3 pogovorne veščine bi morali vsi obvladati

Kazalo:

3 pogovorne veščine bi morali vsi obvladati
3 pogovorne veščine bi morali vsi obvladati

Video: 3 pogovorne veščine bi morali vsi obvladati

Video: 3 pogovorne veščine bi morali vsi obvladati
Video: The PHENOMENON BRUNO GROENING – documentary film – PART 1 2023, Oktober
Anonim

Pogovorna spretnost ni bila vedno moja močna obleka.

Morda se lahko povežete - hodil sem v sobo, morda se hitro okrog njega oklepi in v stiku neudesno stojim.

Image
Image

Slabo.

Toda moja bolečina je lahko tvoje reševanje. Po tem, ko so se dovolj hitro zrušili in pekli, sem odkril, da pogovorne veščine niso super moč, s katero se morate roditi. Vsakdo lahko naredi zanimiv in udoben pogovor s popolnimi tujci, če se naučijo nekaj preprostih trikov.

Obvladovanje teh spretnosti je tisto, kar mi omogoča, da pogosto gostim prireditve, govorim pred velikimi množicami in celo predstavim goste na predstavah, kot so The Today Show, Fox News in CNN.

Mit o "naravni"

Zanimivo mi je, da so socialne spretnosti eno najpomembnejših veščin, ki jih lahko razvijemo - morda najpomembnejše spretnosti - vendar le redko gledamo nanjo kot učno sposobno učenje, ki ga lahko izboljšamo.

Namesto tega verjamemo, da so nekateri ljudje v pogovoru »naravni«.

Image
Image

Ugh. Ta tip.

Resnica je, da vsi začenjamo na različnih ravneh, vendar lahko vsakdo izboljša svoje pogovorne sposobnosti. Obvladajte te 3 osnove in se lahko pogovorite s kogarkoli - ne potrebujete nerodnosti.

 1. Kako začeti pogovor
 2. Kako se pridružiti pogovoru v teku
 3. Kako držati pogovor

Kako začeti pogovor

Razvila sem 3 skripte, ki delujejo v skoraj vseh situacijah. Upoštevajte, kako so navadni. To je namerno! Resnica je, da ne iščemo čarobnih novosti. Preprosto iščemo način povezovanja in gradnje rapporta.

 • "Zdravo. Kako je tvoje jutro?"
 • "Zdravo. Mislim, da se nisva srečala. Jaz sem Ramit."
 • "Dobro jutro. Kako si?"

Vrednost v teh skriptah ni v njihovi novosti, temveč v njihovi koristnosti: jih lahko uporabite takoj, in ugotovite, kako vzbudijo pozitivne odgovore v drugih okoli sebe.

Kolikokrat smo hodili mimo vratarjev, barbarjev, ljudi na ulici, baristov - z uporabo slušalk in telefonov - da bi se izognili malemu pogovoru?

To lahko spremenimo že danes. Lahkotno je klimati in stegniti, nato pa se vrniti k svojim starim vzorcem vedenja. Ampak želim vas izzvati samo za majhno dojenčkovo stopnjo - pozdravi se! Uporabite samo ONE od teh odpiralcev, da začnete pogovor s tujcem danes.

VEDETI DAN: Odpira teste v okoljih z nizko stopnjo

Splošni odpiralci zgoraj so odlični "enostavni outs", ko se borite, da bi pomislili na nekaj, kar bi rekli. Ti te pripeljejo mimo najtežjega dela: začetek. Toda to lahko naredimo korak naprej z eksperimenti z nizkimi deleži. Idealne situacije vključujejo spoštovanje poštar, prodajnih uradnikov ali celo služb za pomoč uporabnikom na telefonu.

Strežniki in baristi so plačani, da so prijazni, zato je to popolna situacija z majhnimi deleži. Samo zavedajte se svojega okolja: na primer, ne naredite prve poskuse pogovora, če za vami obstaja vrstica 50 ljudi!

Spraševali se bodo, kako delate in kaj želite naročiti. Namesto da naročite svojo "redno" (v mojem primeru, visok hladen zeleni čaj, nesladkan), SMILE najprej, nato poskusite z eno od teh namesto:

 • " Kaj je dobro? (Odgovor: »Vse!«) »Ni res, kaj dobiš, ko nihče ne gleda?« Od tu lahko naročite svoj predlog (»To zveni dobro, poskusil bom«) ali se držite svojega običajnega (" Kul, naslednjič ga bom moral poskusiti).
 • Non-offensive, varno za delo šale kot ste: "Ste kdaj namerno napačno črkovali nekdo ime na skodelici, ker niste bili všeč? Kot, bi popolnoma povedal moje ime 'Sirovo meso'.
 • " Resno, kaj je najluparnejše zapoved, ki ste ga dobili ta teden?" Obvestilo, kako "ta teden" pomaga zožiti vprašanje, tako da lahko brez težav odgovorijo. Na tej stopnji igre ne želite postavljati globokih filozofskih vprašanj!

Nasmehnite in držite tonsko svetlobo. To je zabavno! Privoščite jo kot igro in pazite, kaj se zgodi.

Kako se pridružiti pogovoru v teku

Skupinski pogovori so lahko zastrašujoči. Pojavljamo se, spoznavamo ljudi, ki jih ne poznamo, in se čudimo. Sami govorimo: "Ne vem, kaj naj rečem. Če govorim, bom slišal. Moral bi biti tiho in poslušati. Zakaj bi me kdo slišal?"

Torej, danes, ponovimo, kako razmišljamo o skupinskih pogovorih. To ni, "zakaj bi me kdo slišal?", Ampak namesto tega "imam veliko dodati vrednost. Kateri je najboljši način, ki ga lahko dodam tukaj?"

Tukaj je na voljo 3 načine dodajanja vrednosti:

 • V pogovor vnesite novo perspektivo. Ko stojite blizu, recite "ne želim prisluhniti, ampak …" Delujete kot "dih svežega zraka" in dodate vrednost pogovoru, ki se že dogaja.
 • Vprašajte vprašanja, ki jih vsi razmišljajo. Seveda ne želimo prositi za pojasnilo. Izgleda, da smo videti neumne, čutimo se neumne, sprašujemo se, ali smo zamudili nekaj, kar imajo vsi drugi. Taktika tukaj je, da si misliš kot radoveden začetnik. Nekdo govori o nečem in rečeš: "Žal mi je. Nisem razumel tega.Kaj to pomeni? "Radovedni začetnik se ne boji, da bi bil videti neumen. Pravzaprav povzročajo, da se drugi ljudje počutijo udobno, tako da postavljajo vprašanja, ki jih vsakdo želi odgovoriti.
 • Dajte opazovalne pohvale. Še en odličen način za pridružitev pogovoru v teku je opazovanje komplimentov. Psihologija nam kaže, da imamo rad ljudem, ki nas imajo radi. Uveljavljanje nekoga na premišljen, verodostojen način je lahko ena od najboljših stvari, ki jih naredite, da postanejo bolj privlačna. To ni tako preprosto kot "lepo obleko" ali "mi je všeč tvoja srajca." Kompliment za opazovanje je nekaj takega: "Veš, zdi se precej pustolovski. Poznam veliko vodstvenih svetovalcev in ne vem nobenega od njih, ki bi se potapljal v svojem času. Zdi se precej kul."

Zadrži pogovor

Vprašanje velikih vprašanj je lahko eden izmed najboljših načinov, kako se z nekim pridruži, še posebej, če je v pogovoru tišina. Kot smo vsi slišali, ljudje radi govorijo o sebi. Torej, če lahko vprašate zelo prodorno, piercing vprašanje, nekaj, kar resnično zmanjša jedro tistega, kar jih zanima, bodo radi odzvali.

Vendar pa je lahko vprašanje preveč vprašanj problematično. V tem 2-minutnem videu vam pokažem, kaj mislim (in kako doseči to ravnotežje):

VIDEO: Kako postaviti velika vprašanja »

Tukaj je nekaj primerov velikih vprašanj, ki jih lahko vprašate.

 • "Zakaj ste se odločili za X?"
 • "Kateri je bil največji izziv pri X?"
 • "Če bi morali spet storiti X, kaj bi storili drugače?"
 • "Ker ste pridobili več izkušenj v X, kaj je postalo bolj pomembno in zakaj?"
 • "Kaj je tvoj najljubši del o X?"

Upoštevajte, da so nekatera od teh vprašanj primernejša za strokovne pogovore. Drugi so primerni za zabavne pogovore. Če sem v baru, ne bom rekel: "Povejte mi, kaj je bilo najbolj zanimivo, kar ste spoznali o napredovanju vaše kariere?"

To je čudno. Lahko rečem: "Kaj je tvoja najljubša stvar pri jedenju v tem mestu?"

Ne mislite, da bi morali postavljati vprašanja samo. Odgovore na njihove odgovore na način, ki gradi povezavo. Želite deliti malo o sebi tudi. Lahko govorite o svojem ozadju, družini, kaj delate za delo, nekaj zanimivega, ki ste ga odkrili na delovnem mestu, nekaj, s katerim se borite s tem, da ste poskušali dobiti ročaj v zadnjih nekaj mesecih.

TRY DAN: Povej več in boljše zgodbe

Pripovedovanje je "nevidna nit", ki poteka skozi resnično velike pogovore.

Če gledate nekoga, ki ima odlične pogovorne sposobnosti, boste opazili, da ne samo da postavljajo vprašanja, ampak govorijo o sebi. Znane osebnosti, ki gredo na te oddaje, so seveda radovedne in prijazne, vendar so se tam pogovarjali o sebi na privlačen način.

Ste opazili, kako se veselice vedno zabavajo, zabavne zgodbe, da bi povedali?

Medtem ko se zdi, da se te zgodbe odprejo z manšeto, jih dejansko preskusijo, rafinirajo in vadijo več mesecev vnaprej. Pravzaprav te zgodbe pogosto prehajajo skozi številne ponovitve, preden so pripravljeni povedati pred občinstvom.

Tisoče mojih učencev so učinkovito uporabljale zgodbe, da bi svoje delo v sanjah, smotrne stranke, spoznale VIP-ja ali celo ustvarile nove prijatelje.

Sem sestavil kontrolni seznam za eno stran, vključno s petimi koraki za razvoj, izboljšanje in pripovedovanje prepričljivih zgodb. Brezplačno lahko prenesete spodaj. V samo nekaj minutah boste na poti do precej boljših pogovorov.

Priporočena: