4 načine za zmanjšanje zdravstvenih računov

Kazalo:

4 načine za zmanjšanje zdravstvenih računov
4 načine za zmanjšanje zdravstvenih računov

Video: 4 načine za zmanjšanje zdravstvenih računov

Video: 4 načine za zmanjšanje zdravstvenih računov
Video: Prva seja Strateškega sveta za digitalizacijo #DigitalnaSlovenija 2023, December
Anonim

Stroški zdravstvenih storitev za storitve, naprave in postopke so neizogibni.

Tudi če ste vzeli ustrezne preventivne ukrepe zdravstvenega varstva in jih pokrivajo zavarovanja, boste v določenem trenutku naleteli na zdravstvene račune.

Morda se zdi, da ne morete storiti ničesar. Recimo, da vaš zdravnik priporoča določen postopek in vam celo dati ime zdravnika / mesta, da ga naredite. Večina nas bi preprosto sprejela zdravnikovo priporočilo, izvedla postopek, kjer zdravnik predlaga, ne postavljajoč vprašanj vnaprej, da se zadene z velikim računom neposredno ali s tistim, kar zavarovatelj ni plačal (kar je lahko ali morda ni točno), in potem upajmo, da bo dovolj po obdavčitvi dolarjev v banki, da pokrijejo ostalo.

Koga bomo vprašali o tem?

To bi morali vprašati. Učenje, kako krmariti z zastrašujočim svetom zdravstvenega zavarovanja in zdravstvenega zavarovanja, je lahko eden izmed najboljših osebnih financnih veščin, ki bi jih lahko vsak dan razvil ta dan in starost.

Tukaj so štiri strategije, ki vam bodo pomagale omejiti stroške zdravstvenega varstva, s katerimi se boste zagnali.

Nakup okoli in pogajati, preden se lotite predloga zakona

Umazana skrivnost zdravstvene industrije je, da vsi (zunaj tistih na Medicaidu in Medicare) dobijo drugačno ceno.
Umazana skrivnost zdravstvene industrije je, da vsi (zunaj tistih na Medicaidu in Medicare) dobijo drugačno ceno.

Vaše cene, ki jih je dosegel vaš zavarovatelj (ali na podlagi tega, kar ste osebno imeli v pogajanjih, če ste nezavarovani), se lahko znatno razlikujejo od enega izvajalca zdravstvenega varstva do drugega.

Spoznajte CPT kodo. Kode CPT so 5-mestne kode, ki jih bo vaš zdravnik dal na referenčno dokumentacijo. Z kodo CPT lahko pokličete svojega zavarovatelja in nato vprašate, kaj lahko lokalni zdravstveni delavci opravljajo delo po najnižji stopnji (po pogajanjih z zavarovalnico). Lahko bi celo nekaj klicev, povedal ponudniku, da ste nezavarovani (tudi če niste) in preverite, ali se lahko pogaja še nižja.

Dragi medicinski postopek, izpit ali pripomoček bi moral zahtevati vsaj toliko truda in pogajanj, kot bi se vam obrnili na vozilo, izobraževanje ali nakup na domu.

Triple Preverite svoje zdravstvene račune za napake in ne dajejte, če ste upravičeni

Napake pri zaračunavanju zdravil so zelo pogoste. Glede na vir je bilo ocenjeno, da kjerkoli od 20 do 80% zdravstvenih računov vsebujejo napake (širok razpon, seveda, vendar celo pri 20%, je preveč 20%), in so najpogosteje previsoke. To stane bolnikom milijard dolarjev letno.

Lansko leto sem naletel na napako pri obračunu s Cigno, kjer so mi poskušali preobremeniti 476 dolarjev za preprosto krvno delo. Po številnih korakih nazaj sem sčasoma dobil napačne stroške. Ugotovil sem, da je zavarovalnica vsa krvna dela zaračunavala kot "nepreprečevalno, povezano z boleznijo", ko je bil le majhen del tega.

Prejela je veliko dela in telefonskih klicev z mojim zdravnikom, ki je plačevala službo, in zavarovalnico, preden je bil rešen. In mi je celo spodbudilo in modrosti, da bi me navdihnila, da bi se z njo držala, "večina zavarovalnic ima cilj storitve za stranke, da te frustrira, zato se odrežeš in plačaš."

Incident, ki je bil boleč tak, mi je naučil nekaj dragocenih spoznanj:

  • če poznate pravilne kode CPT, preden začnete služiti, lahko preprečite napake
  • trikrat preveri vsak zdravstveni račun za napake
  • če sumite na napako, takoj potrdite potrditev primera
  • dokumentiraj vse
  • dobite ime / številko / razširitev / e-pošto rep. pokličete, da pomagate, da na koncu rešite nekaj odgovornosti, da rešite stvari
  • nadaljujte s potiskanjem, dokler ne zmagate - ne dajte jim - povejte jim "jaz zavračam plačilo tega zneska"
  • če niste dobili nikamor, vendar ste prepričani, da ste pravilni, vzemite zadevo z državno zavarovalno komisijo

Plačajte svoje zdravstvene račune z dolarjem pred obdavčitvijo preko HSA ali FSA

Zakaj bi plačali stroške zdravstvene oskrbe s polnimi dolarji po obdavčitvi, ko bi lahko plačevali s popusti, ki ustrezajo vaši davčni stopnji?

Skoraj vse zdravstvene storitve vam omogočajo, da plačate s FSA (prilagodljivim računom porabe) ali HSA (zdravstveni varčevalni račun).

Za lažje razlikovanje obeh:

  • HSA: morate biti vpisani v HDHP (visok odbitni zdravstveni načrt), da bi lahko prispevali v določenem letu. Vendar ga lahko uporabite v katerem koli letu. Sredstva se premaknejo od enega leta do naslednjega. Imate HSA in jo lahko vzamete s seboj, ko zapustite svojega delodajalca.
  • FSA: vam ni treba vpisati v HDHP, da bi prispevali k FSA. Vendar pa se sredstva porabijo ali izgubijo v določenem letu in se ne prekrivajo. Vaš delodajalec ima FSA in ga ne morete vzeti s seboj, ko odidete.

Če imate samo FSA, je potrebno malo načrtovanja. Če imate postopek, ki ne ogroža zdravja, vendar nimate sredstev v vašem letnem poročilu o finančni stabilnosti, lahko počakate, dokler ne boste ustrezno financirali svojega FSA, preden boste izvedli postopek. Pri HSA je potrebno manj načrtovanja.

Za celoten seznam vseh zdravstvenih stroškov, ki jih krije FSA ali HSA, si oglejte publikacijo 502 IRS.

Izreži svoje stroške zdravljenja z recepti po pošti

Če imate recept, se ne poravnajte za ceno, ki ste jo navedli CVS, Walgreens ali vaša lokalna lekarna. Nakup okoli. Lekarne se lahko zelo razlikujejo po ceni (slišal sem dobre stvari o lekarnah Costco in Walmart).

Poleg tega si oglejte tudi naročila po pošti od svojega zdravstvenega zavarovalca. To sem storil in lahko je prihranil 25% na dveh receptih.Prav tako sem dobil brezplačno dostavo (shranjeno gorivo) in 90-dnevno oskrbo (prihranek časa in težav pri ponovnem polnjenju in odhodu za prevzem recepta).

Vaša kilometraža se lahko razlikuje od tistega, kar sem našel s Cigno, in kasneje, Express Scripts. Hitro iskanje "dostave na domu za zdravstveno zavarovanje" je ugotovilo, da so vsi Humana, Aetna in HAP vsi vodeni programi dostave na recept po receptih.

Razprava o medicinskih predlogih za rezanje:

Katere nasvete priporočate za rezanje zdravstvenih in zdravstvenih stroškov?

Priporočena: