Hrabrost prihaja v presenetljivih oblikah (kot Chipotle)

Kazalo:

Hrabrost prihaja v presenetljivih oblikah (kot Chipotle)
Hrabrost prihaja v presenetljivih oblikah (kot Chipotle)
Anonim
Potrebno je veliko poguma, da bi bili brutalno iskreni o tem, za kaj se zavzemate.
Potrebno je veliko poguma, da bi bili brutalno iskreni o tem, za kaj se zavzemate.

In pogum je v različnih oblikah.

Na primer, veste o Chipotle, restavraciji "hitra priložnostna", ki dominira zaradi svoje hitro in zdrave hrane.

Ena od stvari, ki jo naredijo, je močna drža, od kod prihaja njihova hrana.

Torej, ko so slišali enega svojih dobaviteljev, niso sledili svojim pravilom, poglej, kaj so storili.

"Chipotle Mexican Grill Inc. je prekinil prodajo svinjine pri približno tretjini več kot 1.700 restavracij, potem ko je ugotovil, da pomemben dobavitelj ni izpolnil standardov dobrega počutja živali, je dejal v torek tiskovni predstavnik."

CHIPOTLE, IMATE GOSPODARSKE POROKE!

Skromno so preprosto prenehali prodajati pare na stotine restavracij, ki so jih plačali milijoni dolarjev. Za podjetje, ki ustvarja na stotine milijonov dolarjev letno, je to neverjetna odločitev.

Lahko bi jih ignorirali. Skrito. Masaža resnice.

Namesto tega so pravkar rekli: "Ne. Tu se ne bo zgodilo."

Si lahko predstavljate, da bi sprejeli odločitev, ki bi čez noč stalo 10 milijonov dolarjev … ker je bilo to prav?

To je pogum.

Ali ta tip, ki je vzpenjal Everest, je opazil, da je postal varen in se vrnil, ko je bil le 300 metrov stran od vrha ?. Včasih je pogum vedel, kdaj se bo vrnil.

Ko srečam takšne zgodbe, začnem razmišljati o pogumu v svojem življenju.

Ne smejo biti ogromni trenutki, ko se sonce dvigne in Hans Zimmer igra v ozadju. Pogum lahko sprejme majhne oblike. Na primer, zavrnil varno službo pri Googlu, da bi sam začel nekaj, čeprav nisem vedel, ali bo to delovalo ali ne.

Ali pogum, da se premaknete od osebnih financ v vsa ta področja bogate življenje - podjetništvo, psihologija, fitnes, celo hrano - čeprav so me ljudje "poznali" kot osebni finančnik.

Kaj pa ti?

Kaj so majhni pogumi, ki ste jih naredili?

* * *

Tu je primer tega, kaj pogum ni

Ta oseba mi je poslala elektronsko sporočilo pred dvema dnevoma:

Res bi rad napisal knjigo, s katero bi poučeval te srednješolce ali otroke, o katerih govorite o denarju in izzivih, s katerimi se bodo soočili po srednji šoli. Njeno nekaj, kar sem strastno, ker nisem imel resnično pomoči, dokler nisem vzel tvoje knjige, ampak mislim, da obstaja način, da se jim čim prej spustimo in se z njim spravimo v obraz. To bo od mene ustvarilo motivacijski govornik in to je moj cilj. Začel sem pisati, vendar nimam dovolj jasne strukture, da bi vam pomagal, če bi ga cenil. -Dorrell W.

Ni pogumno, da počakate okoli, da bi nekdo lahko žlico - vam podaril odgovor.

Pravzaprav je strahopetno povedati eno stvar in narediti nekaj povsem drugačnega.

Koliko od nas je hodilo po sanjah o izgubi teže … in ničesar o tem ni storilo? Ne morete kriviti pomanjkanja informacij. To sranje ne leti z mano.

Koliko od vas je prebralo objavo v spletnem dnevniku po objavi spletnega dnevnika o začetku poslovanja na spletu … a ne storite ničesar? Oh, tako je težko, ne vem, kako najti idejo. Res? Čeprav sem vam pokazal, kako znova in znova?

Problem ni svet. To ni pomanjkanje informacij. Problem - in rešitev - ste vi. To je težko, toda res. Izberete lahko, da zmagate, ali pa se lahko odločite, da se boste prevarali, ko boste rekli, da boste to storili nekega dne.

Zdaj sem vam povedal, da bomo skupaj ustvarili bogato življenje. To je tisto, kar je v tej seriji.

Zame, živeti bogato življenje pomeni, da lahko preverite naključne degustacije ali poskusite to noro cryochamber prejšnji vikend:

NBD samo poteka v soboto v cirkusu -150C

Fotografija objavila Ramit Sethi (@ramit)

Kaj to pomeni za vas?

Bodite svobodni, da bi bili UNAPOLOGETSKI brezskrbni glede tega, kaj pomeni bogato življenje za vas. (Namig: tvoje bogato življenje bo zelo drugačno kot 2.5 otroka vašega starša, sanje s belim piknikom.)

Če želite delati od plaže, super. Recimo, jo objemi in pokazal bom, kako to storiti.

Če želite začeti družino in delati od doma (ali vaš partner deluje, medtem ko ostaneš doma z otroki), tudi kul.

Mimogrede, moji standardi so visoki. Poglej to e-poštno sporočilo od Cody B.

"Dober (azijski) prijatelj in jaz smo ob istem času opravljali naš izpit iz nepremičnin in oba sva minila, toda ko ga je mama poklicala in vprašala, kako je naredil in rekel, da je minila z 91%, ji je rekla, kako razočaran Bila je. Kasneje mi je povedal, da je dobil "Asian F"."

Kolikor me zadeva, večina od vas dobi "indijski F" 364 dni v letu. Toda morda ne danes.

To pravim zato, ker potrebuje veliko brutalne poštenosti, da bi priznala razliko med tem, kar ste rekli in kaj delate.

Torej, če ste bili radovedni, kako priti do naslednje stopnje, kaj delate?

  1. Priznajte, da morate sprejeti drugačen pristop od tistega, kar ste počeli. Kot pravijo: "kaj te je pripeljalo sem te ne dobil."
  2. Nehaj se pretvarjati za preteklost. Opravljeno je! Kaj pa, če niste dosegli vseh samovoljnih ciljev, ki si jih navedel sami? Najboljša stvar, ki jo lahko zdaj storite, je osredotočenje na današnjo in prihodnost.
  3. In velik … dejansko SET TIME NA VAŠEM KOLEDARU ZA SPREMEMBO. Ne samo reči: "Bom poskusil težje … YEAH!" Napačno. Ta teden priporočam, da za ta teden določite tri enourne blokade, da bi se osredotočili na to, kar vam bom poslal.

"Toda Ramit," pravi whiners, "nimam takega časa. Mora biti lepo, da je SINGLE in ljudje delajo vse svoje delo za vas. "Ti ljudje so poraženci in nikoli ne bodo zmagali v življenju. Toda za ostale, če ne morete rezervirati 3 ure ta teden … začnite z 2!

Tam je pogum, da začnete sveže in rečeš: "Čas je, da sem prvi."

Začnite danes, ko gredo skozi tri korake zgoraj.

P.S. Če ste resni glede Rich Life, se potopimo v specifike. Gobavost, korak za korakom, kako si dejansko naredi.

Eden najboljših načinov, s katerimi sem ustvaril bogato življenje zase, je bil ustvariti spletno podjetje, ki mi omogoča, da vzamem svoje edinstvene spretnosti in znanja ter jih delim s svetom (tudi takrat, ko spim).

Vse lahko vam pokažem o tem. Najpomembneje pa je, kako najti dejansko idejo, ki bi se lahko spremenila v pravo spletno podjetje.

To se lahko zdi preprosto in očitno, vendar je ta prvi korak ovira, ki ustavi 95% ljudi. Ni vam potrebno, da bi bilo vse popolnoma popoln od palice, vendar obstaja nekaj kritičnih DO in NIKOLI za navigacijo.

Oglejte si in uživajte. Jutri se bom pogovoril z več.

Prijavite se spodaj, če želite preveriti nov videoposnetek.

Priporočena: