Ali imate pravega načina razmišljanja, da se bogate?

Kazalo:

Ali imate pravega načina razmišljanja, da se bogate?
Ali imate pravega načina razmišljanja, da se bogate?

Video: Ali imate pravega načina razmišljanja, da se bogate?

Video: Ali imate pravega načina razmišljanja, da se bogate?
Video: Prva seja Strateškega sveta za digitalizacijo #DigitalnaSlovenija 2023, Oktober
Anonim
Blago platno je vredno milijonov
Blago platno je vredno milijonov

63-letni mož je potrkal na garažna vrata ob 9.30. Pustil sem ga, ker je bil eden od mojih pomočnikov izvajalca. Njegova naloga za ta dan je bila namestitev podnožja v spodnjem hodniku in postavitev kronskih letev v mojo glavno spalnico in glavno omaro.

Že nekaj mesecev sem razmišljal o tem, ali bom postavil kronsko letev v spodnje sobe, da se bodo ujemale z zgornjimi sobami. Bil sem tako utrujen od brušenja in barvanja vseh zidov, za katere sem mislil, da so "dovolj dobri, da so dovolj dobri." Ampak, ko sem šel pogledati nekaj lepih odprtih hiš za oblikovalsko navdih, sem spoznal, da so se razlikovale resnično lepe hiše iz povprečnih hiš podrobnosti, tj. kronske letve, obloge, obloge, lesene plošče, pohištvo in električni pokrovi.

Skupni stroški za podlage in kronske letve, vključno z materiali, so znašali 780 USD. Če bi Bed, Bath & Beyond prisilil kupiti 1300 dolarjev zaves (smešno!), Sem si mislil, da bi lahko porabil 780 dolarjev za nekatere lesene izdelke.

Starejši gospod me je pozdravil z nasmehom in mi povedal v mandarini, "Sin, odlična naloga pri izbiri kronskih letev. Povečal boš občutek in rast vašega doma! In ko se obrnete in prodate, boste lahko prodali hišo še veliko več."

Zahvalil sem se mu in mu želel veliko sreče v sprehajališču, kjer je bil prostor zelo tesen, ker sem prejšnji dan zgradil nekaj polic. Človek in njegov pomočnik naj bi prišli teden dni prej, da bi namestili podstavke in kronske letve, vendar je šef v zadnjem trenutku spremenil razpored, kot je to običajno pri ravnanju z izvajalci.

Spraševal je, "Kaj pa spodnji del hiše? Ali ga nameravate razviti, da ga lahko izposodite, da boste prej plačali hipoteko? Vsekakor bi to naredil!"

Nisem več več razmišljal o razvoju prostora za shranjevanje v spodnjem delu. Vse, kar sem hotel storiti, je, da se obstoječi odtis odtegne. "Ni načrtov, gospod. Preoblikoval sem dovolj in želim preprosto ohraniti stvari" Odgovarjal sem.

Ko sem se ob 18. uri vrnil domov z dela, je bil s silikonom polnjen v sponke. Bil je ponosen na svoje delo in bil sem navdušen nad svojo delovno etiko. Obloge za krono so vsekakor oba prostora izgledale bolj razkošno.

Sedaj je vse, kar imam opraviti z mojim remodelom, raztegniti luknjo v steni omare za namestitev okna, namestiti drsna steklena vrata v spalnico, zgraditi 250 kvadratnih čevljev, ustvariti novo kopalnico in bom končal!

DENARNI MINDSET

Vso delo, ki sem ga naredil v svoji hiši, me je razmišljalo. Starejši mož ima denarno miselnost. Prišel je k postavitvi kronskih letev kot naložbe, ne pa kot estetske občutke, kot sem prvotno mislil. Prav tako je takoj priznal razvit prostor v spodnjem delu stola, da bi prinesel prihodke od najemnin.

Njegov šef ima tudi denarno miselnost. Njegov šef se ni nikoli trudil, da se pojavi za dan. Vse, kar je naredil, je poklicala, povedal svojim fantom po telefonu, kaj naj naredijo, in jih jemljejo slike svojega dela, ko so končali. Verjetno je plačal 50 dolarjev na uro za dve osebi (400 dolarjev), porabil 150 dolarjev za materiale in zbral 220 evrov, medtem ko je delal drugje na enem od številnih drugih delovnih mest.

Toda oseba, ki jo resnično ukvarja, je oče moje sosede. Izkazalo se je, da ima moj sosedski oče več kot 30 domov in stanovanj v San Franciscu. Ni čudno, da si lahko privošči, da svojega sina in hčer kupi milijon dolarjev plus dom z gotovino, vsak. Zanimiva stvar o očetu je, da se je priselil v San Francisko iz Hong Konga v starostno 20 let in začel delati v restavraciji. Nato je kupil bencinsko črpalko in prodal svoj prihodek v stvarna sredstvaz nakupom nepremičnin skoraj vsako leto.

KAJ JE DENARNI MINDSET?

V zadnjih tridesetih letih sem opazil, da se zdi, da imajo nekateri ljudje veliko več denarja kot drugi. Ali se kdo spomni Alexa Keatona iz družinskih vezi (1982-1989)? Bil je prijazen otrok, ki ga je igrala Michael J. Fox, ki je pravkar imela rad denar, denar in denar. Ljubil sem tudi denar kot otrok, ker sem bil priča, kako so živeli bogati lokalni poslovneži in njihove družine.

Več mojih prijateljev je imelo šoferje, da jih je spravil v šolo. Pripadali so k Royal Golf klubu Selangor v Kuala Lumpurju, kjer so se vozili v svojem Mercedesu, dobili mizo za kosilo in naročili, karkoli želijo njihova srca, ne da bi se kdaj iztaknila denar! "Vstavite ga na račun 8832, hvala." Vedno sem bil prijeten, ko so me povabili, naj grem z njimi.

Jasno je, da so bili otroci rojeni bogati, kar ni impresiven podvig. Ampak tisto, kar sem bil navdušen, so bili njihovi starši. Vedno so si želeli graditi odnose z vsemi, s katerimi so se srečali. Bili so pogumni pogajalci, ki so imeli pot z besedami.

Moj način razmišljanja je v zadnjih petih letih nekoliko zmanjkal, ker sem dosegel svoje finančne cilje, ki sem jih postavil na kolidž in delno zato, ker se zavedam, da je na voljo neskončen znesek denarja. V določenem trenutku morate ugotoviti, koliko je dovolj za vas, sicer boste nesrečni in verjetno izgoreli. Ampak dovolite, da delim z vami točke, ki sestavljajo način razmišljanja o denarju.

1) Dolgoročno se zavedate. Obstaja veliko ljudi, ki iščejo hitro denar. Rdečih si jih redko dobivajo zaradi pohlepa.Njihova prva miselnost je razmišljati "kaj je v njej zame?" Namesto tega bi morali razmišljati, kako lahko čim bolj dodajo čim večji vrednosti nekemu drugemu. Razmislite o gradnji kreditov z nekom ali neko organizacijo na dolgi rok. Morda nikoli ne boste morali uporabljati svojih kreditov, če pa boste, bo pomoč vrnjena v izobilju. Ne dovolite, da bi kratkoročni pohlep ubil dolgoročno bogastvo.

2) Zaslužiš samo tisto, kar si zaslužil. Z drugimi besedami, ni nobenega odnosa do upravičenosti do nekoga z mislijo na denar. Ne pričakujte, da boste prispeli v kotiček brez plačila svojih pristojbin. Po 63 letih je človek, ki je postavil moje kronske letve, odličen primer nekoga, ki ne pričakuje ničesar. Prihaja z dobrim odnosom, dobro opravlja svojo službo, očisti in odide.

3) Verjamete, da zaslužite biti bogati. Denar je za vsakogar, da ga zgrabijo. Ko začnete verjeti, da zaslužite biti bogati, boste spremenili svoja dejanja, da bi se to zgodilo. Sam sem se počutil kriv za zaslužek šestih oseb, dokler mi oče ni povedal o poslovnih vodstvenih delavcih, ki zaslužijo sedem številk in vozijo njihova podjetja v tla! Moja miselnost se je agresivno spremenila iz "zakaj jaz?" Na "zakaj ne jaz tudi?" Z prepričanjem, da si zaslužim tudi biti bogat, so se dohodki dvignili.

4) Preden porabite dolar, se vprašajte, kakšna je vrednost izdelka ali storitve. Ljudje z mislijo o denarju so neverjetno vredni zavesti. Glede na to, da se zavedajo, kako težko je zaslužiti denar, so veliko bolj previdni pri porabi svojega denarja od povprečne osebe. Spraševati se morajo, ali se lahko en dolar, ki se porabi, v prihodnosti vrne več kot dolar. Kupujejo okoli za najboljše ponudbe in ponavadi ne počutijo kupcev kajanja, ker kupujejo stvari, ki so veliko bolj dragocene od tistega, kar so plačali.

5) Vedno iščete sinergije in vzvode. Kadarkoli grem v igro podvoji z novim članom v mojem klubu, sem vedno vesel, da spoznam svoje ozadje, ker bi lahko prišlo do sinergij. Ne samo, da se imamo lepo igrati tenisa, ampak lahko zlahka razstavimo naš odnos v odlično poslovno priložnost. Spletna stran je dober primer uporabe vašega premoženja, da si zaslužite več. Poleg zaslužka od oglaševanja lahko zaslužijo denar s prodajo izdelkov in storitev. lahko služi tudi kot spletno življenjepis ali središče PR, če bi delal več javnih del. Če niste začeli svoje spletne strani, me zelo spodbujajo, da to storite!

6) Zavedaš se, da bi se dolar, porabljen danes, lahko v prihodnosti še povečal. Ljudje z mislijo o denarju so seveda skromni. Obupajo, da porabijo preveč denarja, ker so že opravili izračune o tem, kaj bi se njihova poraba danes lahko spremenila, če bi se prihranili in vlagali z 10-odstotno stopnjo donosa v naslednjih 5-30 letih. Sestavljena rast vedno zasidra denarne misleče v porabo manj, kot si zaslužijo. Z agresivnimi prihranki boste presenečeni, koliko se lahko kopičite v 401k v 10 letih.

7) Vsi ste v zvezi z optimizacijo davkov. Pomembno je razmišljati o tem, koliko morate zaslužiti pred nakupom določenega predmeta zaradi davkov. Za 21.000 dolarjev avtomobil dejansko zahteva, da na primer zasluži 30.000 dolarjev bruto dohodka. V smislu zaslužka, nekdo z denarnim načinom razmišljanja skuša zmanjšati davke, tako da ugotovite najbolj davčno prijazen način za zaslužek, npr. pasivno, dividende itd. Prav tako si prizadevajo za sinergijo svojih stroškov, če imajo majhno podjetje ali pa so samostojni podjetniki. Nobenega razloga ni, da bi podjetje naredilo offsite v Severni Dakoti, če bi ga na primer lahko storili v Kauaiju. Ugotoviti, kako plačati malo ali brez davkov postane hobi.

8) Verjamete, da so izgovori za poražence. Bodite bodisi, da se bo zgodilo, ali pa boste uspeli. Neuspeh je v redu, samo ne opraviči. Ugotovite, zakaj ste neuspešni in poskusite znova. Ker menite, da zaslužite samo tisto, kar ste zaslužili (# 2), prevzamete odgovornost za svoje napake in nadaljujte. Izgovori so za ljudi, ki krivijo svet zaradi svojih pomanjkljivosti, namesto sebe. Več izgovorov, ki jih naredite, manj verjameš, da se lahko stvari zgodi samostojno.

9) Nikoli ne boste uspeli zaradi pomanjkanja napora. Lahko se izognete zaradi neverjetno nadarjene konkurence, slabega časa ali Al Kaide, vendar vam nikoli ne bo uspelo zaradi pomanjkanja težav. Ne morem vam povedati, kolikokrat so mi ljudje povedali, da želijo zapustiti svoja delovna mesta in napisati na spletu za življenje. Povem jim, da mi pošiljajo osnutek svojega dela, da lahko zagotovim nekaj povratnih informacij. Pravijo "OK", vendar jih 95% nikoli ne sledi. Pišem vam to 2.000 besedno sporočilo ob 5 uri, da bi ga lahko končali do 7.15, zato lahko do 8. ure nadaljujem delo. Nikoli ne bom zamudil delovnega mesta, ker sem preveč zaposlen, da delam nekaj drugega.

10) Vi ste vsi o izvedbi rešitev. Priznanje problema ali zamisel je ena stvar. Pri reševanju je veliko bolj pomembno. Toliko ljudi, ki želijo opozoriti na krivice ali se pritoževati, vendar ne storijo ničesar o svojem položaju. Nekdo z mislijo o denarju najde način, kako narediti stvari in narediti stvari boljše.

Preberite: Odpravite skrb za dobro počutje: Janitor naredi 271.000 $, zakaj ne morete preveč?

KOLI MINDSET lahko razvije vsakdo

Trdno verjamem, da lahko vsakdo razvije način razmišljanja o denarju. Prvi korak se začne s poznavanjem vaše vrednosti in z verovanjem, da si zaslužiš, da si bogat. Če boste vložili trud, ni nobenega razloga, zakaj tudi vi ne morete biti bogati.

Absolutno najslabši so ljudje, ki se pritožujejo nad drugimi, ki so vložili toliko denarja, a delajo nič manj, da bi izboljšali svojo situacijo.Če ne želite biti bogati, fantastično! Uživajte v tem, kar imate in veselite za druge. Če želite biti bogati, prosimo, ukrepajte. Če imate vse svoje okončine in normalno duševno sposobnost, ni razloga, zakaj tudi vi ne morete doseči finančne svobode.

Priporočilo

Upravljajte svoje finance na enem mestu: Eden od najboljših načinov, kako postati finančno neodvisen in se zaščititi sami, je, da se z vašim financiranjem prijavite z osebnim kapitalom. So brezplačna spletna platforma, ki združuje vse svoje finančne račune na enem mestu, tako da lahko vidite, kje lahko optimizirate svoj denar. Pred osebnim kapitalom sem se moral prijaviti v osem različnih sistemov za sledenje 25-odstotnih računov (borzno posredovanje, več bank, 401K ipd.), Da bi upravljal svoje finance v preglednici Excel. Sedaj se lahko prijavim v osebni kapital, da vidim, kako delujejo vsi računi, vključno z mojo neto vrednostjo. Prav tako lahko vidim, koliko porabim in varčujem vsak mesec z orodjem za denarni tok.

Najboljša lastnost je analitik plačil za portfelj, ki s svojim programom teče vaš portfelj naložb s klikom na gumb, da vidite, kaj plačujete. Ugotovil sem, da sem plačal 1.700 $ letno v pristojbinah za portfelj, ne vem, da sem krvavil! Prav tako so v 2H2015 uvedli najboljši kalkulator za upokojitev v spletu. Na spletu ni boljšega finančnega orodja, ki mi je pomagal doseči finančno svobodo. Potrebno je samo minuto, da se prijavite.

Je vaša upokojitev na teku? Vizualizirajte svojo finančno prihodnost
Je vaša upokojitev na teku? Vizualizirajte svojo finančno prihodnost

Posodobljeno za leto 2018 in pozneje. Bik trg je ustvaril milijone ljudi, ki se osredotočajo na varčevanje in vlaganje v bogatejše. Pomembno je, kot kdajkoli prej, da ostanejo na vrhu svojega denarja, da ne izgubite svojega zbranega!

Priporočena: