjih cen, v tem vrstnem redu). Mnogi bronasti in srebrni načrti bodo podobni HDHP-jevim in imajo na voljo HSA možnosti.

Dejavnik v vseh subvencijah, ki bi lahko bile na voljo za vas, na ravni vašega dohodka, če kupite preko borze.

2. korak: Poglej zasebne izmenjave zdravstvenega zavarovanja.

Ni obvezne zahteve za nakup načrta iz državnih javnih izmenjav. Preverite tudi zasebne izmenjave, kjer boste morda našli boljšo ponudbo, ki vam ustreza. Upoštevajte, da če kupujete prek zasebne borze, niste upravičeni do subvencije. Če bi vam vaš dohodek onemogočil pridobitev subvencije, bi lahko na primer zasebne borze ponudile boljšo ponudbo.

Nedavno skeniranje motorja za primerjavo zavarovalnih cen je prineslo dva HDHP, ki bi stala manj kot 100 dolarjev na mesec za pokritje dveh zdravih odraslih 30 otrok.

3. korak: Preverite s posameznimi zavarovalnicami, da primerjajo ceno, ki ste jo našli v zasebni borzi, na ceno, ki jo ponujajo sami.

Ugodno zdravstveno zavarovanje je tam zunaj, pred in po obamacareju. Tako kot pri življenju, boste verjetno morali delati, da bi ga našli.

Iskanje dostopnega zdravstvenega zavarovanja:

  • Kakšne vrste zdravstvenega zavarovanja imate in koliko stane?
  • Kje ste našli svoj sponzorirani načrt, ki ni zaposlen? In kdo je zavarovalnica?
  • Radoveden je videti podrobnosti o tistih, ki so ponujeni delodajalcem sponzorirane zavarovanja, vendar se odločite za nakup zasebno.

Priporočena: