Uporaba kreditne kartice in vaša kreditna ocena

Uporaba kreditne kartice in vaša kreditna ocena
Uporaba kreditne kartice in vaša kreditna ocena

Video: Uporaba kreditne kartice in vaša kreditna ocena

Video: Uporaba kreditne kartice in vaša kreditna ocena
Video: Кредитная карта или дебетовая карта-какая из них лучше... 2023, Oktober
Anonim
Image
Image

Q. "Vem, da je moj kreditni izkoristek pri 30% ali manj najboljši za dvig mojega kreditnega rezultata. Če imam 3 kreditne kartice, ali se to razmerje nanaša na vsako karto ali pa se izračuna kot povprečje vseh 3?"

A. Kreditna poraba je, koliko od razpoložljivega kredita, ki ga uporabljate, in je odločilen dejavnik pri izračunu vaših bonitetnih ocen.

Uporaba kreditov se uporablja za revolving račune, ki nimajo določenega obdobja, kot so kreditne kartice in kreditne linije. Ne velja za fiksna posojila, kot je vrsta, ki jo dobite za avto ali dom, ki ima končni datum.

Opredelitev uporabe kreditov je vaša skupna stanja na računu, deljena s skupnimi kreditnimi limiti. Na primer, če imate kreditno kartico s saldom v višini 1.000 USD in kreditno omejitvijo v višini 2.000 USD, je vaša uporaba 50% (1.000 USD / 2.000 = 0.50).

Če plačate svoje stanje na kartici na 500 USD, lahko svojo porabo znižate na 25% (500 USD / 2.000 = 0,25) in povečate svojo kreditno oceno.

Če imate več kot eno kreditno kartico ali kreditno linijo, uporabite manj kot 30% za vsak račun in skupaj na vseh vaših računih. Bolje je, da svoje bilance razdelite na več kreditnih kartic z nizko porabo, kot pa, da imate en račun z visoko kreditno porabo.

Čeprav visoka izkoriščenost škoduje vašemu rezultatu, ne priporočamo ohranjanja uporabe pri 0%. Upniki kot potrošniki, ki uporabljajo kredite, vendar jih odgovorno upravljajo.

Nikoli ne smete imeti s kreditno kartico iz meseca v mesec, da bi prikazali uporabo kreditov. Tudi če vsak mesec izplača svoje stanje v celoti, preprosto z uporabo vaše kartice je dovolj, da pokažejo dejavnost in ustvarijo veliko kreditov.

Druge povezave, ki vam bodo morda všeč:

5 načinov, da dobite posojilo z Bad Credit

Kako priti do kreditne kartice z Bad Credit

25+ Najboljša orodja za upravljanje in produktivnost denarja

Komplet za preživetje kreditnih točk - brezplačna večpredstavnostna video tutorial s tremi strategijami za zvišanje bonitetnih ocen!

Pridobite knjigo denarnih deklet!

Iščete več denarja ali velikega darila? Dvignite kopijo (ali več!) Smart Girl's pameten premakne, da raste bogat. Povedal vam je, kaj morate resnično vedeti o denarju, ne da bi vas bogastili s tem, kar vam ni. Prenesite ebook različico ali papirno kopijo v vaši najljubši knjižni knjigi danes!

Fotografiranje s kreditno kartico iz Shutterstock Več nasvetov iz denarja

Priporočena: