Zavarovanje FDIC

Kazalo:

Zavarovanje FDIC
Zavarovanje FDIC

Video: Zavarovanje FDIC

Video: Zavarovanje FDIC
Video: Everything You Need To Know About FDIC Insurance 2023, Oktober
Anonim
Image
Image

Današnja tema: Ali so vaše vloge zavarovane? Ste se kdaj spraševali, kaj resnično pomeni logotip FDIC na vaši banki? Katera stopnja zaščite nudi Zvezna zavarovalnica za kritje vlog in ali se zavarovanje nanaša na vas?

Kaj je Zvezna zavarovalnica za depozite (FDIC)?

Želim začeti z malo zgodovine. Vlada ZDA je ustanovila FDIC leta 1933 za ponovno vzpostavitev zaupanja javnosti v bančni sistem Združenih držav po široki propad banke v Veliki depresiji. Kljub besedi "federalni" v imenu FDIC je FDIC družba, ki jo financirajo zavarovalne premije, ki jih banke plačujejo za kritje.

Kaj naredi FDIC?

FDIC zavaruje depozite pri ameriških bankah, ki kupujejo zavarovanje. V primeru, da se zavarovana banka FDIC razkrije, so depoziti zaščiteni do 100.000 USD na deponenta. Nekateri računi za upokojitev, kot so IRA in Keoghs, so zaščiteni do 250.000 $ za imetnika računa.

Kaj pomeni meja za FDIC depozit za vas?

Za večino vseh je omejitev 100.000 dolarjev na depozitne račune več kot zadostna. Kaj pa, če imate v računu več kot ta znesek? Recimo, da ste ravnokar prodali svojo hišo in parkirali 150.000 dolarjev v prihodkih v Belly-up Bank, dokler niste pripravljeni kupiti naslednjo hišo. Belly-up banka ne uspe. Če je banka FDIC zavarovana, vam bo FDIC plačal 100.000 dolarjev. Kaj pa tvoja preostala 50.000 $? Ta del, na žalost, je nezavarovan. Ne glede na to, ali ste lahko obnovili katero od njih, je odvisno od tega, ali je na voljo dovolj denarja po prodaji sredstev banke Belly-up.

Ali lahko dobite denar nazaj, če vaša banka ne uspe?

Zvezni zakon zahteva, da FDIC izvede plačila vlagateljem čim hitreje po tem, ko banka ne uspe. Če bi nova banka prevzela račune neuspešne banke, bodo vaši računi bili na voljo prek nove banke.

Ali obstaja način za omejitev vloge FDIC?

Možno je, da je v zavarovani banki FDIC več kot 100.000 dolarjev, če imate več računov in da je vrsta lastništva računov drugačna. Če imate na primer potrdilo o vlogi v višini 100.000 $ v svojem imenu in račun za preverjanje v vrednosti 20.000 USD v imenu vaše korporacije ali zaupanje v isti banki, bi bili vaši računi zavarovani v skupnem znesku 120.000 USD.

Katere račune pokriva zavarovanje FDIC?

Vse zavarovalne vrste FDIC ne pokrivajo vseh vrst računov. Zavarovanje zajema kontrolne in hranilne račune, depozitne račune denarnega trga, potrdila o vlogi in neplačane blagajne. Ne varuje denarja v delnicah, obveznicah, vzajemnih skladih, rentah ali zavarovalnih policah življenjskega zavarovanja ali vsebini sefov. Na splošno je zavarovanje zasnovano kot zaščitni ukrep pred redkimi dogodki. Kako dobro FDIC ščiti depozite se zmanjša na znesek, ki ga ima FDIC v rezervi. Junija 2007 je stopnja obveznih rezerv FDIC znašala 1,2%. To pomeni, da ima FDIC 1,20 $ za vsakih 100 $, ki ga varuje. Medtem ko bi zavarovanje FDIC zaščitilo vaše vloge v primeru, da vaša banka gre kot izolirani primer, ni namenjena obvladovanju obsežnega bančnega sistema.

Kako se prepričajte, da so vaši računi zavarovani FDIC

Torej, kaj lahko storite, da zagotovite, da so vaše vloge pokrite? Tukaj je nekaj nasvetov: Najprej potrdite, da so pokriti račun za preverjanje, varčevalni račun in vse CD-je, ki jih imate. Večina, vendar ne vsa banka v ZDA, ima FDIC zavarovanje. Banke, ki jih potrebujejo, morajo prikazati logotip FDIC na svojih podružnicah in na svojih spletnih straneh. Tukaj je povezava, ki jo lahko uporabite za preverjanje, ali je vaša banka FDIC zavarovana. Če vaša banka ni zavarovana za FDIC, preklopite na tisto, ki je. Drugič, ne presegajte omejitev zavarovanja FDIC pri eni banki. Ne pozabite na zavarovalne težave, ne pozabite, da na splošno ni dobra ideja, da obdržite veliko denarja pri banki, saj stopnja donosa na bančne depozite navadno ne prežema inflacije. Tretjič, po potrebi razvejati med finančnimi institucijami. Če morate iz nekega razloga hraniti več kot 100.000 $, shranjenih v banki, jih hranite v več bankah, zavarovanih s FDIC, na računih z $ 100.000 ali manj. Na primer, če imate 50.000 USD, deponiranih pri Bank of America in 100.000 USD, deponiranih pri ING Direct, bodo vaše vloge v celoti zavarovane za skupno 150.000 USD. [AdMiddle] Torej, tukaj želijo depozite, ki so dobro zaščiteni. Kot vedno je položaj vsakega posameznika drugačen, zato se pred odločanjem o finančnih odločitvah posvetujte z davčnim ali finančnim svetovalcem. Ta podcast je namenjen le izobraževalnim namenom in ni namenjen nadomestnemu iskanju osebnega, strokovnega svetovanja.

Naslednji teden se nekaj odgovori na vprašanja FDIC. Cha-ching! To je vse za zdaj, ljubezen Money Girl, vaš vodnik za bogatejše življenje.

Upravno

Če želite zaprositi za temo ali dati sam svoj denarni naslov, ga pošljite na naslov [email protected]. Money Girl je del omrežja Quick and Dirty Tips. Oglejte si druge odlične podcaste, kot so Modern Manners Guy. Ta teden govori o tem, kako se prijazno pozdraviti nekoga. Hvala za poslušanje! Sorodne povezave: · FDIC Bank Find · Izračunajte kritje kritja · FDIC Reserve Level

Brendan Howard / Shutterstock.com Več nasvetov iz denarja

Priporočena: