Ali zapiranje bančnega računa škoduje vašemu kreditu?

Ali zapiranje bančnega računa škoduje vašemu kreditu?
Ali zapiranje bančnega računa škoduje vašemu kreditu?

Video: Ali zapiranje bančnega računa škoduje vašemu kreditu?

Video: Ali zapiranje bančnega računa škoduje vašemu kreditu?
Video: The Choice is Ours (2016) Official Full Version 2023, September
Anonim
Image
Image
Money Girl Facebook spremljevalec po imenu Lauryn B. sprašuje:
Money Girl Facebook spremljevalec po imenu Lauryn B. sprašuje:

"Razmišljam o zamenjavi bank, vendar sem slišal, da je pomembno zgodovino vzpostaviti z eno. Ali je slabo zapreti bančni račun, potem ko ga imate dolgo?" Ne dobivate brezplačnega novic o denarju? Prijavite se za denarne nasvete in nasvete!

ODGOVOR:

Mnogi ljudje napačno verjamejo, da bančni računi vplivajo na vaše bonitetne ocene. Resnica je, da v vašem poročilu o kreditih niso vključeni nobeni pregledi, prihranki, računi denarnega trga in potrdila o vlogi (zgoščenki); zato nimajo nobenega pozitivnega ali negativnega vpliva na vaše bonitetne ocene.

Vaša kreditna datoteka vključuje samo kreditne račune (na primer posojila in kreditne kartice) in javne evidence, ki vključujejo dolg, kot so računi za zbiranje, stečaji, davčne zavezance in civilne sodbe.

V vaši kreditni datoteki ne poročate niti o znesku denarja v banki. Če pa prekoračite bančni račun in ne vrnete denar, ki ga dolgujete, lahko banka obrne svoj račun na zbirno agencijo. Te informacije se bodo prikazale kot prestopni račun v vašem poročilu o kreditnih poslih in negativno vplivale na vaše bonitetne ocene.

Še nekaj stvari, ki se ne prikazujejo na kreditnem poročilu, so:

  • transakcije z debetnimi ali čekovnimi karticami, vezanimi na bančne račune
  • zdravstvena anamneza, razen računov v zbirkah
  • kriminalno ozadje, kot je zapis o pridržanju
  • v lasti, kot je lastniška vrednost nepremičnin
  • naložbe ali pokojninski računi
  • dohodkovna zgodovina
  • spol, rasa ali izobraževanje

Sorodne vsebine: 9 stvari, ki ne morejo škodovati vašim bonitetnim ocenam

Če imate dolgotrajen odnos z majhno, lokalno banko ali kreditno zvezo, vam lahko zagotovijo, da boste dobili posojilo ali kreditno kartico. Vendar pa večina velikih bank in posojilnih institucij v teh dneh sprejema odločitve o kreditih, ki temeljijo zgolj na strogih smernicah zavarovanja, kot so vaša kreditna ocena, dohodek, dolg in delovna zgodovina.

Zato nikoli ne drži banke, ki daje slabe storitve ali pristojbine. Koristi, ki jih boste prejeli od prehoda na boljšo banko, so vredne. Vendar lahko vedno imate račune v več kot eni banki, če ste neodločeni, da končate poslovni odnos z majhno banko ali kreditno skupnostjo.

Drugi členi in viri, ki jih morda potrebujete:5 nasvetov za poenostavitev osebnih financ Kako zgraditi kredit brez kreditne kartice Naredite kvantni preskok v vaših osebnih financah Najboljši računi za preverjanje vam omogočajo bančne ugodnosti

Niste naročeni na brezplačni podcasti Money Girl na iTunes? Kliknite tukaj, da se naročite!

Image
Image

Bank Office Podpiši fotografijo iz Shutterstock Več nasvetov iz denarja

Priporočena: