Neumno: "Ne vlagajte; ne moreš premagati profesionalcev "

Neumno: "Ne vlagajte; ne moreš premagati profesionalcev "
Neumno: "Ne vlagajte; ne moreš premagati profesionalcev "

Video: Neumno: "Ne vlagajte; ne moreš premagati profesionalcev "

Video: Neumno: "Ne vlagajte; ne moreš premagati profesionalcev "
Video: Лекция Екатерины Шульман «Политическое прогнозирование» 2023, Oktober
Anonim

Moja oh, večkrat sem slišal to idejo. Prejel sem svoj finančni pogovor v podjetju Intel prejšnji mesec, nato pa enega od zaposlenih in začel sem klepetati. Povedal mi je o svojem stricu, ki je zgradil neke vrste tehnološko podjetje in ga prodal za 100 milijonov dolarjev. Očitno pameten človek, brez dvoma o tem. Toda potem je njegov stric povedal, da nikoli ne vlaga v zaloge, ker - to je pravica - "ne moreš premagati profesionalcev." Z drugimi besedami, ti fantje na Wall Streetu počnejo to vsak dan, tako, kako lahko upamo, da bo posamezni investitor upal tekmovati?

Nisem želel žaliti tega stricevega strica, ampak po tem, ko sem se zmedel za vljuden izraz, sem mu pravkar povedal, da njegov stric ni vedel, o čem je govoril. (Ups.) Glej, kot CEO ne postaneš strokovnjak za vrtnarjenje, izdelavo špagetov ali moj perilo. Enako kot pri posameznih naložbah in osebnih financah.

Zdaj se strinjam, fantje na Wall Streetu (in skoraj vsi fantje) delajo brezbožne količine in vedo, kaj delajo. Vendar nimajo enakih ciljev kot posamezni vlagatelji, niti ne dosegajo ciljev na enak način. Dovolite mi, da ga zlomite: Wall Street išče hiter dobiček, ki temelji na proviziji, obstoječih odnosih in izjemno izpopolnjenih prodajnih in trgovinskih strategijah.

Pravzaprav, kot je nedavno dejal Jim Sinegal (predsednik uprave družbe Costco)

"Na Wall Streetu so v poslovanju z denarjem od zdaj naprej do naslednjega četrtka," je dejal. "To ne govorim z grenkobo, vendar tega stališča ne moremo sprejeti. Želimo zgraditi podjetje, ki bo še vedno tukaj 50 in 60 let od zdaj naprej."

Všeč mi je Jim !!!!!

V primerjavi z Wall Streetom bi morali posamezni investitorji, kot ste vi ali jaz, iskati dolgoročno rast.

Z drugimi besedami, če poskusite premagati Wall Street na svoji igri, seveda boste izgubili. Stric Billy je vsaj prav glede tega. Ampak pametni posamezni vlagatelji imajo popolnoma drugačno igro od Wall Streeta.

Wall Street Posamezni vlagatelji
Strategija Gigantski dobiček s pristojbinami in razmerji ter prefinjeno prodajo / trgovanje Dolgoročna rast z raznovrstnimi naložbami (npr. Nakup in zadrževanje)
Ure dela Veliko Veliko manj: nekaj ur / mesec po ustvarjanju dobre infrastrukture
Vrsta jedi Filet mignon na Four Seasons Taco Bell (to bom pojedel, dokler ne bom umrl)
Ovire za uspeh Zelo visoki intervjuji, stopnja Ivy lige pogosto zahteva, "trdo delo vsak dan" Zmerno in se sčasoma zmanjšuje: preberite to spletno mesto, nekaj drugih finančnih vodnikov in upravljate svoj denar z ustrezno perspektivo tveganja / časa

To sem že povedal in ponovno bom rekel: Ko nekdo reče: "Ne vlagam na borzo. Preveč tvegano je! «To ni tako, kot da bi previdno pretehtali tveganja / nagrade in se izobraževali o osebnih financah. Tako kot jaz dejam: "Resnično, raje uporabljam fosilna goriva nad energijskimi celicami in jedrsko energijo kot osebno željo." Jaz dobesedno nimam pojma, kaj to pomeni, vendar se lahko strinjam, se niso strinjali. Ugh.

Ljudje, ki se bojijo borznega trga, so skoraj vedno enaki. Njihov pogled je gutturalna, čustvena reakcija, ki je končno samopomočna. Lahko ponujam svoj zlati koralni trn v 15 letih kot dokaz.

Torej, ko slišite nekoga, ki pravi, da ne smete vlagati na borzo, ker ne morete premagati Wall Street-zato je to oni ga ne prepoznajte za to, kar je: izgovor, da se ne bi izobraževali o pravilnem vlaganju in obvladovanju tveganja na dolgi rok.

In če ste prebrali to daleč, to je še en izgovor, ki ga lahko prečrtate s seznama.

Priporočena: