Ali nekateri aktivni vzajemni skladi ne presežejo indeksnih sredstev?

Ali nekateri aktivni vzajemni skladi ne presežejo indeksnih sredstev?
Ali nekateri aktivni vzajemni skladi ne presežejo indeksnih sredstev?

Video: Ali nekateri aktivni vzajemni skladi ne presežejo indeksnih sredstev?

Video: Ali nekateri aktivni vzajemni skladi ne presežejo indeksnih sredstev?
Video: Buying CHEAP Corvettes At SALVAGE Auction! 2023, September
Anonim

Prejel sem e-pošto od investicijskega svetovalca z imenom Ryan prejšnji teden. Poudaril je, da so nekatera naložena sredstva (vzajemni skladi, ki zaračunavajo provizije) dejansko premagali indeksne sklade. Ko sem napisal All About Vzajemni skladi, sem se lotil naloženih sredstev. Tako je šel pogovor.

Od: Ryan

Poslano: 4. marec 2005

Zadeva: obremenitev vs brez obremenitve

Obstaja kar nekaj naloženih sredstev, ki so precej premagali trg.

Dober je smisel, da le zato, ker sklad ima obremenitev, ni nujno, da je slab.

Od: Ramit Sethi [[email protected]]

Poslano: 4. marec 2005

Zdravo Ryan,

Hvala za email. V pravem ste, veliko je naloženih sredstev, ki so premagali trg, po mojem mnenju pa obstaja tudi nekaj slabosti:

Prvič, grozno smo izbrali dobre zaloge in sredstva. Še huje je vedeti, kdaj prodajati. Posledica tega je, da lahko tveganje zmanjšate tako, da izberete sredstva brez obremenitve namesto plačevanja naloženih sredstev, ki vam bodo prinesla podobne (ali pogosto slabše) vračila. Z drugimi besedami, čeprav obstaja nekaj naloženih sredstev, ki so premagali trg, je verjetno zelo težko izbrati, kateri od njih delajo.

Drugič, za upravitelje skladov je izredno težko premagati trg iz leta v leto. Seveda, to lahko naredijo eno leto, morda celo 5 let, a če pogledate na matematiko, postane vse težje premagati vsako leto. Naša tveganja lahko ublažimo z uporabo indeksnih skladov kot del (ne vsi) našega portfelja. Če imate iz kakršnega koli razloga skrajno zaupanje v naloženi vzajemni sklad, je morda dobra zamisel, da imate nekaj v svojem portfelju. Ampak statistično, verjetno je, da v daljšem časovnem obdobju ne bo premagal trga. Če bi se počutil bolj tvegano, bi raje vzel ta denar in ga naložil v nekaj delnic s pozitivnim pogledom.

-Ramit

Od: Ryan

Poslano: 4. marec 2005

Dobiš dobre točke, jaz sem svetovalec in delam s strankami pogosto, ko uporabljam naložena sredstva in nekajkrat uporabim indeksna sredstva. Uporabljam naložen sklad, ker se ne plačam drugače. Stranke nimajo nobenih težav s tem, saj so pogosto zelo zaposleni s svojim delovnim mestom, življenje in čas je dragoceno blago za te ljudi; stroški naložbe so stroški za svetovanje in svetovanje, saj stranke postanejo starejše postale vse bolj in bolj dragocene. (ogromen fragment stavek) Bog ne daj nekaj storiti in naredi slabo odločitev, ki je nepopravljiva.

Menim, da lahko s pravimi raziskavami in skrbnostjo ugotavljamo trgovino, ki dosledno presega trg z uporabo # kvantitativnih meritev … vključno z regresijsko analizo, razmerjem med prometom, stroški med drugimi meritvami poleg kvalitativnih meritev (skladišče kultura in kakovost). Morda je za povprečno posamezno izbiro sklada enakovreden metanju puščice, zato statistično gledano obstajajo možnosti, da se izberejo uspešnejši skladi, tanki, vendar se skrbna in preudarna oseba znatno izboljša, saj obstajajo skladi podjetja, ki jih bolje opravljajo na dosledno.

Tukaj je nekaj, kar lahko dodate na vašo spletno stran … če imate pavšalne zneske za vlaganje in to bo obdavčljiva naložba, je posameznik še boljši z uporabo sklada, s katerim se trguje. Lahko izberejo partije za prodajo za davčne namene.

Polovica imam v indeksu ETF in polovico v upravljanih skladih.

Strinjam se z vami o tveganju, izberite nekaj dobrih zalog s pozitivnimi pogledi; koncentracija postane potrebna, če želite znatno preseči trg.

Imej lep dan.

Upoštevajte, da Ryan svoj denar opravlja prek posredniških provizij. Ne držim se proti njemu, ampak po mojem mnenju se del bogatega učenja uči, kako upravljati svoje naložbe, zato vam ni treba plačati teh provizij.

Priporočena: