Ali vsak potrebuje sklad za nujne primere?

Ali vsak potrebuje sklad za nujne primere?
Ali vsak potrebuje sklad za nujne primere?

Video: Ali vsak potrebuje sklad za nujne primere?

Video: Ali vsak potrebuje sklad za nujne primere?
Video: ЛЮБОВЬ С ДОСТАВКОЙ НА ДОМ (2020). Романтическая комедия. Хит 2023, September
Anonim
Denarnica Facebook fan Jim H. sprašuje:
Denarnica Facebook fan Jim H. sprašuje:

"Upokojil sem se iz vojaške in poštne službe in imel pokojninske prihodke, ki pokrivajo moje mesečne stroške. Poleg tega imam slabo plačano delovno mesto, 370.000 $ v naložbe in 3.000 $ prihrankov. Ali vsi potrebujejo sklad za nujne primere, vključno z upokojencem, kot sem jaz?"

Ne dobivate novic o denarju? Prijavite se za brezplačne nasvete in nasvete za denar!

ODGOVOR:

Osnovni namen sklada za izredne razmere je, da imate denar na strani, da pokrijete stroške, če izgubite službo ali podjetje ali imate nepričakovane stroške (kot da bi se morali izterjati iz orkana!).

Brez kakšne količine denarja, ki jo lahko izkoristite, lahko finančna kriza prisili, da vzamete posojila z visokimi obrestmi ali uporabite drage kreditne kartice. Ob finančni izredni situaciji je dovolj hudo - toda gre za dolg, pri katerem bi se lahko stroški dvakrat ali trikrat povečali.

Zato priporočam, da vsakdo zbrati najmanj 3 do 6 mesecev življenjskih stroškov na varčevalnem računu FDIC. Ta znesek je ocena balskega čolna. Lahko bi potrebovali malo manj ali bistveno več, odvisno od dejavnikov, kot so stabilnost delovnega mesta, dolga in družinske potrebe.

Jim ima dovolj upokojitve za kritje svojih mesečnih stroškov; Vendar pa je tu še 3 dodatni razlogi, zakaj morajo upokojenci imeti tudi velike denarne rezerve, da ostanejo finančno zdravi:
Jim ima dovolj upokojitve za kritje svojih mesečnih stroškov; Vendar pa je tu še 3 dodatni razlogi, zakaj morajo upokojenci imeti tudi velike denarne rezerve, da ostanejo finančno zdravi:

1. Inflacija: Če se cene blaga in storitev dvignejo, a vaš dohodek ostane nespremenjen, boste občutili stiskanje. Verjetno je, da se Jimovo plačevanje pokojnin letno prilagaja inflaciji, vendar številna plačila podjetniških pokojnin niso.

Socialna varnost v določenih letih zagotavlja prilagoditev življenjskih stroškov (COLA), vendar ti zvišanja morda ne bodo popolnoma nadomestili dejanskih stroškov. Ob nujnem denarju, s katerim se boste vrnili, vam pomaga plačati kritične stroške, kot so hrana in zdravila, če se stopnjevajo več, kot je bilo pričakovano.

2. Nihanje trga: Če se kupna moč odhodkov za upokojitev Jim zmanjša, ima gnezdo, ki znaša 370.000 dolarjev, da se dotakne. Vendar pa bi se njegova vrednost lahko zmanjšala, odvisno od tega, kako se vlaga in kaj se dogaja na finančnih trgih.

Ker je uspešna naložba odvisna od nakupa nizke in visoke prodaje, se lahko izognete prodaji ob napačnem času, če imate namesto tega nujni denar. Z odložitvijo prodajnih naložb, ko je trg padel, jih lahko podaljšate.

3. Nepričakovani stroški: Nikoli ne vemo, kakšna finančna presenečenja bi lahko bila v kotu, kot so vzdrževanje doma in popravila vozil. Poleg tega postajajo starejši večje zdravstvene preiskave, zobozdravstveno delo ter skrb za oskrbo in oči, ki jih morda ne pokrivajo zavarovanja ali Medicare in zahtevajo plačila brez plačil.

Ob skladih za nujne primere vsakomur zagotovi varovalo za obvladovanje finančnih težav s čim manj stresa. Upokojenci dobijo dodatne prednosti, da lahko obvladujejo inflacijo, nestanovitnost trga in nepričakovane zdravstvene stroške, ne da bi se lotili dolga ali prodajali naložbe v najslabših možnih časih.

Drugi členi in viri, ki jih morda potrebujete:

Kako narediti odločitve o osebnih financah

Uporabite 401 (k) za izplačilo kreditnih kartic?

Kako vlagati v popoln portfelj

Naj plačam hipoteko ali investiram?

Niste naročeni na brezplačni podcasti Money Girl na iTunes? Kliknite tukaj, da se naročite!

Image
Image

Sklad za nujne primere fotografija iz Shutterstock. Več nasvetov iz denarja

Priporočena: