Pijte to, prihranite denar

Pijte to, prihranite denar
Pijte to, prihranite denar

Video: Pijte to, prihranite denar

Video: Pijte to, prihranite denar
Video: Аудиокниги | Она потеряла родителей. И она отомстила им 2023, December
Anonim

Včasih so največji in najlažji prihranki pred našimi nosi (ali usta).

Če ste resnično v finančnem ščepanju ali preprosto želite potisniti svojo osebno stopnjo varčevanja v naslednji prestavi, zakaj ne bi samo pili samo vodo iz pipe?

Nekaj let nazaj sem zabrisal številke o razliki v ceni med stekleničko vodo in vodo iz pipe in ugotovil, da:

4.787 ustekleničenih vodah bi lahko napolnili z vodo iz pipe za 2,10 $! Torej vsakič, ko kupite steklenico vode za 1 $, plačate 2.279-krat, kar bi si, če bi napolnili to isto plastenko z vodo iz pipe.

Če je večina tega, kar pijete, je ustekleničena voda, ob predpostavki, da piješ 64 oz. vode na dan, bi porabili malo pod 3-20 oz. steklenice vode na dan. Te 3 stekleničke na dan bi te stalo 3 $ / dan ali 1,095 $ na leto. Iste 1.095 steklenic, napolnjenih z vodo iz pipe, bi te stalo 0,48 $ na leto.

Drug način, kako ga gledati, je to takoj, ko kupite svojo prvo steklenico vode, ste že dvakrat porabili toliko, kolikor bi si za celo leto izkoristili vodo iz pipe.”

Precej šokantno.

Mimogrede, ne morete povedati razlike (in mnogi razdeljevalci ustekleničene vode preprosto uporabljajo vodo iz pipe).

Na žalost, kljub temu, da je ustekleničena voda absolutna, je ponavadi še vedno najcenejša oblika ustekleničene pijače, ki jo je mogoče kupiti. Pogosto kupujemo druge pijače, ki so veliko dražje od tega - namreč soda (pop za vas Midwesterners), predelan čaj, mleko, sok, kava, pivo in vino - ponavadi v tem vrstnem redu od najnižjega do najvišjega cenika.

Kaj pa, če ne bi?

Samo ena alkoholna pijača na odraslo osebo na dan bi se gibala od 2 USD za poceni pivo do 6 USD za skromno pol steklenico vina v gospodinjstvu z dvema osebama. To je prihranek v višini 730 dolarjev - 2.190 dolarjev na leto, ker preprosto ni alkohola.
Samo ena alkoholna pijača na odraslo osebo na dan bi se gibala od 2 USD za poceni pivo do 6 USD za skromno pol steklenico vina v gospodinjstvu z dvema osebama. To je prihranek v višini 730 dolarjev - 2.190 dolarjev na leto, ker preprosto ni alkohola.

Večino mojega piva sem kupil za znatne prihranke v primerjavi z nakupovano trgovino. Vino? Ne obupujem, vendar nisem ravno v škripcih za varčevanje.

Soda, predelani čaj ali sok (sem jih zmanjšal na približno eno vrč na mesec, ki ga uporabljam v tekočinah)? Vi v bistvu spuščate svoj denar v stranišče (dobesedno in figurativno).

Prednosti soka se lahko ponovi v več vitamini ali zdrave prehrane - brez vsega sladkorja. Prednosti mleka je mogoče tudi replicirati v več vitaminski in / ali zdrave prehrane. Brez vsega sladkorja, bolečine v želodcu in dvomov o tem, ali je šlo za hudiča (strah pred zadnjim je, zakaj se približno desetletje ne dotaknem kozarec mleka).

S kavo sem prenehal piti skoraj v celoti, razen za posebne priložnosti, ko sem spoznal, da bo brez mojega jutranja popravka prišlo do najslabših glavobolov, ki jih lahko zamislim. Ne glede na to, kakšne koristi za zdravje niso prevladale nad stroški. Vaši rezultati se lahko razlikujejo.

Če iščete nekaj raznolikosti, tukaj sta dve veliki dodatki za čudovito vodo iz pipe:

  • krpica limoninega soka in ledu
  • vrečke s čajem: lahko kupite za manj kot 0,09 dolarja za vrečo, v razsutem stanju - in po mojem mnenju okus še boljši s hladno vodo kot vroča

Človeški bitji so šli brez tisočletja (in mnogi še vedno delajo), razen grdega, mucky-rit, parazit obremenjene vode. Voda iz pipe je neverjetno poceni razkošje, na katerega se lahko vsak izmed nas spopada, še posebej v težkih časih.

Samo pijte Tapnite vodno razpravo:

  • Ali ste odšli v obdobjih samo s pitno vodo?
  • Koliko ocenite, da bi lahko prihranili tako, da bi naredili to potezo?
  • Kateri poceni dodatki dodate v svojo vodo, da dodate nekaj okusne raznolikosti?

Priporočena: