Ali izplačilo posojila zvišuje bonitetne ocene?

Kazalo:

Ali izplačilo posojila zvišuje bonitetne ocene?
Ali izplačilo posojila zvišuje bonitetne ocene?

Video: Ali izplačilo posojila zvišuje bonitetne ocene?

Video: Ali izplačilo posojila zvišuje bonitetne ocene?
Video: ZEITGEIST: MOVING FORWARD | OFFICIAL RELEASE | 2011 2023, Oktober
Anonim
Poslušalec podcastov za denar, imenovan Randy P., sprašuje:
Poslušalec podcastov za denar, imenovan Randy P., sprašuje:
Image
Image

Imam dovolj denarja za odplačilo mojega avtomobilskega posojila, ki znaša približno 12.000 dolarjev. Ali izplačilo posojila zgodaj dvigne moj kreditni rezultat, ali je bolje, da nadaljujem z mesečnimi plačili glede na izvirni časovni razpored posojil?

ODGOVOR:

Čeprav zmanjšanje dolga lahko poveča vaše bonitetne ocene, morate uporabiti tudi kreditne račune, da bi ohranili dober kredit.

Tukaj je 3 razlogov, zakaj vodenje obroka posojila, tako kot kreditno kartico ali hipoteko, in izplačilo v skladu s posojilno dobo, lahko koristi vašemu kreditu:

Razlog št. 1: račun bo zaprt.

Če izplačate obročno posojilo, bo račun takoj zaprt. Kot zaprta, neaktivna starost računa, pomenijo manj in manj za vaše bonitetne ocene. Modeli za ocenjevanje kreditnih točk običajno tehtajo, aktivni računi so večji od zaprtih računov.

Zato je vsak mesec še naprej pravočasno plačevanje obročnega posojila, namesto da bi ga zgodaj izplačali, močan način, da dokažete, da znate odgovorno uporabljati kredit.

Razlog # 2: Vaša kreditna zgodovina se skrajša.

Druga spremenljivka pri izračunavanju kreditnih točk je dolžina vaše kreditne zgodovine. Več časa ste imeli več odprtih računov. Odplačilo posojila za posojilo skrajša povprečno dolžino zgodovine vašega kreditnega računa in deluje proti vam.

Zaprti računi ostanejo v svoji kreditni zgodovini, vendar le za omejeno časovno obdobje. Če obstajajo zamujena plačila, zgodovina računa traja 7 let, če pa ne, ostane v vaši datoteki 10 let.

Razlog # 3: Potrebujete mešanico vrst kreditnih računov.

Če želite doseči odličen kredit, morate pokazati pozitivno zgodovino tako z obroki kot z obračunimi kreditnimi računi, kot so kreditne kartice in kreditne linije.

Ker imajo revolving računi kreditne limite, lahko njihovo plačilo resnično poveča vaše bonitetne ocene. Preberite več (ali poslušajte podcast) o optimalnem stanju za vzdrževanje na kreditni kartici pri uporabi kreditov, kar pomeni za vašo kreditno oceno.

Ali izplačilo posojila zvišuje bonitetne ocene?

Zaradi zgoraj navedenih treh razlogov predčasna odplačila posojila po posojilu ne prevladajo nad ugodnostmi vaših kreditnih točk, ki jih dobite od plačila sčasoma.

Vendar pa bi morda še vedno želeli razmisliti o odplačevanju posojila že prej, še posebej če že imate dobro kredite. Če se znebite dolga, vam prihrani denar na obresti, dokler ni kazen za predplačilo. To temo podrobneje obravnavam v naslednjih člankih in poddajah:

Ali naj vlagajo ali plačajo dolg, del 1 Ali naj vlagajo ali izplačajo dolg, 2. del Če boste zgodaj plačali dolg

Niste naročeni na brezplačni podcasti Money Girl na iTunes? Kliknite tukaj, da se naročite!

Iščete pametne strategije za hitro povečanje kreditnega rezultata? Prenesite komplet za preživetje kreditnih točk. Ta brezplačen multimedijski vir vam bo pomagal hitreje spremljati kreditni uspeh in vam pokazal, kako spremljati in popraviti svoje poročilo o kreditnih in kreditnih rezultatih brezplačno.

Drugi členi in viri, ki jih morda potrebujete: Kaj morate vedeti, preden prekličete kreditno kartico Kako priti do kreditne brez ali slabega kredita Konsolidacija dolga s kreditno kartico in prihranite denar Pogosta vprašanja o kreditnem rezultatu (VIDEO) Kje dobiti brezplačne bonitetne ocene

Ne dobivate brezplačnega novic o denarju? Prijavite se za denarne nasvete in nasvete!

Gotovinska fotografija od Shutterstock Več nasvetov iz denarja

Priporočena: