Ali izplačilo dolga s kreditno kartico izboljša vašo kreditno oceno?

Kazalo:

Ali izplačilo dolga s kreditno kartico izboljša vašo kreditno oceno?
Ali izplačilo dolga s kreditno kartico izboljša vašo kreditno oceno?

Video: Ali izplačilo dolga s kreditno kartico izboljša vašo kreditno oceno?

Video: Ali izplačilo dolga s kreditno kartico izboljša vašo kreditno oceno?
Video: Garmin Epix vs Apple Watch Ultra спортивное сравнение 2022 2023, Oktober
Anonim
Naslednik Facebook, imenovan Rocio, sprašuje:
Naslednik Facebook, imenovan Rocio, sprašuje:

"Da bi izboljšal moj kreditni rezultat, je bolje, da plačate svojo kreditno kartico in ga ne uporabljate več ali ga uporabite samo za večje nakupe?"

Ne dobivate brezplačnega novic o denarju? Prijavite se za denarne nasvete in nasvete!

ODGOVOR:

Dobite veliko koristi od uporabe kreditne kartice, kot so udobje, zaščita za nakup in nagrade. Ampak tisto, kar mnogi ljudje ne zavedajo, je, da je kreditna kartica tudi močno orodje za gradnjo kredita, ko se uporablja odgovorno.

Tukaj je tri nasvete za uporabo kreditne kartice za izboljšanje vašega kreditnega rezultata:

Nasvet št. 1: izvedite plačila na čas

Plačevanje računov na čas je na splošno najpomembnejši dejavnik za ohranjanje ali izgradnjo dobrih kreditnih rezultatov. Obstaja veliko različnih modelov kreditnih točk in večina od njih daje zgodovino plačila največjo težo pri izračunu rezultata.

Torej ne pozabite, da je pravočasno kritična, tudi če lahko na svoji kreditni kartici opravljate le minimalna mesečna plačila. Seveda je bolje, da vsak mesec izplača vse stroške vaše kreditne kartice, namesto da bi le plačali minimalna plačila.

Plačevanje računa za kreditno kartico v celoti je pametna strategija, saj dobiš gradnjo kredita, ampak preskočite obresti. Uporabite orodja, kot so plačevanje prek spletnih računov in opozorila na račun, da se prepričate, da vaši datumi plačila nikoli ne spadajo v razpoke.

Sorodna vsebina: Kako priti do kreditne brez ali slabega kredita

Nasvet št. 2: Ne uporabljajte preveč svojega kredita

Drug pomemben dejavnik pri izračunu bonitetnih ocen je, koliko od razpoložljivega kredita, ki ga uporabljate, kar je znano kot razmerje med izkoristkom kreditov. Razmerje je izračunano tako, da se vaše stanje razdeli glede na razpoložljivo kreditno mejo za revolving račune, kot so kreditne kartice in kreditne linije.

Na primer, če imate kreditno kartico s kreditno omejitvijo 1.000 USD in vaše stanje na kartici znaša 600 USD, imate 60-odstotno stopnjo izkoriščenosti ($ 600 / 1.000 = 0.60 = 60%). Nizka stopnja izkoriščenosti kreditov je boljša za vaše bonitetne ocene, ker kaže, da znate odgovorno uporabljati kredit.

Dobro pravilo je, da nikoli ne zaračunavate stroškov, ki presegajo 20% do 30% vaše kreditne omejitve - tudi če ste v rednih rokih poplačali svoj račun. Če je Rocioovo razmerje s kreditnimi karticami omogočilo, da bo razmerje med izkoristkom in krediti, ki znaša 30%, njegovo plačilo zagotovo izboljšalo svoj kreditni rezultat.

Sorodna vsebina: Kreditna uporaba - kaj pomeni za vašo kreditno oceno

Nasvet št. 3: Uporabite svoj kredit

Čeprav ne bi smeli porabiti preveč svojega kredita, morate redno uporabljati to, da bi ohranili ali izboljšali svoj kreditni rezultat! Če kreditnih računov ne uporabljate, je nemogoče prikazati svojo kreditno sposobnost in zgraditi močan kreditni profil.

Poleg tega, če pustite kreditni kartici predolgo idle, jo lahko kartica prekliče za neaktivnost. To lahko škoduje vašemu kreditu, ker zmanjša skupni znesek kredita, ki ga imate na voljo, kar poveča vašo stopnjo izkoriščenosti kreditov. Večja stopnja izkoriščenosti je signal, ki bi lahko povečal celotno obremenitev dolga - tudi če res niste.

Če povzamemo, bi bilo pametno, če bi Rocio plačal svojo kreditno kartico. Kot sem že omenil, od meseca v mesec ni treba plačevati salda ali plačati obresti na kartici za gradnjo kredita.

Toda Rocio ne sme prenehati uporabljati kartice v celoti. Vsaj en mesec bi moral plačati pristojbino za kreditno kartico (tudi majhno) in jo plačati v celoti in pravočasno. To bo ohranilo račun aktiven in še naprej dodati pozitivno zgodovino plačil v svoje poročilo o kreditni sposobnosti.

Sorodna vsebina: Ti plačaš kreditno kartico zdaj?

Drugi členi in viri, ki jih morda potrebujete: 9 Stvari, ki ne morejo škodovati vašim bonitetnim ocenam 25+ Najboljša osebna finančna orodja 7 Koraki za preverjanje in popravljanje kreditnega poročila Kako priti do brezplačne bonitetne ocene

Niste naročeni na brezplačni podcasti Money Girl na iTunes? Kliknite tukaj, da se naročite!

Žig Dolg fotografija iz Shutterstock

Image
Image

Več nasvetov iz denarja

Priporočena: