Invalidsko zavarovanje

Kazalo:

Invalidsko zavarovanje
Invalidsko zavarovanje

Video: Invalidsko zavarovanje

Video: Invalidsko zavarovanje
Video: 38 Prostovoljna vključitev v obvezno pokojninsko in invalidsko zavarovanje 2023, Oktober
Anonim

Današnja tema je zavarovanje vašega največjega premoženja.

Poslušalec z imenom Marv mi je poslal elektronsko pošto s to zahtevo:

Dolgoročno invalidsko zavarovanje sem kupil pred nekaj leti, potem ko je moj prijatelj padel z lestve in je bil dolgo časa onemogočen. Vendar sem imel težave pri iskanju objektivnih nasvetov o tem, kako raziskovati zavarovalnico in kakšno politiko je zame primerna. Prepričan sem, da sem dobil kritje, ki sem si ga želel, vendar nisem imel veliko možnosti, da naredim primerne nakupovanje. Do danes še ne slišim veliko o tej temi.

Marv si pameten, da si sam dobil invalidsko zavarovanje. To je najpomembnejše zavarovalno kritje. To je tudi eden najbolj prezrte (glej epizodo Money Girl o zavarovalnih policah za druge pomembne zavarovalne police). In v pravem ste, se ne zdi veliko pozornosti glede na to, kako pomembno je.

Zavarovanje vašega največjega premoženja

Invalidsko zavarovanje zagotavlja, da bo vaše največje sredstvo zelo verjetno: vaš prihodnji prihodek. Zato je invalidsko zavarovanje tako pomembno. To je bolj pomembno kot življenjsko zavarovanje, zdravstveno zavarovanje in avto zavarovanje.

Če ste odvisni od vašega dohodka za plačilo računov, potrebujete invalidsko zavarovanje. In če se zgodi, da ste neodvisno bogati in ne potrebujete dela, lahko zdaj nehate poslušati to epizodo. Ne potrebujete pokritja z invalidnostjo.

Nevarnost invalidnosti je resnična

Če ne morete delati zaradi invalidnosti, vam invalidsko zavarovanje plača vaš dohodek. Športne možnosti so presenetljivo visoke. Po mnenju uprave za socialno varnost ima 20-letni delavec 30-odstotno možnost, da postane invaliden pred upokojitveno starostjo. (1) Za primerjavo je verjetnost 20-letnega umiranja pred 65. letom le 17%. (2) To je razlog, da je invalidsko zavarovanje pomembnejše od življenjskega zavarovanja. Ker so stopnje invalidnosti tako visoke, je invalidsko zavarovanje drago. Premije lahko znašajo do 1 do 3% svojega letnega prihodka.

In ni varno računati na socialno varnost, ki vas pokriva v primeru, da postanete invalidi in ne morete delovati. Socialna varnost zagotavlja dajatve za invalidnost le, če ne morete delati eno leto ali več in ne morete opravljati kakega dela. Prav tako je zelo pogosto, da se zahtevki za invalidnost za socialno varnost zavrnejo.

Če zaradi invalidnosti ne morete delati v kratkem času, lahko svoj nujni sklad uporabite za plačilo računov. Ampak, če ste dlje časa brez provizije, postane invalidsko zavarovanje nujno.

Kako izbrati pravo pokritost

Tukaj je nekaj nasvetov o tem, kako izbrati invalidsko zavarovanje, ki je pravi za vas:

Prvič, ugotovite, ali vaš delodajalec ponuja invalidsko zavarovanje. Morda boste ugotovili, da ste že zavarovani ali pa lahko pridobite zavarovanje po ugodni ceni skupine. Če vaš delodajalec ne ponuja pokojnine za invalide ali če ste samozaposleni, ugotovite, ali poklicna združenja, katerim pripadate, nudijo pokritost.

Drugič, če imate možnost izbire za dolgoročno ali kratkoročno pokritost z invalidnostjo, pojdite na dolgoročno pokritost. Bolj ste pripravljeni na kratko obdobje brez vašega dohodka kot dolgega. Tudi če še nimate sklada za nujne primere, ki ustreza življenjskim stroškom od treh do šestih mesecev, je zdaj čas, da začnete varčevati eno.

Tretjič, pri izbiri pokritosti z invalidnostjo boste želeli izbrati načrt, ki vas pokriva s starostjo 65 let, ki je zavarovatelj ne more preklicati, in to se prilagodi življenjskim stroškom.

Četrtič, če nameravate postati samozaposleni ali pustite službo za vzgojo vaših otrok, preberite, kako pridobiti lastno nepreklicno pokritost z invalidnostjo prej zapusti svoje delo. Pridobiti morate dohodek, ki bo primeren za nakup pokritosti, vendar, ko imate svojo nepreklicno pokritost, ga ne izgubite, če ste zapustili svoje delo.

Kaj je stric Sam's Cut?

In tukaj je še en zadnji nasvet: ugotovite, kolikšen delež vaše plače bi nadomestil invalidnost, če bi bili onemogočeni. Če imate prek svojega delodajalca invalidsko pokritost, to ni nič nenavadnega, da bi lahko pokrili 66 2/3% vaše plače. Zavedajte se, da če vaš delodajalec plača zavarovanje za vas, boste morali plačati davek za vse invalidske ugodnosti, ki jih prejmete, kar bo zmanjšalo, koliko boste dobili še več. Če se ta situacija nanaša na vas, je dobro, da preučite pridobivanje lastne dodatne politike invalidnosti, da nadomestite znesek vaše koristi, ki bi ga morali odjaviti Stricu Samu. [AdMiddle]

Torej, tukaj vam želimo dobro zdravje in dohodek, ki je dobro zaščiten. Danes bom dal še en izvod knjige J. Paul Gettyja Kako biti bogat. In zmagovalec je Rod C. Čestitamo! Cha-ching! To je vse za zdaj, ljubezen Money Girl, vaš vodnik za bogatejše življenje. Kot vedno je položaj vsakega posameznika drugačen, zato se pred odločanjem o finančnih odločitvah posvetujte z davčnim ali finančnim svetovalcem. Ta podcast je namenjen le izobraževalnim namenom in ni namenjen nadomestnemu iskanju osebnega, strokovnega svetovanja. Pošljite vaša vprašanja ali pripombe na [email protected]. Prav tako se zahvaljujem tistim, ki ste objavili pregled v iTunes. Hvala za poslušanje!

  1. Uprava za socialno varnost, dajatve za invalidnost, publikacija št. 05-10029, januar 2006
  2. Tabela 10. Nacionalno poročilo o vitalnih statistikah, Vol. 47, št. 28, 13. december 1999

Iz slike iz Shutterstocka Več nasvetov iz denarja

Priporočena: