Kakšni so stroški nakupa doma?

Kazalo:

Kakšni so stroški nakupa doma?
Kakšni so stroški nakupa doma?

Video: Kakšni so stroški nakupa doma?

Video: Kakšni so stroški nakupa doma?
Video: КАК БЕСПЛАТНО КУПИТЬ НОВЫЙ ДОМ МАГАЗИН в ТОКА БОКА!!! Обзор на Обновление Toca Life World 2023, Oktober
Anonim

Ugotovite nekaj pogosto prezrte stroške, povezane z nakupom doma.

Hiša je velika naložba. Za mnoge ljudi je to najdražji nakup. In za tiste, ki pozabijo razmisliti o izbiri dodatnih stroškov in stroškov nakupa doma, se to pogosto izkaže za bolj cenovno, kot bi lahko pričakovali.

Odkrijte resnične stroške nakupa doma.

Nakupna cena je najbolj očiten strošek nakupa doma. In čeprav je ta številka lahko največji del te transakcije, je daleč od edine cene, o kateri boste morali razmišljati. Obstajajo različne pristojbine in izdatki, ki presegajo mesečno plačilo za hipoteko. Ti dodatni stroški se lahko dodajo in morda celo odločilni dejavnik, ki vam pomaga, da se odločite, ali želite najeti ali kupiti dom.

6 stroški nakupa doma

 1. Polog
 2. Zaključni stroški
 3. Inšpekcijski pregledi in ocene
 4. Davki in zavarovanje
 5. Zasebno hipotekarno zavarovanje
 6. Mesečno vzdrževanje, pripomočki in honorarji HOA

Polog

Odplačilo tehnično ni dodatna pristojbina, saj se upošteva v delu nakupne cene. Ampak to je ena od prvih (in največjih) pristojbin, ki jih boste morali plačati, in je vnaprej vnaprej v postopku.

Zaključni stroški

Zaključni stroški so provizije, plačane posojilodajalcu in drugim strankam ob zaključku nakupa. Povprečni stroški zapiranja povprečno znašajo od 2 do 5 odstotkov nakupne cene doma, čeprav se dejanski stroški lahko znatno razlikujejo glede na vrsto dejavnikov.

Posebne vrste zaprtih stroškov in njihovi zneski se lahko razlikujejo, vendar nekateri standardni stroški zapiranja vključujejo:

 • Popustne točke za hipoteko
 • Odvetniki
 • Naslov zavarovanja
 • Pristojbine za poreklo
 • Pristojbine za pripravo dokumentov
 • Stroški kreditnega poročila
 • Pristojbine za iskanje po naslovih / snemanje

Nekatere te stroške zaračuna posojilodajalec, ki lahko zahteva plačilo od kupca prej v postopku, v točki pred dejanskim zaključkom.

Inšpekcijski pregledi in ocene

Ocenjevanje se običajno opravi pred dokončno odobritvijo hipoteke, zato bi bila ta taksa plačana bodisi v tej točki bodisi kot del končnih stroškov. Pred končno odobritvijo se običajno zahteva tudi domači pregled. Po zaslugi ameriškega ministrstva za stanovanjski in urbanistični razvoj bi lahko osnovni domači inšpekcijski pregled verjetno stala vsaj za 300 do 500 dolarjev, stroški pa se lahko precej razlikujejo glede na velikost, lokacijo in stanje nepremičnine. Vaš posojilodajalec in / ali lokalni kodeks lahko zahteva dodatne inšpekcije za iskanje posebnih vprašanj.

Davki in zavarovanje

Plačila za davke na nepremičnine in zavarovanje lastnikov stanovanj pogosto potekajo na depozitnem računu in so v vašem mesečnem hipotekarnem računu za skupni znesek, ki je znana kot PITI (mesečna glavnica, obresti, davki in zavarovanje). Odvisno od tega, kdaj je treba plačati davek in kakšno začetno plačilo mora vaša zavarovalnica zahtevati za pokritje, boste morda morali plačati znaten del svojih davkov in zavarovanj v prvem letu ob zaključku. Hipotekarni kalkulator Trulia vam lahko pomaga oceniti svoj mesečni hipotekarni račun.

Zasebno hipotekarno zavarovanje

Če je vaše plačilo nižje od določenega zneska, običajno manj kot 20 odstotkov na konvencionalnem posojilu, potem obstaja velika možnost, da boste morali plačati zasebno hipotekarno zavarovanje (PMI). Kot pojasnjuje Urad za varstvo potrošnikov, lahko PMI plačate kot enkratno plačilo v času zaprtja, kot nadomestilo, ki je dodano k mesečnemu hipotekarnemu plačilu ali kombinaciji obeh.

Mesečno vzdrževanje, pripomočki in honorarji HOA

Ko kupite hišo, boste odgovorni za vrsto ponavljajočih se stroškov, povezanih z vzdrževanjem in vodenjem nepremičnine. Za tiste, ki so novi v domovini, so nekateri od teh stroškov morda ne presenečeni. Stroški vzdrževanja za dom in okolico so šok za ljudi, ki so predhodno najemali in imeli lastnika, ki je pokril te stroške. Lastniki stanovanj pogosto podcenjujejo tudi stroške gospodarskih javnih služb, še posebej, če pospešujejo veliko večjo lastnino kot prej. Tudi za tiste, ki so v preteklosti imeli premoženje, so lahko združenja lastnikov stanovanj ali pristojbine za plačilo stroškov in honorarjev nova izkušnja za tiste, ki v preteklosti niso imeli teh računov.

Pridobivanje najboljših pogojev za vaše hipotekarno posojilo lahko pomaga ohraniti mesečno plačilo v vašem proračunu. Naj vam Trulia pomaga raziskati vaše hipotekarne možnosti in poiskati posojilodajalca, ki vam lahko ponudi pravo rešitev za vaše potrebe in finančno stanje.

Priporočena: