Žarnica za varčevanje z energijo, ki traja 45,6 leta

Kazalo:

Žarnica za varčevanje z energijo, ki traja 45,6 leta
Žarnica za varčevanje z energijo, ki traja 45,6 leta

Video: Žarnica za varčevanje z energijo, ki traja 45,6 leta

Video: Žarnica za varčevanje z energijo, ki traja 45,6 leta
Video: ЗАПРЕЩЁННЫЕ ТОВАРЫ с ALIEXPRESS 2023 ШТРАФ и ТЮРЬМА ЛЕГКО! 2023, December
Anonim
Videti je rumeno, toda beleje
Videti je rumeno, toda beleje

Consumer Reports je pravkar izdal svoje ocene CFL in LED žarnice. Vedno sem bil ljubitelj teh varčnih žarnic. V 99 brezplačnih načinih za varčevanje z resnimi denarnimi e-knjigami (brez naročnikov našega glasila!) Je zamenjava žarnic z žarnicami s CFL ali svetlečimi diodami visoko na seznamu. Te okolju prijazne žarnice zmanjšajo ogljikove odtise, oddajajo naše denarnice in podaljšajo čas med zamenjavo žarnice. Zdaj je žarnica, ki traja do 45,6 let! V tem trenutku bom prišel do te žarnice, najprej preverite stanje CFL in LED.

Že dolgo so bile s temi čebulicami trije problemi. Prvič, svetloba, ki so jo dale te žarnice, je bila smešna. Takoj, ko smo vstopili v sobo z žarnico CFL v naši hiši, lahko rečemo, da nekaj ni prav. In če so mrazi, lahko vzame tisto, kar se zdi kot večnost, da CFL žarnica popolnoma osvetli. Drugič, CFL žarnice vsebujejo sledove količine živega srebra, ki je lahko resnična težava, če se žarnica zlomi. In tretjič, drago. LED žarnice lahko resnično nastavite nazaj. Nekatere nadomestne LED žarnice lahko stanejo kar 40 dolarjev!

Na srečo je tehnologija za temi žarnicami postala veliko boljša. Po podatkih Consumer Reports so tu nekatere izboljšave z današnjimi CFL in LED žarnicami:

Image
Image

 • Manj živega srebra: Kot je bilo že omenjeno, je velika neugodnost CFL žarnic, da vsebujejo sledove živega srebra. Če se žarnica zlomi, morate biti previdni pri tem, kako očistite in odstranite žarnico. Danes CFL žarnice imajo 60 do 75 odstotkov manj živega srebra kot v letu 2008. In še bolje, nekateri CFL-ji, kot je GE Energy Smart SAF-T-GARD Spiral CFL, imajo zaščitno oblogo, ki vsebuje steklo in živo srebro, če je žarnica zdrobljen. Tudi Lowes in Home Depot bodo sprejeli CFL žarnice za recikliranje, ko bodo izgoreli.
 • Večina LED-jev daje močno svetlobo: Consumer Reports je ugotovil, da večina LED-jev izpolnjuje njihove zahteve. Takoj prižgejo, tudi v hladnih temperaturah, in so tako svetle kot žareče žarnice. Kot dodaten bonus, ne vsebujejo živega srebra in so odlični za stikala dimmerja.
 • LED's Last Forever: Večina LED luči traja od 20.000 do 50.000 ur! Ob predpostavki, da žarnico zapišete 3 ure na dan, to pomeni, da ne boste zamenjali žarnice, dokler ne boste med 2029 in 2056.
 • Oba CFL-ji in LED-ji privarčujejo denar: Te žarnice vam bodo prihranile denar na dva načina. Prvič, obe uporabljata manj energije, vsak mesec pa prihranite denar na računu za električno energijo. In drugič, medtem ko so te čebulice dražje od žarnic z žarilno nitko, trajajo dlje. Torej na dolgi rok boste prihranili denar tudi na čebulicah. Seveda, veliko vprašanje je, kako dolgo vas bo vzel, da bi nadomestili stroške varčnih žarnic, zlasti LED. V poročilih potrošnikov je, da lahko v približno letu dni nadomestite stroške CFL. Za LED-je pa je potrebno celo štiri do deset let, da se zlomijo. Ampak, ker te žarnice trajajo tako dolgo, na koncu prihranite tono denarja.
 • Kaj pa 45,6 letna žarnica?

  Torej, kakšne žarnice trajajo več kot 45 let (ob predpostavki opeklina 3 ure na dan)? Obstaja več LED žarnic, ki naj bi trajale 50.000 ur. Ena priljubljena izbira je Sylvania 78642 - LED8A / DIM / F / 830 zatemnjena LED žarnica. Cena od $ 29.99 od Amazonke, in bi morala trajati dlje, kot ste lastnik vašega doma (zato se prepričajte, da ga vzamete s seboj, ko se premikate!).

  Ocene Consumer Reports bodo objavljene v oktobrski reviji. Če se ne naročite, lahko dobite dobro ceno v reviji preko Amazonke. Prav tako se lahko naročite na spletu, kar je tisto, kar počnem. Na koncu vas bom pustil z videoposnetkom s poročili potrošnikov, ki vam bo pokazal, kako je testiral te žarnice:

  Priporočena: