Poiščite idealno šolo v novem sosedstvu

Kazalo:

Poiščite idealno šolo v novem sosedstvu
Poiščite idealno šolo v novem sosedstvu

Video: Poiščite idealno šolo v novem sosedstvu

Video: Poiščite idealno šolo v novem sosedstvu
Video: Kaj pomeni »financiranje gospodarskega subjekta«? 2023, September
Anonim

Tukaj je, kje začeti pri iskanju popolne šole, ne glede na to, ali se preselite po mestu ali po vsej državi.

Ko iščemo novo sosesko, da pokliče domov, je šola pogosto eden od najpomembnejših odločilnih dejavnikov za družino. Ni edine rešitve za iskanje pravega, vendar je več, da se upošteva samo preskusne rezultate. Stvari, kot so vozni časi in šola PTA scene, poleg tega otrokovo izkušnjo v razredu, bodo oblike vašega vsakdanjega življenja v soseski. Kako torej lahko ocenite šolo oddaljene? In, res, kaj pomeni najti "pravo" šolo za vas?

6 korakov za izbiro šole, ki ustreza vaši družini

  1. Vprašajte se za pomembna vprašanja

  Preden začnete postopek, je ključnega pomena, da naredite malo dušnega iskanja o tem, kaj vam je najbolj pomembno, ko gre za izobraževanje vašega otroka. Upoštevajte vrednote, ki jih želite doseči ne samo doma, temveč v šolski okolici.

  Tukaj je nekaj vprašanj za začetek:

  • Katere so kraje, kjer je moj otrok v preteklosti uspeval?
  • Kaj združuje te izkušnje?
  • Ali imamo raje tradicionalni ali alternativni izobraževalni stil?
  • Kako pomembne so dodatne možnosti obogatitve?
  • Kakšne prispevke (čas ali denar) nas zanima kot družina?

  2. Uporabite svoje omrežje, da pridobite vpogled

  Ne glede na to, ali upate, da se premaknete pet blokov ali pa se odpravite v drugo državo, imate na razpolago koristno omrežje. Vredno je, da dosežete vsakogar, za katerega veš, da začnete delati nekaj raziskav. »Tako kot uporabljate spletno omrežje in ga izklopite, da bi našli službo, bi morali uporabiti vse stike, ki jih imate, ki vam bodo morda lahko svetovali na območju, ki ga iščete«, predlaga Dana Points, nekdanji glavni urednik zaStarši revija in mama dveh šolskih otrok.

  Objavite vprašanje o Facebooku, s katerim veste, da preiskujete šole na določenem območju in ugotovite, ali imajo izkušnje ali vpogled v skupno rabo. V omrežju lahko zaprosite tudi za objavo svoje objave, tako da bo še bolj izpostavljena. Lahko bi se izkazalo, da je vaš stricev najboljši prijatelj ali nogometni trener vaše hčerke odraščal v vašem novem mestu in bi lahko dali notranjo perspektivo v šoli, ki jo iščete - ali pa ste morda usmerili v šolo, ki jo morda nimate upoštevati.

  3. Pokličite šole neposredno za informacije

  Ko najdete nekaj možnosti v svoji novi soseski, poiščite staro šolo: po telefonu. Uporabite šolski direktorij Trulia, da poiščete kontaktne podatke o šoli. Ko nekoga dobite v vrstico, boste imeli priložnost postaviti bolj niansirana, prilagojena vprašanja. Zahtevate lahko tudi, da so šolski katalogi poslani po pošti skupaj z vsemi drugimi razpoložljivimi tiskanimi gradivi, zlasti o tem, kako se ta šola ali območje primerja z drugimi na tem območju.

  4. Spletne strani šole za šole

  Večina šol in šolskih okrožij ima svoje lastne spletne strani (od katerih jih je mogoče najti na Truliji) in lahko vsebujejo veliko informacij. Preživite nekaj časa, ko preberete novice ali PTA srečanja, če so na voljo. Preverite, katere nagrade ali certifikate so šole nedavno prejele. Če se želite še bolj potopiti v šolsko spletno stran, poiščite koledarje, ki jih je mogoče prenesti, in se prijavite na tedenski newsletter, ki vam lahko omogoči vpogled v dogodke ali novice v šoli.

  5. Obiščite osebno, če je mogoče

  Vedno je idealno, da obiščete šolo osebno. Čeprav se zdi logično obiskati med šolskim uramom, to morda ni mogoče. Lahko bi bili 1000 kilometrov stran ali pa ima šola lahko omejitve obiska ur za bodoče družine. Če ste lokalni, vprašajte, ali ste prišli po šolskih urah, da si ogledate učilnice in skupna področja. Oglejte si umetnost na hodnikih in plakate po šoli, da bi poskušali dobiti občutek za vrednote šole, učiteljevo angažiranost in prioriteto uprave. Ne glede na to, ali naletite na zaščitno stražo ali osebo na recepciji, poskusite pritegniti ljudi v pogovor, da jih vprašate o morebitnih vprašanjih. Če dobite priložnost, se obrnite na vodjo. Med drugim boste morda želeli ugotoviti, kako se učitelji ocenjujejo.

  Tukaj je še nekaj vprašanj:

  • Kakšen je šolski pristop k disciplini in domači nalogi?
  • Kakšna je sedanja vključenost staršev?
  • Kakšne so stopnje prometa učiteljev?
  • Kako se podatki delijo s starši?
  • Kako šola podpira otroke z vsemi edinstvenimi akademskimi, socialnimi ali razvojnimi potrebami?

  6. Preberite mnenja

  Pregledi staršev, kot so tisti iz spletnih mest, kot so GreatSchools in SchoolDigger, nudijo koristne dodatne vpoglede. Družine otrok, ki so trenutno včlanjeni, pogosto delijo pomembne podrobnosti o stvareh, kot so razsežnosti razredov, trenutni dogodki in kaj šola dobro počne (in kaj verjame, da potrebujejo delo) v realnem času.

Priporočena: