Ali plača za vrnitev v šolo?

Kazalo:

Ali plača za vrnitev v šolo?
Ali plača za vrnitev v šolo?

Video: Ali plača za vrnitev v šolo?

Video: Ali plača za vrnitev v šolo?
Video: Tv Poper - Gospod Senica (duhovniške plače) 2. junij 2000 2023, Oktober
Anonim
Prejel sem anonimni e-poštni naslov, ki je vprašal:
Prejel sem anonimni e-poštni naslov, ki je vprašal:

"Pred kratkim sem diplomiral z diplomo in začel odplačevati študentsko posojilo. Ampak zdaj razmišljam o pridobitvi mojstrov, da lahko zaslužim več. Ali je bolje počakati, dokler ne odplačam svojih trenutnih posojil, da se vrnem v šolo, ali da grem zdaj in dodam več posojil svojemu obstoječemu dolgu?".

Ne dobivate novic o denarju? Prijavite se za prost nasveti in nasveti za denar!

Ali bi se morali vrniti v šolo, je pomembno vprašanje, ker vpliva na številne vidike svojega življenja. Danes bomo pokrivali prednosti in slabosti vračanja v učilnico. Poleg tega boste prejeli 5 nasvetov, da boste vedeli, ali se bo več izobraževanja izplačalo, še posebej, če boste morali sposoditi denar, da bi vaše izobraževalne sanje resničnost.

Pros for Going Back to School

Image
Image

Plačevanje za izobraževanje je naložba v vašo prihodnost, ki se običajno izplačuje. Ali ste vedeli, da je imeti diplomo v višini skoraj 1 milijon ameriških dolarjev v življenjski dobi v povprečju višje od srednješolske diplomske naloge?

Če se odpravite na višjo stopnjo, boste v povprečju prejeli 1,3 milijona dolarjev. In če resnično želite velike dolarje, doktorski študij in poklicne diplome vam lahko dajo več kot 3 milijone dolarjev več, kot če ne nadaljujete izobraževanja po srednji šoli.

Ne samo, da vam višje izobraževanje pomaga zaslužiti več, vendar pa nedavna recesija dokazuje, da vam omogoča tudi večjo zaposljivost. Od julija 2012 je bila stopnja brezposelnosti visokošolskega diplomanta 8,7%, v primerjavi z 4,1% za delavca z diplomo ali višjo.

Poleg tega, da ima več denarja in varnosti, lahko osebno nagrajuje, da se vrne v šolo. Imeti možnost razširiti svoje interese ali preučiti predmet, ki ga imate radi, je neverjetno razburljivo. Dodatna izobrazba vam prav tako zagotavlja več zaupanja, stikov in izkušenj, s katerimi si lahko preostaneš v življenju.

Škode za vrnitev v šolo

Kot veliko, kot argumenti za vrnitev v šolo, obstajajo negativi, ki jih je treba upoštevati. Največja škoda je cena. Visokošolsko izobraževanje vsako leto postane dražje in malo ljudi lahko obdrži račun, ne da bi se lotil dolga.

Čeprav je, kot sem že omenil, višje izobraževanje ključ do zaslužka več denarja, lahko traja mnogo let, da bo vaš dohodek cvetel. Do takrat se lahko počutite raztegnjene, da bi plačali račune in študentska posojila.

Sorodne vsebine: Nasveti za reševanje študentskih posojil in izplačilo dolga

Še en premislek, ko se vrnete v šolo, je dohodek, s katerim se odrekate, če morate zapustiti delo, da postanete redni študent. Tudi zapustitev delovne sile za več let bi lahko dolgoročno škodovala vaši karieri.

Psihološka posledica vlaganja veliko časa in denarja v pridobivanje diplome je, da se boste morda počutili prikrite do določene kariere, če je na voljo s težko izobraževalno ceno. To bi lahko otežilo kasnejše spreminjanje delovnih mest, če boste razočarani z delom.

Vsi vemo, kako zelo uspešni so ljudje, kot so Richard Branson (milijarderji ustanoviteljev podjetij Virgin), Dave Thomas (milijarderka Wendy's) in Mark Wahlberg (nominiran igralec in podjetnik), ki nikoli ni končal srednje šole. Glede na vašo kariero ali cilje morda ne boste potrebovali stopnje, da zaslužite več ali dosežete uspeh. Samo zapomnite si, da so ti primeri, kjer pomanjkanje formalne izobrazbe privede do velikega denarja, redke.

Nasveti za vrnitev v šolo

Če se sprašujete, ali se bo v zadolževanje za več izobraževanja resnično izplačalo, tukaj je 5 nasvetov:

  1. Vprašajte svojega delodajalca. Se spoznajte s svojim šefom, če želite izvedeti, ali on ali ona verjame, da je pridobitev dodatne stopnje mogoče izplačati v vašem podjetju ali industriji. Pridobite mnenje ljudi, ki jim zaupate, ali je več šole ključ do pribežanja boljše zaposlitve ali promocije.

  2. Povračilo stroškov pouka. Če ste zaposleni in želite nadaljevati delo v šoli, ugotovite, ali vaše podjetje plača stroške izobraževanja. Programi povračil stroškov poučevanja običajno plačajo del stroškov razredov, povezanih z vašim delovnim mestom, če vzdržujete določeno povprečno točko. Ko sem dobil MBA, sem delal za družbo Fortune 500, ki je plačala približno 30% mojega skupnega šolanja. Dodatno izobraževanje in hkrati postanete bolj dragoceni za vaše podjetje!

  3. Raziskovalni potencialni dohodek. Če razmišljate o stopnji za popolnoma novo področje, se seznanite s svojimi povprečnimi plačami. Oglejte si vire, kot so payscale.com, salary.com in priročnik o poklicni objavi, ki ga objavlja Urad za statistiko dela na bls.gov.

  4. Ocenite cenovno dostopnost. Obstaja splošno pravilo, da nikoli ne bi smeli vzeti več v študentskih posojilih od pričakovane letne plače po šoli. Na primer, če pričakujete, da boste 50.000 $ letno takoj po diplomi, omejite svoj skupni dolg izobraževanja na 50.000 $.

  5. Izberite pravi čas. Samo zato, ker se želite vrniti v šolo, ne pomeni, da je zdaj najboljši čas. Razmislite, kaj bi se morali odreči, da bi imeli dovolj časa za poučevanje in učenje. Bi še vedno imeli dovolj časa za delo in družinske obveznosti?

V svoji knjigi, Smart Girl's pameten premakne, da raste bogat, Priporočam strategijo, ki jo imenujem načrt tretjih, da plačam za izobraževanje bolj obvladljivo.Načrt je, da prihranite 1/3 stroškov pred šolanjem, med šolanjem zaslužite 1/3 in obiskujete 1/3 študentskih posojil, ki jih dobite med šolo in se izplačate po diplomi. Kliknite tukaj, da prenesete 2 brezplačna poglavja knjige!

Ne glede na vašo strokovno ali osebno motivacijo za vrnitev v šolo, se prepričajte, da lahko program dokončate pravočasno in upravičite ceno. Preveliko izobraževanje dolga lahko škoduje vašemu finančnemu življenju, vendar pa lahko s pravilnim zneskom odprete karierna vrata, zaradi katerih je brezplačna plačila.

Drugi členi in viri, ki jih morda potrebujete:

  • Kako izterjati dolg hitreje
  • Finančni nasveti, ki vas bodo obogatili
  • Naredite kvantni preskok v vaših osebnih financah
  • Smart Girl's pameten premakne, da raste bogat - dobite papirno knjigo ali ebook!

Niste naročeni na brezplačni podcasti Money Girl na iTunes? Kliknite tukaj, da se naročite!

Get More Money Girl!

Obstaja velik arhiv preteklih denarnih epizod na spletnem mestu Quick and Dirty Tips. V iskalno vrstico na vrhu strani preprosto vnesite, kaj želite izvedeti. In pazi, kaj se bo zgodilo!

Tukaj so številna mesta, s katerimi se lahko povežete z mano, izvedite več o osebnih financah in vprašajte svoje vprašanje o denarju:

• Facebook

• Twitter

• Google+

• Pinterest

• Podarj Money Girl na iTunesu (lahko se naročite!)

• E-pošta: [email protected]

Kliknite tukaj, da se prijavite za brezplačni novic o denarju!

Če želite izvedeti, kako prihraniti denar in graditi bogastvo, dobite kopijo moje knjige Smart Girl's pameten premakne, da raste bogat. Povedal vam je, kaj morate vedeti o denarju, ne da bi vas obogatil s tem, kar vam ni. Na voljo je v vaši najljubši knjigarni v tiskani obliki ali kot e-knjiga za vaše Gorljivi, Nook, iPad, PC, Mac ali pametni telefon. Lahko celo prenesete 2 brezplačna poglavja knjige na SmartMovesToGrowRich.com!

Image
Image

Fotografiranje: Ženska študentka fotografija iz Shutterstock Več nasvetov iz denarja

Priporočena: