Finančna Samurajska posodobitev Portfolio Portfolio 2018

Kazalo:

Finančna Samurajska posodobitev Portfolio Portfolio 2018
Finančna Samurajska posodobitev Portfolio Portfolio 2018

Video: Finančna Samurajska posodobitev Portfolio Portfolio 2018

Video: Finančna Samurajska posodobitev Portfolio Portfolio 2018
Video: Альтернативные варианты инвестиций | Должны ли вы пойти на них? | ET Деньги 2023, September
Anonim
Že od leta 1999, ko sem prvič opravil moj prvi kolidž za delo, sem bil odločen, da bom ustvaril dovolj pasivnega dohodka, da ne bi imel službe. Prihodnost, ki je vključevala začetek dela do 5.30 in odhod ob 19.30 vsak dan več desetletij, se je zdela preveč brutalna, da bi preživela.
Že od leta 1999, ko sem prvič opravil moj prvi kolidž za delo, sem bil odločen, da bom ustvaril dovolj pasivnega dohodka, da ne bi imel službe. Prihodnost, ki je vključevala začetek dela do 5.30 in odhod ob 19.30 vsak dan več desetletij, se je zdela preveč brutalna, da bi preživela.

Leta 2010 sem se odločil, da bi, če bi lahko zaslužil približno 80.000 ameriških dolarjev v pasivnem dohodku, pustil svoje delo trajno in delal med potovanjem namesto tega. Torej sem zapustil delo v letu 2012. Potem, ko sem začel rasti, sem se odločil streljati za 200.000 $ v pasivni dohodek s smešnim denarjem, ki sem ga zaslužil na spletu.

Z pasivno dohodkom v višini 200.000 dolarjev letno bi imel dovolj dohodka, da bi zagotovil družino do štiri osebe v San Franciscu ali Honolulu, saj bi bili stroški stanovanj v katerem koli mestu nizki zaradi nizkih odkupnih cen. Sedaj, ko imamo sina, z veseljem rečem, da 200.000 $ res zdi dovolj, še posebej, če vam ni treba prihraniti za upokojitev.

Skoraj se je lotil velikega pasivnega dohodka

Leta 2017 sem prodal svoj dom za najem v San Franciscu, ki je po odhodkih ustvaril približno 60.000 dolarjev letno v denarnem toku, vendar pred davki. Prodaja hiše je prinesla moje pasivne dohodke na približno 150.000 dolarjev na leto, kar je bil pomemben korak za korakom za 28%.

V šestih mesecih od prodaje pa sem ponovno investiral izkupiček iz domače prodaje in leta 2018 prinesel celoten pasivni dohodek na približno 203.724 $. Brez jasnega načrta za reinvestiranje prihodkov, nisem prepričan, da bi prodal hišo, saj sem dolgoročno na trgu stanovanj SF. Vendar, ker sem imela načrt in izzive vzgajanja novorojenčka in se ukvarjati z groznimi najemniki, sem se počutila nekoliko raztegnjena, sem se odločil, da poenostavim in prodam.

Image
Image

Prihodki od obresti (7.620 USD / leto, 3,7% vsega)

Imam 185.000 $ CD, ki ustvarja 3% obresti, ki prihajajo zaradi tega poletja. Čeprav je donos nizek, je zagotovljeno. CD mi je zaupal v naložbe agresivno večje tveganje v preteklih letih. Moj spletni dohodek od obresti se je znižal, saj sem na začetku leta agresivno razporedil nekaj kapitala in ponovno med korekcijo februarja. Te številke boste videli v svoji četrtletni posodobitvi dohodka od naložb.

Ne podcenjujte vrednosti vašega denarja in brez tveganja, zlasti v času negotovosti. Zadnja stvar, ki jo želite storiti, je prisilni prodajalec v upadu, ker bo panija povsod. Denarna sredstva vam omogočajo, da izkoristite popravke, plačate nepričakovane stroške in skrbite manj glede vaših tveganih sredstev.

Sorodni: Koliko bi bilo treba prihraniti prihranka po starosti?

Prihodki od delnic in obveznic (103.344 $ / leto, 50,7% vsega)

Leta 2017 sem končal z razporeditvijo približno 611.000 dolarjev v delnice in 604.327 dolarjev v občinske obveznice. Dodelitev delnic bi morala povečati dohodek od dividend za ~ 12.500 dolarjev na leto in občinski obvezniški delež bi moral povečati dohodek za ~ 18.000 dolarjev na leto po obdavčitvi (26.000 dolarjev pred obdavčitvijo). Zato celotni pasivni dohodek dobi ~ 38.500 $ dvig, ki povrne več kot polovico mojega 60.000 $ izgube pri prodaji hiše.

Dober del mojega razdeljevanja delnic je v delnicah rasti in strukturiranih notah, ki ne izplačujejo dividend. Prihodki od dividend, ki izhajajo iz zalog, je predvsem iz ETF-jev indeksa S & P 500. Čeprav je to pasivno poročilo o dohodku, saj sem še vedno relativno mlad, me bolj zanima gradnja velikega finančnega oreha z glavno oceno in ne z vlaganjem dividend. Kot podjetnik ne morem pomagati, ampak imam rastočo miselnost.

Z obrestnimi merami, ki dosežejo dvoletno zvišanje, bom do konca leta dodeljevala več denarja v obveznice, s čimer bi povečali pasivni dohodek. Pravzaprav bom verjetno reinvestiral 70% mojega 185.000 USD, 3% CD-ja v občinske obveznice, ki sedaj plačajo 4,5% -5% bruto donosov.

Sorodni: Pravilno dodeljevanje delnic in obveznic po starosti

Real Estate prihodki (43.080 $ / leto, 21,1% vseh)

Zdaj imam le najem stanovanja za SF in najem nepremičnin v jezeru Tahoe v portfelju najemnin za nepremičnine. Čeprav zamudim svojo staro hišo, zagotovo ne zamudim plačati 23.000 dolarjev na leto za davke na premoženje, drugo hipoteko, ki se ukvarja z uhajanjem in upravljanjem groznih najemnikov. Vozil sem se pred nekaj dnevi in nisem mogel verjeti, koliko je hrupnejša in bolj živa ulica, kot je tam, kjer trenutno živim. Ne bi mi bilo prijetno vzgajati svojega sina.

Januarja 2018 sem zamudil svojo možnost, da bi najemnino povečal za moje nove najemnike, ker se mi ni spominjal, dokler ni prišlo do zamud v postopku intervjuja. Nisem pisal o nenadni odločitvi mojega prejšnjega najemnika, ki se je izselila decembra 2017 po 1,5 letih, ker so zagotovili relativno brezhiben prehod z uvajanjem svojih dolgoletnih prijateljev, ki bi jih nadomestili. Nisem zamudil meseca najemnine in ni bilo treba narediti nobenega trženja, zato sem se počutil, da bi samo obdržal najemnino isto.

Po tem, ko se ti najemniki premaknejo, mislim, da je najem prazen s pohištvom. Sliši se neumno, da bi se odrekel 4.200 $ / mesec, vendar res ne sovražim obravnavanja HOA, premikanja / premikajočih se pravil in težav z vzdrževanjem. Glede na condo nima hipoteke in moram plačati davke na nekatere dohodke od najemnin, ne bom odrekel toliko. Stanovanje je lahko kraj za sestro, starše ali rodove, ki se zrušijo, če želijo ostati v SF več kot teden ali dva.

Lastnino jezera Tahoe še vedno 100% upravlja družba za upravljanje premoženja. Čudovito je, da ni treba storiti ničesar. Ne morem čakati, da bi prinesel mojega fanta, ki prihaja v zimo, da igra v snegu! Lahko bi šel gor to zimo, vendar hočem, da bi lahko hodil in tekel udobno preden gre. Sanjal sem o tem trenutku že več kot 10 let. Dohodek iz premoženja je močno odvisen od tega, koliko sneži. Poletni dohodek je vedno zelo močan.

Alternativni dohodek (49.680 $, 24,4% vseh)

Prodaja knjig (36.000 $ / leto): Prodaja kako inženirja Vaš odlog še naprej ostaja enakomeren. Ne vidim, da prodaja knjig resnično poteka, če ne začnem poganjati knjige na televiziji ali radiu ali govoriti na konferencah ali pisati veliko objav gostov o temi. Nimam nobenega zanimanja, ki bi ga močno spodbudila, verjetno zato, ker nikomur ne zanima ničesar. Edini način prodaje knjig se bo drastično povečal, če ne bi delal ničesar, če se bo gospodarstvo začelo oslabiti. Ljudje pogosto čakajo, da do konca storijo nekaj v zvezi s slabim položajem. Le pametne bodo prebrale knjigo, preden bodo menile, da jih je treba spremeniti.

Na začetku leta sem dobil to zelo kul email od enega od mojih bralcev glasila:

Hej, Sam, samo hočem reči, hvala za "Kako inženirji svoje odpuščanje."Nisem bil eden tistih neverjetnih primerov, ko sem se pogajal o 60.000 $ poravnavi, toda zahvaljujoč vaši knjigi sem …… ugotovili, kolikšen bi bil moj paket odpravnine … čakala, dokler niso ponudili, da se preselim … zavrnil, dobro vedel, kaj je bil moj paket odpravnine vredenVelik skupni znesek je znašal 13.000 dolarjev, kar pa ni nič v primerjavi z nekaterimi vašimi študijami primerov, ampak poslušajte, kaj se je zgodilo naslednje. Sem vzel 9 kilogramov tega in ga dal v Bitcoin, ko je bilo 3.000 dolarjev. Bitcoin sama je zdaj 5x'd, medtem ko je moj portfelj naredil 10x. Ta $ 9k dejansko postane $ 90k nerealiziranih dobičkov, ki bo še naprej naraščal …$ 13k ni veliko, ampak vaša knjiga mi je dala zaupanje in orodja, da se pripravim na odpuščanje. Jaz sem večno hvaležen za vašo knjigo.

Kaj je noro je, da je moj dohodek od knjig večji od mojega prihodka od najemnin za SF. Vendar mi ni bilo treba ustvariti 1.200.000 dolarjev kapitala (najnižja cena za nakup mojega stanovanja), da ustvarim svojo knjigo. Vse, kar sem potreboval za ustvarjanje moje knjige, je bila energija, trud in ustvarjalnost. Resnično verjamem, da je razvijanje lastnega spletnega izdelka eden najboljših načinov za zaslužek.

Venture Dolg (12.240 $ / leto): Prvi sklad tveganega dolga je skoraj povrnil svoj začetni kapital, zato sem se odločil, da v drugem skladu vložim 200.000 dolarjev. Prevzel sem tveganje, da bi v prvem skladu mojega prijatelja naložil 150.000 dolarjev, zato upam, da bo v drugem skladu manj tveganj, saj ima še štiri leta izkušenj nad svojimi 12-letnimi izkušnjami pri portfelju tveganega dolga za drugo družbo.

Celotna zamisel o naložbah v tvegani dolg poskuša dobiti letno donosnost srednjih in visokih teens z manj tveganjem kot zasebni kapital. Naložbeni dolg posojila za dobro financirane zasebne družbe z 1-3 leti. Vstopajo in odhajajo, zbirajo zanimanje in včasih dobijo nalog. Tudi na kapitalski strukturi so višji.

P2P posojanje (1.440 $ / leto): Izgubil sem zanimanje za posojila P2P, saj so se pričakovanja vračala. Mislili bi, da bi se donosi začeli povečevati s povišanjem obrestnih mer, vendar tega še ne vidim. Prosper je zamudil okno za IPO v letih 2015 in 16, LendingClub pa se je le zmečkal. Sovražim to, ko ljudje ne izpolnjujejo dolžniških obveznosti, zato v P2P nisem vložil veliko denarja. To je dejal, še vedno zaslužim ugleden 7% letno v P2P, kar je veliko boljše od borznega trga do leta 2018!

Nepremičnine Crowdfunding (9.600 $ / leto): Ko sem prodal mojo najemnino za SF, je bilo naravno, da bi nekaj prihodkov prenesli v nepremičnine, ki bi jih obdržali, da bi ohranili izpostavljenost sektorju. Nisem veliko vlagal v svoje najljubše REIT-ove, kot so OHI in O, ker sem se počutil, da bi se povečevanje obrestnih mer povečalo za REIT. Ampak, če bi bil bolj kirurški z investicijami v nepremičnine z določitvijo posebnih naložb na močnejše trge zaposlovanja, sem si mislil, da bi lahko bolje.

Poleti leta 2017 sem najprej reinvestiral 250.000 dolarjev v lastniški kapital RealtyShares. Sem že imel 250.000 $ investirali z njimi in mi je všeč projekti, ki so jih izbrali. Po preostanku preostalega leta, ki je ponudil nizke ponudbe za nepremičnine v SF in izgubil, sem v december 2017 vložil še 300.000 dolarjev. Skladno s 100% moje nepremičninske naložbe v kapitalske naložbe ni nobene določene mesečne dividende. Vsaka od 12 naložb v sklad ima različne časovne razporede in cilje. Preprosto ocenjujem, da bom letos zaslužil 9.600 $.

$ 800K, vloženih v delniški sklad in 10K dolarjev v trgovanje z delnicami za komercialne lastnine.
$ 800K, vloženih v delniški sklad in 10K dolarjev v trgovanje z delnicami za komercialne lastnine.

Če bodo naložbe moje RealtyShares dosegle svoj ciljni mešani donos v višini 15% na leto, bi lahko zaslužil 70.000 do 120.000 dolarjev na leto, kar bi resnično povečalo mojo pasivno donosnost dohodka. Vendar pa jih ne pričakujem niti s kakšnimi zasebnimi naložbami, da bi dosegli svoj cilj. Namesto tega upam, da se namesto tega povrne 8% letno.

Zdi se dobro, da bi se poenostavili leta 2018

Lažje je bilo povrniti izgubljene 60.000 dolarjev prihodkov od najemnin, kot sem pričakovala. Za tako dolgo, moj primarni misel za pasivni dohodek je bil prihodek od najemnin. Ob $ 815.000 manj dolga, vendar še vedno ustvarja približno enako količino pasivnih dohodkov z veliko večjo denarno ravnovesje čuti odlično.Medtem ko sem imel manj dolga med 10% + popravek borznega trga februarja 2018 in vse nedavne naravne nesreče, sem se tudi počutil bolj enostavno. Nazadnje, portfelj pasivnih dohodkov je postal še bolj pasiven, kar je dobro novemu očetu.

Nisem več zainteresiran za ustvarjanje veliko bolj pasivnega dohodka zaradi moje mejne davčne stopnje, čeprav je prišlo zaradi davčne reforme. Upam, da ko bom naredil svoje davke leta 2018 v letu 2019, bo dejansko prišlo do zmanjšanja števila malih podjetij skozi dohodek, kot je obljubil, a kdo ve do takrat.

V nekem smislu poskušam zmanjšati prihodke ali vsaj premakniti prihodek v prihodnost z naložbami v lastniške naložbe, ko se izgubijo energija in poslovni prihodki. Do zdaj niso, vendar je vedno dobro načrtovati za prihodnost.

Če želite finančno svobodo, morate svoj pasivni dohodek zasukati. Ko to storite, boste lahko udobno storili vse, kar želite.

Povezani:

Uvrstitev najboljših pasivnih prihodkov

Trije ravni finančne neodvisnosti: denar je le del enačbe

Bralci, kako prihaja vaš portfelj pasivnih dohodkov? S povečevanjem obrestnih mer najdete možnosti za večje prihodke? Opomba: najvišja slika na tej objavi je bila sprejeta novembra 2011 na vrhu Santorinija. Takrat sem dokončal svoj načrt, da se pogajam o odpravi in zapustim delo za dobro.

Priporočena: