Finančni Samuraj srednjeročni pregled 2018 osebnih ciljev

Kazalo:

Finančni Samuraj srednjeročni pregled 2018 osebnih ciljev
Finančni Samuraj srednjeročni pregled 2018 osebnih ciljev

Video: Finančni Samuraj srednjeročni pregled 2018 osebnih ciljev

Video: Finančni Samuraj srednjeročni pregled 2018 osebnih ciljev
Video: Princess Cut Diamond Guide 2023, September
Anonim

Ker je miren teden, ko nihče okoli, sem mislil, da bom naredil nekaj več sredi leta, ki odraža.

Če želim držati noge na ogenj, že nekaj časa postavljam javne cilje. Ampak sem se večinoma samo prijavil ob koncu leta, pri čemer mi ni imel priložnosti, da bi se med letom popravil, če bi zaostajal. Pogosto se niti ne spomnim, kakšni so bili cilji. Ne letos dojenček!

Moja tema za leto 2018 je: nazaj v zgodnje upokojitveno življenje.

V preteklih letih sem preživel poslovanje z življenjskim slogom, da bi nekega dne lahko bil dober oče doma. Toda jaz sem nekako zajebal stvari leta 2017, ko se je rodil moj sin, tako da sem ohranjal svoj urnik pisanja, moj teniški urnik in celo opravljal delo s trenerjem za šolanje s polovičnim delovnim časom. Kot rezultat sem bil bolj poudarjen, kot sem hotel biti in trpeti številne poškodbe.

Seveda, stvari se je moralo spremeniti. Spodaj so našteti cilji na začetku tega leta in moja samoocena v poševnem tisku. Vsako branje bi moralo iti skozi to točno isto vajo, ker stavim, da vas bodo presenetili tudi vaši rezultati.

Vmesni pregled 2018 ciljev

1) vrnitev v zgodnjo upokojitveno dobo. Ker je ta stran zrasla, se več ljudi obrača po pomoč ali me stopi v stik s poslovnimi priložnostmi. Postalo je ogromno. Objavil bom le 100 člankov za leto (navzdol od 175 letno) in začel se bolj zabavljati s temami. Čeprav je poslovna komponenta te strani vznemirljiva, je postala preveč. Tako kot pri dnevnem delovnem prihodku, potem, ko ustvarite določeno količino poslovnega dohodka, ni več dodatne sreče.

Popolnoma nasproti: Proizvodnja sem več kot podvojila s pisanjem 100+ objav in strani v prvi polovici leta. Na svojem kanalu iTunes sem posnel tudi več kot 50 podcastov v primerjavi s ciljem 30 za leto. Kaj za vraga? Bil sem obseden, ker se ne odreče zaradi mojega sina. Otroci zagotavljajo tono motivacije, da ostane fit, bolje jesti in delajo težje kot kdajkoli prej.

Tudi ta strah je, da se bo, ker je manjšina, moj sin srečal s šalovanjem v šoli in diskriminacijo kot odrasla oseba, kot je to storil njegov starček. V srednji šoli sem se spravil v toliko fistfightov, to je bilo zmešnjavo, ker se nisem nikoli spustil proti nasilcem. Vedno sem imela to miselnost, da če me boš premagal, ne glede na to, kako velik si, bi se vsaj dobro spravil, preden bi šel dol. Vsakdo, ki me je zaničeval, moji družini ali moji prijatelji plačal. Bojim se, da bo moj sin postal enako borilen, ko bo prišel čas, da se stoji zase, deloma zato, ker ga bom naučil, da bo močan fant.

Ker imamo sistem loterije za vstop v državno šolo tukaj v San Franciscu, ne glede na to, koliko v davku na premoženje plačate, obstaja majhna možnost, da bo vaš otrok vstopil v svojo lokalno javno šolo. To ostane drago zasebno šolo na 30.000 do 50.000 dolarjev na leto. Ampak ker je zasebna šola v SF pretežno bela, in sploh ne odraz SF populacije, imam svoje dvome, da bo tudi v dobro zasebno šolo. Jasno je, da lahko zasebne šole storijo več, da sprejmejo učence, ki bolje odražajo svoje okolje, vendar ne, kar pomeni, da obstaja nekaj umetnega nadaljevati. Potem je na univerzi, ki upa, da ne bo več 17 let.

Poleg tega, da sem podporni starš, je ena stvar, ki jo lahko pomislim na pomoč svojemu sinu, da gradi močno podjetje, kjer ga lahko naučim vrvi, da bi lahko en dan ustvaril lastno podjetje ali prevzel naše. Ne želim se zanašati na obstoječi sistem, ker se sistem zdi združen z ljudmi, ki so drugačni.

Druga možnost izenačevanja pogojev bi bila selitev v Azijo ali na Havajje, kjer je večina. Pozabil sem na vse slabosti in boji, ki sem jih šel skozi srednješolsko in kolidžno šolo kot manjšino, dokler nisem začel razmišljati o prihodnosti mojega sina. Kot moj sin odkrili vse te zatrjene spomine da sem pokopal globoko v svoji psihi.Od devetdesetih smo prišli daleč, zato sem morda že v preteklosti zagozdil. Toda raje poskušam zaslužiti in prihraniti čim več, da se nihče ne zanašam.

2) Za šest dni na teden zagotovite povprečno šest ur z veseljem pomoči svoji ženi ali bodite glavni skrbi moj sin.Za sedmi dan zagotovite štiri ure veseli pomoč za skupno 40 ur na teden. V prvem letu življenja je otrok zelo majhen zaradi dojenja, zato uporabljam besedo "pomoč".

Delo v teku: Mislim, da sem v povprečju dal 4-5 ur radostne pomoči ali osnovna nega za mojega sina na dan. Ampak še vedno sem nerodno glede malih stvari, ker še naprej delam preveč in malo spim. Stvari so vse boljše, ker smo zdaj bolj samozavestni starši z rutino. Nadalje, naš sin končno spi bolje čez noč.

Ampak morda podcenjujem moj patent. Tu sem za svojo družino, ko je moj sin buden med 7:00 am - 11:30 in 13:30 - 20:00, štiri dni v tednu. Preostalih treh dni na teden sem bodisi vadil ali se srečal s poslovnim partnerjem za največ tri ure pred 12 urami.

Morda ne bom vedno pomagal, kdaj je buden, ampak čistim hišo, operem jedi, poskrbim, da imamo hrano, da nas popeljejo povsod, skrbijo za njim, medtem ko moja žena uporablja kopalnico, pomaga pri kopanju, pomaga pri spreminjanju svoje obleke in tako naprej. Takšna pomoč bi morala šteti, kajne? V mislih sem razmišljal o šestih nenadnih primarnih oskrbi, kar je težje, če smo oba doma zaradi želje po dojenju.

Poskušam storiti vse, kar lahko, hkrati pa tudi edini ponudnik dohodka.

Sorodni: Dan v življenju dveh delajo od staršev z otrokom

3) Povečajte produktivnost poslovanja. Z drugimi besedami, poiščite način za manj in povečajte svojo obstoječo vsebino, da povečate promet in prihodke. Ne bom več porabil več kot štiri ure na dan v podjetju leta 2018. Nadalje bom prenehal odgovarjati na komentarje in e-poštna vprašanja, katerih odgovori so očitno vidni na delovnem mestu, in spodbujam bralce, da uporabijo iskalno polje na moji spletni strani za odgovore.

Delo v teku: Nisem proaktiven, da bi se tam postavil. Imam to pasivno držo, če ljudje želijo prebrati moje stvari, vedo, kje najti mene. Toda, da bi resnično rasli, moraš sami proaktivno. K sreči je prišlo do širjenja večjih spletnih publikacij, ki so želele predstaviti svoje delo, kot je ko je sinhroniziral Yahoo Finance. Zakaj gospodinjstva morajo zaslužiti 300.000 dolarjev za življenje v srednjem življenjskem slogu danes.

Nadalje, delal sem nekaj občasnega pisanja Quora, da bi zgradil novo občinstvo, ko ne bom naredil nič drugega. Izgleda, da imam približno 3.400 spremljevalcev in 2,6 milijona pogledov iz mojih odgovorov. Če 2,5% pogledov prevede v obiskovalce, ki prihajajo v FS iz Quora, potem do zdaj imam približno 65.000 novih obiskovalcev. Ni veliko v veliki shemi stvari, ampak vsaka malo šteje.

Prišel sem s štirimi urami na dan, ker sem mislil, da bi lahko delal od 6.00 do 8.00, nato pa od 9. do 23. ure v povprečju. Vendar bi bilo veliko dni, ko bi nadaljeval z delom do 1. ure, da bi poskušal priti pred načrtovanim časom, kar je imelo za posledico grouchier podporo med jutranjo uro. To se mora ustaviti.

4) Preživite več časa, ko delate v vroči kadi . Z glasovnim diktatem prav zdaj pišem to delovno mesto v svoji vroči kopeli. Ja, ja, ja! Ne samo, da bolj izkoristim svojo vročo kopalnico, ampak dobivam nekaj olajšav za stres, hkrati pa izdelujem delo.

Uspeh! Grem na vročo kad približno 3X na teden za 1 uro vsako sejo. Medtem ko v vročem kadju berem raziskave, medsebojno delam z ljudmi na socialnih medijih in odgovarjam na komentarje. Vroča kad je najboljši strošek v višini 15.000 dolarjev.

Image
Image

5) Agresivno porabite več denarja za pomoč. Do nedavnega smo vedno opravljali vse trate, hišno čiščenje in otroško varstvo. V vrtnarstvu in čiščenju je nekaj terapevtskega. Toda zdaj, ko smo utrujeni starši, moramo dati prednost. Na tej stopnji res potrebujem pomoč, ker je moj spodnji del še vedno nežen. Nekoliko mučen je, da se loti in lovi otroka za nekaj ur s slabim hrbtom.

Napredovanje. Končno smo najemnike čiščili za 200 evrov na sejo enkrat na dva meseca. Ni poceni, ampak se počuti dobro, da pride domov v čisto hišo, medtem ko gremo ven in se igraš z našim fantom. Prav tako porabimo 20 $ / uro devet ur tedensko v varni pomoči. To nam omogoča, da gremo na prenočišče in se sprostimo. Tako pomembno za naše zdravje. Toda če želimo biti uspešni pri "agresivnem" porabi denarja za najem pomoči, moramo porabiti 3X več. Nismo našli zanesljive pomoči, ker so bodisi bolni, potujejo ali imajo druge obveznosti. Oh, in hvala bogu, moja bolečina v spodnjem delu hrbta ni več!

Sorodni naslov: Pravilo o porabi 10X naložbe za naložbe, da se popravijo slaba poraba

6) Še naprej pomagajte ljudem vseh vrst na različne načine. To pomeni, da dvakrat na teden objavite, da pripravite vsaj 30 poddaj, glejte mojega mentorja rejnika vsaj 24-krat, trenirate srednjo šolo in sodelujte pri več prireditvah za zbiranje sredstev.

Uspeh! Najboljša korist, da ostanejo v skladu s to je lepo e-pošto, ki govori, kako je pomagal bralcev življenje na tak ali drugačen način. Bil sem tudi precej reden z mojim zasebnim glasilom, ki ga pošljejo vsaj dvakrat na mesec.

Sistem rejništva je težko mesto. Nisem prepričan, kako lahko še večji vpliv poleg darovanja več časa in denarja. Biti mentor daje veliko pozitivno razliko za mlade otroke, ki imajo zelo malo. Mislim, da lahko še naprej zagovarjam in spodbudim druge, naj se vključijo v svoje skupnosti.

7) Ne počutite se krivega, ker ne delate več.Od 13. leta sem vedno verjel, da je to če lahko, moram ker je moj prijatelj umrl v prometni nesreči in nikoli ni imel priložnosti. Vsakič, ko se ujamem več kot eno uro, mi malo glasu v moji glavi pravi, da naredim nekaj produktivnega.

Delo v teku. Bolj ko moj sin spi, manj krivega se počutim zaradi dela, ker to pomeni, da moja žena potrebuje manj olajšave čez dan. Toda zakaj bi se moral počutiti krivega dela za podporo moje družine, zato se moja žena in jaz ne morata vrniti na dnevno službo? Če sem delal 70 ur na teden in nikoli doma, to je ena stvar. Ampak večino časa sem doma cel dan in večino dela opravim, dokler spi.

Za tiste, ki ste se lahko znebili paradoksne krivde dela, da skrbite za svojo družino, mi sporočite nekaj svojih strategij.Mislim, da vse, kar moram storiti, ni toliko veliko delo v prvih petih ali šestih letih, dokler ne gre v vrtec, nato pa vklopite gorilnike.

8) Pridobite redne fizične preglede. Eden od treh ljudi bo dobil rak. In eden od štirih ljudi bo umrl zaradi raka. Najboljša rešitev za zdravljenje raka je zgodnje odkrivanje. Vendar pa je večina raka zaznana šele po tem, ko bolnik počuti simptome. Do tretje stopnje le 8% bolnikov z rakom živi že pet let.

Ne uspe. Še niste dobili popolnega fizičnega. Čas za načrtovanje enega! Ugh. Vendar pa redno izvajam 3X na teden in sem se pridružil tudi softball ligi. Tako zabavno.

9) Poiščite način za rast neto vrednosti za 2 milijona dolarjev. S pragom davka na nepremičnine podvojite na 22 milijonov dolarjev za pare, zakaj ne bi ustrelili več bogastva, medtem ko poskušate vzeti stvari po zarezi.

Neuspeh. Na podlagi moje + 6,7% neto vrednosti za 1H2018, ne bom uspel. Pridobivanje do 2 milijona dolarjev je zelo težko samo z mojimi javnimi vlaganji in prihranki, ker moje javne naložbe predstavljajo manj kot 40% moje neto vrednosti in ne zaslužim dovolj. Ampak, če zasebna naložba hits veliko ali če sem prodati košček za dobro ceno, obstaja majhna možnost. Na žalost mislim, da obstaja tudi 40-odstotna možnost, da borzni trg in trg nepremičnin ostanejo rahlo ali padajo, zato je moj relativno obrambni portfelj. Živimo približno 2% naše neto vrednosti na leto.

Z dobrim čudnim časom moramo delati težje ali pa končno začeti uživati v naših prihodih. Izberem slednjo! Ostanite pripravljeni na prihajajočo delovno mesto o tem, kako lahko vsi izkoristimo naše pametne naložbene odločitve.

Učenje, ki bo prineslo priložnosti

Hvala, ker si me ponižal s tem pregledom, ker sem resnično pozabil nekaj mojih ciljev. Odkrivanje vseh teh potlačenih spominov iz otroštva je bilo tudi presenečenje. Kljub temu, da letos delam več, sem manj poudarjen, ker sem bolj primeren z mojo novo vlogo kot oče.

V preostanku leta so moje prednostne naloge naslednje:

 • Bodite boljši negovalec, če zavestno zagotovite eno uro na dan nege
 • Izdelajte tri predmete tedensko (objavo, stran, podcast ali glasilo), ne pa tri objave plus podcast in glasilo
 • Delo na terenu za eno uro na teden (PR, družabni mediji, intervjuji, komentiranje na drugih straneh)
 • Držite se dveh ur dela zjutraj in dve uri dela zvečer pred polnočjo
 • Zaščitite naše bogastvo od upada
 • Posodobite vse predšolske ustanove, ki smo jih prijavili za leto 2019, o napredku našega sina
 • Začnite trenirati svojega sina v četrtem četrtletju
 • Pred septembrom preživite teden v Napi (naš prvi izlet iz hiše)
 • Preživite teden v Tahoeju to zimo, da prvič pokažete našemu sinu
 • Naj bo vse starih staršev prišlo do obiska pred koncem leta (plačal bo let)
 • Vsakodnevno se zahvaljuj za večerjo

Bilo je zelo težko sprejeti stvari po zarezi. Korelacija med naporom in nagradami je tako velika, če vodite spletno podjetje, da bi bilo sramoto, da ne bom v celoti izkoristil, medtem ko moj um še vedno deluje. Istočasno, zaradi moje družine in mojega zdravja se moram spoprijemati s prenašanjem priložnosti.

Kako delate z vašimi osebnimi cilji doslej? Kaj potrebujete za delo do konca leta? Kako se naučite, da ste v redu, če vam priložnost prinese? Če ste bili sposobni ustvariti ravnovesje med delom in življenjem, prosimo, delite svoje skrivnosti!

Priporočena: