Kontrolni seznam za končne sprehode

Kazalo:

Kontrolni seznam za končne sprehode
Kontrolni seznam za končne sprehode

Video: Kontrolni seznam za končne sprehode

Video: Kontrolni seznam za končne sprehode
Video: Лайфхак | Как выбрать гриль 2023, September
Anonim

Sprejmite ta kontrolni seznam na zadnjem sprehodu, da zagotovite, da so bila opravljena vsa popravila in da je dom pripravljen - preden podpišete te zapiralne liste.

Po pogajanjih, inšpekcijskem pregledu in popravilih, ko ste rekli, da ste navdušeni, da se prijavite na pikčasto črto in zapremo na novi hiši, je podcenjenost. Ti sipripravljen. Vendar pa je običajno, da se pred zaprtjem vzamete še en korak domov - in to nalogo ne smete rahlo premikati. Tudi če ste že prebrali kraj, je mogoče, da ste nekaj zgrešili, in po definiciji ne želite porabiti denarja za popravilo, potem ko se zaprete, in ta hipotekarna plačila se začnejo.

Da bi pomagali, smo vam posredovali kontrolni seznam (prenesite ga tukaj), ki ga boste prinesli med svojim zadnjim sprehodom tega sijočega novega mesta.

  1. Vložite vrečno vrečko.

  Preden odidete, se prepričajte, da te izdelke nosite s seboj:

  • Vaša zadnja pogodba. Morda se boste morali obrniti na to in potrditi, kaj vidite, če ustreza pogojem.
  • Notepad za kontrolni seznam. Boste želeli dokumentirati datum in čas vašega sprehoda na vrhu svojega beležnice. Potem vzemite podrobne opombe.
  • Kamera. Fotografirajte, da dopolnijo opombe o popravilih, ki niso bila dokončana, ali območij, ki so poškodovani.
  • Povzetek inšpekcijskega pregleda. Pomembno je, da dvakrat preverite, ali so bila vsa popravila dokončana, kot je bilo obljubljeno.
  • Vaš nepremičninski agent. Ne hodite brez svojega zastopnika. Lahko odgovorijo na vsa vprašanja in vas vodijo skozi proces.
  • Mobilni telefon in polnilnik. Polnilnik bi lahko prišel prav, če morate potrditi, da so električni vtičnice funkcionalne.

  2. Preverite dokončna popravila.

  Preden preučite kaj drugega, preverite, ali so bila vsa popravila, navedena v povzetku pregleda, zaključena in da je prodajalec zapustil garancije in potrdila za delo. Če se kaj zgodi, boste želeli slediti osebi ali podjetju, ki je opravil popravila.

  3. Preverite predmete splošne prodaje.

  Tu se začne prodaja prodajne pogodbe. Prav tako je pomembno, da zagotovite, da so vsi elementi, ki se prenašajo s prodajo, upoštevani, saj zagotavlja, da so bili odstranjeni vsi neželeni predmeti. Boste želeli načrtovati svoj zadnji sprehod pred vašim končnim dnem, samo če se zdi, da prodajalci ne bodo mogli očistiti svojih stvari preden se premaknete. Poleg tega boste to želeli preveriti vsi smeti in gradbeni odpadki iz popravil so bili odstranjeni in lastnost je ostala čista in brez poškodb.

  4. Odprite okna in vrata.

  Zadnja stvar, ki jo želite po vkrcanju, je, da zavedaš, da vaše stvari niso varne zaradi zlomljene okenske ključavnice ali ključavnice. Morda zveni kot veliko dela, vendar se združite in preverite vse ključavnice za okna in ključavnice vrat. Prav tako boste morali opozoriti, če manjkajo kaki okenski zasloni, ali če je katerokoli okno zlomljeno ali se drži pri odprtju (kar je več kot nevšečnost, lahko je tudi nevarnost požara).

  5. Pojdite v kopalnico.

  Sprehodite se skozi vse kopalnice in preverite plesen, poškodbe vode in stoječe vode z umivalnikom, prho in bazo stranišča. Mould se lahko vzpostavi v nekaj dneh, zato je še posebej pomembno, da preverite, ali je ta znak morebitne iztekanje vode. Potem se prepričajte, da stranišča ne tečejo in jih ustrezno spustite. Vključite vse pipe (vključno s tušem) in preverite, da imajo vročo vodo, ne pršite vode in ne puščajte, ko ste izklopili. Vsi ponori in kadi morajo pravilno in hitro odvajati.

  6. Potrdite stanje kuhinje.

  Preverite enake znake poškodb plesni ali vode - pozorno upoštevajte področja pod umivalnikom, pomivalnem stroju in hladilniku ter bodite prepričani, da vklopite in izklopite vse naprave, da zagotovite njihovo delovanje.

  7. Ne pozabite pralnice.

  Medtem ko preverjate naprave, pojdite v perilo, da vklopite in izklopite pralno-sušilni stroj. Če je pomivalno korito, ga napolnite in se prepričajte, da se pravilno odteče.

  8. Vzemite vse sisteme.

  Tudi če gre za 90-stopinjski dan, ko hodite po svojem bližnjem domu, vključite vročino in se prepričajte, da deluje. Enako storite s klimatsko napravo in preverite, ali vrata, varnostni sistem in garažna vrata delujejo.

  9. Potegnite vtič.

  Preverite električne sisteme tako, da vklopite in izklopite lučke, preverite odklopnik (ali je čist in deluje?) In pogledate vse pokrove izstopne plošče, da se prepričate, da niso poškodovani. To je tudi, če je vaš telefon polnilnik pri roki. Priključite telefon v vse vtičnice in potrdite, da vsi delajo. Če ne, boste morda imeli globlje težave z električnimi napeljavami, ki jih bostedefinitivno želijo rešiti pred zapiranjem.

  10. Sprehodite se.

  Medtem ko se zdi nora, da bi grm na vaši poti, prodajalci so znali, da kopati obstoječe rastline na svojem dvorišču med premikanjem (res!). Ko ste zadovoljni s pokrajino, vklopite namakalni sistem (če ga imate) in potrdite, da deluje.

  11. Poiščite znake škodljivcev.

  Suhe gnilobe, gobastih tleh in drobljenega lesa so lahko vsi znaki termitov ali drugih škodljivcev. Prav tako pazite na vse iztrebke. Želite zagotoviti, da se preselite v resnično nenaseljen dom!

Priporočena: