Finančni Samuraj 2016 Leto v pregledu: boljše srečo kot dobro

Kazalo:

Finančni Samuraj 2016 Leto v pregledu: boljše srečo kot dobro
Finančni Samuraj 2016 Leto v pregledu: boljše srečo kot dobro

Video: Finančni Samuraj 2016 Leto v pregledu: boljše srečo kot dobro

Video: Finančni Samuraj 2016 Leto v pregledu: boljše srečo kot dobro
Video: Prva seja Strateškega sveta za digitalizacijo #DigitalnaSlovenija 2023, December
Anonim
Umetnost po CKongSavage.com
Umetnost po CKongSavage.com

Vedno je zabavno narediti eno leto v pregledni objavi, saj je zanimivo pregledati vse napake! Vedno sem navdušen nad mojimi cilji v začetku leta in neizogibno izgubim pare do konca. Ali se to zgodi kateremu koli od vas?

Za leto 2016 sem imel 15 ciljev, razdeljenih na poslovne cilje, osebne cilje in osebne finančne cilje. Če bomo lahko naredili samo eno pomembno stvar na mesec, bomo vsi postali superzvezdniki skozi čas.

Nisem verjela, da bi bilo to leto koristno zaradi mojih manj kot navdušenih pogledov na borzo, trg nepremičnin, zagonski ekosistem in moje osebno poslovanje. Navsezadnje je 2015, če vključite dividende, samo ekvivalentno 1% celotnega donosa. Toda, seveda, kot vsi zdaj vemo, se je vse izkazalo za lizike in bombone!

Gremo skozi, zakaj je vedno bolje biti srečen kot dober.

POSLOVNI CILJI

1) Preizkusite novo postavitev za FS, tako da se več člankov vidi nad zgibom.

Pass. Iz razpredelnice dveh stolpcev sem šel na tri postavitve stolpcev s samo naslovi in brez odrezkov, da bi dobili več člankov na domači strani. Ob treh stolpcih in več različnih blokih kategorij mi je dalo več prožnosti, da bi se igral s tem, kar se prikaže na domači strani. Zahvaljujem se Ericu iz osebne dobičkonosnosti, ker mi je pomagal pri preoblikovanju in Colleen iz umetniške hiše Kong Savage za kul novo obliko maske in bannerja.

2) Izdelava drugega izdelka FS, npr. knjiga, tečaj, naročniški izdelek.

Ne uspe. Nisem prepričan, zakaj tega nisem naredil. Lažljivost je najbolj očiten razlog. Imam nov FS Forum z naročnino za akreditirane vlagatelje, ki so pripravljeni iti. Ampak ne želim ga zagnati, ker vodenje foruma zahteva veliko dela. Forumi tudi odprejo svojo spletno stran ranljivostim in pritegnejo na tisoče pošiljateljev neželene elektronske pošte.

Izdelava spletnih izdelkov je učinkovitejši način ustvarjanja pasivnega dohodka kot zbiranja kapitala za naložbo za enako količino pasivnega dohodka, ko ste razvili platformo. Na primer, v kapitalu bo potrebnih 250.000 dolarjev za ustvarjanje ~ 10.000 $ letno v bruto pasivnem dohodku prek portfelja obveznic Kalifornija muni. Ali pa bi lahko z lahkoto ustvarjal 20.000 dolarjev na leto v bruto pasivnih dohodkih, tako da bi tri mesece napisal drugo knjigo, brez škode, razen mojega časa. Čas je, da prideš na delo!

Najboljši pasivni dohodki
Najboljši pasivni dohodki

Sorodni: Ranking Najboljši pasivni dohodki - pet faktorski model

3) Vbrizgajte več humorja.

Verjetno ne. Nekoč sem bila smešna, prisežem! Sedaj se mi zdi, da postanem malo bolj slan z starostjo, ker vidim še toliko več situacij, ki so v glavi, zaradi česar sem prišel hmmm. Smešne objave, kot so "Ostanite na domu moški sveta, UNITE!", So vse odšli za bolj resne teme. V resnih trendih se rad zabavam, hkrati pa ponujam tudi nekaj rešitev. Vas prosim, da mi sporočite, katere druge teme želite, da napišem več o letu 2017.

Tukaj je nekaj objav s humorjem:

Predvidevanje prihodnosti, da se bogate - Kdo ne ljubi dobre reference v prihodnosti?

Stvari, ki jih bom naučil svoji hčerki: prezreti njegov avto, najti svojo hišo - Namesto klasičnega prevarantskega očeta s slikami s puško sem se odločil, da bom šel bolj intelektualno, da bi vse ženske rešili zaradi srčnega hrupa in finančne katastrofe.

Kako dobiti delo, ki si ga ne zaslužim - vsi ti trije arhetipi poznajo na delovnem mestu. Ampak zdaj imam imena za njih!

4) Odprite račun za upravljanje digitalnega premoženja (roboadvisor) in objavite njegovo uspešnost.

Ne uspe. Rekli so mi, da mi ni dovoljeno odpreti računa in pisati o predstavi. Glede na to, da sem že raziskala in pisala o Wealthfront in Betterment, bi bilo sramoto, da bi moje delo ukinil. Ampak, če bi investiral kapital z bodisi podjetjem, bi bil zaradi dostojne rasti na borzi dostojen znesek.

Upam, da vi fantje, ki uporabljajo svetovalce za digitalno bogastvo, uživajo nizke pristojbine in preprosto ustvarjanje računa za naložbe po obdavčitvi z rednimi samodejnimi prispevki. Če bi bil v mojih dvajsetih in zgodnjih tridesetih, z uporabo roboadvisorja, da bi vložil 20% + mojega obdavčenja, po 401k največji prispevek je ravno to, kar bi počel. Preveč časa sem zapravljal, ko sem poskušal izbrati posamezne položaje, ki bodisi niso zaslužili, me odvrnil od mojega dela in / ali mi je dal veliko stresa, ko sem bil mlajši.

Bogastvo gradnje je vse, da imajo reden sistem prispevkov v daljšem časovnem obdobju. Dodelite največ 10% svojih naložbenih sredstev, da poskušate izbrati posamezne delnice, če morate. Največji problem, ki ga imajo maloprodajni vlagatelji, ni vedeti, kako upravljati tveganje.

Sorodni: Pravilno dodeljevanje delnic in obveznic po starosti

5) Osredotočite se na dobičkonosnost in ne na rast.

Pass. Ker so bili zasebni zagoni v četrtem četrtletju zrušeni, sem zelo previden pristop k zagonu mojega spletnega poslovanja za leto 2016. Namesto da bi porabil agresivno, kar se težko počnem, sem se odločil, da optimiziram, kaj sem imel. Razmislite o spletnem poslu kot vlaku z 10 praznimi vozički. Lahko naložite toliko ali malo, kot želite. Kakorkoli, gorite enako količino goriva in pridete do istega cilja ob približno istem času. Lahko tudi optimizirate tako, da jih naložite v vozičke!

Moje četrtletne poslovne točke na mestih, kot so Oahu, Madžarska, Budimpešta, Avstrija, Francija in Palm Springs letos so se resnično izplačale. Na vsaki offsite se je moja ekipa in jaz osredotočila na to, kar smo naredili prav, kaj smo storili narobe in kaj moramo izboljšati. Odločitve so privedle do približno 35-odstotnega povečanja prihodkov na podlagi obstoječega prometa v primerjavi s pričakovanji za ravno do negativne 10-odstotne rasti.

Vedno sem presenečen nad prihodkom, ki ga spremljajo mnogi blogerji različnih zvrsti. Tukaj je pravi primer par hrano blogging, ki ga absolutno drobljenje.

Primer realnega mesečnega izkaza o dobičku bloggerja
Primer realnega mesečnega izkaza o dobičku bloggerja

Povezani:

Kako začeti svojo spletno stran

Zakaj začeti podjetje? Za boljše življenje seveda

OSEBNI CILJI

6) Živi v Aziji en mesec. Ciljne lokacije: Chiang Mai, Peking, Tajpej, Saigon.

Ne uspe. Moja ekipa in jaz smo imeli odličen čas obisk Malezije, Koreje, Kambodže in Tajvana leta 2015, vendar se v Aziji tega leta nismo vrnili. Namesto tega smo odšli na Hapsburg Trail (Praga, Dunaj, Budimpešta) in končali v Parizu za Francosko otvoritev zahvaljujoč velikodušnosti prijatelja.

Hotel sem preveriti Chiang Mai, ker je to najbolj citirano mesto med digitalnimi nomadi. Peking ali Taipei bi bilo lepo, ker bi lahko vadil svoj mandarin. Saigon bi bil kul, ker še nisem bil. Oh dobro. Morda nekje v prihodnosti.

Praga je bilo čudovito malo mesto, kjer sem se srečal z bralcem čez nekaj hladnega piva. Dunaj je bil prijeten kraj, ki se je počutil izjemno bogato in malo umetno. V Budimpešti je bilo veliko bolj krhko, vendar so imele nekaj izjemnih kopeli na prostem. Izmed treh mest sem izbral Budimpešto kot kraj, kjer živim več mesecev letno.

Visting Budapest in skoraj skočiti v reko Donavo na sončni zahod 2016
Visting Budapest in skoraj skočiti v reko Donavo na sončni zahod 2016
Dunaj ponoči! Prvi zmagovalec tekmovalnega festivala FS, ki ga vodim jaz: P
Dunaj ponoči! Prvi zmagovalec tekmovalnega festivala FS, ki ga vodim jaz: P
Turška kopel v hotelu Gellert, Budpest - Moj najljubši!
Turška kopel v hotelu Gellert, Budpest - Moj najljubši!

Sorodni: Najboljši način za potovanje brezplačno in nižanje vašega obdavčljivega dohodka

7) Končajte krovu z glavne spalnice in naredite nekaj urejanja prostora, da izboljšate privlačnost.

Pass. Odkar sem bil otrok, sem čudno sanjal, da je krova s pogledom na ocean z moje sobe. Nekaj o tem, kako se lahko zbudiš, hodi zunaj in se raztegneš do nebes, medtem ko diham hrustljavo jutranji zrak, ki ga pravkar ljubim. In seveda ni nič bolj prijetnega kot gledati sončni zahod s kozarcem vina. Leta 2016 sem končno uspel izpolniti to malo sanje. Krov se je izkazal veliko bolje od pričakovanega.

Odločil sem se, da odložim profesionalno urejanje krajine za eno leto glede na krov, ohranitveno steno, novo glavo in drsna vrata traja šest mesecev za dokončanje, ker je moj izvajalec organizacijska nered. Še vedno čakam na končni pregled iz mesta, če lahko to verjamete. Za urejanje krajine smo poskrbeli za lepe sočnice v sprednjem in zadnjem delu hiše, okrasili krov in odstranili nekaj starih grmičev na strani hiše.

Na megleno jutro, preden sem odprla steno moje glavne spalnice.
Na megleno jutro, preden sem odprla steno moje glavne spalnice.
Bam! Naj sonce vstopi!
Bam! Naj sonce vstopi!
Tako sem črpal o rezultatih. V bistvu sem preživel nekaj ur na krovu, ki se je včeraj sončil sredi zime!
Tako sem črpal o rezultatih. V bistvu sem preživel nekaj ur na krovu, ki se je včeraj sončil sredi zime!

Povezani:

Ali naj kupim pritrdilec zgoraj?

Izkoristite dobiček za plačilo za življenje

8) Znebite se vseh starih oblačil, ki jih nisem več uporabljal v enem letu.

Pass. Še naprej sem dal veliko obleke in druge stvari po zmanjševanju moje trenutne hiše leta 2014. Pred kratkim sem prodal tri perzijske preproge nad Craigslist, ker poskušamo imeti temo na plaži, saj imamo pogled na ocean. Samo sedijo tam zbiranje prahu v svoji garaži. Lahko sem dobil to lepo modro tonsko preprogo iz Pottery Barn, ki dejansko ujema z barvo oceana. Rezultat!

Čeprav nekega dne sanjam o sladki hiši v Honoluluju, se zdaj ukvarjam s preprostim življenjem. Zmanjšanje števila mojih sedanjih manjših hiš v letu 2014 je bilo prava poteza. Že več tednov sem vesel, da sem preživel samo nahrbtnik. Čudovito je imeti manj stvari. Oddajanje stvari, ki jih pogosto ne uporabljam za ljudi, ki bi jih pogosteje uporabljali, je boljša dodelitev sredstev.

Povezano: Vedno sanje o življenju sanje

9) Udeležite se vsaj štirih svetovnih teniških turnirjev.

Pol-pass. Šla sem na dva svetovnega teniškega turnirja. Prvi se je udeležil BNP Paribas Indian Wells turnirja z dvema drugim parom. Izposodili smo hišo s sladkim bazenom in vročo kadjo in vsak večer smo odšli na nekaj dobrih jedi. Upam, da bomo v prihodnosti naredili več umikov.

Drugi svetovni turnir je bil francoski Open, čeprav so v drugem krogu stroške vredno 550 dolarjev! Tam smo prišli tik pred poplavami. Na koncu sem se udeležil še treh dogodkov teniškega turnirja okoli območja SF Bay. Odločil sem se, da v letošnjem letu preskočim US Open v New Yorku, ker sem bil naveličan za potovanje.

Gledanje John Isner je premagal Kyle Edmund v drugem krogu na otvoritvi 2016 francoskega Opena
Gledanje John Isner je premagal Kyle Edmund v drugem krogu na otvoritvi 2016 francoskega Opena

10) Končajte leto pri manj kot 163 funtov in osvojite vsaj dve teniški tekmi na ravni 5,0.

BIG TIME FAIL. Od začetka leta sem šel okoli 167 kg na leto do 173 kg. Sedaj sem se vrnil na tisto mesto, kjer sem začel s približno 167-168 lbs. Moj zdravnik pravi, da bi moral biti bližji 150-155 lbs pri 5'10 . Mislim, da moram preboleti željo, da bom tako tanka in raztrgana, kot sem bila v srednji šoli in kolidžu. Mi ~ 40-letnih moških ne bi smeli raztrgati, razen če smo brezposelni in nimamo nič boljšega kot za trening tri ure na dan. Počakaj minuto…. to bi lahko bil jaz! Dokler se počutim zdravo in lahko hočem igrati 2 uri naenkrat, sem srečen.

V največjem izgubljujuči se seriji moje teniške kariere sem končno izgubil en sam zadetek v tem letu po sedmih poskusih. Bilo je zelo neprijetno, ker sem bil vedno povezan s 4,5 igralcem ali slabim 5,0 igralcem proti dvema trdnima 5,0-imi. Ampak sem se približal zmagovalcem z nekaj tie-breakers in tremi postavljenimi tekmami. Lahko bi se odrekel po prvih dveh tekmah, ko sem spoznal, da ekipa, s katero sem se pridružila, ne bo napolnjena s 5,0 igralci, kot je obljubil kapitan. Ampak sem se še vedno boril, ker rad imam rad.

Nora stvar je, tudi po vseh mojih izgubah, računalniški sistem še vedno ne meči na 4,5! Trdili so, da sem imel zelo blizu tekem z 4,5 proti dvema 5,0 s, jaz pa sem 5,0. Če tako rečete. Zdaj moram narediti nekaj prodaje letos, da bi poskušali pridobiti legitimno ekipo 5.0, da bi postali boljši partnerji. Objava, ki prihaja ta napaka me je resnično spravila.

Oglejte si: Sledite vsem! Preveč jemo in preživljamo

CILJI OSEBNEGA FINANCIRANJA

11) se ne vrnite na delo s polnim delovnim časom, razen če je delo in plačilo čudovito.

Pass. Zaradi nenehnih skrbi dobri časi ne morejo trajati večno, sem v navadi iskal nova delovna mesta v 4. četrtletju v zadnjih štirih letih. Zamisel je bila, da bi našli ustrezno delo z razumno plačo, če bi se moje finance razpadle. Toda letos sem le v enem podjetju opravljal intervju s polnim delovnim časom po tem, ko me je vodja moči odvrnil od modrega. Takrat nisem iskal službe. Sem se moral srečati, da bi se lahko povezal, izvedel več o zagonskem prostoru življenjskega zavarovanja in poiskal novo zgodbo za pisanje na FS. Škoda, nekaj ustanoviteljev se je izkazalo za škode. Imam čudovito objavo o mojem groznem izkustvu, ki ga ne boste želeli zamuditi!

Z veseljem pričakujem, da se moja želja po vrnitvi na delo še naprej zbledi še več. Konec leta 2015 sem imel približno 20-odstotno željo po vrnitvi na delo, da bi naredil nekaj zabavnega in novega. Zdaj se je ta želja zmanjšala na približno 5%. Vedno obdržim okno rahlo odprto le, če pride velika priložnost. Toda ta zagon življenjskega zavarovanja, s katerim sem se srečal, me je resnično odvrnil na zaposlitev s polnim delovnim časom.

Morda zdaj, ko sem zadovoljen z novim letom, bo sledila propad! Žal mi je, če se bo svet leta 2017 razčlenil.

12) Povečajte neto vrednost za 500.000 $.

Pass. Mislil sem, da bo leto 2016 postalo rahlo negativno leto za borzo, več mesecev pa se je S & P 500 v februarju znižal za 10% in ponovno prodal post Brexit. Predvidevam, da je vrednost mojega obstoječega premoženja znašala približno 300.000 USD, kar je zahtevalo povečanje novih prihodkov in rast v višini 800.000 USD, da bi dosegli ciljno rast v višini 500.000 USD. Ampak 2016 se je izkazal za še en volilni trg! Zato se je zaradi borznega trga približno 25% moje neto vrednosti povečalo za približno 10%.

Za nepremičnine, Zillow prevrednotili najem nepremičnin samo za 350.000 $ sam. Čudna stvar je, da ne vidite višine 350.000 $ v spodnjem grafikonu. Kot da bi se celoten algoritem spremenil, ne da bi kdo povedal. Celo leto nisem uredil nobenega od podrobnosti. Na žalost, Zillow je napačno vrednotenje tega premoženja. Namesto 3,3 milijona dolarjev mislim, da je realna prodajna cena le okoli 2,5 milijona dolarjev. Torej, morda premoženje cenil od $ 2.35M do $ 2.5M v letu 2016 za 6,3% dobiček. Toda to definitivno ni cenilo od $ 2.98M do $ 3.33M letos. Če je, moram dvigniti najemnino s 9.000 $ na 10.000 $ na mesec, ko je najem gor!

Dom je kupil za 1,52 milijona dolarjev konec leta 2004, zaprt v začetku leta 2005.
Dom je kupil za 1,52 milijona dolarjev konec leta 2004, zaprt v začetku leta 2005.

Zillow je nato znižal še eno nepremičnino, ki jo posedujem za približno 130.000 dolarjev, ne da bi pokazala drastičen padec, ker je sosednja podobna postavitev nedavno prodala za mojo novo oceno Zillowove cene ~ $ 1.57M. Do oktobra je bil prikazan ~ 1,7 milijona dolarjev. Stvar je v tem, da soseda potrebuje približno 400.000 dolarjev dela, da pride do mojega hišnega stanja, ker je to celotna smetišče. Dvakrat sem preveril, ker sem razmišljal o nakupu, da bi preoblikovali, vendar je bilo preveč povpraševanja, zato se nisem motil. Ne morete zaupati Zillowu in njegovim ocenam, ker ne poznajo stanja vaše hiše.

Na splošno se je portfelj nepremičnin povečal za približno 5%, saj se je nepremičninski trg nepremičnin upočasnil zaradi pomanjkanja likvidnostnih dogodkov. Predvidevam nadaljevanje mehkosti, dokler ne bodo objavljene Uber, Airbnb ali Pinterest. Potem je še enkrat na dirkah, ker je San Francisco eno najcenejših mednarodnih mest na svetu. Na podlagi mojega dolga je 5-odstotna donosnost več kot 9-odstotna donosnost denarja. Z drugimi besedami, bi bilo bolje, če bi se bolj izkoristil.

Če bi bil korumpiran tuje vladni uradnik, ki bi poskušal izločiti denar iz moje domovine, bi kupoval ves čas nepremičnine v San Franciscu. Začetni plačilni paketi za 22-23 let star diplomanti so sedaj ~ $ 100.000 na leto. Prihodki tukaj podpirajo naše cene nepremičnin, za razliko od mest, kot je Vancouver.

130.000 $ navzdol revizija zaradi fixer, ki prodajajo v bližini. Pritrjevalnik potrebuje približno 350K - 400K $, da ustreza pogojem moje hiše.
130.000 $ navzdol revizija zaradi fixer, ki prodajajo v bližini. Pritrjevalnik potrebuje približno 350K - 400K $, da ustreza pogojem moje hiše.

13) Na koncu dosežite svoj 200.000 $ letno pasivni dohodkovni cilj.

Pass. Ocenjujem približno 211.000 ameriških dolarjev v pasivnem dohodku za leto 2017, potem ko je v drugi polovici leta 2016 dosledno zaslužil približno 17.600 ameriških dolarjev mesečno v pasivnem dohodku. V maju je bilo videti moteče, ker sem moral najti nove najemnike za svoj 2/2 končno najemnino.Moji obstoječi najemniki treh let so se odločili, da mi bodo dali 30 dni vnaprej dva tedna, preden bi šel v Evropo tri tedne. Slab timing!

Močno sem razmišljal o prodaji stanovanja za poenostavitev življenja. Zdaj, ko imam najemnike, sem manj nesmiselna pri prodaji, vendar sem še vedno neodločen, če bi bil jaz srečnejši, če bi ga prodal. Čuden sem, ker dejansko rad obiskujem stanovanje vsakič, ko je težava, ker mi daje izgovor, da fizično uživam v svojem premoženju, namesto da bi samo zbral najemnino.

Z veseljem vidim kakšno sredstvo sem kupil okoli mojega 26. rojstnega dne. Obdobje med letoma 1999 in 2003 je bilo zelo stresno zaradi dolgega delovnega časa v New Yorku, poškodb 911, prehoda na SF, kjer nisem nikogar poznal, se preselil v novo podjetje in konstantna odpuščanja v finančnih službah industrije po dotcom doprsni. Ta najem stanovanja predstavlja vztrajnost. Vsakič, ko obiščem, me vedno spominja na to, da dobre stvari na splošno prihajajo iz trdega dela.

Od zdaj naprej sem se odločil, da bom naredil srednjeročno posodobitev pasivnega dohodka, ker me motivira, da naredim več stvari. Dve stvari, ki jih nameravam doseči v 1H2017, imam že dve stvari, ki lahko povečajo pasivni dohodek za 2.000 $ na mesec.

Tokovi pasivnega dohodka 2017
Tokovi pasivnega dohodka 2017

Glej: Dolgi dom na cestah: končno doseganje cilja 3-letnega pasivnega dohodka v petih letih

14) Začni hekati na hipoteko lastnine za počitnice.

Pass. Plačal sem dodatnih 21.000 $ mojega 4,25%, 30-letno fiksno nepremičninsko hipoteko na jezeru Tahoe. Amortizacijska miza pravi, da je 20 let, ostalo pa je še 4 mesece (vzdih), vendar pa ga nameravam plačati čez 10 let ali manj. Prekinil sem agresivno plačevanje dveh drugih hipotek, ker so stopnje na 2,5% in 2,375%. Z desetletnim donosom obveznic v višini ~ 2,5% ni smiselno plačevati hipotekarnih stopenj, ki so nižje od stopnje brez tveganja.

Hipoteko Lake Tahoe mora umreti čez 10 let!
Hipoteko Lake Tahoe mora umreti čez 10 let!

Sorodne: Mortgage Pay Down Strategije v rastočem obrestnem okolju

15) Ustanoviti nov sklad za avtomobile.

Pass. Na začetku leta sem ustvaril sredi življenjskega kriznega sklada, da bom leta 2017 kupil sredi življenjskega kriznega avtomobila. Sklad je skoraj v celoti naložen in samo čakam, da bi našli to odlično vozilo za odlično ceno. Prepričana sem, da bom vsaj mesec dni pred krizo v srednjem življenju, preden obrnem 40, kjer grem vegan, začnem delati 5X na teden in iskati potrditev, da sem še vedno zaželen človek. Potem se obrnem na 40 in spoznam, da je življenje enako kot kdajkoli.

Za tiste, ki ste preživeli krizo sredi življenja, mi sporočite, kako je šlo in kaj ste storili, da se spoprime s takšnim zabavnim scenarijem. S Carrie Fisherjem, ki je umrl pri 60 letih, je George Michael umrl pri 53 letih in Prince je umrl pri 57 letih, je vredno živeti, če imate sredstva.

BOLJŠA SLEKA, KOT DOBRO

Od 15 ciljev sem pri štirih neuspešnih in dvakrat nisem bil prepričan. To pomeni, da imam stopnjo 60% - 73%, ali F do C-. Whoo hoo! Zdaj veste, zakaj nisem mogel priti v prestižno zasebno šolo. Tako sem srečen s povprečnostjo!

Glavni finančni vzeti iz tega poročila je, da je to bolje biti srečen kot dober. Mislil sem, da bi se borzni trg malenkost znižal in robotski Hillary bi zmagal na volitvah zaradi demografskih trendov in freebies za srednji razred. Namesto tega je Trump zmagal, borzni trg se je povečal za več kot 10% in potencialno ogromen davek od dohodkov pravnih oseb se je zmanjšal na 15% leta 2017, prav čas, da bi moje podjetje izkoristilo. Poleg tega so obrestne mere končno nastale po tem, ko sem zaključil refinanciranje, zato sem lahko končno zgradil portfelj občinskih obveznic, da živim brezplačno. Kakšno srečo!

Ko investirate dolgoročno, začnete pridobivati s svojimi naložbami. Ko boste nadaljevali z mletjem z vašim podjetjem, boste neizogibno oponašali poslovne priložnosti, ki jih morda ne bi mogli predvideti. Od mojih prihodnjih poslovnih prihodkov za leto 2016 je bilo približno 25% ustvarjenih brez predvidevanja.

Kar sem najbolj vesel za leto 2016, je, da nisem zapustil pisanja. To je tako enostavno, ko ste že vsebovani. Nasprotno, veliko je lažje trdo delati, ko je hrbet proti steni in nima nobene varnostne mreže. Moram ugotoviti, kako ustvariti to dosledno občutek nujnosti, kot sem starejši.

Končno, stvari potekajo dobro na družinski fronti. Moji starši so živi in zdravi, domače življenje je dobro in okrepil sem obstoječa prijateljstva. Dobri odnosi so neprecenljivi. Nisem prepričana, zakaj so mi nestabilnost in dolgočasje izginili, vendar ni več star, ki ima veliko svobode, kot je to storila, ko sem bil star 35 let.

Skoraj vsak drugi dan, moja žena in jaz gremo skozi to neumno malo skit. Vemo, kaj bomo povedali, vendar vseeno pravimo.

Jaz: Hej, kaj pa kaj?

Njena: Kaj?!

Jaz: Ni dela. Ni dela.

Njena: Juhu!

V dvojici začnemo peti in plesati: Ni dela.

Potem se objamemo in ugotovimo naš dan. Vem, da je neumno, toda vsak dan se smejam, medtem ko je to sramotno, kaj nam pomeni sreča.

Tukaj so cilji in napovedi za leto 2017.

Bralci, delite svoje zadetke in pogrešate za leto 2016. Ali ste srečni ali žalostno, da je leto konec?

Priporočena: