Primeri, kako strukturirani izdelki delujejo in izvajajo

Kazalo:

Primeri, kako strukturirani izdelki delujejo in izvajajo
Primeri, kako strukturirani izdelki delujejo in izvajajo

Video: Primeri, kako strukturirani izdelki delujejo in izvajajo

Video: Primeri, kako strukturirani izdelki delujejo in izvajajo
Video: Section 5 2023, Oktober
Anonim

Ko sem prvič napisal o Razumevanje strukturiranih izpeljanih izdelkov kot naložbe v letu 2012, sem dobil nekaj povratnih informacij. Mediji so se dogajali o tem, kako so strukturirani izdelki pomagali pospešiti finančno krizo delno, ker vlagatelji niso razumeli, kaj so se lotili, podobno temu, kako nekateri prilagodljivi hipotekarni posojilodajalci niso razumeli, kako so njihova posojila delovala. Poleg tega so bralci rekli, da bi lahko sami ustvaril te strukturirane naložbe z možnostmi za manj denarja.

Ampak jaz sem vedno tisti, ki skrbi za različne vrste naložb tam zunaj. In strukturirani izdelki so se tako ujemali z mojo željo po negativni zaščiti in navzgornji udeležbi. Strukturirani produkt, znan tudi kot tržna naložba, je predpakirana naložbena strategija, ki temelji na enotnem vrednostnem papirju, košarici vrednostnih papirjev, opcij, indeksov, blaga, izdaje dolga ali tujih valut.

Leta 2012 sem se pogajal o odpravnini po 11 letih pri bivšem delodajalcu. Bil sem navdušen, da sem z žepom zapustil denar v žepu, vendar sem bil tudi živčen, da nisem imel več stalne plače pri starosti 34 let.

Kljub živčnim potrebam sem prihranil pogum, da vlagam v S & P 500 in Dow Jones Industrial Average z vsemi mojimi odpravninami. Počutil sem se, kot da sem se igral z denarjem hiše, ker skoraj nisem odstopil, ko sem nenamerno poslal osebni dokument na moj osebni e-poštni naslov, saj sem podprl več kot desetletno vrednost materiala. Moje podjetje je na teden ustavilo moje odpravnino, nato pa rekel, da je vse v redu, saj je bil dokument stranke star in nematerialen.

Glede na to, da nisem imel službe, se nisem počutil 100% udobno, ko sem bil dolgoloč, če bi bilo okrevanje trga glava ponaredek. Zato sem se odločil vlagati v strukturirane naložbe.

Brez strukturiranih naložb se ne bi počutil samozavestno, da bi v letu 2012 vložil najmanj 150.000 dolarjev in veliko več na borznem trgu od leta 2013. Namesto tega sem verjetno zamudil nekaj delniškega rallya s kopičenjem gotovine ali nakupom zgoščenk za varnost.

Takrat je težko pozabiti na negotovost, saj so bile tako dolgo tako dobre. Poglejmo, kako so ti včasih namoravali in pogosto napačno razumeli naložbe.

Pregled učinkovitosti strukturiranih zapisov

Prosil sem od bankirja, naj mi pošilja preglednico vseh mojih strukturiranih bankovcev, odkar sem začel leta 2012. Zaradi jasnosti sem samo poudaril opombe, ki so zoreli ali zorijo leta 2018. To je dober način, prepoznate moj denarni tok, načrt za davčno obveznost in razmislite o tem, kako reinvestirati prihodke.

Zahvaljujoč glasovnemu trgu so vse beležke zagotovile pozitivno donosnost provizij. Toda zaradi elementa hedginga so nekateri spodkopali svoje osnovne kazalnike, medtem ko so drugi dosegli boljše rezultate.
Zahvaljujoč glasovnemu trgu so vse beležke zagotovile pozitivno donosnost provizij. Toda zaradi elementa hedginga so nekateri spodkopali svoje osnovne kazalnike, medtem ko so drugi dosegli boljše rezultate.

Strukturirana opomba št. 1 - Nezadostnost

Prva strukturirana nota je bila vezana na DJIA z 0,5% letnim plačilom obresti. Povračilo je temeljilo na aritmetičnem povprečju štiriindvajsetih vmesnih indeksov vračanja.

Všeč mi je bil, ker je to zagotovilo 100% zaščita pred pomanjkanjem ob izteku roka. Z drugimi besedami, če bi se DJIA znižal za 40% na 6/7/2018 od 5/30/12, bi dobil 100% mojega glavnega zavezanca nazaj. Edini način, da bi lahko izgubil, je, če je Citibank bankrotiran, zato sem šel vse-v.

Če bi v indeks DJIA dolgoljetno naložil dolgo časa, bi se vrnil okoli 92% v primerjavi s samo 51,33%. Na splošno pa sem vesel, da sem v povprečju vrnil 51,33% oziroma 7,2% letno, ker je moja ciljna donosnost glede na mojo toleranco in finančno stanje 4% - od 5% od odhoda.

Ni treba skrbeti, kako izgubiti denar. Poleg tega, ki nimajo 150.000 dolarjev, da bi jih izkoristili, mi je dala motivacijo za zaslužek. Denar me leni. In vse, kar sem hotel narediti po 11 letih dela v enem podjetju, je sedel na plaži.

Strukturirana opomba št. 2 - uspešnost v spletu

Druga zabeležka v letu 2013 je bila vezana na indeks S & P 500. Ponudil je 30-odstotno oviro, kjer se je S & P 500 ob zapadlosti zmanjšal za manj kot 30%, prejela bi 20-odstotno donosnost po zrelosti. Z drugimi besedami, če bi se S & P 500 zmanjšal za 28% na 7/30/18, bi še vedno zaslužil 20%. Ko je S & P 500 več kot 20%, dobim 1-za-1 vrnitev. Če bi S & P 500 prekinil 30-odstotno pregrado, bi izgubil tudi 1-za-1.

Moja celotna donosnost 60,18% od 30.7.2013 v času te objave odraža uspešnost indeksa. Škoda, da sem v indeks indeksiral samo 10.000 dolarjev, vendar je bil moj način povečanja izpostavljenosti S & P 500 z določeno zaščito. Kar sem se moral odreči, je letno donosnost dividend znašal približno 1,5% - 1,8%.

Ko je bila druga beležka kupljena 7. 7. 2013, še vedno nisem bila 100% prepričana, ali je zapuščanje mojega dela dobra ideja. Dala sem dvoletno časovno omejitev in imam še eno leto, da bi dokazal, da bi se mi lahko udobno preživel samostojno brez stalnega plačila.

Image
Image

Strukturirana opomba # 3 in # 4 - Big Outperformers

Tretja strukturirana nota je bila kupljena dne 13. 8. 2014 na podlagi indeksa Euro Stoxx 50. Regija EU je zaostala za ZDA in stavo, da bi dohitela in s tem prekašala.

Ta opomba je nekoliko težja, vendar upam, da bo ta grafikon jasno razložil.

Ta grafikon kaže, da je po zapadlosti bankovca, če je indeks Euro Stoxx 50 nizek za 29,9%, dobim 100% mojega glavnega povratnika. Če se indeks Euro Stoxx 50 poveča za 0,1% do + 38% po zapadlosti, dobim zajamčeno 38-odstotno donosnost (lepo!). Ko indeks presega 38%, dobim 1-za-1 vrnitev. Šele po padcu indeksa za 30% ali več, dobim 1-za-1 spodnjo stran.
Ta grafikon kaže, da je po zapadlosti bankovca, če je indeks Euro Stoxx 50 nizek za 29,9%, dobim 100% mojega glavnega povratnika. Če se indeks Euro Stoxx 50 poveča za 0,1% do + 38% po zapadlosti, dobim zajamčeno 38-odstotno donosnost (lepo!). Ko indeks presega 38%, dobim 1-za-1 vrnitev. Šele po padcu indeksa za 30% ali več, dobim 1-za-1 spodnjo stran.

Če želim to hedžo, sem štiri leta zapustil letne dividende. To naložbo mi je všeč zaradi zaščite pred negotovostjo, predvsem zaradi zagotovljenega donosa v višini 38%, če je indeks komaj do konca.

Moja hipoteza o zalogah EU, ki presegajo zaloge v ZDA, je bila narobe. Če si ogledate spodnji grafikon, lahko vidite, da je od 14. 8. 2014 Euro Stoxx 50 samo za 20% (vs + 36% za S & P 500 v istem časovnem obdobju.

Ampak, če se nanašate na mojo preglednico zgoraj, se moja tretja strukturirana beležka poveča za 37,65%, za zdravi 17,65-odstotni presežek indeksa Euro Stoxx 50 doslej. Opomba je v bistvu oblikovanje cen v 38% donosu ob zapadlosti 8/13/18, ker je malo verjetno, da bo Euro Stoxx 50 do takrat odstopil vse svoje dobičke. Ne pozabite, tudi če sem samo 0,1% za čas trajanja te opombe, dobim zajamčeno 38-odstotno donosnost, če Citibank še vedno stoji.

Moja četrta strukturirana beležka ima enake pogoje kot moja tretja strukturirana nota. To je samo 34,66%, ker je še vedno večja možnost, da bi Euro Stoxx 50 lahko dal vse svoje dobičke z mesecem daljšim datumom poteka.

Image
Image

Odkupi od vlaganja v strukturirane izdelke

Upajmo, da ti štirje primeri dajo idejo o tem, kako strukturirani izdelki delujejo. Vem, da jih bodo nekateri še vedno sovražili, ker je naravno sovražiti tisto, česar ne razumete. In seveda, v primerjavi z indeksom ETF, so honorarji veliko višji. Zato pred nakupom strukturiranega izdelka upoštevajte naslednje:

* Razumeti vašo toleranco tveganja in koliko ste udobno izgubili

* Naučite se uganiti, kje smo v ciklu in kje bomo na zrelosti beležke

* Odločite se, ali potrebujete donos za naložbe, da bi živeli svoje življenje ali pa samo zapravili rezultat

* Razumeti, kaj se odrekate za zaščito pred izgubami in poznate stroške vsake note

* Izvajajte skozi vse različne scenarije vračanja, ki so navedeni v prospektu, in izračunajte neto zneske provizij

* Ali verjamete v dolgoročno sposobnost preživetja institucije, ki izdaja bankovce

* Ocenite svoje likvidnostne potrebe, ker te naložbe niso zelo likvidne

* Izračunajte svoj oportunitetni strošek glede na stopnjo tveganja brez tveganja

Na splošno so strukturirane beležke, s katerimi sem investiral, opravljali svojo nalogo, da bi mi zagotovili izpostavljenost na trgu vrednostnih papirjev, hkrati pa zagotavljali negativno zaščito. Ne pozabite, da nisem velik oboževalec delnic, vendar vem, da bi moral imeti izpostavljenost na dolgi rok.

Medtem ko sem bil zaposlen pri gradnji in optimizaciji portfelja nepremičnin, so bile moje strukturirane naložbe 7,2% - 10% letnega repa, kar je boljše od pričakovanega. Všeč mi je, ko denar tiho vrača v ozadje brez veliko skrbi.

Odloženo zadovoljstvo je tudi pomemben izlet iz te objave. Z lahkoto sem lahko vzel 150.000 dolarjev, ki sem jih dobil kot del mojih odprav in 20.000 dolarjev na mednarodnih dopustih in 130.000 dolarjev na Porsche 911 TurboS. Konec koncev je bil v bistvu brezplačen denar, zakaj torej ni YOLO kot mladenič?

Toda vedela sem, da imam samostojen dveletni rok za gradnjo finančno dovolj močan, da se ne bi smel vrniti na delo s polnim delovnim časom. Nadalje sem razmišljal o začetku družine in želel, da bi moja žena ostala doma z mano. Odgovornost.

Še naprej bom zgradil strukturirano naložbeno lestvico z glavno zaščito, še posebej ob tej pozni v ciklu. Ampak bom tudi bolj potrpežljiv čakati na tiste note, ki ponujajo najboljši scenarij tveganja / nagrade. Strukturirane naložbe so dobro delovale na volilnem trgu, zato upam, da bodo še bolje na trgu medvedov.

Povezani:

Kako zaslužiti denar v propad

Investicijske portfelje je treba upoštevati pri upokojitvi

Bralci, kdo drug, zavarovati svoje naložbe s strukturiranimi notami? Katero vrsto naložb vam omogoča, da nočete najbolje spati? Ali menite, da se nagibamo k sovraštvu in strahu, kar ne razumemo?

Priporočena: